'Het lijkt alsof hij alleen maar is gehaald zodat hij niet naar City ging'
Dinsdag, 16 oktober 2018 om 19:17

Manchester United versterkte zich in januari met Alexis Sánchez, maar als het aan Paul Scholes had gelegen had de Chileense aanvaller nooit op Old Trafford getekend. De oud-speler van the Red Devils zegt tegenover ESPN dat United de international niet nodig had en noemt hem 'egoïstisch'. De Engelse topclub haalde Sánchez binnen in ruil voor Henrikh Mkhitaryan, die op zijn beurt naar Arsenal vertrok. De aanvaller is sindsdien bij United de bestbetaalde speler, maar heeft nog geen potten kunnen breken bij de huidige nummer acht van de Premier League.

De 29-jarige Sánchez kwam dit seizoen in zeven wedstrijden niet verder dan een doelpunt en een assist. Scholes plaatst vraagtekens bij het aantrekken van de Chileen. "Ik weet dat hij kwaliteit genoeg heeft en dat heeft hij laten zien, maar ik heb in hem nooit een speler voor United gezien", aldus de oud-international. "Ik zag hem als een egoïst, iemand die bij vlagen alleen meer voor zichzelf speelt. Ik vond niet dat hij een speler was die we nodig hadden, zeker niet voor dat geld."

De 121-voudig international tekende een contract tot medio 2022. "Hoe komen we ooit nog van hem af met dit salaris? Het lijkt alsof hij alleen maar is gehaald zodat hij niet voor Manchester City tekende", aldus Scholes, die denkt dat het niet alleen aan Sánchez ligt dat hij niet uit de verf komt bij Manchester United. "Het voelt alsof iedere speler het moeilijk krijgt zodra hij naar United gaat. Zelfs Lionel Messi zou het moeilijk hebben in deze ploeg."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
zwaailicht
 
13
16 oktober 2018 om 19:41
Dat is allang duidelijk. City was vorig jaar ook vergevorderd met Fred. Opeens haalt United Fred. City wilt Sachez, United haalt Sanches. Ze willen niets liever dan hun stadsgenoot zoveel mogelijk irriteren. Ze doen echter iets verkeerd, al jaren delven ze het onderspit.
 
G0AT
 
20
16 oktober 2018 om 19:49
Wat een onzin. City is de club die al jarenlang met geld strooit, maar als een rivaal een topspeler wilt kopen gaat het opeens over “irriteren”.City is in elke speler geïnteresseerd , zoals in Jorginho en Van Dijk die voor andere clubs kozen. Accepteer dat niet iedereen naar City wilt.
 
Zermatt_Person
 
13
16 oktober 2018 om 20:10
Man City is helemaal niet geinteresseerd in elke speler. Over Sanchez heeft zwaailicht gewoon gelijk. Man Utd bood Sanchez puur een hoger salaris om City dwars te liggen. Bijna elke voetballer voetbalt voor het geld. Clubvoorkeur gaat hier niet in voor.
 
zwaailicht
 
6
16 oktober 2018 om 20:23
Het feit dat City de afgelopen jaren veel geld heeft uitgegeven, staat los van mijn reactie. Beide spelers die ik heb opgenoemd zouden naar City gaan, maar werden uiteindelijk gekocht door United.
 
Dante
 
14
17 oktober 2018 om 01:13
Ja wanneer het zwaar dolende United een topspeler koopt is dat natuurlijk niet in de hoop dat de prestaties vooruit gaan. Logisch! Scholes niveau vz inmiddels ..
 
real8madrid
 
3
17 oktober 2018 om 10:27
Typische Scholes reactie. Nergens enig spoor van twijfel te bekennen toen hij gehaald werd en leek zelfs positief over de transfer, ‘een teken van de blijvende aantrekkingskracht van United’. Nu het 8-9 maanden slecht gaat is ie op zoek naar open deuren en roept hij dingen die ondertussen voor elk onbenul ook duidelijk zijn. Wat een clown