'Hiddink was natuurlijk kritisch, maar gedroeg zich wel als een gentleman'
Maandag, 19 februari 2018 om 17:45

Dinsdag staat in de Champions League de kraker tussen Chelsea en Barcelona op het programma en veel voetbalfans denken dan terug aan de legendarische confrontatie tussen de twee topclubs in 2009. Chelsea werd toen uitgeschakeld na een slecht optreden van scheidsrechter Tom Henning Övrebö. De Noor vertelt de afgelopen dagen aan verschillende media zijn kant van het verhaal, ook aan Goal.

Onder anderen Michael Ballack en Didier Drogba waren furieus op de oud-arbiter en ook Guus Hiddink was zwaar teleurgesteld in Övrebö, die erkent fouten te hebben gemaakt. "Dit was het slechtste wat ik ooit heb gezien", zei de Nederlander destijds over de arbitrage. Tegenover Marca deed de Noor, tegenwoordig actief als psycholoog, onder meer bij de Olympische Winterspelen, al zijn verhaal en ook in gesprek met Goal blikt hij terug op de roerige periode.

"Je kan de woede begrijpen, maar niet verdedigen", aldus Övrebö over de emoties bij Chelsea na de uitschakeling op Stamford Bridge. "Er waren enkele vertegenwoordigers van Chelsea die erg professioneel reageren. Hiddink bijvoorbeeld, die toen manager was. Hij was erg professioneel. Hij was natuurlijk kritisch, maar gedroeg zich wel als een gentleman."

"Anderen ging over de schreef. Het is belangrijk te benadrukken dat niet iedereen uithaalde naar mij", vervolgt de voormalig leidsman, die later bij een rechtszaak van de UEFA aanwezig was aangaande de schorsingen van de bestrafte spelers. "Ik ontmoette daar Drogba. Ik heb kort met hem gesproken, hij was aardig. Ook een gentleman. We waren het erover eens dat we beiden wellicht anders hadden moeten handelen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
John Terry
 
22
19 februari 2018 om 17:55
Ondanks dat ik hier gisteren weer een heel verhaal over heb getypt, is het ook wel eens tijd om dit in het verleden te laten. Uiteindelijk kunnen de Barcelona spelers zelf er ook weinig aan doen dat ze af en toe goed bevoordeeld worden. Door deze wedstrijd heb ik lang een grudge tegen Barca gehad, tijd om dat te laten varen en m'n club hopelijk naar de kwartfinale te supporten. Wel mogen bepaalde Barca fans af en toe meer erkenning geven aan het feit dat ze af en toe stevig geholpen worden, als ik dan sommige jongens hier die remontada zie bestempelen als nationale feestdag... dan is er in mijn optiek toch iets niet helemaal juist opgevat.
 
Almogaver
 
10
19 februari 2018 om 18:39
Uiteindelijk hoor ik ook geen Chelsea-fan zeggen dat ze in de heenwedstrijd extreem veel geluk hadden met de niet gegeven pingel en meerdere keren onterecht affluiten voor buitenspel in een 1-v-1 situatie. Of de handsbal van (ik meen) Essien of Cole in de return in eigen zestien. Of de 4-2 overwinning, waardoor Chelsea doorging. Ik meen het dat het Carvalho was die Victor Valdes omarmde tijdens de corner. Bij 3-2 ging Barã§a door. Iedereen heeft een keer geluk en een keer pech. Alleen wordt het enkel de winnaar verweten en de rest wordt vergeten.
 
John Terry
 
25
19 februari 2018 om 18:55
Dit bedoel ik nu Almo. Gelijk weer in de verdediging schieten. Als Chelsea onterecht ergens profijt van heeft ben ik de eerste die dat toegeeft. Ook heb ik het in het eerste artikel wat gister geplaatst was al uitgebreid over de situatie in de heenwedstrijd gehad, heb nu niet zo`n zin om weer over van alles in discussie te gaan. Ik wil gewoon een keer een Barcelona fan zien zeggen dat die remontada een zwarte dag voor het voetbal was, dat RvP nooit rood had moeten krijgen, dat de penals tegen Milan makkelijk gegeven waren en dat deze wedstrijd werkelijk alles sloeg. Nu zie ik dan van Guaporta nog wel eens wat zinnigs komen als die zich niet in het heetst van de strijd bevindt (live meepraten), maar voor de rest springt een groot deel Barca aanhang in de verdediging als je erover begint. Of nuanceert het met `iedereen heeft wel eens geluk.` Dat vind ik nu jammer.
 
Almogaver
 
3
20 februari 2018 om 01:12
Dat ga ik niet zeggen, omdat het helemaal geen zwarte dag voor het voetbal was. Grote klets. We hebben mazzel gehad, zeker. Maar ik ga niet de dramaqueen uithangen. Zes tegendoelpunten krijg je niet op basis van een of twee verkeerde beslissingen van de scheids. De enige (gekke) pingel die ik me tegen Milan kan herinneren, is van Kuipers met de corner. Die begrijp ik nog steeds niet. RVP had wel degelijk zijn tweede gele kaart verdiend. Als jij gelooft dat het een serieus schot op doel was ipv tijdrekken, dan ben je extreem naief. Daarnaast was hij eerder ook al aan rood ontsnapt. Aan direct donkerrood. Net als dat ik niemand hoor over de niet gegeven penalty door de overtreding van (volgens mij) Djourou. Ik nuanceer het door voorbeelden te geven van o.a. hetzelfde tweeluik. Ik ontken niet dat Ovebro verkeerde beslissingen heeft gemaakt, maar ik ga geen selectief geheugen hebben. Chelsea heeft in een eerder stadium mazzel gehad, daarna Barã§a. Allebei flink wat mazzel; Barã§a net wat meer omdat we drie pingels tegen hadden kunnen krijgen, waarbij jullie er "slechts" twee tegen hadden kunnen krijgen.
 
John Terry
 
2
19 februari 2018 om 19:04
Ik help het je hopen. Maar laten we wel wezen, we zijn het er allemaal over eens dat we iets moeten veranderen maar werkelijk niemand zal een oplossing bedenken die iedereen tevreden stelt. Dan wordt het spel weer te elektronisch, dan duurt het oponthoud weer te lang, dan voelt de kat van de buren zich weer beledigd... Maar wedstrijden als dit in 2009 en vorig jaar mag gewoon echt niet meer. Ik hoop inderdaad dat ze dat bij de UEFA begrijpen.
 
mike1985
 
8
19 februari 2018 om 17:55
Wat had deze man een slechte avond zeg. Het leek op matchfixing, maar niemand zou zo dom zijn om zo overduidelijk te doen.
 
R9Neymar
 
3
19 februari 2018 om 18:42
3 penaltys ontnomen geloof ik, hands, drogba die doorgebroken was, en anelka geloof ik. Deze wedstrijd was wel puur entertainment, met 2 werkelijk waar ongelovelijke beautys, van essien en iniesta. Ondanks het onterecht was, was het wel puur genieten allemaal. Mis deze avonden
 
Gitanos87
 
0
19 februari 2018 om 23:37
We hebben je niet over zuid Korea tegen Italië, Spanje iets horen zeggen Guusje