'Hij heeft zijn plek in Oranje zelf afgedwongen, ik ben blij voor hem'
Vrijdag, 29 september 2017 om 14:54

PSV heeft zich herpakt na de vroege uitschakeling in Europa en boekte overwinningen op Feyenoord (1-0) en FC Utrecht (1-7). De Eindhovenaren gaan aan kop in de Eredivisie en nemen het zaterdagavond voor eigen publiek op tegen Willem II. Trainer Phillip Cocu eist van zijn ploeg dat iedereen het hoofd erbij houdt en met beide benen op de grond blijft, ondanks de goede resultaten.

"Er is nog veel werk aan de winkel", zei Cocu vrijdag op de persconferentie. De Eindhovenaren hebben veel balbezit op de helft van de tegenstander, maar daar moet nog meer uitgehaald worden, aldus Cocu. Naar verwachting zal Willem II zich zaterdagavond laten inzakken en is het aan PSV om door de Tilburgse muur heen te breken. "Natuurlijk trainen we daar veelvuldig op", vertelde Cocu. "Het vraagt ontzettend veel herhaling, zonder dat de oefeningen steeds dezelfde zijn. Wat wel anders is dan in een bepaalde fase vorig seizoen is dat we echt het gevoel en het geloof hebben dat we altijd een goal gaan maken. Het is een psychologisch onderdeel dat nu wel goed zit."

De doelpunten moeten komen van onder anderen Jürgen Locadia, tegen FC Utrecht nog goed voor vier doelpunten. Door zijn goede prestaties van de afgelopen periode is de aanvaller opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. "Locadia heeft zijn plek in Oranje zelf afgedwongen. Ik ben blij voor hem en hij is er zelf ook heel content mee", aldus Cocu, die tegen Willem II weer kan beschikken over Luuk de Jong.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
28
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Simpatico
 
14
29 september 2017 om 15:01
Locadia kan ook zeker wel wat, alleen is hij te lang misbruikt op de linksbuiten positie. Hij is nu geen spits en ook geen linksbuiten. Het zit er een beetje tussenin. Hij mist te veel kansen, maar scoort soms subliem. Zijn potentie komt er af en toe uit, maar hij heeft de verwachtingen, die velen onder ons hadden een paar jaar geleden, niet kunnen waarmaken. En of zijn potentie er echt nog gaat uitkomen, is maar de vraag. Het is fijn om een sterke spits te hebben in plaats naast Dost en Janssen. Hij is toch wel weer een ander type speler. Of hij gaat spelen is een tweede, want technisch gezien is hij wat minder. En constant is hij ook zeker niet, maar dat is volgens mij geen éã©n speler bij Oranje op dit moment (op Blind en De Vrij na wellicht). Veel mensen zullen Locadia hier gaan afzeiken, maar voordat je dat doet, vraag jezelf dan wel even af wat de andere opties voor Oranje zijn. Het is allemaal middelmaat op dit moment.
 
oxxis
 
1
29 september 2017 om 15:15
Ik zal niet gelijk beginnen met afzeiken, maar waarom Locadia en geen Huntelaar? Je hebt goals nodig, en niet zo'n beetje ook. Locadia kan leuk meevoetballen (beter dan Huntelaar), maar dat is op dit moment niet de prioriteit. Ik vind Locadia veel te veel kansen verprutsen en, zoals je zelf al zegt, veel te wisselvallig. Huntelaar is misschien niet meer wat hij geweest is, maar hij heeft nog steeds dat killer-instinct dat Locadia zo mist.
 
Simpatico
 
11
29 september 2017 om 15:27
Begrijp me niet verkeerd, ik ben Ajacied en groot Huntelaar fan, maar ik vind dat we het allemaal een beetje overdrijven. Huntelaar heeft tegen ADO niet gescoord en als hij echt zo scherp was vroeger, had hij minimaal twee goals gemaakt. Tegen Vitesse was het ook erg matig allemaal. Ik weet niet of Locadia beter is of niet, maar ik vind vooral dat we Huntelaar na 3 (!) goede wedstrijden iets te veel op een voetstuk plaatsen.
 
apjo
 
6
29 september 2017 om 15:33
Huntelaar na 3 wedstrijden op een voetstuk plaatsen en Locadia gelijk na 1 goede wedstrijd erop zetten. Dan geef ik de voorkeur aan ervaring, ietS wat Huntelaar wel heeft.
 
Chavezzz
 
2
29 september 2017 om 15:41
Helemaal met je eens betreft Huntelaar. Na dat hij koppend een bal terug legde tegen VVV riep iedereen gelijk wat een geweldenaar en hij moet bij Oranje. Hij heeft zijn tijd gehad in Oranje. Geef nieuwe jongens een kans ook als dit betekend dat we ons niet plaatsen voor het WK. We moeten het gaan doen met een nieuwe generatie spelers. Locadia is vaak wat ongelukkig maar heeft een hoop power in huis. Of hij klaar is voor Oranje weet ik niet. Hij is wel in vorm en ( ik vind ) dat je mensen moet oproepen die in vorm zijn. Nou is vorm misschien wel het grootste probleem want heel veel uitblinkers zitten er niet bij deze groep spelers. Babel doet het erg goed dat dan weer wel
 
FrankRami
 
3
29 september 2017 om 15:03
Op dit moment ook de beste spits van Nederland als je het mij vraagt. Vrij complete speler met een goed schot!
 
FrankVerlaat3
 
7
29 september 2017 om 15:06
Na Promes en Babel. Kan me niet schelen dat Babel links speelt bij Besiktas. Locadia speelde ook jaren op links. Locadia is zeker wel een verbetering ten opzichte van lumberjack Janssen, dus we gaan in ieder geval vooruit.
 
Wazebey
 
4
29 september 2017 om 15:23
Een verademing als je hem vergelijkt met de gemiddelde houthakker-spits. Dit is de namba one spits van de toekomst als je het mij vraagt.
 
SANMART3AN
 
4
29 september 2017 om 15:04
Ik vond hem juist matig begonnen aan het seizoen. Echter tegen Utrecht uitmuntende pot dus wat dat betreft verdiend. Maargoed ook dan kan hij in ieder geval weer stoppen met die verschrikkelijke 2006-muziek van hem te maken.
 
Tornado72
 
7
29 september 2017 om 15:23
Locadia in Oranje. Op basis van vier doelpunten tegen een Utrecht wat de poort op zet? Tegen welke enigszins aansprekende tegenstander heeft Locadia wat laten zien om een selectie bij Oranje te verdienen?
 
mentalist
 
3
29 september 2017 om 15:26
Vond hem in het cl jaar van psv zeker niet slecht.
 
Tornado72
 
1
29 september 2017 om 16:18
Van Persie deed het ook goed bij Manchester. De Jong scoorde ook aan de lopende band, twee jaar geleden. Het is het niveau van Oranje dat spelers als Locadia opgeroepen worden, waarom verbazen we ons eigenlijk nog dat verliezen van Zweden en Bulgarije en we alle grote toernooien missen.
 
mentalist
 
0
29 september 2017 om 17:39
Tornado, misschien te lang aan de spelers die jij eerst noemt vastgehouden en juist niet gekeken naar een speler als locadia?
 
Feynzo
 
0
29 september 2017 om 17:54
Nou ik heb genoeg gekeken maar vind het een beperkte speler die geen grote loopbaan voor zich heeft.
 
RemcoSmink
 
6
29 september 2017 om 15:33
Locadia in oranje.... het is nu dan echt een feit. Nederland is een C land geworden. Hij is niet eens matig maar gewoon slecht pffff
 
Chavezzz
 
2
29 september 2017 om 15:42
Je kunt je ook bedenken als hij heel slecht is hoe slecht de rest dan wel niet is. Huntelaar dus blijkbaar nog slechter momenteel....
 
stan900100
 
1
29 september 2017 om 16:04
Het is geen prestatie om geselecteerd te worden.
 
TrebleX
 
4
29 september 2017 om 16:48
Op basis waarvan is hij geselecteerd? Wedstrijd tegen Utrecht? Ik vind hem een vrij matig spits en is zeker geen Nederlands elftal materiaal. Ik denk dat Dost, Jansen en Babel voorkeur krijgen in de spits dan Locadia. Vind hem te traag voor een spits en te beperkt.
 
jaialai
 
1
29 september 2017 om 22:30
Hij is opgeroepen als spits en linksbuiten back-up niet als basispeler joh.
 
TrebleX
 
0
30 september 2017 om 10:14
Elke speler die opgeroepen wordt, zou een potentieel basisspeler moeten zijn en geen B of C keus.