'Het is een kanshebber voor goal van de week, zo niet goal van het jaar'
Zaterdag, 22 december 2018 om 20:45

Crystal Palace verraste zaterdag vriend en vijand met een 2-3 overwinning op Manchester City. Het onbetwiste hoogtepunt van de wedstrijd was de 1-2 van Andros Townsend: de nummer 10 van the Eagles kreeg de bal vanaf een meter of 25 voor de voeten, twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit in de bovenhoek. "Het was een subliem doelpunt, een prachtig schot op doel", reageert zijn trainer Roy Hodgson.

"Hij heeft het goed gedaan. Het is een kanshebber voor doelpunt van de week, zo niet doelpunt van het jaar", vertelt de trotse Hodgson in de Engelse pers. Townsend zelf legt uit dat hij direct wist dat hij de bal in één keer op doel moest schieten, toen Manchester City gebrekkig uitverdedigde. "Ik wist dat Manchester City met man en macht op me zou afstormen, als ik de bal eerst zou aannemen. Ik moest de bal dus in één keer uit de lucht nemen. Op het moment dat de bal van mijn voet sprong, wist ik dat hij erin kon gaan."

"Nu ik de beelden heb gezien, vind ik het de beste treffer uit mijn carrière, zeker als je rekening houdt met de omstandigheden en de tegenstander", vervolgt de ex-speler van Tottenham Hotspur. "Het is waarschijnlijk de beste ploeg waar ik ooit tegen heb gespeeld. Ze zijn ongelooflijk goed en soms kwamen we er helemaal niet aan te pas. Het is geweldig om buitenhuis tegen zo'n ploeg te scoren."

Trainer Josep Guardiola van Manchester City spreekt van een 'fantastisch doelpunt'. De Spanjaard kreeg na de nederlaag kritiek te verduren vanwege zijn tactische keuzes: hij liet Sergio Agüero en Kevin De Bruyne op de bank beginnen en koos ervoor om John Stones opnieuw op te stellen als verdedigende middenvelder, net als in de EFL Cup-wedstrijd tegen Leicester City van dinsdagavond. Hij verving Fernandinho op die positie.

"Als ik win, ben ik een genie. Als ik verlies, kan ik er niets van", verzucht Guardiola op de persconferentie. "Ik heb geen idee wat er was gebeurd als Kevin of Sergio in de basis had gestaan. Dinho (Fernandinho, red.) is geblesseerd. John speelde zo goed in Leicester, dat ik hem opnieuw de kans wilde geven om lange ballen te verdedigen. Hij deed het over het geheel goed. Ik waardeer spelers die in staat zijn om zich aan te passen aan een nieuwe rol op het veld."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Zermatt_Person
 
10
22 december 2018 om 21:04
Ik denk dat zoiets wel doelpunt van het jaar kan zijn. Zoiets gebeurd echter once in life time. Jammer dat het uitgerekend tegen City was. Verder vind ik het toch opvallen dat Guardiola bij elke nederlaag steeds een stormvloed van kritiek krijgt dat hij overschat is en een eenheidsworst is etc. Dat vind ik echt pure onzin. Als je achterstaat is het logisch dat je moet aanvallen om een goal te maken en achterstand goed te maken. Dan vind ik het vreemd dat men Guardiola, bij iedere nederlaag, gelijk als matige trainer wordt weggezet dat geen plan b heeft enzo. Iedere coach verliest weleens een wedstrijd. Ook Guardiola.
 
El Fenomeno
 
0
22 december 2018 om 21:13
Dat klopt, normaal zijn het vaak rolletjes naast of ballen die in de tribunes eindigen van Toswnsend.
 
J.Vertongen
 
8
22 december 2018 om 21:22
@EL Fenomeno Ik weet niet of jij Townsend en Crystal Palace volgt maar die Andros Townsend scoort wel vaker mooie afstandsschoten en vgm zelfs vrije trappen.
 
Arsenallz
 
4
22 december 2018 om 21:56
El Fenomeno zegt ook niet dat Townsend dat niet doet. Verhoudingsgewijs zijn het bij Townsend, ondanks zijn soms goede schot, toch relatief vaak rollertjes etc. Is natuurlijk niks mis mee, want hij kan ze prachtig maken. Vaak naar binnen trekkend en verre hoek.
 
Arsenallz
 
1
23 december 2018 om 03:02
Ik vind de kritiek op Pep meevallen. Heb weinig nog iets slechts over hem zien zeggen. Mensen zien vaak ook graag wat ze willen zien.
 
Arsenallz
 
5
22 december 2018 om 21:55
Weergaloze goal. Technisch zo lastig om de bal zo te raken. Ederson compleet kansloos. Townsend is toch een speler die soms een prima schot in huis heeft, dat heeft hij vandaag bevestigd.