'Hij is zeker goed genoeg voor Real; we zouden hem kunnen kopen'
Woensdag, 3 mei 2017 om 10:30

Dele Alli maakt een ijzersterk seizoen door en zou in de gaten worden gehouden door scouts van onder meer Barcelona en Real Madrid. Roberto Carlos, die elf seizoenen voor De Koninklijke speelde, denkt dat de aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur goed genoeg is om in het Santiago Bernabéu uit te komen.

Op de vraag of de 21-jarige Alli goed genoeg is voor Real, antwoordt Roberto Carlos in een interview met The Sun: "Ja, absoluut! Hij is een briljante voetballer. Ik ben gecharmeerd van hem en heb hem al enkele geweldige wedstrijden in Engeland zien spelen. Maar het is natuurlijk niet aan mij; de transfers worden afgehandeld door de voorzitter (Florentino Pérez, red.)."

"Maar we zouden hem zeker kunnen kopen, ja", vervolgt de Braziliaan. "Hij is zonder twijfel goed genoeg voor Real." Alli, zeventienvoudig international van Engeland, maakte dit seizoen al zeventien doelpunten in de Premier League. Daar had hij 33 wedstrijden voor nodig. Zijn contract loopt overigens nog door tot medio 2022.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
LosVikingos
 
22
3 mei 2017 om 10:34
Ja en dan lekker banken net als isco en james. Als ie een beetje verstandig is blijft hij gewoon bij de spurs. Gaan cl spelen en doelstelling is ook bijgewerkt dus ja..
 
siepie
 
1
3 mei 2017 om 12:36
Klopt, maar dat geldt voor iedere Engelse ploeg. Tottenham is wel al jaren groeiende en dat komt doordat ze het team tot nu toe goed bij elkaar hebben weten te houden. Als ze dat deze zomer weer lukt en ze erin slagen om 1 of 2 goede gerichte aankopen te doen, dan zie ik ze volgend jaar wel kampioen worden en kan Alli geschiedenis schrijven.
 
Warabe
 
1
3 mei 2017 om 10:35
Natuurlijk is hij goed genoeg voor RM. Maar of hij daar onbetwist basisspeler zal zijn is de vraag. Er zijn genoeg sterke spelers op de bank beland bij RM. Wat ik me afvraag is, wie is de betere speler Dele Ali of Dybala?
 
s-madrid
 
15
3 mei 2017 om 10:37
Zijn 2 totaal verschillende posities om ze te vergelijken.. tuurlijk kan Dybala ook op 10 spelen maar hij is gwn een topspits.
 
Sammerens
 
8
3 mei 2017 om 10:40
Die 2 spelen op andere posities. Dan is vergelijken toch al direct zinloos.
 
Chygrynsky
 
0
3 mei 2017 om 12:20
Volgens mij spelen ze beide best vaak op de zelfde positie. Alli speelt sws vaak op de 10 en Dybala staat altijd achter Higuain als schaduwspits toch? Je kan ze best met elkaar vergelijken vind ik. Persoonlijk vind ik Dybala beter, vooral kwa techniek.
 
corleonevito
 
1
3 mei 2017 om 12:35
Is niet te vergelijken. Is bergkamp met frank lampard vergelijken. Dele alli is toch wel meer compleet als speler. Dybala heeft betere dribbel en techniek ,maar dele is ook geen slechte dribbelaar. Uiteindelijk zou ik voor dele alli kiezen is ook jonger.
 
s-madrid
 
15
3 mei 2017 om 10:36
En als hij gekocht word gaan we dan ineens met een 10 spelen? Hele balans is dan weer verstoord het is kopen om het kopen. Zucht! Enige die ik heel graag zie komen als middenvelder is Verratti, hij op de plaatst van Casemiro dan heb je IMO beste middenveld ter wereld met Modric, Kroos en stofzuiger Verratti wauw wat zou dat mooi zijn. #dromen
 
EfGee
 
4
3 mei 2017 om 10:45
Wauw, dat zou inderdaad het beste middenveld ter wereld zijn. Ultieme balans tussen degelijkheid, creativiteit, en héél veel voetballend vermogen. Laat Verratti maar lekker naar United komen (zeg ik als fan :D).
 
Onside
 
6
3 mei 2017 om 10:45
Kroos en Modric vind ik geweldige middenvelders en een klasse apart. Alleen Casemiro vind ik niet echt Madrid waardig, maar hij is nodig voor de balans van het team. Persoonlijk vind ik het middenveld van Bayern met Vidal, Alonso en Alcantara momenteel het beste van de wereld. Alle drie hun specifieke kwaliteiten en vullen mekaar perfect aan.
 
BellaPartita
 
6
3 mei 2017 om 11:03
Verratti zou inderdaad mooi zijn, maar het mooiste zou Kante zijn. 2x achter elkaar kampioen met verschillende elftallen en speler van het jaar. Is gewoon geen toeval meer toch?
 
QAZ343
 
6
3 mei 2017 om 11:42
In 2 ploegen die niet perse er vanuit gaan dat ze het meeste balbezit hebben. Kante is wellicht de beste stofzuiger, maar veratti is voetballend nog wel een klasse beter.
 
BellaPartita
 
1
3 mei 2017 om 14:20
Niet mee eens, misschien dat dat bij Leicester geldt, maar bij Chelsea moet je toch echt het spel maken tegen de kleinere clubs. Op die plek bij Real heb je gewoon de beste stofzuiger nodig, aan modric en Kroos heb je wel genoeg om het spel te maken..
 
291110
 
1
3 mei 2017 om 11:37
Het grote probleem van de Madrilenen (supporters en het bestuur) is de drang naar de grote naam. Op elke positie moet een grote naam spelen, terwijl het net de kleine naam is die zorgt dat de grote kan excelleren. Onder het Zidanes y Pavones principe werd de grootste prijzen gepakt en dat is ook nu weer het geval met Casemiro als kleine garnaal tussen de allergrootsten. Zet daar een Verratti en je evenwicht zal opnieuw verstoord zijn. Ze hebben nog niet al te veel geleerd uit de verkoop van Makelele durf ik te stellen.
 
Elegia
 
7
3 mei 2017 om 11:47
Verratti is echt niet zo goed in het "stofzuigen" als Casemiro. Hij is dan wel de beter voetballen van de twee. Maar als we alleen naar het verdedigen en ballen afpakken gaan kijken, is Casemiro samen met Kante denk ik de beste twee (pure) verdedigende middenvelders van de wereld. Vergeet niet dat Verratti altijd zijn beste wedstrijden speelt wanneer Matuidi ook in de basis staat. Verratti samen met Kroos en Modric is stukke minder in balans dan Casemiro, Modric en Kroos. Casemiro heeft ook veel meer duelkracht, dit wordt bij PSG meestal gecompenseerd door Matuidi en soms Motta. Imo zou Verratti later een mooie aankoop zijn om Modric op te volgen, maar stiekem heb ik daar toch liever Kovacic.
 
Zizou
 
0
3 mei 2017 om 11:54
Helemaal mee eens. Alleen lijkt het mij verstandig om iemand te hebben waarmee Casemiro kan rouleren of die hem kan vervangen wanneer hij geblesseerd is. Heb jij een suggestie voor een talentvolle verdedigende middenvelder?
 
Elegia
 
2
3 mei 2017 om 12:18
Marcos Llorente (eigen jeugdspeler) is verhuurd aan Alaves en is bezig met een uitstekende seizoen. Speelt op dezelfde positie als Casemiro, dus misschien hem een kans geven aankomend seizoen(?) hij is ook nog is familie van de legendarisch Paco Gento.
 
nerazzurri9
 
4
3 mei 2017 om 10:37
Voor wie moet hij dan komen? Real heeft geweldenaars op die positie. Courtois en Hazard halen
 
Topvoetbal1999
 
4
3 mei 2017 om 10:47
Nee Courtois komt niet. Real wilt De Gea, hij zou zelfs een huis gekocht hebben in Madrid. Hazard zou geweldig zijn dan kan hij aan de linkervleugel, Ronaldo in de spits en Bale aan de rechtervleugel. Het is duidelijk dat Conte gescharmeerd is van Morata misschien kan Real daarin inspelen.
 
nerazzurri9
 
3
3 mei 2017 om 12:06
Topvoetbal1999 Ik weet dat De Gea de prioriteit is, maar zou zelf liever Courtois hebben. Monsteraanval met Bale,ronaldo en Hazard.
 
Topvoetbal1999
 
1
3 mei 2017 om 12:26
Oh excuus. Wat een aanval zou dat zijn. Dan klopt echt alles denk ik, voorin 3 ongelooflijke killers en de perfecte aanvoer van de middenvelders. Plus een hele sterke achterhoede, wel moet er nog een vervanger komen voor als Pepe zal vertrekken misschien Vallejo. Voor de linksback moet Real ook nog iemand voor het geval als Marcelo geblesseerd of geschorst is, ik denk aan Gaya.
 
gloryUnited
 
3
3 mei 2017 om 13:58
hij komt uit madrid en heeft bakken met geld. natturlijk koopt die dan een huis in madrid om ff lekker op terug te kunnen vallen als die in spanje is.
 
superstick
 
13
3 mei 2017 om 10:40
Volgens mij is hij helemaal niet goed genoeg voor Real Madrid. In ieder geval nog niet. Laat hem nog maar twee jaar in de Premier League spelen, daarna eens verder kijken. Daarnaast zie ik echt liever James spelen.
 
corleonevito
 
1
3 mei 2017 om 12:38
James is toch gewoon klaar bii real. Hij gaat echt niet nog een jaar langer blijven om op de bank te zitten. Dele alli is nog maar 20 en bij hem zit er veel meer potentie.
 
superstick
 
1
3 mei 2017 om 14:04
Ze zijn niet te vergelijker, een loper en afmaker tegen een passer. Hoewel James veel meer kan dat en ook nog maar 25 is he. Maar waarschijnlijk is hij er wel klaar mee ja. Helaas, gaan ze nog spijt van krijgen in Madrid.
 
Topvoetbal1999
 
5
3 mei 2017 om 10:40
Een zeer goede speler die als middenvelder zijnde veel scoort. James zou deze zomer wel vertrekken dan kan Real Alli halen, maar maar maar Levy staat erom bekend dat hij zijn spelers alleen voor de hoofdprijs laat vertrekken. Ik vraag me ook af voor wie hij gaat spelen want Modric, Kroos en Casemiro doen het momenteel uitstekend. Plus Real heeft ook Kovacic en Isco die ook wel zeer aardig kunnen ballen.
 
Maravilla1
 
5
3 mei 2017 om 10:50
Als je hem koopt kun je mooi Bale in de deal erbij betrekken. Is al 17 keer geblesseerd geweest in zijn tijd bij Real Madrid en heeft zijn aankoopbedrag nog lang niet waar kunnen maken, ik denk ook dat hij deze nooit waar zal gaan maken. Is gewoon niet goed genoeg voor Real Madrid. Het ergste daarvan vind ik nog dat Asensio en Isco die uitstekend op die positie uit de voeten kunnen ervoor op de bank moeten zodra Bale weer fit is.
 
corleonevito
 
6
3 mei 2017 om 12:41
Wat een onzin met is niet goed genoeg. Vorig seizoen vonden jullie hem geweldig. Kijk maar gewoon hoeveel hii heeft gescoord in finales voor jullie. Hij heeft dit seizoen zoals altijd weer problemen met blessures. Wat zijn real fans vreselijk ook toch. 1 minder jaar en iemand is niet goed genoeg. Ik hoorde vorig jaar zelfs fan zeggen toen het slecht met ronaldo ging dat bale hem moest vervangen met hazard.
 
Maravilla1
 
1
3 mei 2017 om 13:24
Allereerst ben ik geen Real Madrid fan. Ik weet niet waar je dat op baseert? Daarnaast heb ik vorig jaar ook niet geroepen dat ik Bale vorig jaar wel goed vond. Ik vind Bale een overschatte speler die te vaak geblesseerd is en zijn prijskaartje van 100miljoen nooit heeft waargemaakt en dit ook nooit zal dan. Ik vind hem gewoon niet bij Real Madrid passen. Ik zie veel liever Asensio en Isco vanaf rechts spelen in een wat vrijere rol. Dat zijn rasvoetballers. Bale is dat niet
 
La~Decima
 
0
3 mei 2017 om 16:40
Bale is gewoon 50% geblesseerd. Daarnaast is hij rampzalig uit vorm. De beste man is 100 miljoen, maar je kunt niet op hem bouwen. Vandaar...
 
AjaxxxLove
 
3
3 mei 2017 om 10:50
Wat voor rol heeft Carlos bij de club? Hij zegt wel "we", maar is hij daadwerkelijk nog in dienst bij Madrid?
 
Voetbalexper
 
5
3 mei 2017 om 10:59
Ik zag hem op het EK spelen. Het leek helemaal nergens op. Dele Alli, overschatte voetballer. Hij speelde net zoals het hele team een waardeloze EK. Ik heb dus mijn bedenkingen
 
Bruijnie
 
0
3 mei 2017 om 14:45
Dan moet onze voetbalexper(t) misschien ook maar is wat wedstrijden van Tottenham gaan kijken want daar speelt Alli weergaloos. Zo jong, en dan al zo productief en bepalend voor een elftal wat in de zware Premier League #2 staat. Ik denk dat deze jongen bij elke topclub mee kan met zijn power, werklust en neusje voor de goal. Doet me veel denken aan Lampard die als middenvelder ook zo geweldig productief was, al is Lampard wel meer een leider en kon zijn team ook over dode 'punten' heen slepen.
 
Luzuma
 
1
3 mei 2017 om 11:09
Klinkt in mijn oren als een nieuw gevalletje 'james Rodriguez'. Niks aan te merken op James maar speelt te weinig voor zijn kwaliteiten.
 
10_Alex_10
 
2
3 mei 2017 om 11:31
De enige aanvallers die direct basis zouden staan in dit RM is Eden Hazard en Messi. De rest onmogelijk.
 
Bruijnie
 
0
3 mei 2017 om 14:46
Alli is dan ook een middenvelder. Maar dan blijft hetzelfde wel een beetje staan... momenteel wordt het middenveld van RM toch wel heel anders ingevuld, waardoor er denk ik niet echt plek is voor een diepgaande middenvelder zoals Alli.
 
Zizou
 
0
3 mei 2017 om 11:48
Ben erg onder de indruk van Alli, maar hij is niet de speler die Real Madrid nodig heeft. Ik hoor veel mensen praten over Kante en met name Veratti in plaats van Casemiro, maar ik denk dat veel mensen hem onderschatten. Daarnaast brengt Casemiro in fysiek opzicht ook veel en heeft hij al een aantal belangrijke goals gemaakt. Iets wat ik Kante en Veratti nog niet heb zien doen en fysiek zijn zei in mijn ogen minder dan Casemiro. Ik denk dat er een talent gekocht moet worden voor de positie van Casemiro, die met hem kan rouleren en rustig gebracht kan worden. Iemand een suggestie voor een talentvolle verdedigende middenvelder?
 
QueVivaRonaldo
 
0
3 mei 2017 om 16:01
Ze zouden Kovacic gewoon meer minuten moeten geven. Meer rouleren met Casemiro
 
ModricMagic
 
1
3 mei 2017 om 11:50
Alli vind ik echt te overschat. Mensen hypen hem echt snel. Goeie speler maar mensen maken hem groter dan hij eigenlijk is. James en Isco zijn alle twee gewoon een klasse beter. Dit zou onnodig geld verspillen zijn.
 
Bruijnie
 
0
3 mei 2017 om 14:58
Voetballend zijn James en Isco inderdaad beter, maar Alli brengt wel meer power en scorend vermogen dan die 2. Ik zie Alli prima renderen naast 1 van die 2. (alleen niet in het huidige RM met Modric en Kroos)
 
Raulista
 
0
3 mei 2017 om 12:28
Real moet af van dat 4-3-3 systeem waar Ronaldo en Bale op de flanken staat. Of we Bale een miskoop kunnen noemen, weet ik niet. Hij heeft zo zijn belangrijke wedstrijden gespeeld alleen hij is zoveel geblesseerd en komt techniek te kort voor Real Madrid. Je ziet, dat zodra Real 4-4-2 gaat spelen met Ronaldo hangend achter in dit geval Benzema, Real heerlijk speelt. Asensio en Isco als vleugelmiddenvelders die veel naar binnen trekken. Enige puntje is de twee centrale middenvelders dan: Kroos en Modric hebben een stofzuiger nodig. Echter wordt Modric oud en zie ik Verratti als zijn vervange, of je gooit Kovacic voor de leeuwen. Hij maakt altijd een goede indruk en verricht verdedigend ook veel werk alleen is hij geen stofzuiger. Benzema gaat mogelijk weg dit seizoen, dan zou Ronaldo spits kunnen en vlak achter hem hangend een type als Alli. Of je laat Ronaldo lekker staan zoals ik eerder al zei, en je koopt een speler als Dybala of Kun. Zoals het Real in de tweede helft tegen Bayern in de uitwedstrijd, heerlijk. In dat geval viel James in voor Benzema en speelde Real soortgelijk.
 
Raulista
 
0
3 mei 2017 om 12:40
De andere optie is 4-4-2 in een ``diamant`` formatie, lijkt op de 4-3-1-2, waar je Kroos en Modric als centrale middenvelders opstelt, met in dit geval daarachter Casemiro. Als ``10`` speel je met Isco en de twee spitsen zijn dan Ronaldo en in dit geval Benzema. De nieuwe aankopen blijven dan hetzelfde, vervanger voor Casemiro is Verratti en vervanger voor Benzema is bijvoorbeeld Dybala. Oplossing voor de leeftijd van Modric is dan om volgend seizoen Kovacic steeds meer te gaan brengen.
 
JYacoub
 
1
3 mei 2017 om 17:16
Kan die beter naar Barcelona! Daar is de middenveld helemaal kapot! Real heeft zoveel middenvelders die CL waard zijn heb je niks aan Ali. Modric, kroos, casimero, James, Isco, kovacic en dan nog Ali niks aan. Het kan nog zijn dat ik iemand vergeet. Als hij naar barca gaat kan die iedereen eruit spelen. Rakitic, busquet, iniesta en de rest van de talenten