'Hij is eigenlijk de speler die dit elftal van PSV soms mist'
Maandag, 22 april 2019 om 08:50

PSV won zondagmiddag met 3-1 van ADO Den Haag en Érick Gutíerrez kreeg in dat duel voor het eerst sinds lange tijd weer eens speelminuten. De Mexicaanse middenvelder kwam een kwartier voor tijd in het veld, nadat het publiek in het Philips Stadion nadrukkelijk om hem had gevraagd. Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, denkt dat Gutíerrez een ontbrekende schakel in het elftal van PSV kan zijn.

"Aan de bal brengt hij PSV gewoon iets extra's. Dat zie je gewoon. Zeker in fases waarin er wat meer ruimte is. Hij is eigenlijk de speler die dit elftal soms mist. Echt een passende middenvelder, dat zag je ook toen hij erin kwam. Twee of drie keer legde hij een bal perfect weg", zegt Elfrink in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Aan de andere kant zag je dat Gutíerrez het bij een uitbraak van ADO even niet wist. Hij zette een sliding in die niet goed uitpakte. Daar zit gelijk wel zijn mindere kant."

"Bij het tegendoelpunt stond de formatie denk niet helemaal zoals het zou moeten en Gutíerrez probeert het dan nog te redden. Dat lukt dan niet", stelt hij. Dat Van Bommel Gutíerrez uiteindelijk in het veld bracht, had volgens de oefenmeester niks te maken met de geluiden vanaf de tribune. "Het is niet zo dat dat te maken heeft met de liedjes van het publiek, anders zou ik elke speler moeten inbrengen wiens naam wordt gescandeerd. Ik probeer het elftal beter te maken met de wissels."

"Wij hebben gewoon veel spelers, waarvan het niveau op trainingen heel dicht bij elkaar ligt. Bij een wissel kijk je goed wat bij elkaar past of bij de wedstrijd past. Soms valt er in een wedstrijd op een andere plek ruimte, waardoor je je strijdplan een beetje aan moet passen", zo tekende het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Van Bommel. "Als je bijvoorbeeld ziet dat je over de linkerkant niet doorkomt, moet je het constateren, erover gaan nadenken en het dan gewoon doen. Het publiek mag daarbij zingen wat ze willen. Als ze maar over onze spelers zingen en niet tegen ons."

Gutíerrez bleef in de voorgaande tien competitiewedstrijden negentig minuten lang op de reservebank. De Mexicaanse middenvelder speelde tot dusver negentien officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor vier doelpunten en vier assists. Op Twitter bedankte Gutíerrez de supporters van PSV voor hun steun. "Amazing feeling", zo schreef de Mexicaanse middenvelder via social media.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
dingelingk
 
27
22 april 2019 om 09:09
Ik vrees nu al op het moment dat van Bommel tot Bondscoach van Oranje benoemd zal worden. Hij zal door zijn schoonpa vast nog wel wat lijntjes hebben lopen bij de KNVB
 
De Toekomst
 
17
22 april 2019 om 10:30
Haha dat zou wat zijn... Rosario, Hendikx en De Roon dan denk als middenveld? Lekker inspiratieloos.. Luuk de Jong in de spits.. Van Bommel is niet echt de trainer die van mooi, dominant voetbal lijkt te houden...
 
PSVer4ever
 
9
22 april 2019 om 10:34
Ja ik denk dan dat hij het PSV middenveld zal opstellen terwijl hij betere spelers heeft. Het enige wat irritant is, is dat verdedigende blok op het middenveld. Verder moet hij roeien met de riemen die hij heeft.
 
Baabman
 
39
22 april 2019 om 10:45
Wat is die hetze tegen van Bommel ineens.. Ajax staat weer een paar ronde bovenaan hoor.. meteen hoog van de toren blazen en PSV afzeiken. Wouw wat een helden zijn jullie, heb sinds frank de boer trainer was dit niet meer gezien. Successupporters daar bij Ajax, allemaal blind voor het feit dat PSV net zo veel punten heeft. En elke wedstrijd nog gescoord heeft. Krijg je weer van die jankerds dat het niet mooi genoeg is, je hoeft niet te kijken hoor!
 
Master D
 
14
22 april 2019 om 11:11
Mooi dat je de vergelijking maakt met Frank de Boer Baabman. Daar moet ik namelijk ook aan denken als spel van PSV na de winterstop zie. Fantasieloos en rond spelen om het rondspelen, want de creativiteit om tot iets te komen ontbreekt vanaf het middenveld. Jij noemt het een hetze. Ik noem het dat de grote van Bommel schijnbaar geen kritiek van jou mag ontvangen. Ik hoop dat van Bommel zich wat beter gaat ontwikkelen dan Frank de Boer, want als dit het is qua tactiek, vrees ik dat ook hij het moeilijk gaat krijgen op termijn.
 
Baabman
 
7
22 april 2019 om 11:29
Frank de boer behaalde in zijn eerste seizoen als trainer 73 punten met +42 doelsaldo.. komt niet eens in de buurt.. Verder is dit het eerste seizoen als trainer van van Bommel, meteen zo negatief. Daarnaast is het materiaal dit jaar een stuk minder als dat van Ajax, hij doet het prima in mijn ogen.
 
JustPSV95
 
2
22 april 2019 om 11:36
Een stuk minder vind ik overdreven, die zit vooral in de as. Het verdedigende blok en centrale duo, met zoet deels. De spelers eromheen zoals de 10 backs enzo zijn toch afhankelijk van passes vanaf het middenveld
 
Constant kante
 
7
22 april 2019 om 11:43
Baabman Stel dat PSV het gewoon op 1-1 had gehouden in Amsterdam. Dan had je deze verhalen niet gehad, had niemand het over Guti gehad en dan was Van Bommel gewoon een toptrainer. Zo dicht liggen dat soort dingen bij elkaar. Was omgekeerd ook zo. Erik ten Hag was, in november nog, (ook) voor heel veel Ajaxfans een rare provinciaal die moest oprotten. Maar nu is hij opeens een toptrainer die straks na Ajax in de Europese top gaat werken. Zo snel gaat dat nu eenmaal. Alles wordt gerelateerd aan het resultaat van vandaag.
 
Baabman
 
3
22 april 2019 om 11:54
JustPSV Daar heb je gelijk in, maar die posities zijn doorslaggevend op dit niveau. Constant kante Ach ik vind het zo jammer dat er altijd zo negatief en neerbuigend word gedaan, wat dat betreft is het niveau hier flink ingestort. Zonde want ik lees hier graag goede discussies.
 
Kyle66
 
2
22 april 2019 om 12:34
@baabman, wat is het verband tussen kritisch zijn op Van Bommel en bovenaan staan? Voordat Ajax op de gedeelde eerste plek stond, was er al kritiek op zijn opstellingen. Die twee staan dus mijns inziens los van elkaar. Vind jij zelf dat PSV mooi voetbal speelt? Voor mij gaat het om entertainment. En dan krijg je bij mooi voetbal. Ik vind het dus logisch dat Van Bommel veel kritiek krijgt. Zelfs tegen tien man van Ajax durfde hij niet aanvallend te wisselen.
 
Baabman
 
2
22 april 2019 om 14:04
Kyle, Dat het kritiek is op basis van mening? De feiten spreken jullie tegen. En het lijkt nu pas op gang te komen, alsof jullie dat niet durfde met 1000+ dagen als nummer 2.
 
Sulejmanii
 
1
23 april 2019 om 01:28
Hetze? Dat is wat jij ervan maakt ja, die Van Bommel kan geen eens zinnige dingen zeggen op persconferenties en blijft schijt lollig doen. Dat stuit mensen tegen het borst, en daar reageren mensen op. Daarnaast hebben mensen commetentaar zoals ik dat hij net zo laf als zijn schoonpa voetbalt, in de arena met 3vm's spelen terwijl je Ajax op 3 punten kan zetten. Zelfs tegen zwakkere broeders, terwijl Psv veel meer kwaliteit heeft. Houd je eens bij de materie, en over hypocriet zijn gesproken en met twee maten. Ten Hag wordt nog altijd belachelijk gemaakt over van alles, maar dat is prima zeker. En ja je hoopt op puntverlies, en over het spel mag iedereen het hebben daar is een voetbal forum voor.
 
barryballs
 
9
22 april 2019 om 09:10
Komende zomer een betere verdedigende middenvelder halen, zodat die naast guti en een nummer 10 kan spelen??
 
DamonBoer
 
15
22 april 2019 om 10:31
Eerst 1 betere Centrale verdediger en een back-up voor Angelino/Dumfries. PSV mist achterin gewoon een sterke verdediger, en als Dumfries en Angelino momenteel uitvallen heb je een probleem aangezien er geen back-up is, alleen Behich, maar die kan er tot nu toe geen pepernoot van
 
JvL-United
 
15
22 april 2019 om 09:10
Guti is indd hard nodig op dit middenveld ipv Rosario of Hendrix (of Sadilek). Het klopt dat zijn sliding niet goed uitpakte maar hij zette 'm in omdat Angelino op de grond bleef liggen om niks. Waardoor ik de goal meer zijn schuld vond dan die van Guti. Daardoor was de organisatie weg en probeerde Guti hem af te stoppen. Maar goed. Mark zal wel weer te koppig blijven en dit als reden zien om met twee beukers te starten met te weinig inzicht.
 
Lee112
 
11
22 april 2019 om 10:12
Zonder bal is Guti verschrikkelijk slecht en daarom speelt hij denk ik niet. 2 Beukers zijn nodig om de verdediging te ontlasten. PSV heeft denk ik de minste doelpogingen tegen dit seizoen en minste goals tegen. Mede hierdoor staan ze gedeeltelijk op 1. Defensieve zekerheid bouwt van Bommel in. Ik vind het niet zo gek. Er moet gewonnen worden maakt niet uit hoe.
 
Constant kante
 
4
22 april 2019 om 11:48
Lee112 Klopt. Van Bommel is een discipel van zijn schoonvader en heeft als religie dat je een zwak defensief centrum moet ontlasten met een blok van twee controleurs. En daarom houdt hij strak vast aan Rosario en Hendrix/sadilek. Iedereen roept wel om Guti en meer aanvallers op het middenveld, maar de kans is ook aanwezig dat PSV dan nu gewoon dik achter Ajax had gestaan in plaats van gelijk in punten.
 
De Toekomst
 
3
22 april 2019 om 10:31
Maar hij kan toch ook met twee beukers en Guti spelen?
 
voetbalfreak
 
0
22 april 2019 om 11:58
Ik verwacht dat Guti de eerst komende 10 weken weer geen minuten gaat maken bij psv
 
spraakgebrek
 
43
22 april 2019 om 09:13
Ik vond het echt onbegrijpelijk dat deze speler in 10 weken tijd geen enkele minuut heeft mogen mee doen, en zodra het publiek zich erin gaat mengen kan het ineens allemaal wel. Direct toen hij gebracht werd zag je de kwaliteit, geen balletje breed maar directe passing naar voren.
 
Shikor
 
1
22 april 2019 om 09:41
hij wil wel met guti spelen maar dat is gevaarlijk met hendrix in de buurt bij balverlies. daarom speelt hij met 3 verdedigende middenvelders in de hoop dat de snelle buitenspelers er zelf doorheen komen. r
 
RoyFollon
 
10
22 april 2019 om 09:47
Als je deze speler hebt en je speelt met hendrix/rosario dan moet je gewoon je diploma oefenmeester inleveren. Dan ben je echt een klaas
 
RoyFollon
 
4
22 april 2019 om 09:52
Vind zelfs dat andere mensen in moeten grijpen als deze man zo erg aan tunnelvisie lijdt. Stevens,advocaat,cocu,hiddink,vergoossen,bij elke trainer had deze jongen gespeeld. En als van bommel zegt dat hij opsteld waarmee hij denkt de meeste kans te maken on te winnen dan moet deze jongen als 1 vd eerste op het wedstrijdformulier
 
Yoda
 
10
22 april 2019 om 09:59
Ja koekoek, van Bommel. Als je 2 fantasieloos spelende middenvelders opstelt, die alleen maar moeten zorgen dat we defensief sterker zijn (maar toch nog weet ik hoeveel tegengoals moeten slikken), dan moet dat meer dan voldoende zijn om wat creatief risico te nemen door Pereiro of Guti op te stellen. En anders moeten lozano en Bergwijn maar wat beter helpen in de omschakeling. Compleet van de gekke dat je alle creativiteit uit het middenveld haalt, maar lozano lekker laat lanterfanten. Die ziet per wedstrijd dumfries keer op keer over m heengaan en gevaar stichten. en in de omschakeling dumfries weer terug rennen om defensieve taak uit te voeten, maar waar nota bene Luuk de jong steeds 40 meter op eigen helft nog achter de back van lozano aan moet. Die doet dat meestal zonder zeuren en maakt ook nog bijna 30 goals. Ik zie een elftal dat volledig uit balans is en lozano & Bergwijn niks toevoegen.
 
JustPSV95
 
1
22 april 2019 om 11:39
Bergwijn heel slecht van zn blessure teruggekomen en verkeerd in drama vorm. Miss dat die nu nog een seizoen blijft, want nu zie ik een depay scenario gebeuren
 
ajaxrkc33
 
5
22 april 2019 om 10:00
Nou nog 3 wedstrijden laat hem maar beginnen in de basis. Mooi dat van Bommel luistere naar het publiek zelf weet hij het niet.
 
Nicollevan Emm
 
6
22 april 2019 om 11:29
Ik durf zelfs te stellen dat met Giuterrez op het middenveld dat PSV nu al kampioen zou zijn geweest, hij heeft inzicht, kan het spel lezen en maakt ook iedereen beter, en scoort ook nog geregeld. Dus waar heeft Mark zitten te slapen??
 
primoss
 
0
22 april 2019 om 13:28
Dat is wel heel erg makkelijk en simplistisch om deze conclusie te trekken. Laat me je ook even aan herinneren dat Guti ook een handvol wedstrijden een basisplaats had. En ook daar had hij momenten dat door zijn matige verdedigen PSV tegendoelpunten incasseerde . Ik denk dat PSV vooral de laatste linie kwaliteit tekort komt en zeker de 2 centrale verdedigers ,de backs zijn van een goed niveau. Zodra dat die laatste linie van hoger niveau is kan je makkelijker met Guti op het middenveld spelen.nu moet van Bommel noodverbanden leggen om zijn laatste linie te ontzien...ik denk dat dit wat dichter bij de waarheid zit dat PSV waarschijnlijk geen kampioen zal worden,en niet door Guti geen of weinig minuten te geven.
 
JaouadAmhaouch
 
0
24 april 2019 om 22:56
Wat een onzin. Snap niet dat er gedrukt word op 2 controleurs. Hoe speelt Ajax dan? Met de jong en schone. Het probleem is, dat de 2 bij psv, aanvallend te weinig in brengen.