'Hij liet zien dat hij de kwaliteiten heeft van een running back uit de NFL'
Vrijdag, 21 september 2018 om 09:11

Renato Sanches mocht woensdagavond weer eens in de basiself beginnen bij Bayern München in het Champions League-duel met Benfica. De 21-jarige middenvelder liet zich tegen zijn oude club op positieve wijze zien en speelde met een treffer een belangrijke rol in de 0-2 overwinning. Dietmar Hamann laat zich bij Sky Deutschland lovend uit over Sanches.

"Voor de wedstrijd tegen Benfica was hij maximaal vijf miljoen euro waard. Na het duel is hij hetzelfde bedrag waard als waarvoor hij naar Bayern München werd gehaald", concludeert Hamann. Bayern telde in 2016 35 miljoen euro neer om de middenvelder over te nemen van Benfica. Sanches brak in zijn eerste seizoen niet door in München en kende vervolgens een weinig succesvolle huurperiode bij Swansea City.

"Sanches liet in Lissabon zien dat hij de kwaliteiten heeft van een running back uit de NFL, iets dat Bayern momenteel niet in de selectie heeft. Ze hebben voornamelijk passers en technische spelers, maar een strijder als Sanches hadden ze nog niet", vervolgt de oud-middenvelder van onder meer Bayern, Liverpool en Manchester City. "Wat trainer Niko Kovac binnen enkele weken heeft gedaan met een speler die zo goed als afgeschreven was, is ongelofelijk."

"Of Thiago Alcántara nu geblesseerd is of niet, je moet het maar durven in een Champions League-wedstrijd. Ik heb respect voor de manier hoe Kovac het doet in zijn eerste weken bij Bayern", concludeert Hamann, die Liverpool als favoriet in de Champions League ziet. "Ik denk echt dat Jürgen Klopp en Liverpool iets gaan winnen dit seizoen. Ze tonen positieve arrogantie en stralen uit dat ze iedereen kunnen verslaan."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
8
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
JDG84
 
8
21 september 2018 om 09:20
Een strijder hadden ze nog niet? Wat deed Arturo Vidal dan voor zijn geld daarzo? Sanchez neemt nu de rol van vidal op zich en dat past prima bij hem. Maar moet nou niet gedaan worden of die trainer een magische gedachte heeft gehad of dat sanchez iets nieuws in deze selectie. Ze hadden vidal en daarvoor speelde ze met alonso en schweinsteiger waardoor het controleren als voldoende stond en zo’n speler niet echt nodig was. Toen zij weggingen moest er balans gevonden worden met vidal en nu met sanchez (hoop ik voor sanchez).
 
Maestrotactico
 
20
21 september 2018 om 09:29
Nou, dat klopt dan toch? Een strijder hadden ze dus momenteel niet in de selectie zitten. Heeft niks te maken met Vidal vorig jaar, Alonso twee jaar terug of Schweinsteiger vier jaar geleden...
 
JDG84
 
0
24 september 2018 om 08:07
Sanches kwam in juni terug naar Bayern en Vidal ging in augustus pas naar Barcelona. Zo'n strijder hebben ze altijd in de selectie gehad dus. Dat die hem niet opstelt betekent niet dat die niet bij de selectie zit. Haman doet alsof die Kovac het wiel heeft uitgevonden, maar hij doet gewoon precies wat elke andere trainer hiervoor bij bayern ook heeft gedaan en wat elke andere trainer bij elke grote club ook doet. Een strijder op het veld zetten, eentje die er staat om het vuile werk op te knappen. Casimero, Busquets, Fernandinho, Matic, Kante etc etc etc.
 
PatrickChristiaans
 
2
21 september 2018 om 09:54
Deze jongen doet mij denken aan de predator haha .. ontopic deze man kan fantastisch voetballen het kwam er alleen niet uit ik hoop voor hem dat hij nog een hele mooie carrière te moet gaat hij heeft alles in zich om succesvol te worden en daarbij is hij pas 21
 
SuperBuLi
 
2
21 september 2018 om 11:27
Kovac zei het al Sanches terug brengen naar Bayern niveau wilt hij graag doen en ziet het ook als een uitdaging. Vooralsnog stelt hij niet teleur als hij de kans krijgt.