'Het zou mooi zijn om Cristiano Ronaldo nog een keer uit te schakelen'
Vrijdag, 7 juni 2019 om 06:24

Het Nederlands elftal plaatste zich donderdagavond voor de finale van de Nations League. Zondagavond wacht de eindstrijd tegen gastland Portugal. Aan de kant van de Portugezen is Cristiano Ronaldo de grote man en Daley Blind hoopt dat hij en zijn ploeggenoten hem opnieuw de baas kunnen zijn. Het afgelopen Champions League-seizoen schakelde Ajax namelijk het Juventus van Ronaldo uit in de kwartfinale. "Je kan een prijs winnen met je land, dat is toch iets moois."

Na een 1-1 gelijkspel na negentig minuten spelen, moest de winnaar voortkomen uit een verlenging. Door een eigen doelpunt van Kyle Walker en een treffer van invaller Quincy Promes won het team van bondscoach Ronald Koeman met 3-1. "We zijn een team dat er staat voor elkaar en nooit opgeeft. Ik denk dat we veel kwaliteit hebben geleverd op het veld vandaag", aldus Blind in gesprek met Voetbal International. "We hebben goed voetbal laten zien en veel mogelijkheden gehad. In sommige gevallen hadden we het beter moeten uitspelen. Maar dit is een heel goede prestatie en ik denk dat dit aangeeft dat we in ieder geval voor niemand bang hoeven te zijn."

Onder leiding van Koeman lijkt Oranje grote stappen te hebben gemaakt. Het Nederlands elftal oogt als een hecht team en Blind kan dat beamen. "Het maakt niet uit welke spelers het veld in komen, het gevoel is goed bij iedereen en dat stralen we uit. En dat is ook echt zo", vertelt de Ajacied, die honderdtwintig minuten meespeelde tegen the Three Lions. "Het is geen poppenkast hoe we ons naar de buitenwereld opstellen. Ik denk dat dat de grote kracht is van dit elftal."

Zondagavond wacht in het Estádio do Dragão in Porto de confrontatie met het Portugal van Ronaldo. "Het zou mooi zijn om Ronaldo nog een keer uit te schakelen", aldus Blind, die Ronaldo met Ajax het afgelopen Champions League-seizoen tegenkwam. "Het is in ieder geval leuk. Het stadion zal vol zijn, weer een mooie ambiance. We zullen er alles aan doen om die prijs binnen te halen, want zoveel kansen krijg je niet om met je land een prijs te winnen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Warabe
 
44
7 juni 2019 om 07:02
Die is dus echt blind. Ajax heeft Juventus uitgeschakeld omdat ze 10 spelers de baas waren. CR7 daarentegen waren ze never nooit de baas. Ik kan me geen verdediger herinneren die hem overduidelijk de baas was. Zelfde geldt voor Messi.
 
muithol
 
77
7 juni 2019 om 07:08
Dat van de baas zijn is van de journalist. Blind zegt alleen dat hij hoopt Ronaldo weer uit te schakelen. Misschien zelf ook een beetje blind?
 
ErwinBuis
 
18
7 juni 2019 om 07:09
Onzin. Het zijn allebei wereldspelers, maar de laatste wedstrijd dat ze tegen Portugal speelden, had Ronaldo niks te vertellen.
 
DRL80
 
10
7 juni 2019 om 07:19
En toch was ook Ronaldo uitgeschakeld. Verder sluit ik me aan bij Muithol en ErwinBuis.
 
 
12
7 juni 2019 om 07:21
De Ligt in de laatste oefenwedstrijd tegen Portugal.
 
mvbfan
 
4
7 juni 2019 om 09:25
Ronaldo speelde echt waardeloos en onzichtbaar tegen Ajax. Op één goal na. Dus hoezo is hij niet uit de wedstrijd gespeeld?
 
La~Decima
 
8
7 juni 2019 om 09:36
Dat is ook de hele kracht van Ronaldo, niet opvallen en dan vanuit het niks toeslaan. Je kunt hem 89 minuten in de pocket hebben waarna je met 2-0 verliest door 2 goals van Ronaldo.
 
 
0
7 juni 2019 om 09:37
Dat ventje van 17 was Ronaldo wel echt de baas hoor in de slotfase. Hij kwam er los van die 2 kopballen ook geen moment aan te pas tegen Ajax.
 
gloryUnited
 
6
7 juni 2019 om 11:33
dat ventje van 17 maakt een overtreding op ronaldo. Iemand onregelementair stoppen is nou niet echt ' de baas zijn over'
 
 
0
7 juni 2019 om 11:50
Jawel hoor, daarom kon hij niet gevaarlijk worden en werden ze uitgeschakeld. Tactische overtredingen horen net zo goed bij voetbal als schoten en passes. Los van Ronaldo's doelpunten had hij net zo goed op de bank kunnen zitten, hij voegde aan het veldspel namelijk niets toe. Is prima, op z'n 34e, maar Ajax heeft hem gewoon voldoende afgestopt.
 
TheJurgenKlopp
 
1
7 juni 2019 om 14:04
Wat een onzin zeg. Mocht ik ooit voetballer zijn dan zou ik volgens jou Ronaldo zijn benen kunnen breken en dan succesvol mogen zeggen 'ik was de baas over Ronaldo'..
 
 
0
7 juni 2019 om 14:36
Nee, dan word je van het veld gestuurd en krijg je een schorsing van heel veel wedstrijden. Een tactische overtreding om een aanval te stoppen voordat-ie gevaarlijk wordt hoort gewoon bij voetbal. Benen breken allerminst. Ajax heeft Ronaldo afgestopt. Ronaldo moest namelijk naar huis en Ajax ging door. Moeilijker dan dat is het toch niet?
 
Yeisoonnn
 
0
8 juni 2019 om 22:18
Dus? Tactische overtredingen of gewoon overtredingen horen ook bij voetbal. Als je iemand ze benen breekt zonder de intentie om zijn benen te breken, is het gewoon een overtreding(zie Nigel De Jong). Ajax heeft Ronaldo helemaal niet afgestopt, Ajax heeft Juventus afgestopt. Net als dat Liverpool Barcelona heeft uitgeschakeld, en niet Messi.
 
Futures
 
4
7 juni 2019 om 09:55
Haha ?? Ronaldo kon het tempo niet aan tegen Ajax. Dat hij twee keer wist te scoren over twee wedstrijden was omdat hij gewoon zijn energie spaarde en op het juiste moment werd aangespeeld wat dan wel weer zijn klasse is.
 
benjj
 
0
7 juni 2019 om 13:30
Ha dan ben je Ron Beton Vlaar vergeten die Messi echt wel uitschakelde in de halve finale WK.
 
FCPDani
 
1
7 juni 2019 om 07:58
Zal een mooie wedstrijd worden. Ik ben ook blij dat Nederland door is en niet Engeland. Die poll had ik niet anders verwacht. Wat ik hoop en eigenlijk verwacht is een veel sterker Portugal dan die tegen Zwitserland.
 
 
2
7 juni 2019 om 08:14
We hebben het altijd lastig tegen Portugal, maar we hebben nu wel een dusdanig aterker team dat ik er wel vertrouwen in heb. Al blijft het natuurlijk Ronaldo.