'Het is vandaag wel duidelijk geworden wie de échte ster is van Ajax'
Zondag, 23 september 2018 om 19:23

Ajax ging zondag hard onderuit op bezoek bij koploper PSV, dat het gat met de Amsterdammers wist te vergroten naar vijf punten. Trainer Erik ten Hag kon niet beschikken over aanvoerder Matthijs de Ligt. De mandekker kampt met een knieblessure en was daardoor niet inzetbaar. Ten Hag koos in de achterhoede voor het duo Frenkie de Jong en Daley Blind, maar die keuze pakte niet goed uit. Kenneth Perez zag dat het gemis van De Ligt groot was.

PSV was Ajax aanvallend de baas en kwam al in de 35ste minuut op een 3-0 voorsprong. Met name bij het tweede tegendoelpunt zag De Jong er aan Amsterdamse zijde niet goed uit. "Het is vandaag wel duidelijk geworden wie de échte ster is van Ajax", aldus Perez bij FOX Sports. "Vaak hebben mensen het over Hakim Ziyech of Dusan Tadic, maar ze hebben er maar één die écht onmisbaar is, de 'Messi' van Ajax is gewoon een negentienjarige jongen, ook omdat er geen alternatief is."

Perez gaf aan dat er bij Ajax te weinig goede alternatieven zijn in de achterhoede bij Ajax. "Dat kun je ook op het conto van Marc Overmars schrijven, want ze laten Nick Viergever gaan", reageerde Gertjan Verbeek. "Zijn contract hadden ze ook kunnen verlengen. Schijnbaar vonden ze Maximilian Wöber beter, maar die stellen ze niet op."

Ten Hag zei na afloop te balen van de manier waarop Ajax ten onder ging. Hij wees niet naar de fouten die gemaakt werden in de achterhoede, maar vooral naar de manier waarop Ajax zich te kijk liet zetten. "Het had niks te maken met onze manier van verdedigen,maar puur met gebrek aan scherpte. We gaven gewoon heel gemakkelijk de bal weg."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
dvs33fan
 
33
23 september 2018 om 19:24
Wober had gewoon moeten spelen, of laten gaan. Punt.
 
Catenaccio 2.0
 
5
23 september 2018 om 19:28
En dan met 2 linkspoten op cv? Eens met iedereen die zegt dat frenkie hier niet meer mag spelen en op de plek van eiting moet. Maar het verlies ophangen aan het gemis van de Ligt gaat mij te ver. Schuurs is er nog niet klaar voor, wellicht in de winter een rechtsbenige cv halen?
 
falonso
 
68
23 september 2018 om 19:29
Wat maakt het nou uit dat je twee linkspoten centraal achterin hebt? Als ze maar kunnen verdedigen.
 
Ampie
 
59
23 september 2018 om 19:30
twee linkspoten zijn een ramp, maar twee rechtspoten waren geen probleem toen De Jong en De Ligt samen speelden...???
 
Fattoeman
 
17
23 september 2018 om 19:31
Ja?! Je kan toch prima een keer met 2 cvs spelen die hetzelfde been zijn. Lijkt me toch logischer en slimmer dan met 2 middenvelders in het centrum.
 
Matjeq
 
7
23 september 2018 om 19:36
Dit is zo'n een onzin. Het boeit werkelijk niks of je 2 rechtspoten CV hebt of andersom. Het gaat om het verdedigen. Misschien gaat de opbouw iets trager, maar dat is bijzaak
 
Catenaccio 2.0
 
3
23 september 2018 om 19:41
Als je wilt opbouwen is dat wel het meest ideaal. Met Wober verloor je ook van psv vorig seizoen. En als Ajax zijnde wil je het liefst opbouwen en dan is een linksbenige en rechtsbenige het meest ideaal. Neemt niet weg dat 2 cvs die kunnen verdedigen, vandaag bruikbaar was geweest maar 1 ding is zeker met de jong op cv gaat gewoon niet
 
ninjakai
 
6
23 september 2018 om 21:23
Alleen had je toen wober, geen de Jong, geen veltman, een niet draaiend elftal en ga zo door. Nu draaide het elftal goed, had je de balans gevonden op het middenveld met de Jong en had je wapens. Ten Hag trekt dat uit elkaar door de Jong achterin te plaatsen en Schone en eiting ervoor te plaatsen. Ging moeizaam tegen AEK, ging waardeloos tegen PSV. Dat ten Hag het probeerde kan ik nog enigzins begrijpen. Dat hij er vervolgens aan vast houdt echt onbegrijpelijk. Ook deed het elftal verdomd weinig om het gelegenheidscentrum te helpen. Waar PSV volledig voor elkaar door het vuur gingen. Dat is toch het gemis van de Ligt, die zet het elftal op dat soort momenten op scherp. Of het nou PSV of Groningen is. Daarnaast kan de Jong op CV gewoon goed. De Jong als laatste man en ausputser daarentegen is belachelijk. Laat dat opvangen door bv Tagliafico ofzo. Gebeurde ook niet. Positie overnemen als een van de verdedigers indribbelt, nope. Als team druk zetten? Nee hoor. Ja dan ga je er kansloos vanaf tegen PSV, op dezelfde manier als vorig seizoen. Daar mag je Eric op aankijken. De wissels waren zo mogelijk nog gestoorder. Dolberg voor Huntelaar?? Ja die gaat het verschil maken met nog geen uur wedstrijd in de benen. Schone eraf en eiting laten staan. Schone kan nog wat bij standaard situaties en met afstandschoten. Vervolgens Gravenberch zijn debuut laten maken voor Neres. Doe dan niets als trainer. Als Ajax al had willen pompen, op wie dan precies? Gewoon echt onkunde van Ten Hag. Hij krijgt terecht de stontkar over zich heen. En heeft het team niet scherp gekregen, niet de juiste handvaten meegegeven, pleurde Neres weer op links en Tadic als tien, terwijl Ziyech de betere tien is, die gewoon agressiever is en meer loopvermogen heeft en Neres echt minstens 2 keer beter is op rechts. Backs stonden lekker diep, maar niet een fatsoenlijke voorzet gegeven en zich kapot gelopen. Die superbalans van Eiting hebben we kunnen zien, die fysiek echt te kort komt (vanaf zijn eerste wedstrijd in 1 werd al duidelijk dat strijd leveren niet zijn ding is, blijf je uit duels, prima, komt het aan op knokken dan heb je er weinig aan). Ten Hag heeft gewoon gefaald vandaag. Wilde vooral interessant doen, en kijk eens welke keuzes ik durf te maken, kansloos er vanaf bij je directe concurrent. Onacceptabel.
 
AN34
 
0
24 september 2018 om 00:19
Chapeau. Mooie reactie??. Maar vergeet niet dat het tenslotte de spelers zijn die die wanvertoning lieten zien. Misschien een gebrek aan goede mentaliteit en dat zou ook deels aan de trainer kunnen liggen, maar op dit professioneel niveau hoeft dat toch niet af te hangen van de trainer? Het zou ook onderschatting kunnen zijn of een mengsel van die twee, maar hoe dan ook was het een grote fout van zowel de spelers als de trainer. Dat Perez Overmars er bij haalt vind ik gewoon zoeken naar redenen, ondanks dat ik wel vind dat hij gelijk heeft qua dat Overmars wel een extra verdediger kon houden.
 
Scepticus38
 
5
23 september 2018 om 19:41
@dvs33fan Je schrijft: "wober had gewoon moeten spelen, of laten gaan. Punt.". Dat had voor de nederlaag helemaal niet uitgemaakt. Ajax was uitzonderlijk slap en PSV scherp als een mes. Daardoor was PSV op alle fronten beter dan Ajax en valt op de nederlaag van Ajax niets af te dingen. Het is volstrekt onrealistisch om te veronderstellen dat een onervaren talent als Wober, die niet eens in aanmerking komt voor een basisplaats en ook nog eens net als Blind linksbenig is, daarin het verschil zou hebben gemaakt. Als je niet zoveel beter bent zoals bijv. Barcelona, moet je minimaal net zo scherp zijn als de tegenstander om van PSV met zo een sterke aanvalslinie te kunnen winnen. En dat was Ajax vandaag bij lange na niet. Punt!
 
AsRoma8
 
35
23 september 2018 om 19:25
Ik vind het te makkelijk om nu alles toe te schrijven aan het gemis van de Ligt. Die had echt niet in zijn eentje al die kansen voorkomen.
 
lausho
 
3
23 september 2018 om 19:32
Niet alleen nee, maar het had ook gescheeld als de huidige CVs op het middenveld zouden spelen en Kristensen op RB.
 
Suarez 7
 
27
23 september 2018 om 19:33
Door het kwijtraken van De Ligt raak je met Frenkie centraal niet alleen je beste verdediger, maar ook je beste middenvelder kwijt. Kijkend naar de goals kan ik me niet onttrekken aan de gedachte dat dit heel anders had kunnen lopen. Bij de 1-0 maakt Eiting 2 fouten (hij zou niet spelen) en bij de 2-0 blunderde Frenkie in rol als centrumverdediger.
 
Lee112
 
4
23 september 2018 om 19:33
Ik durf te wedden dat de ligt niet zo verkeerd had getimed bij de 2-0 en gewoon had ingegrepen bij de 3-0 en niet seconden lang naar achteren had gelopen. De ligt is de man in de defence. Want velen vreesde voor de snelheid op de flanken, maar zovaak kwam PSV niet eens erdoor heen. In de as ging het mis bij Ajax...
 
Chefvoetbal
 
13
23 september 2018 om 19:38
'ál die kansen'' is overdreven, zoveel heeft PSV ook weer niet gecreëerd. De aanwezigheid van de ligt zou ook voor een groot verschil zorgen op het middenveld. Daar had De jong dan namelijk in plaats van Eiting gespeeld. Ik heb een zwak voor Carel, maar hij was niet klaar voor deze wedstrijd. De opbouw verliep daardoor ook niet meer centraal, maar veelal via de flanken in de welbekende U Vorm. Dat is zeer makkelijk te verdedigen en maakt je ook kwetsbaar voor counters. Wellicht had je alsnog verloren, maar niet op deze manier. Daar ben ik wel van overtuigd.
 
romarky
 
3
23 september 2018 om 19:45
Iedereen heeft het maar over het gemis van de Ligt, maar je kan eerder concluderen dat Ajax opnieuw op karakter is afgetroefd. Ze gaven niet thuis! Vooral voorin was het net zo matig met één echte kans in de hele wedstrijd.
 
Alphazero
 
1
23 september 2018 om 19:49
Vier kansen in de eerste helft. Misschien had hij er twee kunnen voorkomen, dan had psv er nog twee over gehad.
 
falonso
 
8
23 september 2018 om 19:28
Met of zonder De Ligt had vandaag niet het verschil gemaakt. Er was toch wel verloren. Maar die 2-0 valt niet met Matthijs daar in plaats van Frenkie en het was niet zo beschamend slecht geweest. Gelukkig had PSV niet zo veel zin meer, want 5/6-0 had makkelijk gekund als ze zo door waren gegaan. Ik denk dat mét Matthijs mijn voorspelling was uitgekomen. Dat was 2-1. Toen bleek dat hij niet zo spelen, heb ik het aangepast naar 3-1. Dat eentje had ik ook maar weg moeten halen...
 
Matjeq
 
2
23 september 2018 om 20:15
Falonso de 3-0 ook. Frenkie de Jong liep bij een diepe lange kutbal achteruit terwijl hij gewoon kort moest zitten en het duel easy kon winnen. Nu liep hij achteruit en werd hij daarna voorbijgespeeld.
 
almere67
 
2
23 september 2018 om 19:29
Geen alternatief??? Nou in zo'n top wedstrijd had ten hag bv Wober erin kunnen zetten of misschien wel Schuurs want alle respect met Frenky win je in de achterhoede niet de oorlog mee. Ik weet 100% zeker als de Ligt had gespeeld waren de eerste 2 goals niet gevallen. Wat ik ook niet snap waarom geen Donny ipv eiting want donny kan er in knallen en dat was nv hard nodig tegenover bv een Hendrix
 
pietkees
 
4
23 september 2018 om 19:30
iedereen ziet het behalve die K-trainer. Woensdag geluk gehad. Nu toch weer zo beginnen. Hij snapt er helemaal neits van
 
FraXz
 
10
23 september 2018 om 19:34
Woensdag geluk gehad? Ajax was heer en meester tegen AEK ondanks de matige eerste helft.
 
evandermeijden
 
2
23 september 2018 om 22:21
Dat mag ook wel tegen een ploeg van het Caliber Pec Zwolle als je een uitwedstrijd tegen ze speelt
 
FraXz
 
0
24 september 2018 om 15:57
Als je reageert, doe dat dan ook met de context van pietkees. Jouw reactie is overbodig.
 
Jeff85
 
10
23 september 2018 om 19:30
Een verdediger zet je in de verdediging en een middenvelder zet je op het middenveld. Wat een bal gehakt die ten Hag.
 
SuperFlurps
 
0
23 september 2018 om 20:27
Mazraoui is eigenlijk ook een middenvelder en die doet het prima. En gezien het feit dat het vorig seizoen bij vlagen prima ging met Frenkie achterin is het wel te begrijpen. Of heb jij misschien nog een revolutionair idee?
 
gomes1psv
 
18
23 september 2018 om 19:30
Waanzinnig opportuun! Had Perez dit graag eens horen zeggen in de 78 onafgebroken dagen op rij waarin Frenkie de Jong halfgoddelijj wordt verklaart in de media. Bovendien is deze conclusie wel erg makkelijk; Ajax heeft toch met de veel bewierookte Ziyech, Tadic, Neres, Blind en Tagliafico toch genoeg beoogde steunpilaren?
 
Ampie
 
7
23 september 2018 om 19:33
Valt wel mee dat opportunisme. De namen die jij noemt zijn 1 op 1 altijd wel op te vangen door een fatsoenlijke alternatief. De positie van De Ligt heb je als stevige, fysieke kerel geen alternatief. Ja Schuurs, maar die is nog lang niet op niveau dat je zou moeten eisen en zou ook omver worden geblazen vandaag
 
gomes1psv
 
6
23 september 2018 om 21:59
Is dat zo? Als De Ligt wegvalt is de slagkracht van Ajax dan ineens gehalveerd? Dan mag je vragen zetten bij de 16 tot 20 miljoen die Ajax voor de veel bejubelde Blind neertelde. Of de 7,5 miljoen die de club neertelde voor Wöber. Intussen zijn alle superlatieven voor Schuurs ook al verbruikt toen die jongen naar Ajax kwam. Vind dit echt gelul hoor, met wijzen naar De Ligt ontzie je andere beoogde sterkhouders en doe je bovendien PSV tekort. Ik denk eerder dat niet zozeer de afwezigheid van De Ligt in de defensie het verschil maakt, maar meer het wegvallen van De Jong in de middenlinie als gevolg.
 
Ampie
 
1
23 september 2018 om 22:09
Slagkracht? Er is ook nog iets als stabiliteit achterin. De Ligt ruimt ontzettend veel op bij het falen van Schone, Mazraoui en Blind maar daar zal meer live wedstrijden voor moeten kijken van Ajax. Als een keer een Ziyech of Tadic weg valt, heb je nog voldoende man die op die posities kunnen invallen en op een iets andere wijze in kunnen vullen. Bij uitval van de Ligt heb je niemand die de rest achterin kan corrigeren. Als je het verschil daarin niet ziet tussen die verschillende namen die je zelf opnoemt, dan kan ik beter stoppen met verder discussiëren, want met je laatste zin drijf je het verhaal ineens een heel andere richting op dan waar je het eerst over had. Ik heb namelijk in andere topics al continu gereageerd dat ajax de match juist op het middenveld heeft verloren. En dat geval over Blind: ik was waarschijnlijk een van de weinigen die Niet de boel liep te witten vanwege zijn komst, puur en alleen omdat ik het nooit een CV vond en ga vinden. Snap in dat kader dan ook niet dat het een alternatief werd voor Magallan en als de grote verlosser werd binnen gehaald, aangezien hij ook geen leiderstype is. Speelde 1 seizoen leuk bij Ajax, in het seizoen dat een kampioenschap werd behaald met werkelijk tranentrekkend voetbal.
 
falonso
 
4
23 september 2018 om 19:36
Nou had Ajax hier sowieso wel verloren, als je zo slap speelt tegen PSV dan ga je onderuit ongeacht met welke spelers je speelt. Maar met De Ligt was het wel anders geweest. Iets minder beschamend. Die 2-0 bijvoorbeeld, valt met Matthijs niet. Nu wel. Al had die volgens mij afgekeurd moeten worden voor hinderlijk buitenspel. Daar waren ze vorig seizoen nog zo mee bezig dat dat anders zou worden, dat je ook buitenspel zou worden gegeven als je niet naar de bal toegaat, maar vervolgens fluiten ze daar nooit voor af. Frenkie wordt volgens mij wel gehinderd, maar moet hem gewoon hebben. Matthijs had dat slimmer aangepakt. En als al die steunpilaren slecht spelen, wordt het lastig hè. Matthijs maakt wel een heel groot verschil omdat je dan wat zekerder bent achterin. En dan kan Frenkie op het middenveld in plaats van Eiting, wat gigantisch veel verschil maakt.
 
Scepticus38
 
1
23 september 2018 om 19:49
@falonso Je schrijft: "nou had Ajax hier sowieso wel verloren, als je zo slap speelt tegen PSV dan ga je onderuit ongeacht met welke spelers je speelt". Je slaat de spijker op zijn kop. De enige juiste conclusie. Iedere Ajax supporter die denkt dat zijn club wel even met drie vingers in de neus van PSV kan winnen, overschat zijn club schromelijk en onderschat de kracht van Psv. PSV heeft een sterk team en is er ieder jaar weer bijzonder op gebrand op van Ajax te winnen, daar heeft men geen motivatiecoach voor nodig. Om van PSV te kunnen dient Ajax hongerig en scherp te zijn en daar is deze wedstrijd helemaal niets gebleken. En dan word je dus afgestraft.
 
Xyzz
 
1
23 september 2018 om 20:12
Ze lijken slap te spelen doordat iedereen uit positie staat en ze geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn.
 
gomes1psv
 
0
23 september 2018 om 22:06
@scepticus38 Psv's collectief van vorig jaar is in tact gebleven; qua mentaliteit is het ijzersterk. Nu de spelopvatting en ook voetbaltechnische inhoud een niveautje hoger is, is het eigenlijk bizar dat PSV door de kenners niet wordt gezien als titelfavoriet. Het hele land is in de ban van Blind, De Jong en Tadic omdat zij voor grote bedragen gekomen zijn, maar Bergwijn, Lozano en Angeliño presteren naar mijn smaak een stuk effectiever. Maar belangrijker nog: PSV heeft een coach waar van spelers tot fans de hele club blij mee is, die duidelijk ergens voor staat en het op interne en externe doelgroepen kan overbrengen. Ajax mist met Ten Hag een hoop daarin. Het maakt dat PSV in dezelfde formatie verschillende plannen ten uitvoering kan brengen; domineren én reactief. Terwijl Ajax de strijd verliest als het met plan A geen grip heeft op de wedstrijd. De Amsterdammers hebben geen plan B. Dat gaat ze de kop kosten dit jaar.
 
mentalist
 
2
23 september 2018 om 23:41
Gomes1PSV over opportuun gesproken. Jij weet ook dat het in Amsterdam net zo makkelijk andersom kan zijn. Ten Hag heeft bedroevende keuzes gemaakt. Maar het seizoen is nog lang. PSV wint de slag maar niet de oorlog.
 
Lee112
 
1
23 september 2018 om 19:50
Centraal is er geen vervanger voor de ligt. Dat weet jezelf ook wel. Doe nou maar niet alsof je vooraf niet blij was met de afwezigheid van de ligt.
 
evandermeijden
 
1
23 september 2018 om 22:24
Het was meer tagliatelli vandaag.. de jong viel de mand.. evenals de zogenaamde neres die 50miljoen waard zou zijn. Waar was die vandaag dan tegen een speler die pas net in de top komt kijken? En Ziyech die de hele wedstrijd over zn eigen benen valt of in zijn eigen trucjes trapt. Blijf de Ajacieden maar lekker verder hypen.. als er een topclub op de tribune zou hebben gezeten vandaag dan weet je in ieder geval zeker dat er niemand weg gaat dit seizoen.
 
falonso
 
1
23 september 2018 om 22:26
Wie zegt dat Neres 50 miljoen waard is? Als Ajax dat vraagt, betekent dat nog niet dat hij dat waard is. Verder heb je wel de meest opportunistische reactie van de maand.
 
evandermeijden
 
0
23 september 2018 om 22:34
Nee dat was er zogenaamd geboden
 
deuslovult
 
2
23 september 2018 om 19:34
Onana had ook een aardig aandeel in de zeperd voor ajax. In 't bijzonder bij 't eerste en derde doelpunt. Laat hij 't ook nog eens zijn die afgelopen week zo hoog van de toren blies. Moet maar eens ff diep in de spiegel kijken komende week.
 
falonso
 
1
23 september 2018 om 19:38
Wat deed hij fout dan? Derde goal kon beter, maar zit denk ik ook wel wat geluk bij dat die bal precies terug bij PSV komt. Die eerste goal werd van richting veranderd van best dichtbij, logisch dat hij hem niet heeft.
 
deuslovult
 
0
23 september 2018 om 19:34
Onana had ook een aardig aandeel in de zeperd voor ajax. In 't bijzonder bij 't eerste en derde doelpunt. Laat hij 't ook nog eens zijn die afgelopen week zo hoog van de toren blies. Moet maar eens ff diep in de spiegel kijken komende week.
 
 
2
23 september 2018 om 19:35
Wat betreft de poll: ik denk dat Ajax eenvoudig van Ajax hd gewonnen met De Ligt.
 
ouwe1978
 
0
23 september 2018 om 20:00
Ja, weer vakwerk Maarja ik denk dat er wat mensen van slag zijn na vanmiddag
 
Ampie
 
1
23 september 2018 om 19:37
Ik vond voornamelijk het middenveld weer erg belabberd om te zien en tevens blind. Die tweede goals was echt schandalig dat er in het centrum niemand stond bij een lange bal. Schone en Eiting zijn spelvertragers centraal en laten elkaar en andere in de steek (niet alleen vandaag, maar altijd) als het gaat om centrale controle en meelopen met diepgaande tegenstanders. Tot vandaag tegen tegenstanders met mindere kwaliteit werd dat niet direct afgestraft, maar de vele kansen van de matige tegenstanders zou toch alarmbellen moeten hebben laten klinken. Ik ben tevens nog steeds benieuwd wat het plan was van Ten Hag. Ik las ergens dat de voorzetten eruit moesten worden gehaald, terwijl je deze wedstrijd de lange ballen en Luuk de Jong alleen hoefde te neutraliseren.
 
 
0
23 september 2018 om 22:20
Maar hoe wil je de lange ballen eruit halen ? Wil je dan 1 op 1 spelen op het hele veld en zelfs ook de keeper vastzetten ? PSV kan net zoals Manchester United in de finale tegen Ajax de lange bal op een kopsterke speler spelen en vanuit daar verder voetballen. Deze bal kun je er nooit uithalen. Het gaat erom dat je de afvallende bal hebt, en hier was PSV gewoon veel beter in.
 
Ampie
 
0
23 september 2018 om 22:27
Door ervoor te zorgen dat ze achterin niet alle tijd hebben om Luuk de Jong gericht te zoeken. Hij kon zich nu steeds instellen op een precieze/gerichte bal om te ontvangen, dan kan hij niet als ze achterin onder druk worden gezet en lukraak de bal weg moeten knallen. Als de keeper m heeft hoef je heus niet 1 op 1 te spelen, die komt namelijk 9 van de 10 keer tot de middencirkel, waar je daar dus voor de afvallende bal moet gaan. Nu werd EN de lange bal er niet uitgehaald EN de tweede bal werd niet veroverd EN ze durfden de duels niet eens aan te gaan.
 
Davilla7
 
9
23 september 2018 om 19:42
Dit is onzin en opportunisme ten top. 5 maanden geleden was De Ligt er wel bij en verloor Ajax net zo kansloos met 3-0.
 
falonso
 
1
23 september 2018 om 19:51
En die vergelijking van jou is geen onzin? Deze wedstrijd heeft niks te maken met die wedstrijd.
 
PirloTess
 
3
23 september 2018 om 19:57
Hij heeft wel gelijk. Feit is dat toen hij er wel bij was ook kansloos werd verloren. Misschien had het nu verdedigend wel beter gestaan ja, maar dit is als als als..
 
falonso
 
0
23 september 2018 om 20:59
Wat hij doet is net zo goed als als als. Nee, hij heeft geen gelijk. Hij zegt dat omdat De Ligt vorig seizoen ook speelde tijdens een nederlaag, er nu ook verloren zou zijn als De Ligt wel had gespeeld. Als je dat geen onzin vindt, weet ik het ook niet hoor. Dat is een argument van niks. Eigenlijk is het niet eens een argument te noemen. Ja, het is een feit dat hij er toen bij was en dat er toen ook kansloos werd verloren, maar dat zegt niks over deze wedstrijd. Dus nee, hij heeft echt geen gelijk. Want hij wil zeggen dat het daarom nu niks had uitgemaakt.
 
Gabstra
 
4
23 september 2018 om 19:56
Ruim 16 miljoen gestoken in een verdediger die niet kan verdedigen. Die fout op fout maakt. Wat een miskoop weer. Wanbeleid ten top!
 
Rodybboss
 
1
23 september 2018 om 20:01
Je haalt de woorden uit mijn mond. En Viergever laten gaan, die uiteindelijk niet zo veel minder is, misschien alleen aan de bal, maar daar staan ze er niet alleen maar voor. Ze staan er vooral om te verdedigen
 
SPettersson
 
2
23 september 2018 om 19:56
Ik heb al vaker geschreven dat wij een grote linker centrale verdediger nodig hebben. Blind en Frenkie horen eigenlijk beide voor de verdediging. Hoe goed ik Frenkie soms ook vind, ik hoop dat Overmars hem in de winter verkoopt en een 1 meter 90 kopsterke verdediger haalt. Dan schuif je Blind door naar het midden op de positie van Schone en moeten Schone, Sonny en Carel maar vechten voor een positie. Er is nog niks verloren maar je moet wel leren van de les die je gekregen hebt.
 
doelmannetje
 
2
23 september 2018 om 20:01
Wat slecht. Ajax heeft de grootste selectie van nederland. miljoenen geinvesteerd in tob verdiger blind en Tadic. Dan kan het niet zijn dat 1 weg gevallen speler zo bepalend is.
 
ajaxrkc33
 
0
23 september 2018 om 20:42
Gaat mij ook te ver om te zeggen dat we verloren hebben omdat de ligt niet mee deed. We hebben het al enkele jaren lastig in Eindhoven en vorig jaar verloren we ook met 3-0 met de ligt van PSV
 
 
0
23 september 2018 om 22:16
Ajax heeft het niet alleen lastig in Eindhoven tegen Psv, maar over het algemeen. Als je naar alle onderlinge resultaten kijkt (uit en thuis) dan is PSV de enige ploeg in Nederland die vaker van Ajax gewonnen heeft dan andersom.
 
Little John
 
1
23 september 2018 om 21:46
Doe gewoon je ogen open met elkaar en loop niet als makke schapen achter de media aan, en wees zelf een 's eerlijk naar jullie zelf, jullie denken dat er maar een club is in Nederland, en daar willen jullie bij horen maar met oogkleppen op. Geld genoeg, veel trammelant achter de schermen, geen eenheid als er ook maar even een tegenslag is. En dan zeggen dat er geen scherpte was, echt zielig, geen scherpte en dat bij deze wedstrijd, kom op zeg.
 
adeb
 
0
23 september 2018 om 21:57
Dat Ajax nog steeds zoekende is is wel gebleken, toch? Maar niet zeuren dat de Ligt er niet bij was dus het spreekwoord ` Had had is als hebben geweest is ` is hier wel op z`n plaats.
 
JaiwenRamnathsing
 
0
23 september 2018 om 21:58
Ajax was gewoon slecht en vond PSV niet verbijsterend goed. Met de Ligt is alles achteraf verklaren. Dat heeft geen zin
 
JeffreyAlt
 
0
23 september 2018 om 22:03
Beste mensen, ik heb de wedstrijd gezien PSV-ajax en het is diep diep triest dat je 2 verdedigers op de bank heb zitten en er wordt niet 1 van gebruikt. Ja dan val je door de mand,eerlijk is eerlijk PSV was gewoon baas in eigen huis. Je moet je schamen als Ajax trainer,als je Per schuur of Max wober gewoon op de bank laat zitten. Je had in de 2de helft gewoon Carl eiting moeten wisselen voor Max Wober of Schuurs en Frenkie de Jong op het middenveld moeten zetten, dan was het gewoon evenwichtiger geworden en had je meer ervaring op het middenveld gehad. Nu laat je een jongeling maar voort ploeteren terwijl PSV gewoon door ging met scoren. Erik ten Hag onderschat nooit een tegenstander want als je niet scherp genoeg bent die dag,ga je verliezen van elke ploeg. Neem Ziyech,Nerres,Mazzouri,Tadic,Huntelaar die zaten allemaal niet in de wedstrijd en Dolberg heeft nog helemaal geen wedstrijd ritme,die laat je toch niet starten. Elke voetbal kenner zou het beter doen,maar ik geef Erik ten Haag nog steeds de voordeel maar er moet nu echt iets gaan gebeuren,want dit is niet leuk. Een nieuwe spits in de winterstop zou echt welkom zijn. De competitie is nog lang,maar je bent nu echt gewaarschuwd heren.
 
 
1
23 september 2018 om 22:13
Ik vind het overdreven om te zeggen dat de Ligt de echte ster van het team is. Het probleem is alleen dat Ajax geen echte vervanger voor hem heeft. Ik blijf het vreemd vinden dat je op het middenveld zo veel opties hebt, en dat je in de verdediging zo weinig keuzes kunt maken. Dit is toch de basis van je elftal. Zoals ik al zo vaak heb gezegd, de selectie van Ajax is helemaal niet zo goed in balans dan dat er altijd geroepen werd. Maar zoals een collega van mij altijd zei: in land der blinden is eenoog koning. En dat is hier bij Ajax ook het geval. Ja, de Ligt is een belangrijke speler, maar voor de rest hebben ze ook niemand die goed genoeg is om daar te spelen.
 
Coolcat Ehv
 
1
23 september 2018 om 22:58
Even ter memorie: een paar maanden geleden won PSV ook met 3-0 van Ajax. En toen speelde De Ligt wel mee en scoorde Luuk de Jong ook de 2e goal met een kopbal. Dus wie ze bij Ajax ook opstellen en ook al speelt Ajax met een karrevracht aan buitenlanders in de basis, PSV is gewoon stukken beter, haha
 
ritje
 
1
24 september 2018 om 07:54
hallo Ajax mist gewoon een kopsterke voorstopper! Daar moet Overmars naar op zoek! mvg ritje
 
RasSar
 
0
25 september 2018 om 09:14
Perez was zeker dronken toen hij dit zei, man, man, man. Wat een flauwe kul zeg laten we nou eerst ff zijn verdere europese ontwikkeling aankijkeken en daarna praten we wel verder.begrijp mij niet verkeerd ik vindt de ligt absoluut "wereld potentie" hebben maar hij moet het echt laten zien in absolute top wedstrijden te beginnen in het tweeluik tegen bayern. En laat mij niet beginnen over Ziyech als er een op het veld was die een beetje nog meekon was hij het wel. PSV was vandaag gewoon veller en werd in het zadel geholpen door een slecht spelende frenkie de jong (geen echte verdediger). Aanvallend was Ziyech de enige die wat bracht. Tadic, neres, huntelaar waren gewoon aan het prutsen.