'Het kan zomaar zijn dat De Ligt de duurste verdediger ooit wordt'
Woensdag, 14 november 2018 om 08:23

Virgil van Dijk maakte in de winter voor ongeveer 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool. Hij groeide met die transfersom uit tot de duurste verdediger aller tijden, maar Van Dijk sluit niet uit dat er voor Matthijs de Ligt meer betaald gaat worden. Volgens Van Dijk is zijn collega-international 'al heel ver'.

"Een goede verdediger, goede jongen, rustig, weet wat-ie wil en hopelijk maakt hij de juiste keuze bij zijn volgende stap", aldus de 27-jarige Van Dijk in De Telegraaf over de acht jaar jongere De Ligt. "Het kan zomaar en als hij de duurste verdediger ooit wordt, zal ik hem als eerste feliciteren."

Of Liverpool belangstelling heeft voor De Ligt, dat weet Van Dijk niet: "Hij zal wel op de lijstjes staan, want ze hebben genoeg scouts bij de club (…) Als ze bij Liverpool mijn mening nodig hebben, dan geef ik die." De Ligt heeft bij Ajax nog een contract dat tot de zomer van 2021 doorloopt.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet in oktober overigens weten dat hij niet wil meewerken aan een tussentijdse transfer van de aanvoerder. "De kans dat hij in januari vertrekt, is nul procent", vertelde hij in de Italiaanse media. Onder meer Barcelona en AS Roma zouden belangstelling hebben voor De Ligt.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
0
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Jadguzman
 
23
14 november 2018 om 08:36
Misschien in zijn 2e stap ja, ik ken me niet voorstellen dat een speler van Ajax, 85 miljoen of meer gaat opleveren ook gezien de competitie waarin hij speelt tuurlijk gaat ie etterlijke miljoenen opleveren, maar 60 of misschien 70 zou ook voor Ajax al een waanzinnig bedrag zijn
 
VoetbalVreugd
 
25
14 november 2018 om 08:39
Ach, die markt is zo gigantisch ontploft... Of ie nu 70 of 85 miljoen oplevert, het zijn allemaal duizelingwekkende bedragen. Vind het competitie-argument niet helemaal opgaan, want De Ligt laat het ook zien in de Champions League.
 
Jadguzman
 
17
14 november 2018 om 08:43
een speler als Virgil van Dijk liet het wekelijks zien in een van de zwaarste competities ter wereld De Ligt werd tegen Excelsior nog voor schut gezet omdat hij zich niet meer kon opladen voor zo'n wedstrijd dat zien scouts ook he, dat hij in de competitie 8/10 wedstrijden op 70% kan spelen.
 
Xyzz
 
31
14 november 2018 om 08:50
Mag hopen dat een beetje scout wel zag dat De Ligt gehaakt werd.
 
VoetbalVreugd
 
4
14 november 2018 om 08:57
Over de kwaliteiten van De Ligt kunnen we discussiëren, maar daar ging het mij hier niet om. Ik vond het wat summier om te zeggen dat een Eredivisie-speler niet zoveel geld kan opbrengen vanwege de competitie waarin hij speelt, terwijl hij ook gewoon in de CL actief is (het hoogste podium).
 
DeSteek77
 
14
14 november 2018 om 09:33
"de Ligt werd tegen Excelsior nog voor schut gezet omdat hij zich niet meer kon opladen voor zo'n wedstrijd" Één zwaluw maakt dus toch zomer. Sterk argument!! We zullen zien. Ik denk dat hij de absolute top gaat bereiken.
 
JaouadAmhaouch
 
0
14 november 2018 om 10:50
Dat zijn Maar een paar potjes En tegen AEK speelde hij niet eens.
 
Jadguzman
 
0
14 november 2018 om 11:19
je hoort mij ook niet zeggen dat ie dat niet kan, waarschijnlijk haalt hij inderdaad de wereldtop. de discussie hier is of een Verdediger bij Ajax in de (onwijs) zwakke Eredivisie meer op zou moeten leveren dan Van Dijk (een van de beste van de Premier League, zelfs bij Soton al) en daar geloof ik niet in Let wel: zou moeten leveren, ik sluit niet uit dat hij uiteindelijk meer oplevert dan VVD aangezien de markt compleet ontploft is
 
Jadguzman
 
0
14 november 2018 om 11:21
dat zal allemaal prima Xyzz, dat neemt niet weg dat het hem niet had mogen overkomen Als zelfs Omarsson van Excelsior dat kan doen, kan Suarez dat in de CL finale ook doen en er misschien mee weg komen. het mag gewoon niet gebeuren dat je je zo makkelijk van de bal laat zetten, zelfs al is het een lichte overtreding
 
Sanderr
 
2
14 november 2018 om 13:45
Oke dus elke verdediger bij welke topclub dan ook gaat nooit in de fout als ik het goed begrijp Jadguzman. Daarom eindigt elke CL wedstrijd ook standaard in 0-0, al die toppers laten NOOIT iemand op doel af gaan
 
Scepticus38
 
0
14 november 2018 om 14:58
@tim_vk Je schrijft: "ach, die markt is zo gigantisch ontploft... Of ie nu 70 of 85 miljoen oplevert, het zijn allemaal duizelingwekkende bedragen. Vind het competitie-argument niet helemaal opgaan, want De Ligt laat het ook zien in de Champions League". Dat competitie-argument gaat ook helermaal niet op omdat de belangstelling die er voor speler is uiteindelijk de hoogte van de transfersom bepaalt. Het competitie-argument kan wel een rol spelen in de mate van belangstelling die er voor een speler is, maar daar is bij De Ligt geen sprake van.
 
VoetbalVreugd
 
0
14 november 2018 om 15:55
Het competitie-argument vervalt in deze, want De Ligt laat het ook op een hoger podium zien. Als de grote clubs hem alleen in de Eredivisie aan het werk zouden zien, dan snap ik dat ze er wat langer over na moeten denken. Maar nu laat De Ligt zich in de Champions League zien. Dan zullen ze bij Barcelona niet denken: "Wat een toptalent, maar we nemen `m niet omdat ie in Nederland speelt."
 
S-070
 
5
14 november 2018 om 08:38
Als hij de duurste verdediger word zou dat lachwekkend zijn want hij heeft het nog niet bewezen in een topcompetitie en heeft altijd van die kleine foutjes ook al gaat dat laatste tijd beter af. Ik denk dat die in een langere periode een van de beste verdedigers ter wereld kan worden maar erin komen is makkelijk maar om erin te blijven gaat een zware klus worden. Ik heb wel vertrouwen in hem en hoop dat hij de juiste keuze maakt.
 
VoetbalVreugd
 
26
14 november 2018 om 08:42
Uit je eerste zin maak ik op dat (in jouw ogen) de duurste speler ook de beste moet zijn. Maar dat is juist de grap: in deze op hol geslagen markt hoeft dat (lang) niet altijd het geval te zijn.
 
Richdinho
 
6
14 november 2018 om 08:42
Sanchen ging ook al voor een waanzin bedrag. De bedragen zijn nu nog gekker en De ligt is het grootste verdedigende talent op de europese velden. Verder hebben veel topclubs dringend versterking centraal achterin nodig. Dus waarom niet? Laat de clubs lekker tegen elkaar opbieden en je komt wel aan dat bedrag
 
Xyzz
 
7
14 november 2018 om 08:48
Inderdaad, en als een Real of Barca hem haalt hebben ze 10-15 jaar een topverdediger in huis. Dan valt 90 miljoen nog wel mee. Stuk minder groot risico dan de 100 miljoen die voor Dembele werd neergeteld.
 
Tikal
 
1
14 november 2018 om 09:12
In het geval van De Ligt betaal je ook voor het talent. Misschien wordt hij wel beter dan van Dijk en dan is 80 miljoen ineens een koopje... Niet dat ik dat waard vind hoor, maar talent voert de prijs vaak ook op. Ik denk dat Ajax met 60 miljoen heel blij mag zijn.
 
Remcob
 
0
16 november 2018 om 09:44
Of het lachwekkend is weet ik niet. Volgens vrijwel alle voetbalkenners die ik erover gehoord heb, is de Ligt zo ongeveer het grootste verdedigende talent ooit (op 18/19 jarige leeftijd). Zelfs de beste verdedigers van de afgelopen jaren, waren op die leeftijd nog lang niet zo ver. Of zoals ik laatst een Italiaanse presentator hoorde zeggen; ik heb pas 1x in mijn leven een verdediger gezien die op zijn leeftijd al zo goed was. Dat was Paolo Maldini, en die groeide uit tot de beste verdediger aller tijden en speelde 15 jaar op absoluut topniveau. Mocht de Ligt echt zo goed worden als Maldini en net zo succesvol zijn, dan zou zelfs 150 miljoen nog een schijntje zijn. Waar het om gaat is dat de combinatie van talent, kwaliteit en leeftijd uniek zijn. Dat is de reden dat er over deze belachelijke bedragen gesproken wordt. Kijk naar Mbappe. Ook een speler die op zijn leeftijd al zo goed is dat het zelden vertoond is. Nou is Mbappe niet vergelijkbaar met de Ligt, maar het principe is hetzelfde. Een speler die op zo'n jonge leeftijd al zo goed presteert en waar nog rek in zit, kost simpelweg een bizarre transfersom.
 
JrNeymar
 
3
14 november 2018 om 08:43
Las in de Italiaanse media dat De Ligt niet voor Man City en Barcelona kiest maar voor Juventus. Bron: Calciomercato Italiaanse kenners die bekend is met deze bron en of het betrouwbaar is?
 
Xyzz
 
1
14 november 2018 om 08:48
Waarom zou De Ligt nu al een keuze maken...?
 
wichal__b
 
13
14 november 2018 om 09:04
Is dit niet die krant die Ziyech 20 keer aan AS Roma had verkocht ?
 
KapiteinClaus
 
10
14 november 2018 om 08:50
Fijn, een topic over de transferwaarde van de Ligt ;-) Ik denk dat we het erover eens dat de Ligt een stap naar een topclub aan kan en dat dit de club in kwestie veel geld gaat kosten. De Ligt moet wel oppassen met zijn uitspraken over het spelen tegen kleine clubs. Altijd willen vlammen is m.i. juist iets wat bij een topspeler hoort. Op zo'n jonge leeftijd zeggen dat je je niet kan opladen komt verwend over. Want hoevaak heeft hij nou feitelijk tegen Excelsior gespeeld?
 
 
6
14 november 2018 om 08:53
Tegen elkaar op laten bieden? Het is geen veiling en de Ligt geen object. Die jongen maakt toch zelf uit waar hij zijn loopbaan wil voortzetten. Dus al dat dagelijks geroep over Barca, Roma, Juventus, Bayern, City, United, Arsenal, Real en Atletico Madrid, Paris st Germain, Dortmund, Benfica, Porto,Liverpool, Besiktas, Galatasaray, Anderlecht, Boca Juniors, enz heeft weinig zin.
 
buitenspelval
 
4
14 november 2018 om 09:38
Het maakt natuurlijk zeker wel hoeveel clubs geintresseerd zijn in overname, wie er met een concreet bod komen en dat grote clubs tegen elkaar gaan opbieden. Ten eerste maakt het de keuzemogelijkheden van De Ligt zelf groter en zal hij zijn top 3 of dergelijk maken, ten tweede zal De Ligt mede de financiële voorstellen, waar clubs mee komen, ongetwijfeld laten meewegen in zijn keuzes en ten derde heeft Ajax de geen onbelangrijke troef van het contract tot 2021 in handen en zal de club naast De Ligt zelf kunnen bepalen met wie men onderhandelt, met wie men akkoord en voor welke transfer/afkoopsom hij mag vertrekken.Daarnaast kan Ajax schermen met andere aanbiedingen, waarvan de verschillende geïnteresseerde gegadigden de details niet precies kennen. Het verkopen is geen veilig en De Ligt geen object, maar het uitgangspunt blijft om er financieel het meest aan uit te halen. Eerst moeten de sowieso de clubs tot een akkoord komen, daarna mag de speler in kwestie pas gaan onderhandelen. Hij staat immers nog onder contract. Ajax gaat uiteraard mee in de wensen van de speler, maar zal er de beste deal uit willen onderhandelen, net zoals dat voor de speler in kwestie het geval zal zijn. Beiden zijn ze het meest gebaat bij een zo best mogelijke financiële deal.
 
Scepticus38
 
1
14 november 2018 om 14:54
@frits1948 Je schrijft: "tegen elkaar op laten bieden? Het is geen veiling en de Ligt geen object". Een geinteresseerde club zal er eerst met Ajax uit moeten komen voor men überhaupt met de speler mag praten. Je kunt clubs dus wel degelijk tegen elkaar uitspelen om zo de prijs op te drijven. Als clubs een speler graag willen hebben, hoef je dat niet eens te doen omdat ze dan al uit zichzelf tegen elkaar op gaan bieden.
 
Groninger020
 
4
14 november 2018 om 09:42
Zou voor Nederland wel heel mooi zijn als De Ligt en Van Dijk ergens samen gaan spelen, of dat nou Liverpool of bijvoorbeeld Barcelona wordt.
 
Zermatt_Person
 
1
14 november 2018 om 10:21
Liverpool heeft De Ligt niet nodig. Daar staat al een goude duo: Gomez - Van Dijk in de achterhoede. De Ligt is dus overbodig bij Liverpool.
 
007
 
2
14 november 2018 om 10:24
De prijs van de Ligt staat in mijn mening nog niet vast aangezien Ajax de speler ook niet in januari laat gaan. Met eventueel succes in Europa zal de prijs misschien hoger worden. Ik ga er van uit dat meerdere clubs deze ruwe diamant willen dus ook dat invloed gaan krijgen op de transferwaarde. Hoe dan ook heeft het nu echt geen zin om hier over te praten.
 
feyenoord00
 
2
14 november 2018 om 12:55
Er is geen enkele club die een risico gaat nemen en zo veel gaat betalen voor een speler uit de eredivisie