'Hij begint op zijn oude niveau te komen, dan heeft hij het niveau voor Oranje'
Maandag, 25 februari 2019 om 22:55

Kenneth Vermeer blonk zondagmiddag namens Feyenoord uit in het uitduel met PSV (1-1). De 33-jarige doelman verrichtte enkele uitstekende reddingen en was er daarmee medeverantwoordelijk voor dat de Rotterdammers uiteindelijk een punt overhielden aan de krachtmeting. Oud-keeper Joop Hiele erkent dat Vermeer bezig is aan een revival, maar plaatst ook enkele kanttekeningen bij het spel van de Feyenoorder.

Vermeer oogstte met zijn optreden tegen PSV vooral lof, maar Hiele vond hem niet de perfecte wedstrijd keepen. "Soms zag je dingen waarvan je denkt: mwah. Een aantal ballen dat hij de afgelopen wedstrijd inleverde, terwijl de spelhervatting een van z'n sterkste punten is", geeft de oud-doelman van onder meer Feyenoord als voorbeeld bij RTV Rijnmond.

Wel is Hiele van mening dat Vermeer langzaam maar zeker zijn oude topvorm nadert. Vermeer begon het seizoen aanvankelijk als reservekeeper, maar doordat eerste doelman Justin Bijlow vorige maand geblesseerd raakte, is de routinier voorlopig weer de eerste keus onder de lat. Bijlow gaat normaliter dit seizoen nog zijn rentree maken. "Zolang Vermeer deze vorm blijft houden, is er geen noodzaak om te wisselen", stelt Hiele echter.

Door zijn goede prestaties lonkt ook het Nederlands elftal weer voor Vermeer, die in maart 2015 zijn laatste interland speelde. "Hij begint nu weer op zijn oude niveau te komen. Dan heeft hij het niveau wat ook bij Oranje past. Je moet niet vergeten dat hij heel lang geblesseerd is geweest en heel lang niet heeft gespeeld. Zo'n jongen heeft er ook last van dat hij niet bij Jong Feyenoord mag spelen", besluit Hiele.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
shenkie
 
37
25 februari 2019 om 23:02
Kenneth heeft altijd op dit niveau gezeten, alleen heeft gio de onbegrijpelijke keuze gemaakt om een jeugdkeeper in de goal te zetten!
 
roedii
 
7
25 februari 2019 om 23:09
Helemaal mee eens. Al is kenneth natuurlijk wel geblesseerd geweest maar hij is zeker de beste van de 2
 
Ijsmuts
 
3
26 februari 2019 om 06:32
@shenkie; kijk dan wat vaker naar wedstrijden van Feyenoord zou ik zeggen voordat je een oordeel velt. Zoals Hiele hier ook al aangeeft, Vermeer nadert zn topvorm, dat is iets wezenlijks anders dan het niveau dat hij in Feyenoordshirt behaalde voordat hij de concurrentiestrijd terecht verloor van Jones. Prachtig dat hij nu zo goed keept en hij verdient er de credits voor, maar dit is niet zijn standaard niveau geweest de laatste jaren, ook niet als hij (even) fit was.
 
kleinegeneraa7
 
0
26 februari 2019 om 07:35
Ach zal mij niks verbazen dat we dit weekend weer een vermeertje gaan zien en de waan van de dag weer even kan gaan liggen.
 
Diego_Forlan
 
20
25 februari 2019 om 23:08
Kenneth in topvorm vind ik op veel vlakken beter dan Zoet en doet dan ook niet erg onder voor Cillessen. Al is Jasper wel veel meer een rust en stabiele factor wat voor de verdediging natuurlijk wel zo belangrijk is.
 
KlemVast
 
9
26 februari 2019 om 07:32
Vermeer is uitstekend in zijn reflexen en zijn 1 op 1 acties maar hoge ballen vanaf de zijkant blijven echt zijn zwakke punt. Die doet hem in mijn ogen wel erg onder voor Cillessen.
 
CoMokum
 
1
26 februari 2019 om 10:44
@Diego_Forlan Kenneth doet in topvorm nog steeds onder voor Cillessen en is helaas niet vaak in topvorm. Spelhervattingen en hoge ballen zijn dramatisch.
 
ModricMagic
 
14
25 februari 2019 om 23:09
Sowieso mag ik voor Feyenoord hopen dat hij gewoon eerste keeper blijft want die Bijlow is op dit moment te slecht voor Feyenoord 1.
 
 
8
25 februari 2019 om 23:11
Bijlow heeft het gewoon prima gedaan met spelers voor hem die nooit thuisgeven tegen met alle respect kleinere ploegen. Ook Vermeer had dat niet voorkomen. Wel verdiend hij het om nu te blijven staan lijkt me
 
mack1984
 
5
25 februari 2019 om 23:54
Bijlow goed gedaan sorry ben ik het niet mee eens ben je Ajax uit vergeten? Ik vind bijlow te slecht als 1e keeper ik zou als Feyenoord was Vermeer lekker een tijdje laten staan alleen nadeel is zijn lengte maar op de lijn een van de beste keepers in de eredivisie alleen vind hem met hoge ballen minder sterk dus met spel hervattingen is hij zeker een zwakte in de lucht maargoed we zullen t wel zien
 
gloryUnited
 
3
26 februari 2019 om 09:09
Iedereen maakt wel eens een foutje. Of keept onana ook een dramatisch seizoen omdat hij tegen Heracles de fout in is gegaan?
 
martijnr12
 
0
26 februari 2019 om 12:42
@gloryUnited dat is helemaal waar, alleen wil je als team ook een stabiele factor en het liefst een puntenpakker in het doel hebben staan. Dat is bij Ajax zeker het geval met Onana. Vermeer is dat nu ook bij Feyenoord. Bijlow maakte niet gigantisch veel fouten, maar hij heeft ook niet vaak echt de punten gepakt voor feyenoord. Daarin is Vermeer veel sterker. Ook niet zo gek als je kijkt naar het leeftijdsverschil en de klasse keeper die Vermeer altijd is geweest. Maar Bijlow moet wel leren onderscheidend te zijn. Anders wordt het gewoon een huis tuin en keuken keeper.
 
Kyle66
 
10
26 februari 2019 om 00:10
Ik vind Vermeer in vorm in elk geval beter dan Zoet de laatste tijd. Dus wat mij betreft mag hij de tweede keeper van Oranje worden achter Cillissen.
 
beppie27
 
2
26 februari 2019 om 00:20
Ik ben echte ajacied maar eerlijk Vermeer is toch gewoon beter dan bijlow mits hij fit is
 
el_barca
 
0
26 februari 2019 om 10:22
Is hij ook mits fit, alleen dat was nou net het probleem vd zomer toen de 1e keeper bekend werd gemaakt was vermeer nog geblesseerd en was het nog niet helemaal bekend hoelang dat zo zou blijven! Moet je dan een jonge jongen die je op dat moment 1e keeper maakt direct slachtofferen na een fout en nadat vermeer eindelijk weer eens fit is? Ik vind dat gio hier niet heel gek mee om gegaan is!! Elke jonge keeper maakt fouten zelfs onana maakt heel af en toe nog wel is een foutje(dit seizoen oa al tegen benfica heracles en miss nog wel 1 of 2) moet je die dan ook gelijk wisselen?
 
Schudinho
 
0
26 februari 2019 om 10:13
Ik snap je aan de ene kant wel, ondanks dat ik vind dat Kenneth sterk is teruggekomen, en aan de andere kant totaal niet. Zelfs ik bij amateur voetbal krijg de opdracht wanneer ik terugspeel naast het doel te spelen, niet op doel. Dit is toch wel zo algemeen bekend. En als je kijkt naar vorige week, heft dat dan met Vermeer te maken? We moeten toch realistisch zijn dat een van Beek daarvoor aan het schaatsen was. Anyway, Kenneth laten staan voor de rest van het seizoen en dan kunnen we in de zomer weer verder kijken. Ben benieuwd hoelang hij deze vorm blijft aanhouden.
 
JDG84
 
1
26 februari 2019 om 07:52
Zullen we kenneth wel even nog een paar wedstrijdjes geven eerst voor er gepraat wordt over Oranje? 9 goals tegen in de laatste 5,3 wedstrijden zijn nou niet echt statistieken waar ik van onder de indruk wordt. Ja, tegen psv red die ze in de laatste minuten, maar daar wordt je toch geen oranje materiaal van direct.
 
DVV20
 
1
26 februari 2019 om 07:57
Onana is de beste keeper van de eredivisie volgens velen, die heeft er alleen in 1 wedstrijd al 6 tegen gehad. Je moet je niet blindstaren op het aantal goals tegen. Je moet kijken of die ballen eventueel houdbaar waren of niet. Bij veel van de goals bij Vermeer zouden zelfs de Gea en Neuer kansloos zijn. Daarentegen heeft hij wel veel cruciale reddingen gemaakt waardoor wedstrijden spannend bleven tot het einde.
 
JDG84
 
0
26 februari 2019 om 08:24
Ik kijk ook niet enkel op basis van goal-cijfers, maar ik zeg dat die jongen nog wel iets meer wedstrijden zijn werk goed moet doen om oranje materiaal te worden. Dat Onana er een keer 6 tegen krijgt is waar ja, maar die houdt in 14 van de 22 wedstrijden wel de 0. Vermeer 1 keer tegen de graafschap. Als Vermeer dit niveau ook een wedstrijd of 20 volhoudt, dan hoor je met niet. Vermeer is een fantastische lijnkeeper, dat is die altijd geweest. En ik zeg ook niet dat hij het niveau niet heeft of kan halen, maar ik zeg alleen dat er nog wel iets meer wedstrijden nodig mogen zijn voordat er over Oranje gepraat moet worden.
 
DVV20
 
0
26 februari 2019 om 08:46
Ik geef je gelijk dat spelers te snel oranje in gepraat worden. Maar Vermeer was altijd al potentieel NL materiaal, alleen door blessures en de laatste jaren rare keuzes van GvB kwam hij niet aan spelen toe. Nu Vermeer weer minuten krijgt zie je werkelijk wat voor goede keeper het is.