'Het is misschien wel de mooiste goal die ik voor Feyenoord heb gemaakt'
Zaterdag, 25 november 2017 om 23:11

Feyenoord wist zaterdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer eens te winnen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen op bezoek bij FC Groningen met 0-2 en Nicolai Jörgensen zorgde voor een fraaie treffer. Steven Berghuis leverde de assist met een hakje, waarna de Deen Groningen-doelman Sergio Padt met een lob wist te verschalken.

"Zulke goals maak je normaal alleen op de training. Het is een van de mooiste goals die ik voor Feyenoord heb gemaakt, misschien wel de mooiste", zegt de Deense spits op de website van Feyenoord. "Het is erg belangrijk dat we vandaag hebben gewonnen, omdat we niet te veel punten meer willen en kunnen verliezen. De komende week hebben we geen midweeks programma, waardoor we kunnen herstellen."

"Veel jongens hebben de afgelopen weken met het nationale team gespeeld, dus de rustige week komt goed uit", vervolgt Jörgensen. Hij stelt dat de manier waarop Feyenoord de overwinninge pakte, vertrouwen geeft. "Zeker de eerste tachtig minuten speelden we sterk, zowel verdedigend als aanvallend. In de eerste helft hadden we nog moeite om te scoren, gelukkig sloegen we snel na rust wel twee keer toe. Dat we de nul hebben gehouden, geeft het hele team ook een goed gevoel."

"We hebben een hoop kansen gecreëerd en onszelf daarvoor uiteindelijk ook beloond in de tweede helft. Ik ben tevreden met de drie punten, met het spel en de verdedigende discipline in het team", voegt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst daar aan toe tegenover het Algemeen Dagblad. Met name Steven Berghuis kon op lof van zijn trainer rekenen. "Hij had twee fantastische assists. Steven is een heel frivole speler, hij kan zulke acties maken. Hij heeft ons vandaag in het zadel geholpen."

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
7
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
7
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
5
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Zytto34
 
2
25 november 2017 om 23:16
Mooie goal inderdaad, maar als padt gewoon bij de 1ste paal blijft staan dan kan die bal er nooit in. Assist van berghuis mocht er ook wezen.
 
Ijsmuts
 
0
26 november 2017 om 00:13
Ik heb het ook niet zo op keepers die met hun hele hebben en houwen naar de grond gaan. Dan maak je het relatief gezien makkelijk voor de spits lijkt me. Vermeer heeft daar ook een handje van bij het uitkomen. Een stiftje is genoeg om zoiets te passeren. Links, rechts, midden maakt niet uit.
 
maradungatje
 
1
26 november 2017 om 07:18
Inderdaad een heel goede spits die bij Ajax of psv niet had misstaan. Maar je doet nu voorkomen alsof het een legend is, nou laat m eerst eens een stapje hoger acteren, bij een Seville, leicester of schalke. Daar ben ik wel zeer benieuwd naar. Vond het opvallend dat het zeer rustig was rond hem afgelopen transfer window. Kijken of het losgaat deze zomer.
 
-Misha-
 
0
26 november 2017 om 10:03
Frtorres, persoonlijk hoeft dat borstklopperij niet echt ;-) laat dat maar over aan die fanfare clubje(lees: enkel tromnels) uit abcoude noord. Maar ik ben ook super blij met Jorgensen, en ik wil hem helemaal niet hoger zien spelen. Laat hem maar nog de komende jaren bij Feyenoord voetballen!