Higuaín legt Stadio San Paolo het zwijgen op en beslist kraker
Vrijdag, 1 december 2017 om 22:40

Juventus heeft vrijdagavond een grote slag geslagen in de Italiaanse titelrace. La Vecchia Signora nam op bezoek bij koploper Napoli al vroeg de leiding via Gonzalo Higuaín en gaf die voorsprong uiteindelijk niet meer weg: 0-1. Juventus nadert Napoli door de overwinning tot op één punt in de Serie A.

Higuaín maakte vorig jaar voor 94 miljoen euro de overstap van Napoli naar Juventus en was sindsdien in vier wedstrijden tegen zijn oude ploeg goed voor vier doelpunten. De Argentijnse goalgetter bleek vrijdagavond in Stadio San Paolo opnieuw een plaag voor de Napolitanen. Na een razendsnelle counter van Juventus werd Higuaín na twaalf minuten voetballen weggestoken door Paulo Dybala, waarna hij oog in oog met Jose Manuel Reina kalm afrondde: 0-1.

Juventus was furieus aan de wedstrijd begonnen, maar moest het initiatief na de openingstreffer aan de thuisploeg laten. Lorenzo Insigne vuurde rakelings over, terwijl Marek Hamsik Gianluigi Buffon tot een redding dwong. Aan de andere kant voorkwam Reina met goed keeperswerk dat Douglas Costa de voordelige marge voor de bezoekers kon verdubbelen. Napoli genoot het meeste balbezit in de eerste helft, maar had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen.

Na de onderbreking zette Insigne Buffon opnieuw aan het werk, terwijl José María Callejón via twee verdedigers van Juventus naast schoot. De ploeg van Massimiliano Allegri hield de ruimtes klein en was halverwege de tweede helft via Blaise Matuidi dicht bij de 0-2. Hij stuitte na goed voorbereidend werk van Miralem Pjanic echter op Reina. Napoli mocht zodoende blijven hopen op een resultaat, maar wist uiteindelijk niet meer voor een ommekeer te zorgen, ondanks een goede schietkans voor Insigne in de slotfase.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
Fatih_khedira
 
10
1 december 2017 om 22:44
Ondanks het feit dat juve verdedigde (wat logisch is) kon ik er wel erg van genieten. Letterlijk een muur die chiellini.
 
pavelnedved11
 
21
1 december 2017 om 22:45
Douglas Costa beviel me zeker deze wedstrijd. Denk dat hij zeer belangrijk voor Juve kan gaan worden als je hem het vertrouwen geeft. Zijn we eindelijk van Cuadrado af.
 
Palombo
 
4
1 december 2017 om 22:53
Hij wordt inderdaad steeds beter. Hoop dat hij ook gaat scoren.
 
RealMadrid_Fan
 
44
1 december 2017 om 22:51
Napoli overschat? Ze staan nog steeds (voorlopig) 1ste.
 
SergioSimbula
 
10
1 december 2017 om 23:05
Waarom noem je daar in godsnaam Marchisio?! Die had nul aandeel in het niet plaatsen, want die was een jaar lang geblesseerd. Bovendien behoorde hij de afgelopen jaren tot de allerbeste middenvelders van de wereld.
 
BACO
 
24
1 december 2017 om 23:25
Jij hebt echt gelijk. Alles wat je zegt klopt. Inter is de beste. Napoli speelt vies voetbal. Marchisio is een middelmatige voetballer. Juve is onterecht kampioen geworden de afgelopen 5 seizoenen. De bal is vierkant en aliens bestaan. Genoeg zo of had je nog meer willen horen?
 
TimVonk
 
0
3 december 2017 om 06:14
Ja, je vergeet Benevento te noemen als outsider voor de titel
 
Jorinus
 
14
1 december 2017 om 22:47
Tactisch is Napoli vanavond volledig lamgelegd, mijn complimenten aan Allegri daarvoor. Hij durfde zodanig te spelen om in het eerste kwartier zelf ook het iniatief te pakken in de match, waardoor Napoli de gehoopte wervelwind zoals die vaak het eerste halfuur te zien zijn niet kon uitvoeren. Helemaal perfect was dat hier zelfs een doelpunt uit kwam vallen. Voor de rest bijna geen centimeter weggegeven. Chiellini dan ook echt de man of de match voor mij. Mertens en Callejon volledig geneutraliseerd. Altijd overal slim zijn lichaam of been voorzetten, net op het randje in veel gevallen, maar niet erover. Fantastisch om die verdedigende kunst te zien!!
 
Palombo
 
3
1 december 2017 om 22:57
Ja het was genieten geblazen. Top defensie en al die mensen die Allegri steeds afvallen zijn weer even stil. Midweek plaatsen voor de CL knock out fase en daarna Inter pakken.
 
SergioSimbula
 
5
1 december 2017 om 23:07
In het neutraliseren en 1 op 1 was Chiellini erg sterk, maar door dramatisch uitverdedigen tot twee keer toe hadden ze tegengoals kunnen krijgen. Had heel anders vast kunnen lopen en dan was hij de schlemiel. Ik hoop echt dat er heel snel weer een voetballende verdediger bij komt (met leidinggevende skills).
 
CarltonBanks
 
3
1 december 2017 om 23:44
Howedes, maar die is alweer geblesseerd...
 
juvedeef
 
2
1 december 2017 om 23:46
Ja uitverdedigen is echt een grote zorg dit jaar. Het is niet normaal dat ze zo slecht zijn daarin. Voorgaande jaren ging hét gewoon goed. Zelfs bij Chiellini.
 
RealMadrid_Fan
 
3
1 december 2017 om 22:48
Nu begint het wel echt spannend te worden in de Serie A. Napoli, Juventus, Roma en Inter zijn heel dicht bij elkaar in de buurt. De topwedstrijden zullen pas belangrijk zijn.
 
Giodinho7
 
6
1 december 2017 om 22:49
Er is toch een gebrek aan creativiteit bij Napoli. Op de flanken hebben ze niet echt een buitenspeler die eens een man passeert. Ik ben een fan van Hamsik maar het wordt toch een keer tijd om Zielinski een basis plek te geven, brengt altijd iets meer met zich mee. In mijn optiek is Diawara ook een topper in wording die misschien nu al een plek in de basis verdient.
 
Dysentery Gary
 
6
1 december 2017 om 22:49
Douglas Costa is een betere versie van Cuadrado. Verkoop hem zo snel mogelijk. Ik ben erg blij met deze overwinning. Volgende week tegen Inter, dat wordt test nummer 2. Met deze nieuwe opstelling voorzie ik echter geen problemen. Max heeft zijn nieuwe opstelling gevonden. We gaan weer ouwerwets rocken!
 
Jimmmmm
 
9
1 december 2017 om 22:50
Allegri toont even zijn kwaliteiten als coach aan de blinde "supporters". Klassewedstrijd van de bianconeri. Op naar Olympiakos en 2de worden in de poule aub!
 
Palombo
 
2
1 december 2017 om 23:02
Helemaal gelijk. De mensen die kritiek hebben op Allegri zijn even op hun plaats gezet. Topprestatie van die man.
 
bonipertiJuve
 
5
1 december 2017 om 23:14
hoezo zijn die even op hun plaats gezet? ik vind juist dat mensen die Allegri verdedigen alles aanpakken om hem te kunnen verdedigen. Ik blijf er bij dat Allegri na dit seizoen het beste weg kan. Begrijp me niet verkeerd, Allegri heeft het fantastisch gedaan in zijn tijd bij Juventus, maar ik denk dat het tijd is voor vernieuwing. Ik blijf heel veel keuzes raar vinden van de man, en vanavond was het 10 minuten voetballen en 80 minuten verdedigen. Het juve vn vorig jaar had niet zó veel achteruitgelopen als dat van vandaag.
 
Palombo
 
0
1 december 2017 om 23:19
Tsja maar het resultaat is beter. Ik heb dit liever dan naar voren lopen en verliezen.
 
bonipertiJuve
 
2
1 december 2017 om 23:35
er is ook nog zoiets als een middenweg. ik ben gwn niet overtuigd van zijn keuzes, en een 0-1 pakken in napels zet me dan echt niet op mn plek. Hij blijft rare keuzes maken en rare opstellingen, vaker dan comfortabel is.
 
Jimmmmm
 
2
1 december 2017 om 23:46
Een succescoach verdedigen? Lijkt me niet nodig. Ik snap je wel. Hij roteert enorm veel en zoekt en zoekt. Het is ook niet gemakkelijk als je altijd belangrijke spelers verliest in de zomer. Belangrijk in functie van het voetbal dat je wil brengen. Pogba met zijn power, Bonny met zijn voetballende kwaliteiten. Soms overdrijft hij in rotatie of maakt foute keuzes. Maar hij is een mens en voor een coach geld enkel het resultaat op einde van de rit. Ik dacht dat hij nu al zou stoppen wat hij ook van plan was. Maar hij heeft het bestuur vertelt dat Juve toe is aan vernieuwing en aanvallend moest investeren. Zo gebeurd zo gedaan, hij blijft nog een jaartje.
 
CarltonBanks
 
3
1 december 2017 om 23:50
Allegri heeft elk seizoen al juve met een andere opstelling en andere basisspelers laten voetballen. 3 dubbels en 2 cl finales. Soms verbaast hij me ook met zijn opstellingen zoals vandaag asamoah maar 9 van de 10 keer draaien zijn rare beslissingen wel goed uit, asamoah was vandaag geweldig. De beste coach die juve kan hebben momenteel. Zoals Pjanic heerlijk zei: voor napoli de complimenten, voor ons de prijzen
 
Palombo
 
6
1 december 2017 om 22:52
Terechte zege van Juve. Napoli geen kans gehad. Negende clean sheet van Juve. Hoezo is de defensie slecht? Napoli zal in Turijn moeten winnen. Zo niet dan moet het 1 punt meer halen aan het einde om boven Juve uit te komen. Wat klasse verdedigd door Juve.
 
Rode Duivels
 
4
1 december 2017 om 23:05
Een knap staaltje verdedigen maar vooral een masterclass in tactisch inzicht van Allegri. Zijn plannetje klopte als een bus en dat was ook precies hoe Juventus stond geparkeerd. De tegenstander de flanken laten inspelen en de binnenkanten afschermen zodat er enkel met voorzetten gewerkt kan worden. Geniaal en oh zo effectief tegen het Napoli van vandaag. Chapeau Juventus.
 
JeoNowIt
 
4
1 december 2017 om 23:06
Een ware droom Juve dat wint jajajaja, zondag zullen we hun plaats weer overnemen. Forza Inter!
 
PSV Eindje
 
2
1 december 2017 om 23:30
Juve is op alle vlakken beter dan Inter man. Heeft thuis alleen van Lazio verloren en voor de rest alles gewonnen. Juve heeft op elke linie betere spelers rondlopen.
 
El Principe
 
8
1 december 2017 om 23:16
Als een Mourinho aan de roer stond bij Juve werd dit weggeschoven als een ordinair parkeer-de-bus-tactiek.
 
Palombo
 
3
1 december 2017 om 23:21
Waarschijnlijk volg je Juventus niet. Juve kan meerdere stijlen spelen. Daarnaast moeten ze dinsdag voor de CL spelen. Dus zuinig met de krachten.
 
BACO
 
4
1 december 2017 om 23:31
Juve vandaag eindelijk weer zien verdedigen als leeuwen. Iets wat dit seizoen toch wel te kort schoot. Dat zelfs zonder Rugani en Alex Sandro. Opbouwend drama en aanvallend dodelijk. Napoli kon weinig forceren. Missen een kopsterke spits die ze vandaag nodig hadden. Daar heeft Juve in mijn ogen goed op ingespeelt. De komende 2 wedstrijden winnen en het ziet er erg fijn uit. Forza JUVE!!
 
SharifMhend
 
3
1 december 2017 om 23:46
Hoe speelde Benatia?
 
Jimmmmm
 
12
1 december 2017 om 23:48
Alweer een topwedstrijd. Hij is plots in supervorm. Mss door de kwalificatie van Marokko en zijn doelpunt. Het is een andere verdediger ineens.
 
SharifMhend
 
3
2 december 2017 om 01:01
Mooizo hoop dat het zo blijft was altijd al een goede verdediger alleen had hij de afgelopen jaren veel blessures
 
Yoda
 
4
2 december 2017 om 07:45
Ik vind het wel altijd opvallend hoe verdedigend spel credits krijgt van veel vz leden, wanneer het gaat over topploegen als Juventus. Maar als pak m beet Roda of zelfs psv een georganiseerde verdediging neerzet om bv Zwolle of Ajax af te stoppen, dan worden ze veroordeeld. Goed verdedigen is niet gemakkelijk en daarmee wedstrijden winnen ook niet. Het is aan de ploeg die zo graag aanvallend speelt de taak daar iets mee te doen.
 
juvedeef
 
1
2 december 2017 om 10:08
Ja ik vind het ook onzin. Maar dat heeft er natuurlijk mee te maken dat hun eigen ploeg benadeeld word. Dan word iedereen blind. Sweden heeft dit ook gedaan bij Italië. Het is een erg effectieve tactiek.