'Hij riep toen een Chinese speler bij zich en gaf hem een klap in zijn gezicht!'
Maandag, 4 december 2017 om 16:20

Raphael Maitimo heeft als 33-jarige middenvelder een rijke voetbalcarrière met veel dienstverbanden achter de rug. De geboren Rotterdammer, die in de jeugdopleiding van Feyenoord met onder anderen Robin van Persie samenspeelde, acteert momenteel bij Persib Bandung in Indonesië. Ook speelde Maitimo twee jaar bij Beijing BIT en die periode zal hij niet snel vergeten.

"Een bijzondere ervaring. Daar hadden ze bijvoorbeeld andere omgangsvormen en normen en waarden", vertelt de 21-voudig international van Indonesië in gesprek met Voetbalzone. "De coach was niet tevreden over iets en liet ons vervolgens een warming-up doen. Hij riep toen een Chinese speler bij zich en gaf hem een klap recht in zijn gezicht!"

"Niet normaal gewoon! Hij had waarschijnlijk iets geflikt", vervolgt Maitimo. "Ik schrok natuurlijk. Hij weet natuurlijk ook dat hij dat niet bij een buitenlander moest doen, want dan had hij wat terug kunnen verwachten. Het was zo'n typische coach van de oude stempel. In China telt hiërarchie heel erg en is het vaak een kwestie wie de machtspositie heeft."

Het volledige interview met Raphael Maitimo verschijnt dinsdag op onze website.

Meer nieuws
   
23:46
23:46
Zorg minder voor Feyenoord: Roma lijkt uitgesloten van Champions League-deelname
13
   
23:03
23:03
Sleutelspeler is bezig aan laatste weken bij Twente: 'De club wil mij verkopen'
3
   
22:46
22:46
Beerschot maakt definitief besluit over toekomst van Dirk Kuijt bij de club
4
   
22:41
22:41
'Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant'
12
   
22:18
22:18
Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Shevchenko_7
 
0
4 december 2017 om 16:39
Lekker dan, zoals hij zegt weet de coach wel bij wie hij het doet, stel dat Zlatan in China speelt en de trainer daar hem een klap in het gezicht geeft, zou dat live willen meemaken