'Hij kan in de toekomst uitgroeien tot de Kevin De Bruyne van Liverpool'
Donderdag, 3 oktober 2019 om 14:04

Trent Alexander-Arnold is al enige tijd de vaste rechtsback van Liverpool, maar volgens oud-speler Jamie Carragher zou de vleugelverdediger op termijn ook op het middenveld kunnen opereren. Carragher durft het zelfs aan om de pas twintigjarige Alexander-Arnold te vergelijken met Kevin De Bruyne, de spelmaker van Manchester City.

"Het is heel moeilijk om het op zo'n jonge leeftijd al over supersterren te hebben, maar hij heeft nu al een Champions League-finale gespeeld en er ook een gewonnen", stelt Carragher in gesprek met Viasport. "Hij is zeker een van de beste jonge spelers ter wereld wat betreft het winnen van prijzen. Kylian Mbappé is wereldkampioen, maar als je ziet op welk niveau Alexander-Arnold speelt en wat hij toevoegt aan Liverpool als verdediger, dan is hij wellicht de meest creatieve speler van het hele elftal. Hij zal geen superster worden, want dat is hij namelijk al."

"Er wordt veel over zijn toekomst gesproken, die wellicht op het middenveld ligt als een type-De Bruyne. Er wordt zelfs al gezegd dat hij meer kwaliteit heeft dan de middenvelders die Liverpool momenteel heeft", vervolgt Carragher zijn analyse over Alexander-Arnold. "Kijk naar de hoeveelheid voorzetten die De Bruyne bij Manchester City vanaf de rechterkant geeft. Dat zou Trent in de toekomst ook kunnen bij Liverpool. Momenteel is dat echter geen issue, omdat hij zo goed functioneert als rechtsback."

Carragher ziet echter ook verbeterpunten in het spel van Alexander-Arnold. "Hij is soms kwetsbaar en tegenstanders die druk naar voren zetten kunnen daar op inspelen. Zijn positionering en focus moeten echt honderd procent zijn. Trent zal echter weleens denken: Ik heb Virgil van Dijk naast me staan, dus ik maak me geen zorgen." Alexander-Arnold kwam afgelopen seizoen tot zestien assists en staat in deze jaargang al op drie assists.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
theo uphus
 
1
3 oktober 2019 om 15:03
TAA is een moderne back met een hele goeie voorzet in de benen. Dat past perfect in het spelletje van de club, waar Mané en Salah vaak naar binnen trekken waardoor er ruimte is voor de Backs, meestal dus TAA en Robertson om buitenom te komen en de voorzet te geven. Carragher is natuurlijk een echte Scouser en dan is het niet zo vreemd dat hij TAA een paar veren in de.... steekt.
 
THenry_228
 
0
3 oktober 2019 om 15:08
Bwa ik vind TAA toch een topper in wording hoor. Het zal uiteraard geen tweede De Bruyne worden maar op zijn positie van aanvallende rechtsachter kan hij tot de beste gaan behoren! ( in hoever hij vandaag al niet tot de beste hoort)
 
Sirius
 
7
3 oktober 2019 om 15:13
Alexander-Arnold heeft een leuke trap, maar is niet te vergelijken met Kevin De Bruyne. De laatstgenoemde is op het gebied van traptechniek, overzicht en het vermogen iets te forceren veel verder en beter. Alexander-Arnold is voor deze tijd gewoon een uitstekende en getalenteerde back. Voor de as vind ik zijn handelingssnelheid niet speciaal en hij is niet lichtvoetig genoeg om dat te compenseren. Ook vind ik hem zonder bal niet heel sterk. Gewoon een groot talent als aanvallende back, maar meer niet (in mijn optiek).
 
Basvan Dongen
 
1
3 oktober 2019 om 15:31
Mwah ik ben het hier niet helemaal mee eens, in de jeugd speelde hij voornamelijk als middenvelder en daar domineerde hij regelmatig hele wedstrijden. Nu is dat natuurlijk wel een ander niveau dan waar hij nu naar moet streven, maar ik denk als hij de kans krijgt dat hij inderdaad de beste middenvelder van dit Liverpool kan zijn, zeker gelet op het feit dat de knul nog piepjong is.