'Het is te hopen dat de bekernederlaag van PSV bij Feyenoord doorwerkt'
Zaterdag, 3 februari 2018 om 07:38

Ajax kwam vorige week zondag niet tot scoren op bezoek bij FC Utrecht en moest genoegen nemen met een punt. Koploper PSV had een dag eerder al met 0-2 gewonnen op bezoek bij FC Twente, waardoor het gat tussen de twee titelkandidaten is opgelopen tot zeven punten. Het was flink balen voor de nummer twee van de Eredivisie. Aanvoerder Joël Veltman bleef echter niet te lang hangen in de negatieve spiraal, want een paar dagen later werd zijn dochter Sienna geboren.

Waar Veltman deze week in de wolken was met de geboorte van zijn dochter, was de sfeer afgelopen zondag om te snijden. "Ze zeggen wel dat je beter leert relativeren als je vader bent geworden. Maar dat puntenverlies zit me nog steeds dwars", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Volgens de rechtsback is het kampioenschap nog lang niet beslist. "Als dat geloof er niet is, kun je beter direct stoppen. En het verschil is weleens groter geweest. Natuurlijk zit PSV in een uitstekende flow. Het maakt ze niet uit hoe ze winnen, als ze maar winnen. Bij ons moet het voetbal goed zijn en moeten we winnen. Dat was zondag allebei niet het geval. Het is te hopen dat de bekernederlaag van PSV bij Feyenoord de komende weken doorwerkt en dat ze ook gaan morsen."

Zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het uitduel eerder dit seizoen werd met 0-8 gewonnen. "Het is misschien een enorm cliché, maar wij moeten vanaf nu eigenlijk alles winnen. In het verleden gebeurde het geregeld dat de concurrentie verloor of gelijkspeelde, maar dat wij dan een dag later ook niet wisten te winnen. Dan sla je jezelf voor je kop. Dat mag ons dit jaar zeker niet gebeuren."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
BVBAJAX
 
4
3 februari 2018 om 07:46
Ik heb er een hard hoofd in. PSV heeft een kwaliteit om te winnen als ze slecht spelen en Ajax verliest dan punten, ik verwacht niet dat dit nog gaat draaien. Alleen nog maar hopen. Gefeliciteerd met je dochter Joël
 
RyanBabel8
 
4
3 februari 2018 om 08:39
PSV speelt gewoon heel degelijk en zeker thuis pakken ze vrij makkelijk de punten. Hopen mag altijd, maar voor Ajax wordt het eens een keer tijd dat ze vanaf de start van de competitie uitlopen. Alle voorwaarden om dit te bewerkstelligen zijn er, nu nog het resultaat.
 
 
59
3 februari 2018 om 08:02
Dat is de laatste jaren het leven van een ajax speler en ajax supporter. Hopen dat of psv of feyenoord onder de indruk is van een nederlaag en nog meer wedstrijden gaat verliezen en daarnaast hopen dat je zelf geen punten meer gaat verliezen.
 
Lee112
 
13
3 februari 2018 om 10:26
Dat is het leven van nagenoeg iedere topploeg speler in NL. PSV spelers/fans hopen ook op nederlagen van Ajax en dit seizoen in mindere mate Feyenoord. Feyenoord spelers en fans hoopten vorig seizoen ook op nederlagen van Ajax en Psv. En het jaar daarvoor ook, daarvoor ook, sinds voor mijn geboorte....
 
Feynzo
 
2
3 februari 2018 om 10:42
Ja maar Ajax was in het verleden vaak de ploeg die achterom keek naar de concurrentie. Laatste jaren is het vaker zo dat ze juist moeten inhalen na de winterstop. Toch?
 
Sanderr
 
1
3 februari 2018 om 11:02
Minder vaak dan jullie hoor Feynzo, maak je niet druk
 
Heiko Herlich
 
4
3 februari 2018 om 08:14
Zwolle mist halve elftal en psv thuis dus vrij eenvoudige zege.. en toch mocht psv punten morsen dan gaan ze denken: "het zal toch niet".. maar goed ik zie Ajax ook niet alles winnen!
 
-Riciotto-
 
0
3 februari 2018 om 13:37
Wie zijn er niet bij Dan? Weet dat boer geschorst is
 
Spandoek
 
0
3 februari 2018 om 13:49
In ieder geval Saymak en Boer inderdaad, Thomas en van Polen dacht ik ook.
 
Kohaku
 
3
3 februari 2018 om 08:25
Tja,joel. Misschien speelt het gelijkspel tegen Utrecht ook nog wel een paar weken door. Ik zie het verband niet tussen de wedstrijd tegen Feyenoord en Zwolle. Dat is beker en competitie, de eerste is leuk meegenomen als je die wint en de tweede een must voor een Nederlandse topclub.
 
Rodybboss
 
9
3 februari 2018 om 08:37
Het verlies bij Ajax heeft ze ook niet veel gedaan. Verwacht niet dat dit ze ook maar iets zal doen, iedereen kan verliezen bij Feyenoord. En hoe zit het met de zeven punten achterstand en het puntverlies bij Utrecht? Gaat dat ook doorwerken dan?
 
davidgronloh
 
1
3 februari 2018 om 10:09
PSV verspeelde na de wedstrijd tegen ajax 3 dagen later meteen weer punten. Uit in Groningen is dan wel een iets lastigere wedstrijd maar toch, wel klopt het natuurlijk dat Ajax ook niet bepaald vrolijk kan terugkijken op de afgelopen week.
 
rickv
 
10
3 februari 2018 om 08:53
"het maakt ze niet uit hoe ze winnen, als ze maar winnen. Bij ons moet het voetbal goed zijn en moeten we winnen" Er is geen correlatie tussen het eerste en tweede. PSV moet ook mooi voetballen, echter moeten ze ook winnen en dus staan ze voor een keuze in sommige. Het is niet dat men het spel van en bij PSV zomaar accepteert. Echter kiest PSV om op zijn minst 1 van de 2 doelstellingen te bewerkstellige, wat gewoon professioneel is. Gemor van supporters komt altijd achteraf, de meeste ajacieden klaagde niet over het spel onder de Boer ten tijde van de Boer, maar wel achteraf. Zeker nadat Bosz aantoonde hoe het ook kon. Maar ten tijde van Bosz was er wel kritiek op de resultaten. Dus zeg het maar, wat heb je liever.
 
Gaudi
 
3
3 februari 2018 om 10:45
Hoe kom je op vijftien jaar? Ik denk dat je daarmee nog niet negatief genoeg bent. Spelen ze niet sinds de oprichting al zo Romeo? Jij bent de kenner namelijk. Dat zie ik zo.
 
Feynzo
 
1
3 februari 2018 om 10:50
Toch heeft hij wel gelijk hoor, resultaat telt uiteindelijk. Had Ajax vorig seizoen niet de EL-finale gehaald maar bv kwartfinale, dan had je nog zo leuk frivool kunnen spelen, maar dan was de kritiek op Bosz toch een stuk groter geweest. En tijdens titelhuldigingen onder De Boer zul je weinigen mokkend aan de zijnlijn hebben zien staan.
 
RobinSchmalbach
 
1
3 februari 2018 om 12:26
Romeo leuk dat dat volgens jou bij die clubs geeist wordt al klopt daar natuurlijk weinig van. Daarnaast kn je het wel eisen maar als je vervolgens dat ook niet doet en je haalt geen prijzen wat is de waarde er dan van dat je het eist?
 
Constant kante
 
1
3 februari 2018 om 12:32
Romeofc Wat een onzin, slaat echt totaal nergens op wat je hier zegt. BIj Twente en Heerenveen wordt aanvallend en atractief voetbal geëist? PSV 'al vijftien jaar verschrikkelijk voetbal'?? Prietpraat allemaal. Van de bovenste plank.
 
Coolcat Ehv
 
0
3 februari 2018 om 13:56
Hier wordt weer een subjectieve mening verkondigd door een simpel figuur. Blijf toch eens s bij de Feiten, daar het je meer aan. Feit1: PSV staat dit seizoen op de ranglijst van 'het aantal doelpogingen per wedstrijd in Europa' op de 2e plaats, dus meer doelpogingen dan ploegen als Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, etc. Feit2: PSV staat in de eredivisie dit seizoen op de 2de plaats wat betreft 'het aantal gescoorde doelpunten', bijv. 16 goals meer dan AZ. Ziet er toch wel aanvallend uit, dus graag bij de feiten blijven voordat allerlei prietpraat wordt verkondigd...
 
JohnDeVries
 
1
3 februari 2018 om 16:05
Volgens mij is PSV defensief voetbal gaan spelen na het tijdperk met Luc Nilis en Ruud van Nistelrooy.. Ik weet zo niet uit m`n hoofd wanneer dat was, maar die 15 jaar is misschien zelfs wel wat aan de zuinige kant geschat.. ??
 
Constant kante
 
0
3 februari 2018 om 12:36
rickv Mooi dat jij die zin er even uit pakt, anders had ik dat nameljik wel gedaan. Leuk verhaaltje van Veltman, kennelijk bedoeld om aan te geven dat hij en zijn voetbalkameraden het, zogenaamd, zoveel zwaarder zouden hebben dan alle andere ploegen in de eredivisie omdat ze niet alleen maar zouden hoeven winnen maar dat er ook nog 'goed voetal' gespeeld zou moeten worden. Maar het is onzin. Ook in de periode Frank de Boer zat de Arena gewoon vol. Ik heb geen spandoeken gezien destijds bij de kampioenshuldigingen die opriepen om De Boer eruit te gooien omdat hijn wel de titels won maar het voetbal niet om aan te gluren was. Spreekkoren die riepen om zijn ontslag? Welnee. Alleen maar 'huppie huppie, wij zijn kampioen, Ajax is mijn cluppie'! Misschien kunnen alle Ajaxfans die hierop zouden willen reageren mij inzichtelijk kunnen maken wat zij zelf zouden kiezen. Winnen of mooi spelen. Dus kies dan maar. Kiezen voor allebei tegelijk, wat ik persoonlijk zou willen, dat kan helaas niet. Nou, wat kiezen jullie dan? Ik hoor het graag.
 
Baardgrasmus
 
17
3 februari 2018 om 09:04
Dat zinnetje over het goede voetbal klinkt een beetje als een excuus, alsof ze met minder goed voetbal meer punten zouden pakken en alsof het bij PSV niet met goed voetbal moet. Ik heb veel wedstrijden van Ajax gezien, en behoudens een paar potjes voor de winterstop zit ik niet met erg veel plezier te kijken. Dan is zo'n wedstrijd als afgelopen woensdag voor mij vele malen leuker. Ik waardeer hun ambitie om goed te voetballen, maar het komt er echt niet zo vaak uit en ik denk dat andere clubs ook die ambitie hebben. En zeker nu Ajax al een tijd zonder prijzen zit zou ik niet te veel hameren op het goede voetbal, maar juist op het winnen. Het komt nu op mij een beetje over als een excuus, alsof ze zichzelf een extra handicap opleggen waar andere clubs dat niet doen of zo.
 
Gaudi
 
5
3 februari 2018 om 09:19
Precies dit inderdaad. En er zijn al zoveel artikelen over verschenen en al zo vaak heb ik gelezen na een wedstrijd, nee het was niet goed, dit moet beter. Maar dit soort berichten zijn wel het toppunt.
 
Gaudi
 
8
3 februari 2018 om 09:10
`Bij ons moet het voetbal goed zijn en moeten we winnen`. Het is toch echt niet dat ze zondag er minder om hadden gejuicht als ze nog gewonnen hadden. Ik vind dit zo`n slap gelul.Ondertussen moet PSV dit soort ongein lekker van zich af laten glijden. Spelen uitstekend naar de mogelijkheden. Voorafgaand aan het seizoen werden ze door ontzettend veel mensen onder Utrecht Vitesse ingeschaald en nu kunnen diezelfde mensen het niet hebben dat ze fier aan kop staan. Tja, had je zelf maar beter moeten voetballen hé. Zo simpel als wat.