Higuaín en Hazard schitteren; Van Aanholt wint derby van Babel
Zaterdag, 2 februari 2019 om 17:55

Gonzalo Higuaín heeft zijn doelpuntenrekening voor Chelsea geopend. De Argentijnse spits wist zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town tweemaal te scoren en had daarmee een groot aandeel in een ruime overwinning op de hekkensluiter: 5-0. Behalve Higuaín was ook Eden Hazard goed voor een dubbelslag. Chelsea heeft de vierde plaats in de Premier League voorlopig overgenomen van Arsenal, dat drie punten minder heeft, maar zondag nog wel tegen Manchester City speelt. Tegelijkertijd boekte Wolverhampton Wanderers een knappe overwinning op bezoek bij Everton (1-3) en won Crystal Palace de Londense derby van Fulham (2-0).

Chelsea - Huddersfield Town 5-0
Chelsea had na de oorwassing van afgelopen woensdag tegen Bournemouth (4-0) wat goed te maken. Higuaín behield in de punt van de aanval het vertrouwen van trainer Maurizio Sarri en hij wist na ruim een kwartier voetballen zijn eerste doelpunt voor the Blues te maken. Higuaín werd in het strafschopgebied van Huddersfield Town aan het werk gezet door N'Golo Kanté, waarna hij uit een nog vrij lastige hoek overtuigend raak vuurde: 1-0. Op slag van rust wist Chelsea zijn voordelige marge te verdubbelen: na een overtreding van Elias Kachunga op César Azpilicueta verzilverde Hazard een strafschop.

Terence Kongolo begon als gewoonlijk in de basis bij Huddersfield Town, maar de voormalig Feyenoorder kon niet voorkomen dat the Terries uiteindelijk tegen een ruime nederlaag aanliepen op Stamford Bridge. Hazard zorgde halverwege de tweede helft op aangeven van Ross Barkley voor de 3-0, waarna Higuaín het kwartet voor Chelsea completeerde met een zeer fraaie uithaal in de verre hoek. In de laatste twintig minuten haalde Chelsea de voet van het gaspedaal, maar in de absolute slotfase wist het elftal van Sarri toch nog een keer te scoren. Kachunga werkte de bal in eigen doel, nadat David Luiz uit een hoekschop op doel had gekopt.

Everton - Wolverhampton Wanderers 1-3
Everton beleefde voor eigen publiek een rampzalige start. Leighton Baines beging na zes minuten spelen een overtreding op Matt Doherty, waarna de strafschop die volgde op overtuigende wijze werd benut door Rúben Neves: 0-1. Het antwoord van Everton volgde na een klein halfuur: André Gomes combineerde met Cenk Tosun, waarna de huurling van Barcelona met een verwoestend schot voor de gelijkmaker zorgde. De teams leken vervolgens met een gelijke stand aan de thee te gaan, maar Raúl Jiménez wist Wolverhampton in de slotminuut van de eerste helft toch weer op voorsprong te koppen. Via Leander Dendoncker stelde het bezoek de zege halverwege de tweede helft uiteindelijk veilig. De Belgische middenvelder volleerde vanaf een meter of zeven fraai raak en maakte zo zijn eerste doelpunt in Engelse dienst. Door de overwinning verstevigt Wolverhampton zijn zevende plaats op de ranglijst; de voorsprong op Everton bedraagt nu vier punten.

Crystal Palace - Fulham 2-0
Een rake strafschop van Luka Milivojevic in de 25e minuut, na een handsbal van Cyrus Christie na een luchtduel met Christian Benteke, zorgde in de eerste helft voor het klassenverschil. Crystal Palace gaf de voordelige marge na rust niet meer uit handen, ook omdat het team van Roy Hodgson in aanvallend opzicht weinig kon klaarspelen. Timothy Fosu-Mensah maakte na ruim een uur spelen zijn opwachting, als vervanger van de geblesseerde Christie, terwijl Ryan Babel vlak na de 2-0 in de 87e minuut naar de kant werd gehaald. Sergio Rico hield invaller én debutant Michy Batshuayi weliswaar van het scoren af, maar Jeffrey Schlupp benutte de rebound. Patrick van Aanholt speelde bij Crystal Palace de gehele wedstrijd; Jaïro Riedewald zat negentig minuten op de bank.

Brighton & Hove Albion - Watford 0-0
Jürgen Locadia en Davy Pröpper hadden een basisplek bij de thuisploeg, terwijl Watford aantrad met Daryl Janmaat als rechtsback. De enige serieuze kans van de eerste helft was voor Locadia: kort voor de rust pareerde Ben Foster zijn inzet. Verder creëerden beide ploegen weinig en de 0-0 ruststand was dan ook niet verwonderlijk. Omdat Brighton-keeper Mathew Ryan geen moeite kende met een schot van Will Hughes, Janmaat na een uur over het doel kopte en spelers als Glenn Murray, Locadia en Shane Duffy het vizier aan de overzijde ook niet op scherp hadden, werd er ook na rust niet gescoord.

Burnley - Southampton 1-1
In grote delen van de eerste helft had Southampton de overhand op Turf Moor. De beste mogelijkheid was vroeg in de wedstrijd voor Danny Ings: in een één-op-één-situatie kwam hij niet voorbij doelman Tom Heaton. Het bleef daarom voor rust bij 0-0. Ook in het tweede bedrijf speelde Southampton sterk en daar beloonden the Saints zich al gauw voor. Nathan Redmond maakte de nodige meters op de helft van Burnley, verschafte zichzelf de ruimte voor een afstandsschot en opende de score: 0-1. De bezoekers daarna goed weg, toen Ashley Barnes de lat trof in de slotfase, maar diep in de blessuretijd benutte hij een strafschop nadat debutant Peter Crouch de bal tegen de arm van Jack Stephens kopte: 1-1

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
azchelsea
 
15
2 februari 2019 om 17:58
Heel erg lekker dit! Eindelijk een overtuigende overwinning met veel goals, maar aan de andere kant, dat mag ook wel tegen deze armzalige tegenstander. Een Premier league team die 90 minuten met een speler als Juninho Bacuna speelt, kan eigenlijk echt niet. Het is wel top voor het vertrouwen van Higuain dat hij 2 keer heeft gescoord. Voor spitsen is het zo belangrijk om snel te scoren bij een nieuw team, want dan zit je gelijk lekker in de flow. Ook goed dat Barkley en Christensen speelden, want die deden het echt goed. Zo’n steekpass die Barkley bijvoorbeeld bij de 3-0 gaf, dat is precies wat de laatste maanden ontbreekt. Bovendien heeft hij een gevaarlijk afstandsschot, wat ook wel handig is als de tegenstander zich in de 16 ingraaft. Wat mij betreft moet Barkley daarom in de basis blijven staan in plaats van Kovacic, want die kan eigenlijk alleen leuk dribbelen maar een scherpe pass of goed schot hoef je niet te verwachten. Ik snap alleen niet dat Rudiger op de bank moest zitten, want die is echt constant het hele seizoen en laat verdedigend vele malen meer zien dan David Luiz. David Luiz kan in dit soort potjes leuk meedoen, omdat Huddersfield aanvallend niks laat zien, maar spelers als Aguero tikken Luiz helemaal zoek en lopen constant uit zijn rug weg. Willian was helaas weer matig, het is echt doodzonde dat hij zo inconsistent is, dus ik zou lekker Odoi het vertrouwen geven. In ieder geval goed dat er weer vertrouwen getankt is, want dat is nodig voor de kraker tegen City.
 
Tuskii
 
7
2 februari 2019 om 17:59
Higuain toch weer gescoord onder Sarri. Toch een goalgetter pur sang. Ook wolves blijven onder stoom. Goed dat dendoncker uiteindelijk toch is komen bovendrijven. Vreesde er een beetje voor maar wist dat hij wel mee zou kunnen
 
timkenedyy
 
7
2 februari 2019 om 17:59
Mooie pot, hazard en higuain klasse !
 
YoeriCFC
 
22
2 februari 2019 om 17:59
Prachtig hoe goed Higuain speelde vandaag, op deze manier gaan we enorm veel plezier aan hem beleven! Hazard liet zich ook weer eens zien en dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Ik hoop dat Christensen er in blijft staan en dat Hudson-Odoi Willian gaat vervangen, want het niveau van zijn voetbal is echt dieptriest!
 
 
13
2 februari 2019 om 18:06
Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Sarri een machine kan maken van Chelsea mits hij de tijd krijgt en men niet na een half jaar hysterisch gaat doen dat hij weg moet. Als hij net als Klopp en Guardiola volledig wordt gesteund en een klein beetje minder egoistisch is dan ziet het er veel belovend uit.
 
YoeriCFC
 
6
2 februari 2019 om 18:09
Hij moet de tijd krijgen, maar nog belangrijker: het bestuur koet hem steunen! Het bestuur moet Sarri backen en dan ben ik overtuigd dat hij een succes kan worden! Kijk maar naar Liverpool en Manchester City, daar is het bestuur achter de manager gaan staan door aankopen te doen die de manager wilde hebben. Abramovich heeft in Sarri eindelijk een manager die hem aanvallend voetbal kan brengen, maar dan moet je hem wel ondersteunen op de transfermarkt. Ik zeg niet dat er 400 miljoen geinvesteerd moet worden aan nieuwe backs, maar de steun moet groter worden dan die nu is!
 
 
8
2 februari 2019 om 18:13
Ja, bij de laatste twee trainers is het behoorlijk fout gegaan. Als dit ook bij Sarri gebeurt moeten sommige supporters gaan afvragen waar het vandaan komt. Er is de afgelopen jaren hier en daar wel wat uitgegeven, maar de trainers en bestuur stonden nooit op een lijn. En betreft jouw laatste alinea, helemaal mee eens. Ze moeten spelers kopen naar de smaak van Sarri zoals Klopp en Guardiola ook hun filosofie/stempel hebben gezet bij hun gerespecteerde clubs.
 
YoeriCFC
 
2
2 februari 2019 om 18:16
Nee dat klopt, zowel Mourinho als Conte is aardig in de steek gelaten door het bestuur en dan met name door die kwakzalver Emenalo..
 
NL_Modric
 
2
2 februari 2019 om 18:33
Wat een verademing moet het toch voor jullie zijn. Sarri komt echt over als een oefenmeester, doet verder geen gekke dingen. Dit itt Mourinho en Conte wat van nature 2 heethoofden zijn.
 
 
6
2 februari 2019 om 18:34
@hangover Het was vooral dankzij. Conte heeft het beste uitgehaald uit spelers zoals Victor Moses, Marco Alonso en David Luiz bijvoorbeeld. Ik wil er wel bij zeggen dat Mourinho in zijn laatste seizoen een behoorlijke zooitje had gemaakt. Maar toen was Chelsea al toe aan vernieuwing. Toen Conte kwam en na de aankopen zoals Alonso en Luiz had niemand verwacht dat zij kampioen werden. Uiteindelijk heeft hij het geflikt daar waar Guardiola bijvoorbeeld veel aankopen nodig had. En dat had Chelsea ook moeten doen na hun kampioensjaar. Diego Costa is overigens wel een persoonlijke fout geweest van Conte alhoewel ik dat niet 100 op hem af wil schuiven had hij dat beter kunnen aanpakken. Met spelers als Alonso, Luiz, Batshuayi, Moses bijvoorbeeld zul je nooit structureel blijven meedoen in de top. Hetzelfde kan gezegd worden over Willian en Pedro.
 
YoeriCFC
 
1
2 februari 2019 om 18:51
@Jordan_FC,Conte had natuurlijk ook geen beter moment kunnen kiezen om in te stappen. Chelsea had gewoon goede spelers en had geen Europese verplichtingen. Net als Leicester het jaar daarvoor klikte het gewoon en dan zie je wat een voordeel je hebt als je je een week kan voorbereiden op Premier League wedstrijden.Mourinho is ontslagen door rebellie in de kleedkamer. Ik denk dat steun van het bestuur op de transfermarkt aan Mourinho’s adres ervoor gezorgd zouden kunnen hebben dat Mourinho veel langer manager geweest zou zijn..
 
 
1
2 februari 2019 om 19:32
@yoeri Het heeft ook deels aan de spelers gelegen maar ook vooral aan Mourinho. Hij gedroeg zich zoals in zijn laatste jaar bij Real Madrid en recentelijk bij Manchester United niet bepaald netjes. De Eva Caneiro debacle. Of bijvoorbeeld zijn negatieve interviews over scheidsrechters. Dat doet een spelersgroep ook niet ten goede. Zoals hij Eva bijvoorbeeld had behandeld kon echt niet. Bij mij was je alle respect kwijt als ik door hem werd gecoached. Ik denk dat hij op dat moment net als bij United de kleedkamer tegen zich had op een paar spelers na misschien (terry, Willian).
 
YoeriCFC
 
1
2 februari 2019 om 19:58
Dat gedoe rond Eva Carneiro was echt een schande! Daar zal binnen de kleedkamer niet positief over gesproken zijn, maar ik denk dat Mourinho verder weinig miszegd heeft over de scheidsrechters. Hij zeurde vooral veel over de inzet van bepaalde aanvallers, over het gebrek aan vorm bij middenvelders en vooral over het gebrek aan versterkingen! Ik kan me herinneren dat Chelsea na 2014-‘15 een van de favorieten was om hoge ogen te gooien in de Champions League het volgende seizoen, mits er goed aangekocht werd natuurlijk.
 
CFCSFC
 
0
3 februari 2019 om 00:17
Wat er even vergeten word is dat Klopp en Gardiola met een volle prijzenkast en veel ervaring op top niveau kwamen naar de PL. Sarri heeft dit niet. Daarnaast is het bij Chelsea zo dat coaches passanten zijn en niet spelers zoals bij City, Liverpool en ManU waar gewoon compleet nieuwe elftallen worden neergezet.
 
PSVchelseaboy
 
10
2 februari 2019 om 18:02
Gonzalo Higuain, ik heb jou 5 jaar geleden al bij Chelsea willen zien. Maar nu eindelijk speelt hij bij Chelsea en wat was hij goed. Dit is echt de spits die Chelsea nu nodig heeft. Hazard was ook geweldig. Willian en Jorginho wil ik voorlopig even niet meer in de basis. 5-0 is een heerlijke uitslag. Keep this up boys.
 
maurootje
 
4
2 februari 2019 om 18:02
Prachtig, na mijn gezeik op Hazard laatste wedstrijd, maakt hij er gelijk 2, al is 1tje penalty, nu dit vasthouden, Eden! Voetballen kan je, nu nog ff meer scoren en Assists!
 
PSVchelseaboy
 
18
2 februari 2019 om 18:04
Hazard heeft dit seizoen al 12 goals en 10 assists gemaakt in de PL. Hij doet het uitstekend bij een wisselvallig Chelsea.
 
maurootje
 
6
2 februari 2019 om 18:16
Ja maar hij is te wisselvallig, voor deze game had hij er maar 1 gemaakt in 9 wedstrijden.
 
Bon Jovi
 
9
2 februari 2019 om 18:20
Ja in de spits, Sarri misbruikte hem daar. En ook nog in een stroef draaiend Chelsea waardoor hij nauwelijks ballen kreeg.
 
 
5
2 februari 2019 om 18:09
Hazard doet het niet slecht bij Chelsea, zijn teamgenoten zijn eerder het probleem. Bovendien heeft Hazard ook veel wedstrijden op 9 gespeeld wat zijn speelstijl en kwaliteiten beinvloeden in een negatieve zin.
 
El Fenomeno
 
5
2 februari 2019 om 18:10
Hazard laat het vaak wel zien in wedstrijden tegen de kleintjes. In de grote wedstrijden laat die het vaak afweten.
 
GenGhibli
 
5
2 februari 2019 om 18:24
Net niet. Van de huidig actieve spelers, het meeste goals tegen de top 6. Scoort net te weinig in de kleine wedstrijden.
 
 
13
2 februari 2019 om 18:26
Dat is niet geheel waar. Hazard was tegen Arsenal (thuis), Man City (thuis) Liverpool (uit), Liverpool (uit in de EFL Cup) & Tottenham (thuis EFL Cup) bij alle goals betrokken in de vorm van zelf scoren of assist. Hazard doet het zo slecht nog niet tegen toppers. Hazard moet je in een team zetten wat kwalitatief gelijk staat aan hem en Chelsea dit seizoen is eigenlijk te matig.
 
Bon Jovi
 
16
2 februari 2019 om 18:36
Elfenomeno is daar weer met zijn achterhaalde cliches. Kijkt zelden premier league (bundesliga fan) maar breekt alles en iedereen in deze competitie wel heel graag af. Als je Hazard zou volgen, zou je weten dat hij er tegen de toppers eigenlijk wel vrij vaak staat. Natuurlijk is hij niet elke topwedstrijd even goed, maar zelfs Messi en Ronaldo hebben heel wat offdays gekend. Je kan niet verwachten dat iemand er keer op keer staat. Hazard heeft de voorbije jaren alle top 6 clubs op een hoopje gespeeld. Denk dat Zabaleta nog nachtmerries heeft. Enige podium waar hij te weinig heeft laten zien is de CL, akkoord, dat moet (veel) beter. Maar Chelsea presteert als team eigenlijk ook al jaren ondermaats in de CL.
 
voetballi
 
2
2 februari 2019 om 18:04
Everton is zo slecht zeg, niet normaal. Hadden nauwelijks kansen en hebben terecht verloren van wolves die nauwelijks in de problemen kwamen. Ruben neves is wel een geweldenaar die kan echt de absolute top aan. Geweldige trap en is erg rustig aan de bal. Ideale opvolger van modric
 
Galatasaray50
 
2
2 februari 2019 om 18:08
Ja, geweldige speler. Al vind ik het zelf meer een Kroos type, dus lijkt het me meer de ideale opvolger voor hem.
 
voetballi
 
0
2 februari 2019 om 18:22
Ja klopt, lijkt inderdaad meer op kroos. Maar zei modric omdat hij al 33 is en dit jaar 34 terwijl kroos.29 is en dus wel min 3 jaar meekan.
 
MGMV
 
1
2 februari 2019 om 18:34
Opvolger van Modric? Modric is een echte dribbelaar/verbindingsspeler die het spel openbreekt. Neves is veel meer iemand die vanuit een diepe plek het spel dirigeert en de balans bewaakt. Kan me bijv. veel beter voorstellen dat Guardiola `m erg goed in de gaten houdt om Fernandinho dalijk te vervangen. Maar goed, hoe dan ook: hij gaat er wel komen. Echte geweldenaar inderdaad. Overigens geheel iets anders: wat een waanzinnige foto van Higuain zeg.
 
AlexDelPiero10
 
2
2 februari 2019 om 19:01
Neves is echt een soort van Xabi Alonso, wat een topper!
 
yojohnny
 
4
2 februari 2019 om 18:05
leuk voor higuain zijn eerste goals voor chelsea 1e goal een echte spitsen goal en dat was wel weer een tijdje geleden voor chelsea dat een spits zo'n loopactie maakt