Hoe Barcelona eruit kan zien met Frenkie de Jong in de ploeg
Maandag, 4 februari 2019 om 21:25

Niet Paris Saint-Germain, maar Barcelona is de nieuwe werkgever van Frenkie de Jong. Waar eerder PSG de gedoodverfde favoriet leek om de Oranje-international in huis te halen, melden Ajax en Barcelona een akkoord over de transfer van 75 miljoen euro, die middels variabelen kan oplopen naar maximaal 86 miljoen euro. De 21-jarige Ajacied kan zodoende de duurste Nederlandse voetballer ooit worden. De Jong wordt in het Camp Nou ploeggenoot van spelers als Lionel Messi, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho en Sergio Busquets. Met De Jong krijgt Ernesto Valverde er weer een optie bij op het middenveld, dat nu al overloopt van kwaliteit. Hoe gaat Barcelona eruit zien met De Jong in het team? We nemen verschillende opties door.

Bij het bepalen van de opstelling schrijft Erik ten Hag de naam van De Jong zo'n beetje als eerste op. Bij Barcelona zal dat anders zijn. Hoewel de Catalaanse grootmacht diep in de buidel tast voor De Jong, moet hij niet raar opkijken wanneer hij plaats moet nemen op de bank. Valverde heeft meer dan genoeg opties op het middenveld en spelers als Busquets en Rakitic speel je niet zomaar uit de basis, ook niet als je Frenkie de Jong heet. "Het enige wat ik bij dit soort keuzes belangrijk vind als je zo jong bent, is dat je min of meer de garantie hebt dat je gaat spelen. Dat je een belangrijke speler bent bij een club en dat je niet op de bank belandt", zei Arjen Robben eerder bij De 538 Ochtendshow met Frank Dane op Radio 538.

Een garantie op een basisplaats zal De Jong in Barcelona in zijn eerste seizoen misschien niet hebben, maar met oog op de toekomst is het geen onlogische stap. Busquets en Rakitic zijn allebei dertig jaar en aan hun zijde kan De Jong zich de komende tijd nog verder ontwikkelen. Nadeel voor De Jong is wel dat Valverde met Arturo Vidal, Arthur, Denis Suárez (verhuurd aan Arsenal, met optie tot koop), Rafinha (geblesseerd) en Carles Aleñá meer opties heeft, terwijl ook Coutinho op het middenveld uit de voeten kan.

Valverde heeft een brede selectie en dit seizoen kiest hij vrijwel wekelijks voor een andere opstelling. De coach schroomt niet om talenten bij vlagen de kans te geven. Door een volle ziekenboeg heeft hij al regelmatig een beroep moeten doen op spelers die normaliter genoegen zouden moeten nemen met een rol als invaller. Wanneer iedereen fit zou zijn, is dit op dit moment de sterkste opstelling van Barcelona.

Sterkst mogelijke opstelling van Barcelona op dit moment

Coutinho wordt dit seizoen vaker als buitenspeler opgesteld dan als middenvelder. Busquets en Rakitic zijn de twee vaste namen op het middenveld. Voor de derde positie op het mdidenveld is het deze voetbaljaargang stuivertje wisselen tussen Vidal, Arthur en Aleñá. Mochten deze en komende transferperiode geen mutaties plaatsvinden, dan lijkt De Jong zich te moeten richten op een concurrentiestrijd met een van deze namen. Hij komt dan te spelen met Busquets en Rakitic op het middenveld. Dit zou ten koste gaan van Coutinho, die niet in zijn beste vorm steekt. Mocht Valverde kiezen voor Coutinho als buitenspeler, dan verdrijft hij Ousmane Dembélé naar de bank.

Toen vorig seizoen de geruchten over een transfer van De Jong naar Barcelona op gang kwamen, maakte de Ajacied indruk in de achterhoede als centrumverdediger naast Matthijs de Ligt. Hoewel iedereen ervan overtuigd was dat hij het beste tot zijn recht komt als middenvelder, hield Ten Hag lange tijd vast aan het centrale duo De Ligt en De Jong. De speler gaf zelf ook aan dat hij het liefst op het middenveld speelt. Maar mede doordat hij zowel op het middenveld als in de achterhoede uit de voeten kan, verscheen hij op de radar bij Barcelona. Met Javier Mascherano beschikte de Spaanse topclub immers in het recente verleden over een vergelijkbare speler. Echter, nadat De Jong als verdediger door de mand viel in de wedstrijd tegen PSV (3-0) koos Ten Hag geen enkele keer meer voor hem als centrumverdediger. Met de Ligt had hij een echte mandekker aan zijn zijde, maar tegen PSV vormde hij het duo met Daley Blind. Het bleek een ongelukkige combinatie. Barcelona lijkt De Jong aan te trekken voor een positie op het middenveld. Toch is het niet ondenkbaar dat hij in geval van nood als verdediger ingezet gaat worden. Tegen PSV viel hij weliswaar door de mand, maar in meer dan genoeg wedstrijden heeft De Jong bewezen dat hij - met De Ligt naast zich - wél in de achterhoede kan spelen.

Busquets en Rakitic raken op leeftijd, maar van slijtage is bij het duo nog altijd geen sprake. In LaLiga en de Champions League speelde Busquets alle wedstrijden, terwijl Rakitic dit seizoen in de competitie slechts eenmaal niet in actie kwam. Zolang het tweetal fit blijft, zal het voor De Jong knap lastig worden om een van deze twee middenvelders uit de basis te spelen. In de zomer van vorig jaar verlengde Busquets zijn contract bij Barcelona nog tot medio 2023. Het contract van Rakitic loopt door tot midden 2021. Ondanks dat hij soms gelinkt wordt aan Internazionale, zit ook de Kroaat uitstekend op zijn plek bij Barça. Het zal dan ook een loodzware strijd worden voor De Jong om zich komend seizoen vast in de basis te spelen.

De clubleiding van Barcelona weet echter ook dat Busquets en Rakitic niet het eeuwige leven hebben. Mede daarom werd afgelopen zomer de 22-jarige Arthur voor dertig miljoen euro overgenomen van Grêmio. Met de talentvolle Rique Puig (19), Aleñá (21) en straks ook De Jong binnen de gelederen, heeft Barcelona een middenveld waarmee het de toekomst rooskleurig tegemoet kan zien.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (111)

 
ThijsssL
 
176
23 januari 2019 om 12:50
90 miljoen betalen en hem dan in de achterhoede zetten. Lol.
 
paneermeel
 
17
23 januari 2019 om 13:58
Kan gewoon hoor. Niet vanwege de 90 miljoen, een mascherano werd ook omgetoverd van middenvelder tot verdediger.
 
whytho
 
89
23 januari 2019 om 14:35
Kom op.. deze jongen moet je gewoon op het middenveld zetten!
 
Rjckoempel
 
17
23 januari 2019 om 14:48
Op papier zal hij centraal achterin staan maar ik denk dat hij op het veld ervoor speelt om zo de balletjes naar coutinho, Rakatic, Messi, Suarez en Dembele te brengen. Ik verwacht dan dan dat Busquets zich meer terug laat zakken en dat pique buiten de boot gaat vallen ipv Umtiti. Bovendien zal niet Coutinho maar Rakitic de dupe worden van de komst van de Jong. Dat gebeurt namelijk wel vaker en Rakitic is meer een type de Jong dan Coutinho dat is.
 
AjaxNL!
 
16
23 januari 2019 om 15:00
Je bent wel heel erg kwetsbaar met dat elftal in de lucht. Pique is de enige grote, als je die eruit haalt dan blijft er niemand over. Umtiti kan redelijk koppen maar is niet heel erg groot.
 
Matjeq
 
3
3 februari 2019 om 14:00
Op het moment speelt Pique ook gewoon heel goed. Beste opbouwer die er is naar mijn mening
 
AjaxBaggio
 
62
23 januari 2019 om 12:55
En waar is Arthur ? Frenkie en Arthur zijn de toekomst.
 
Cantbestopt
 
22
23 januari 2019 om 13:07
De nieuwe xavie en Iniesta op het middenveld. Ik zie het alleen volgend seizoen niet, maar wel het seizoen erop. Middenveld met Cotinhou, de Jong en Arthur. En als ze nog slim zijn dan halen ze Rashford als vervanger van Suarez. Dembele zal zijn belofte nog wel inlossen. Dan heb je toch wel een team wat komende jaren kan domineren.
 
RomanEmpire010
 
10
23 januari 2019 om 13:33
Als Arthur en De Jong ‘de nieuwe Xavi en Iniesta’ zijn, wie is dan de nieuwe Busquets? Wie bewaard de balans op dat middenveld? Juist, niemand, want zowel Frenkie als Arthur zijn geen echte controleurs die op de plek van Busquets spelen en Coutinho al helemaal niet. Rashford ga je nooit en te nimmer los kunnen weken. United heeft geen geld nodig, is weer in opkomst en Rashford speelt. Hoe veel geld denk je dat Barcelona te besteden heeft?
 
Angelo77
 
33
23 januari 2019 om 13:34
Rashford zal niet naar Barca gaan. Is de toekomst van United en is sinds klein af aan al fan van United. Barca mag verder dromen over Rashford.
 
Juicher
 
92
23 januari 2019 om 13:56
Ik denk niet dat Barca droomt over Rashford hoor.
 
NL_Modric
 
11
23 januari 2019 om 18:33
Nee die kopen liever de Paulinho's en de Boatengs van deze wereld. Wanneer Messi wegvalt, zal je met iets beters (duurders) op de proppen moeten komen.
 
Millonario
 
13
3 februari 2019 om 14:15
Dembele is zijn belofte toch aan het inlossen, of heb je hem dit seizoen niet gevolgd?
 
real8madrid
 
2
3 februari 2019 om 13:59
En Arthur heeft zich al bewezen bij Barca imo dus zal in het begin ook zeker de voorkeur genieten vermoed ik. Beetje afhankelijk van wat ze nodig achten op het middenveld uiteraard
 
DylanVan Herpen
 
159
23 januari 2019 om 12:56
Je bent ook niet wijs als je denkt dat er een wereld is waar de jong de plek van umtiti overneemt
 
Tuskii
 
13
23 januari 2019 om 12:57
Arthur doet het net heel goed bij barca en nu zou De Jong al komen? tenzij Valverde zou gaan rouleren zie ik niet meteen plaats voor hem, of Busquets zou al moeten stoppen, Rakitic een rijtje naar achter schuiven en dan kan de driehoek Arthur-Raki-De Jong worden. maar je kan evengoed Coutinho iets dichter tegen de spits zetten (wat z'n beste positie is imo). teveel goeie spelers om uit te kiezen.
 
Free Eves
 
46
23 januari 2019 om 12:58
Scenario 3 is vooral heel geloofwaardig. De Jong als centrale verdediger in plaats van de beste centrale vedediger van Spanje????????????????
 
Rechtdoorzee
 
17
23 januari 2019 om 12:59
Als die jongen naar Barcelona gaat zal die in zijn eerste seizoen vooral op de bank zitten en het met invalbeurten moeten doen.
 
Juicher
 
8
23 januari 2019 om 13:58
Dat denk ik niet als een club 90 miljoen voor je neertelt. Dan speel je gewoon regelmatig hoor.
 
Rechtdoorzee
 
29
23 januari 2019 om 14:54
Dat zeg ik, invalbeurten.
 
Sanderr
 
9
23 januari 2019 om 19:23
Ja, wat een schande zou dat zijn he, dat je als 21-jarige jongen in je debuutjaar bij een van de grootste clubs ter wereld niet direct alle wedstrijden in de basis staat.. Natuurlijk zal hij het in het begin met invalbeurten moeten doen, dat geldt voor vrijwel elke jonge aankoop bij een club van het kaliber Barcelona. Echter, Frenkie de Jong is een rasvoetballer, die gaat daar met al die toppers om hem heen flinke stappen zetten, zonder twijfel. En als straks de heren Rakitic en Busquets steeds ouder worden, zal hij steeds vaker aan spelen toekomen. Prachtig toch?
 
TILBURG013
 
5
3 februari 2019 om 14:15
Coutinho zit ook gwn vaak op de bank en die was nog wat duurder dan Frenkie en ook een stuk beter..
 
pavelnedved11
 
28
23 januari 2019 om 13:00
Ik snap als zowel Ajax als Barcelona supporter oprecht niet waarom Barca zoveel zou neerleggen voor de jong. Ze hebben ten eerste Arthur op het middenveld, 22 jaar en sinds hij meespeelt wekelijks een van de beste op het veld. Daarnaast hebben ze. Ook nog Alena die zeker niet onder doet voor de jong. Iets andere speler (iets aanvallender) maar voorlopig zitten ze met Busquets, Arthur en Alena wel goed op het middenveld. Busquets wordt natuurlijk wat ouder maar kan nog een paar jaartjes mee, in die tijd kan je Puig alvast af en toe aan het eerste laten ruiken. Ik vind niet dat Barca de jong nodig heeft.
 
RodyTeulings
 
3
4 februari 2019 om 22:18
Hoe voel je je nu?
 
Gooner4
 
12
23 januari 2019 om 13:00
Barca is qua speeltijd ook een erg slechte keus. Genoeg goede en ook jonge spelers daar.
 
Zinedane
 
3
23 januari 2019 om 13:02
Lijkt me dat Barcelona De Jong zal halen met oog op de toekomst. Busquets kan denk ik nog wel even door. Met De Jong en Arthur heb je twee jonge spelmakers die voor Busquets kunnen staan. Het lijkt me dat De Jong Rakitic er uit zal gaan spelen. Rakitic is toch een van de mindere in de Barcelona 11 wat mij betreft en heeft in principe dezelfde rol als De Jong op zich zal gaan nemen.
 
origineel
 
3
23 januari 2019 om 13:05
Misschien Busquets en Rakitic laten vechten voor een plekje op 6. Niet alleen is Busquets wat minder dit seizoen, ook heeft Rakitic daar al enkele keren uitgeblonken dit seizoen. Voldoende opties in ieder geval.
 
Stommylee
 
26
23 januari 2019 om 13:02
Nog even. Arthur op de bank voor De Jong. Blijf maar dromen.
 
Sanderr
 
3
23 januari 2019 om 19:25
Ik denk dat De Jong zich meer zal gaan focussen op de positie (en latere opvolging) van Busquets. Daar speelt Arthur helemaal niet, dus we kunnen gewoon dromen van een Barca middenveld met Arthur EN Frenkie. Genieten!
 
origineel
 
7
23 januari 2019 om 13:03
Gaat natuurlijk nooit Umtiti eruit spelen als verdediger dus dat stukje is wel overbodig. Hooguit luxe dat je in geval van nood Frenkie in de verdediging kan neerzetten. Frenkie is nog erg jong en zolang hij de eerste 2 seizoen voldoende word gerouleerd kan hij rustig wennen en verbeteren in de schaduw van enkele toppers om vervolgens het stokje over te nemen. En dan is hij nog altijd maar 23-24 jaar oud. Ik neem aan dat zelfs dat gare Barcelona bestuur wel snapt dat wanneer je Frenkie vol overtuiging haalt dat je dan ook wel een middenvelder of 2 moet slijten in de zomer zodat ze voldoende speeltijd krijgen. Arthur en Frenkie zijn de toekomst.
 
Guaporta
 
14
23 januari 2019 om 13:12
Ter Stegen; Sergi Roberto / Semedo, Piqué / De Ligt, Umtiti / Lenglet, Jordi Alba / Cucurella; Rakitic / Vidal, Busquets / De Jong, Arthur / Aleñá; Messi / Malcom, Suárez / 'nieuwe aankoop', Dembélé / Coutinho. Vrij simpel. Goede spelers zullen altijd aan spelen toekomen en zo zal het bij Frenkie de Jong ook zijn. Verwacht dat hij hetzelfde traject gaan bewandelen als Samuel Umtiti. Eerst een seizoen lang stand-in met regelmatig speelminuten, daarna een serieuze kans om basisspeler te worden.
 
Guaporta
 
10
23 januari 2019 om 13:24
Dus in het eerste seizoen zal hij waarschijnlijk speelminuten krijgen op de positie van Busquets of Rakitic. Afhankelijk van zijn prestaties op beide posities kan hij een basisplaats veroveren. Dus dan zou je de volgende scenario's krijgen: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; De Jong, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Dembélé Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitic, De Jong, Arthur; Messi, Suárez, Dembélé Waarschijnlijk trekt Barcelona in de zomer nog een centrale verdediger aan, dus we zullen hem niet als verdediger zien spelen. Daarvoor is hij op andere posities in het elftal toch echt te goed. Natuurlijk kan Ernesto Valverde ook een extreem alternatief verzinnen; een 3-4-3. Maar dat lijkt me wel erg 'out-of-the-box'... Ter Stegen; Piqué, Busquets, Umtiti; De Jong, Rakitic, Arthur; Messi; Dembélé, Suárez, Jordi Alba
 
TimeOfMyLife
 
0
23 januari 2019 om 13:26
Elke positie dubbel bezet, klinkt goed! Concurrentie zorgt ervoor dat spelers hun top bereiken. Note: Denk je dat ze Cucurella terughalen en in de selectie plaatsen?
 
Guaporta
 
3
23 januari 2019 om 13:31
Volgende zomer waarschijnlijk wel. Het ligt er natuurlijk aan of Barcelona B promoveert dit seizoen, want dan kan je namelijk Juan Miranda een heel seizoen lang in de Segunda Division laten spelen. Mocht Barcelona B niet promoveren, dan zou je Marc Cucurella een seizoen langer bij Eibar kunnen stallen en Miranda als back-up kunnen gebruiken. Kortom, een luxepositie voor Barcelona.
 
origineel
 
3
23 januari 2019 om 13:50
Of Cucurella bij de selectie en Miranda verhuren. Ken Miranda niet, echter lijkt Cucurella me toch een aardige speler die niet zou misstaan als backup voor Alba. Zou je iets meer kunnen vertellen over de ontwikkeling van Miranda en zijn kwaliteiten ten opzichte van Cucurella?
 
Guaporta
 
2
23 januari 2019 om 14:51
Juan Miranda is zonder twijfel het grotere talent van de twee linksbacks. Het zegt genoeg dat hij op 18-jarige leeftijd het vertrouwen van een topclub krijgt om stand-in voor Jordi Alba te zijn. In het voorseizoen was hij duidelijk beter dan Marc Cucurella, die eigenlijk verder in zijn ontwikkeling hoort te zijn. Maar in zijn uitleenperiode bij Eibar bewijst hij echt een talent te zijn en speelt daar als linkshalf uitstekend. Gaf al drie assists in de wedstrijd tegen Real Madrid en laat zich ook vaak zien tegen andere topclubs. Cucurella heeft meer loopvermogen, is onverzettelijk en kan zich vastbijten in een directe tegenstander. Juan Miranda is technisch sterker, lijkt rustiger te zijn aan de bal en het spel wat beter te lezen.
 
origineel
 
1
23 januari 2019 om 18:35
Dankjewel, altijd leuk om meer te leren over talenten. Lijkt me dat het met de linksbackpositie voorlopig wel goed zit in Barcelona. Ik hoop echt dat ze De Ligt nog weten aan te trekken, al vermoed ik dat ze een echte topper willen kopen die Suarez gaat vervangen na volgend seizoen..
 
AjaxxxLove
 
2
23 januari 2019 om 14:41
Zou je voorstander van De Jong zijn komst zijn? Uit nieuwsgierigheid.
 
Guaporta
 
9
23 januari 2019 om 14:52
Absoluut. Potentiële wereldtopper.
 
AjaxxxLove
 
0
23 januari 2019 om 14:54
Denk ik zelf ook, maar gezien de gemixte reacties op dit forum (overhyped, niets laten zien) was ik benieuwd wat de Nederlandse Barca-fan van zijn mogelijke komst zou vinden, zeker gezien het 90 miljoen moet kosten, wat toch geen laag bedrag is na de tot nu toe gemengde ervaring met Dembele.
 
Sanderr
 
9
23 januari 2019 om 15:00
'Niets laten zien' zie ik voornamelijk van mensen die klaarblijkelijk een afkeer tegen Ajax (en haar spelers) hebben. Als je niets van De Jong's klasse hebt opgevangen, in de competitie, de (voorrondes) CL en de interlands die hij speelde, dan heb je echt met je ogen dicht gekeken wat mij betreft
 
Guaporta
 
1
4 februari 2019 om 22:02
Kijk, de reactie van de meeste voetballiefhebbers is om Frenkie de Jong te vergelijken met spelers die in het verleden voor een dergelijke transfersom getransfereerd zijn. En dan kan je niet anders dan concluderen dat hij nog eigenlijk weinig heeft laten zien ten opzichte van die spelers. Dus die opmerking 'niets laten zien' is ergens wel begrijpelijk. Barcelona betaalt ook een belachelijke transfersom voor Frenkie de Jong, mede veroorzaakt door de concurrentie van oliedollars uit Manchester en Parijs. Maar als je zonder dat bedrag in je achterhoofd naar Frenkie de Jong kijkt kan je niet anders dan concluderen dat we het hier hebben over een unieke speler. Barcelona kon het zich niet veroorloven om hem naar een toekomstige concurrent te laten gaan, dus wordt er een belachelijk bedrag neergeteld.
 
STORING
 
6
23 januari 2019 om 16:42
Ik snap niet waarom sommige een 6 in Frenkie de Jong zien. Ja hij kan daar op zich wel spelen. Maar tegen echte weerstand word je compleet overlopen. Een 6 moet de verdediging ontlasten, de aanvallen eruit halen en zich vast kunnen klampen in fysieke duels. En daarnaast het spelletje snel verleggen en goed zijn in passing. Laatste twee eigenschappen bezit Frenkie de Jong wel. Maar de rest? Is het een type Busquets, Casemiro of Fernandinho? Nee. En wat zijn Barca, Real en City zodra deze spelers niet meedoen? Ik zie in Frenkie de Jong een uitstekende 8. Een verbindingsspeler die grote ruimtes kan overbruggen en het spel goed kan verleggen. Maar ik zie in hem absoluut niet een opvolger van Busquets. Daarom vind ik hem ook een onnodige aankoop. Je haalt er flinke kwaliteit en meer zekerheid mee in huis maar ondertussen heb je Arthur die ook geweldig is. En Riug.
 
Guaporta
 
4
23 januari 2019 om 17:10
Dat ligt er natuurlijk aan welke spelers er naast hem op het middenveld staan. Heb je daar een type Ivan Rakitic of Arturo Vidal naast staan, dan is het heerlijk om iemand 'op zes' te hebben die wat meer diepgang zoekt met de bal.
 
tokkie020
 
4
23 januari 2019 om 17:15
Een 6 hoeft dat helemaal niet, want barca speelt niet met een traditionele 6,8 en 10. Die spelen controlerend met een controleur voor de opbouw en vededigende taken, en twee centrale middenvelders met veel vrijheid.
 
V-Watcher
 
3
23 januari 2019 om 13:17
Een middenveld met Rakitic, Busquets en de Jong mist diepgang en scorendvermogen, de Jong wil wel inschuiven maar hij moet vooral het spel kunnen maken. Persoonlijk zou ik altijd kijken naar een middenveld waarin je een echte aanvallend middenvelder hebt die vaak aansluit bij de aanvallers. Coutinho moet je gewoon als linksbuiten gaan gebruiken want dat is ook de positie waarin die het meeste indruk maakte bij Liverpool en daar speelt die bij Barcelona ook gewoon zijn beste wedstrijden. In mijn ogen heeft Barcelona genoeg potentie op het middenveld met Alena en Arthur, de aankoop van de Jong zou ik onnodig vinden zeker voor dat bedrag. Alena beschikt over dezelfde kwaliteiten als de Jong en die heb je al in huis. Haal dan eerder de Ligt, die heb je veel harder nodig naast Umtiti. Frenkie moet gewoon naar PSG gaan, verzekerd van een basisplaats en een elftal waarin die belangrijk kan worden en dat alleen maar kan groeien.
 
Juicher
 
18
23 januari 2019 om 14:01
Alsof Busquets, Iniesta en Xavi zoveel diepgang en scorend vermogen hadden. Je hebt drie gasten voorin die vanuit het niets een goal kunnen maken, dus als de aanvoer goed is - en dat zal het zijn met dat middenveld - dan zijn er wat dat betreft geen zorgen.
 
SpeedyAFC
 
5
23 januari 2019 om 13:31
Frenkie de Jong toch naar Barcelona. Barcelona wist PSG af te troeven want PSG wilde / kon niet verder gaan als 75 miljoen euro. City haakte al eerder af want voor hen was 75 mijoen euro teveel. Het lijkt erop dat FFP toch behoorlijk wat impact heeft inzake deze transfer.
 
origineel
 
3
23 januari 2019 om 13:47
Voor het eerst dat ik zou balen van FFP aangezien we allemaal weten dat die sjeik van PSG er makkelijk 20 miljoen bovenop zou bieden alleen al om Barcelona een hak te kunnen zetten. Ach we krijgen voldoende geld waarschijnlijk dus dan zie ik hem liever voetballen in Spanje dan Frankrijk aangezien ik Barcelona wekelijks zie spelen en van PSG hooguit een samenvatting zie.
 
Medalofhonor
 
11
23 januari 2019 om 13:42
Puur kapitaalsvernietiging, De Jong is nooit meer dan 50 miljoen euro waard. Maar goed dit is niet de eerste keer dat Barcelona teveel betaald voor een talent, Dembele heeft ook 120-140 miljoen euro gekost, bizare bedragen. Snap ook niet van waar Barcelona al dat geld vandaan haalt zonder problemen?
 
arsen(e)al
 
21
23 januari 2019 om 13:59
Glazen bol? Je weet pas of het kapitaalvernietiging is over een jaar of 15
 
Medalofhonor
 
4
23 januari 2019 om 14:14
Klopt glazen bol, wil je hem lenen? Het is toch niet verstandig om een jongen te kopen voor 90 miljoen die met alle respect in de Nederlandse competitie speelt? Ja hij heeft talent zat maar kan hij de druk aan? Het is niet eens verstandig van De Jong zelf om gelijk naar een topclub te gaan, een tussenstap richting Arsenal ofzo zou veel verstandiger zijn geweest.
 
Sanderr
 
17
23 januari 2019 om 15:03
Ah, jij vind de aanschaf van die Zuid Amerikaanse tienertjes door Real vorig jaar voor tientallen miljoenen ook kapitaalvernietiging begrijp ik? Hadden immers nog nauwelijks iets laten zien op acceptabel niveau maar toch klapt Real er tientallen miljoenen tegenaan.
 
C.F-Granada
 
1
23 januari 2019 om 14:51
Nou Medal je moet toch wel erkennen dat het een hele goeie kan worden. Met name op Kan. Ik vind hem perfect voor het spaanse voetbal namelijk, de clubs die nu zoveel geld gaan neerleggen voor deze speler doen het puur om niet over 2 a 3 jaar 100 of zelfs meer te moeten betalen. Stel hij gaat naar Tottenham of een gelijkbare club en speelt daar de pannen van de dak, denk je dat je hem dan kunt kopen voor 75? En heel eerlijk hij zou ook niet bij Real verkeerd staan, Samen met Ceballos dan kun je nog vele jaren door. Maar net zoals jij irriteer ik me ook om de hele hype
 
SpeedyAFC
 
0
23 januari 2019 om 16:51
@medalofhonor Dit is direct het gevolg van diverse clubs die elkaar weg bieden. PSG leek City, Juve en Bayern afgeschut te hebben en lag op koers om Frenkie voor 75 mio in te lijven. Echter 75 mio blijkt PSG maximale bedrag te zijn. Ze willen, of kunnen wegens het Ffp, het bod van Barcelona niet matchen. Maar het is hoe je het zegt, Dembele is ook geen 120-140 mio euro waard. Couthino voor iets van 160 mio vond ik ook stevig aan de prijs. Maar ja, als dat soort bedragen dan toch betaald worden, is het dan niet gewoon de marktwaarde?
 
KayBult
 
0
23 januari 2019 om 18:44
Als je niet snapt waar Barcelona dat geld vandaan haalt, hoe kun je dan uit de losse pols een bedrag noemen wat wel realistisch is voor De Jong? Er zit een heel team van financieel experts bij Barcelona wat uiteindelijk de keuze maakt om dit bedrag van Frenkie te betalen, hoe kun jij dan even een beter bedrag uit de mouw schudden?
 
levski1
 
0
23 januari 2019 om 19:08
Wauw de frustratie spat ervan af, heb je soms moeite met het feit dat jouw club geen enkele transfer heeft weten af te ronden, terwijl jullie het slechtste seizoen in jaren draaien en hoogdringend nieuwe spelers nodig hebben? Maar wanneer er meer dan 100 miljoen euro wordt uitgegeven aan twee onbekende tieners uit Brazilië, is het plots wel muisstil. Of herinner je je nog die zomer toen Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso en Benzema werden gekocht op twee maanden tijd? Je hebt je toen vast ook afgevraagd waar al dat geld vandaan kwam.
 
Spatje2k
 
2
23 januari 2019 om 13:42
Even een vraagje waarom word Dembele altijd links ingedeeld terwijl ie 'altijd' rechts speelt ?
 
carlosjr11
 
2
23 januari 2019 om 15:50
Dembele speelt gewoon altijd links hoor als hij naast Messi en Suarez speelt. Hij speelt alleen op rechts als Messi op valse 9 speelt en Suarez er niet is of omgekeerd. Ik vind zeker beter spelen op rechts maar als Messi en Suarez spelen kan dat helaas niet omdat Messi het liefst op rechts speelt.
 
Azb100
 
4
23 januari 2019 om 16:14
Zou het wel willen zien met Dembélé rechts, coutinho links. Suárez in de spits en messi er net achter met aanvoer van de jong busquets en Arthur. Wel heel aanvallend maar ik ga er dan toch echt ff goed voor zitten met een biertje!
 
Kluivert09
 
0
23 januari 2019 om 14:07
De Jong moet gewoon de positie van Busq overpakken na 1jaar. De Jong, Arthur, en Alena of Messi op 10 moet het middenveld worden. In de toekomst kan daar Puig er nog bij komen. Als de transfer van De Jong doorgaat, dan ziet het middenveld van Barca voor de komende jaren er heel goed uit
 
Prologic
 
0
23 januari 2019 om 15:05
Voor dat klap geld moet hij wel gaan spelen lijkt me? Lijkt me dat Dembele gaat banken en Coutinho Linksvoor gaat spelen. De Jong op het middenveld met Busquets en Rakitic.
 
wandering
 
0
23 januari 2019 om 15:21
Dus een speler die 115 miljoen heeft gekost moet gaan banken omdat de Jong een klap geld heeft gekost en moet gaan spelen?
 
Prologic
 
0
23 januari 2019 om 16:34
Wauw Dembele was 115 miljoen?! Wist ik helemaal niet. Haha, bizar!
 
SpeedyAFC
 
2
23 januari 2019 om 16:57
Couthino was toch 160 miljoen? Bij Barcelona zijn dit echt normale bedragen. Suerez was een tijdje terug ook 90 miljoen en dat was vlak na zijn tweede bijtincident, op het WK nota bene.
 
carlosjr11
 
8
23 januari 2019 om 15:52
Volg je barca de laatste tijd wel? Dembele speelt gewoon vele beter dan coutinho en is stilaan een basiskracht aan het worden met zijn prestaties en kwaliteiten. Ik zie eerder coutinho banken dan dembele hoor.
 
Prologic
 
1
23 januari 2019 om 16:35
Nee volg Barca helemaal niet meer zoveel zelfs. Dus vandaar. Gelukkig hebben we experts zoals jij.
 
carlosjr11
 
5
23 januari 2019 om 16:48
Nee ik ben geen expert. Ik volg gewoon voetbal en trek daaruit mijn conclusies. Moet je misschien ook doen
 
Melvano
 
1
23 januari 2019 om 15:13
Middenveld met Arthur, Busquets, Rakitic/De Jong.. voorhoede en achterhoede heeft hij niets te zoeken.. Arthur en Busquets zijn sterker!
 
 
1
23 januari 2019 om 15:43
Ik vind dat er veel te veel bekrompen wordt gedacht over het hoe wat mocht de Jong naar Barcelona gaan. Barcelona speelt per seizoen minimaal 80 wedstrijden. Kijk dit seizoen, maar ook vorige seizoenen, er wordt voluit gerouleerd tot en met Messi aan toe. Elf namen op papier zetten heeft dan ook weinig zin in mijn ogen. Zet er maar 22 neer. Dan kan je de Jong ook rustig brengen, net als nu met b.v Arthur wordt gedaan en zal vanzelf blijken of de Jong het tot de harde kern van Barca schopt of tot de kern daarom heen. Barca schat Frenkie denk ik ook in als een buitensporig groot talent wat men niet naar de concurrent wil laten gaan.als hij naar PSG gaat en slaagt kost hij straks 200 miljoen.of Frenkie dat is moet ik nog zien. Goede voetballer, hele goede trouwens maar moet het nog laten zien tegen Leganes, Villareal, Betis etc.
 
GizzoVd Straat
 
1
23 januari 2019 om 18:04
Met vidal coutinho arthur enzv zou ik niet na Barca gaan City is beter voor hem of United
 
Voetbalfan1982
 
0
23 januari 2019 om 18:27
Even een lijstje aan middenvelders of spelers die er regelmatig hebben gespeeld die me nu te binnen schieten: Busquets, raketic, Arthur, Vidal, Rafinha, Alena, Puig, Sergi Roberto, Coutinho, misschien Rabiot, Frenkie..... Hopelijk vertrekken er een paar in de zomer want dit is erg dicht bevolkt gebied.. De selectie zal hem wel opvangen maar hij heeft simpelweg tijd nodig om zich aan van alles en nog wat in Spanje aan te moeten passen. De taal, cultuur, gewoonten, klimaat, voedsel, verzin het maar niet. Prestaties komen alleen als alles om hem heen ook lekker verloopt. Verder zal hij zich ook realiseren dat het allemaal minder vrijblijvend is als voor een 21 jarige bij Ajax. Twee slechte potjes en je staat ernaast. De concurrentie is moordend dus ook mentaal zal er iets van hem in Spanje worden gevraagd. Ik ken de jongen verder niet maar hij komt over als een hele aardige lieve jongen die in een vertrouwde veilige omgeving lekker aan het voetballen is. Als er dan weinig concurrentie bij Ajax rondloopt dan gaat het allemaal nog makkelijker. Op zeker dat hij straks niet lekker speelt en dat het niet gaat hoe hij wil. Hopelijk heeft hij dan de mentale weerbaarheid en de juiste mensen achter hem die hem hierbij kunnen ondersteunen. Jasper C kan hem ongetwijfeld helpen met het aarden bij Barcelona. De vraag is alleen of Jasper er volgend jaar zelf nog zit...
 
Kevin1989
 
0
23 januari 2019 om 19:50
Het is hem van harte gegund! Lekkere nuchtere jongen die voetbal ademt. Hoop dat hij veel aan spelen komt in het eerste seizoen, hij zal zijn kansen zeker krijgen gezien het transferbedrag. Succes bij Barcelona!! Off topic; was afellay nu de laatste Nederlandse speler die voor frenkie die zich bij Barcelona had gevoegd? Vind het nog steeds zo’n zonde dat hij toen zo zwaar geblesseerd raakte. Ik weet nog goed dat afellay marcelo uitspeelde en de assist op Messi gaf in de halve finale CL tegen real Madrid. Tijdje daarna kruisbanden gescheurd en sindsdien nooit meer een niveau gehaald. Eeuwig zonde, maar blijft voetbal...
 
BaloteIIi45
 
1
23 januari 2019 om 19:53
Jasper niet vergeten! Doet het vaak prima als reservekeeper.
 
ElMusquito
 
1
3 februari 2019 om 14:08
Frenkie moet rustig gebracht worden. Het zou het beste zijn als hij op den duur het middenveld zou invullen samen met Arthur en Busquets, waarna hij de positie van Busquets inneemt, of met Coutinho en Arthur. Alena, die nu al sterke wedstrijden speelt, en Riqui Puig zie ik over een aantal jaar ook als materiaal voor in de basis. Het middenveld van de toekomst van Barca ziet er rooskleurig uit.
 
Millonario
 
1
3 februari 2019 om 14:20
Ondanks we maar al te goed weten dat ie in zijn eerste seizoen tijd moet krijgen om zich aan te passen aan het elftal, de club, omgeving enz, zullen er na twee maanden ongetwijfeld weer artikels opduiken waarin gezegd wordt dat ie niet genoeg speelt/presteert en dergelijke. Barca is druk bezig met het verjongen van het team. Je voelt en ziet het aan alles dat er weer een nieuw tijdperk aankomt. Dembele, De Jong, Todibo, Umtiti, Coutinho, Arthur zullen moeten laten zien dat zij de club kunnen dragen wanneer het het hoogst nodig is. En hopelijk kunnen we nog een tijdje langer genieten van Leo en Luisito.
 
flexje
 
0
4 februari 2019 om 17:41
Zoals het daar staat vind ik niet echt logisch, omdat Arthur en Coutinho niet in de basis staan, maar de Jong wel.. Ik zie eerder de Jong voor Busquets en Coutinho voor de Jong en Arthur voor Rakatic
 
Janta
 
0
4 februari 2019 om 22:17
Met nog betere spelers om zich heen w. o. Messi gaat de Jong nog beter presteren. Zo werkt dat als je de volgende stap maakt. Niet gaan lopen leuteren als hij eens mindere wedstrijd speelt, ook de grote gevestigde spelers hebben dat wel eens.
 
mack1984
 
0
5 februari 2019 om 01:19
Ik vind het wel een aardig risico aangezien hij pas dit seizoen echt basis speler is wel goed van Ajax onderhandeld en ik lees eigenlijk dat de jong overbodig is toch raar dan eigenlijk zou t zijn geweest om de concurrenten te verzwakken? Ik snap best dat de jong voor barca kiest lekker klimaat speel met Messi en de rest Jaspertje zit daar dus eentje die nl spreekt en zal helpen allemaal logisch alleen vanuit barca waar moetje hem nou zetten als je al zoveel middenvelders heb zullen er vast wel 2 of meer worden verkocht kan niet anders of verhuurd
 
Janta
 
0
5 februari 2019 om 16:10
Elke aankoop verbergt risico's, morgen kan een speler zijn been breken waardoor hij een jaar uitgeschakeld is maar het is de kunst om die risico's zoveel mogelijk in te dekken en ik denk dat het wel goed zit met de Jong.