Hoe kan Manchester United aantreden met Donny van de Beek in de basis?
Zondag, 6 september 2020 om 11:35

Donny van de Beek heeft zijn transfer naar de Europese topclub te pakken en lijkt met zijn vijfjarige contract veel vertrouwen te genieten. De grote vraag is echter waar hij komt te spelen bij Manchester United. De veelzijdige Oranje-international maakte bij Ajax vooral furore als lopende middenvelder met scorend vermogen, maar op Old Trafford lopen met Paul Pogba en Bruno Fernandes al twee spelers met dezelfde kwaliteiten. Derhalve is het verre van uitgesloten dat de Nederlander in het begin vooral gebruikt gaat worden als rotatiespeler, maar er zijn ook diverse varianten mogelijk waarin trainer Ole Gunnar Solskjaer hem wel direct opneemt in zijn basiselftal.

Manchester United is onder de Noorse oud-speler bezig aan een terugkeer naar de Engelse top, waar de ploeg na het afscheid van Sir Alex Ferguson de aansluiting mee verloor. De laatste jaren wordt er echter zorgvuldig gebouwd aan een nieuwe kern topspelers, waarvan de 23-jarige Van de Beek nu deel gaat uitmaken. United kende afgelopen seizoen een zeer sterk slot van de competitie, waarbij winteraankoop Bruno Fernandes bijna wekelijks het verschil maakte. De Portugees kreeg net als sterspeler Pogba alle ruimte om aan te vallen in de wetenschap dat Nemanja Matic achter hen fungeerde als slot op de deur voor de defensie. De drie vulden elkaar uitstekend aan, dus vragen veel fans zich af of Van de Beek zich daar direct tussen weet te spelen.

De kans lijkt bijzonder klein dat Solskjaer zijn sterspeler Bruno Fernandes gaat passeren ten faveure van Van de Beek. De Portugees was vorig seizoen in 14 competitie wedstrijden goed voor 8 goals en 7 asssists.

Critici zien in hem voorlopig niet meer dan een luxe roulatiespeler, die Solskjaer afgelopen jaargang in node miste. The Red Devils werden knap derde in de Premier League, maar het werd per wedstrijd duidelijker dat het trio op het middenveld op de laatste benen liep. De trainer durfde het met zulke grote belangen desondanks niet aan om spelers als Fred, Jesse Lingard en Scott McTominay vanaf de start mee te laten doen. Zij leveren simpelweg veel minder kwaliteit dan de eerste keuzes en komen nu vermoedelijk ook onder Van de Beek terecht in de pikorde. De Nederlander heeft bij Ajax in de Champions League laten zien dat hij het absolute topniveau wel aankan en is ook veelzijdiger dan de bankspelers. Hij kan zowel in een aanvallende als controlerende rol van waarde zijn, waardoor er genoeg varianten denkbaar zijn waarin hij met zijn prijskaartje van 39 miljoen euro direct een serieuze rol krijgt in het elftal.

Solskjaer opteerde het afgelopen seizoen zoals gezegd vaak voor het veelgeprezen drietal Fernandes, Pogba en Matic. Zij zorgden in zijn favoriete 4-3-3-formatie voor veel diepgang en aanvoer naar het voorste trio en voor genoeg verdedigende hulp aan de viermansdefensie. In wedstrijden tegen de kleinere teams is dat laatste van minder groot belang, dus zou Van de Beek Matic kunnen vervangen als controlerende middenvelder. De 32-jarige Serviër is onomstreden in topwedstrijden, maar heeft qua passing niet zo veel creativiteit als Van de Beek. De Nederlander komt dan wel minder vaak in de gelegenheid om op te duiken in de zestien van de tegenstander, maar hij kan wel met een splijtende pass zorgen dat Fernandes of Pogba die aansluiting kunnen maken en is positioneel goed genoeg om de meeste gaten dicht te lopen. Bovendien heeft hij een uitstekende tackle in huis.

United trad afgelopen seizoen ook een aantal keer aan met drie centrale verdedigers, waarbij de twee vleugelverdedigers de hele flank bestreken. In die variant zijn er twee traditionele middenvelders en een nummer tien die achter de spitsen staat geposteerd. Natuurlijk zou Van de Beek graag die rol opeisen, maar Bruno Fernandes lijkt mits fit onomstreden op die positie. Daarom lijkt hij eerder in aanmerking te komen voor een van de twee centrale rollen, naast Pogba. Met drie centrale verdedigers kunnen zij om de beurt aansluiten bij de voorhoede, terwijl de ander achterin blijft. Dat laatste is niet de grote kracht van Pogba, dus is het ook mogelijk dat Matic dan de voorkeur krijgt. Wel heeft de formatie als nadeel dat één van de drie aanvallers geslachtofferd moet worden en het trio Marcus Rashford, Anthony Martial en Mason Greenwood bleek elkaar afgelopen seizoen zeer makkelijk te kunnen vinden.

Een oplossing voor dat vraagstuk is gegeven als Solskjaer zich waagt aan een 4-2-3-1-formatie, waarbij Fernandes andermaal de meest vooruitgeschoven middenvelder zou zijn naast twee van de drie aanvallers, die achter de diepe spits moeten bijsluiten. Dat zou betekenen dat Van de Beek of Pogba zich moet schikken in een defensievere rol, maar in deze opstelling blijven de vleugelverdedigers wat meer op de eigen helft, waardoor er voldoende defensieve zekerheid moet zijn om in ieder geval één van de twee middenvelders mee naar voren te laten gaan. De Fransman en de Nederlander beschikken allebei over een ijzersterke conditie plus dito loopvermogen en dat is precies wat Solskjaer van zijn middenvelders verlangt. Hij wil spelers die meerdere rollen aankunnen en met Van de Beek heeft hij daar nu een geschikte optie bijgekregen.

Die veelzijdigheid komt helemaal tot uiting als Solskjaer in zware uitwedstrijden vast blijft houden aan een systeem met een valse spits. Die rol vervulde Dusan Tadic vaak bij Ajax, maar de tactisch sterke Van de Beek zou dit ook aan moeten kunnen. De meest vooruit geschoven post moet de verdedigers van de tegenstander uitlokken zodat er ruimte komt voor de spelers achter hen. Tegelijkertijd moet hij ook het loopvermogen hebben om zelf kansen te creëren in de omschakeling. Vorig seizoen was die taak bij United in de toppers weggelegd voor de speciaal voor die gevallen opgetrommelde Jesse Lingard, maar hij mist simpelweg het scorende vermogen dat Van de Beek en Fernandes, die ook op die positie uit de voeten zou kunnen, wel hebben.

Van de Beek heeft kort na de officiële bekendmaking van zijn droomtransfer aangegeven dat Solskjaer hem overtuigde met de boodschap dat hij zijn kwaliteiten kent en die ten volle wil benutten. De Nederlander moet dus gebruik maken van zijn diepgang en loopvermogen. Het wordt afwachten of hij in één van deze vier varianten direct basisspeler kan zijn of dat de trainer terugvalt op zijn vertrouwde formatie, die hem afgelopen seizoen succes heeft opgeleverd met een derde plaats en het halen van de halve finale in de Europa League. In ieder geval staat het vast dat de Noor met Van de Beek veel extra opties heeft op het middenrif en met het moordende schema van de Premier League, de nationale bekertoernooien en de Champions League gaat de Nederlander, mits blessurevrij, voldoende speeltijd krijgen om zich te bewijzen.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
2
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
4
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
FCB_Catalunya
 
13
3 september 2020 om 18:04
Ik vrees toch echt dat een middenveld met Pogba, vdBeek en Fernandes totaal overlopen gaat worden. Pogba en Fernandes zijn toch enigszins flegmatiek en ook Donny staat niet bekend om zijn verdedigende ingrepen. In de aanval heb je enorm veel creativiteit en diepgang met deze opstellingen, maar met balverlies houd ik mijn hart vast, vooral tegen ploegen die snel omschakelen. Er is echt een controleur nodig of een speler die het vuile werk opknapt.
 
ACmilan73
 
0
6 september 2020 om 16:15
Zullen wel 442 gaan spelen. Met Rashford en Martial in de aanval. Fernandes 10 en daarachter Pogba Matic en Van de Beek
 
BenjiAA
 
9
3 september 2020 om 18:06
Wat staan hier belachelijke opstellingen tussen zeg, al moet ik zeggen dat die 4-2-3-1 met Pogba en Donny als controleurs me wel erg sterk lijkt, hoef je greenwood ook niet te banken en speelt eigenlijk iedereen die hoort te spelen.
 
FikretÇelik
 
42
3 september 2020 om 18:12
4-3-3 met Van de Beek als bankzitter is een bewezen succes opstelling. Zou dat voorlopig niet veranderen. Tegen de grote teams met Donny of Bruno als valse 9 tussen de linies spelen.
 
DonCoXxX
 
1
6 september 2020 om 12:42
Je definitie van succes moet opmerkelijk zijn. Als de doelstelling van de grootste club met de grootste omzet uit de Premier League is om op de laatste speeldag met de hakken over de sloot de laatste van de 4 CL tickets binnen te harken, dan heeft United inderdaad een bewezen succes opstelling. Persoonlijk denk ik dat heraansluiting bij de top om vervolgens landstitels te pakken en incidenteel mee te doen om de CL titel een succes is voor deze club. Jij moet echt even de laatste wedstrijd van het succesvol verlopen afgelopen seizoen tegen Leicester kijken. Dat was echt des Uniteds
 
FikretÇelik
 
0
6 september 2020 om 19:16
De laatste speeldag met de hakken over de sloot heeft een ander oorzaak. Vermoeide basisspelers, het elftal was niet breed genoeg. Met vd Beek erbij zijn er meer opties in de breedte. Het huidige basiselftal is goed genoeg voor heraansluiting bij de top, wat er op de bank zit niet.
 
Taxidriver213
 
14
3 september 2020 om 18:14
Donny HOEFT echt niet perse in de basis te staan hoor, want het is echt geen schande dat ie 2 maanden gaat wennen en lekker vanaf 60e min in komt als impuls en zn goaltjes/assists meepikt. Met Frenkie hadden ze dat ook moeten doen vorig jaar bij barca. Dat betekent echt niet dat hij er niets van bakt zoals vele hier op vz meteen roepen.
 
Sanderr
 
24
3 september 2020 om 18:51
Daarom staat er ook gewoon netjes de optie `4-3-3 met Van de Beek op de bank` bij, die ook door ruim dertig procent van de mensen gekozen wordt. En nee, dat hadden ze niet met Frenkie moeten doen, Barca had immers geen opties die duidelijk beter waren dan De Jong, Frenkie heeft ook zelden verzaakt.
 
skutsjesilen
 
9
4 september 2020 om 10:37
Waarom hoeft Donny niet in de basis? Ik begrijp dat die jongen voor 40 miljoen is gekocht en door iedereen als een soort Messi wordt beschouwd dan moet je toch wel in de basis spelen?a ls je kijkt naar de hoeveelheid aandacht die zijn transfer krijgt dan zou je ook denken dat er een grootheid van een speler, een soort Frenky of De Ligt (die niet eens zoveel aandacht kregen) is verkocht door Ajax. Kijk naar de normale aandacht rondom de veel en veel betere speler Ziyech. En nu lees ik Donny hoeft niet in de basis. Dat is toch een grap? Ik begrijp er werkelijk niks meer van.
 
Taxidriver213
 
6
5 september 2020 om 11:36
Vervelend dat je er niks van begrijpt. Donny is in Amsterdam een held, maar hij is nog maar 23. Ik vind niet dat men zijn aanwezigheid in de basis bij ManU mee moeten nemen in hun beoordeling over hem. Als hij voorlopig niet bij de eerste 11 zit, dan betekent het niet meteen dat hij gefaald heeft. Dit is mijn mening en blijkbaar niet een populaire. Ik hoop dat ze ook in Manchester een realistisch houding aanzetten t.o.v. deze transfer. Snapie?
 
Nalyd
 
0
6 september 2020 om 00:31
Echt weer zo'n Nederlands calimero gedrag. Met Vd Beek snap ik het nog dat die op de bank begint, want zoveel heeft die niet gekost, maar in geen enkel ander land gaan ze zeggen van "nou, Pogba/fernandes/havertz/lukaku heeft 75 miljoen gekost en is een van de duurste transfers aller tijden. Zet die maar een kwart seizoen op de bank!" Je koopt dure spelers omdat dat je wil dat ze voor je spelen, niet om ze de bank warm te laten houden.
 
Taxidriver213
 
0
6 september 2020 om 12:19
Als je kijkt naar het aankomend seizoen, en vooral die van ManU, die gaan ELKE week 2-3 x spelen. Dan is het toch normaal dat je soms op de bank begint? Ik zie hier iedereen praten over of hij aan de basis begint en de meeste nemen meteen een extreme standpunt, of hij begint elke keer aan de basis want Donny is zo geweldig, Of hij bakt er niks van en gaat alleen banken. Ik zeg alleen dat het niet zo zwart wit is als veel mensen beweren en dat ze bij ManU gewoon heel veel middenvelders tot hun beschikking nodig hebben en Donny kan daar mooi in mee. Vind je deze uitleg Calimero gedrag of?
 
Taxidriver213
 
0
6 september 2020 om 12:23
En voor de rest als je kijkt in context van historie van ManU, dan is het helemaal niet schandalig als hij als 23 jarige speler de tijd krijgt en samen kan spelen met spelers als Pogba en Fernandes en op termijn uitgroeit tot onbetwiste basisspeler, met nadruk op optermijn. Dat is toch normaal?
 
gloryUnited
 
0
6 september 2020 om 12:28
40 miljoen is voor United niet een dure speler. Bailly, Mata en Fred waren ook minimaal 40 miljoen en zitten ook erg vaak op de bank.
 
real8madrid
 
23
3 september 2020 om 18:21
Denken mensen nou echt dat Donny in de basis gezet wordt? Een middenveld met Donny-pogba-Bruno wordt com-pleet overlopen. Daar moet matic (of in een ideale wereld een betere defensieve middenvelder) achter. Dat betekent dus geen plaats voor Donny want zowel pogba als Bruno zijn nog een niveau of 2-3 beter op hun respectievelijke plaatsen. Dat gezegd zijnde zal hij natuurlijk genoeg aan spelen toe komen. Met deze jongens heb je 3 goede opties voor 2 posities. Dan speelt ieder dus om en nabij de 65 % van de minuten. Als united lang meedoet in toernooien komt dat neer op een wedstrijd of 40 per speler, mits solksjaer tussen nu en dan het lef kweekt om af en toe te rouleren. Prima stap voor Donny dus als je het mij vraagt. Het lijdt voor mij echter geen twijfel dat Bruno en pogba de voorkeur genieten wanneer het om de knikkers gaat.
 
real8madrid
 
0
3 september 2020 om 18:30
Een goede concurrent voor matic, een aanvaller en een extra optie voor lb lijken me nog wel broodnodig voor united. Sangare (20m denk ik), anguissa (25-30m) en soumare (40-50m) zijn wat mij betreft goede opties op 6. Lb lijk Reguilon me een koopje voor 25 miljoen en voorin zou ik het eigenlijk niet weten. Had natuurlijk sancho moeten zijn maar dat zit er niet meer in. Ik zou graag zien dat een Europese topper gabriel barbosa nog eens een kans geeft. Heeft een walgelijk seizoen achter de rug in Brazilië en kan zowel op rechts als in de spits spelen. Zou niet slecht zijn voor united om een linkse voet toe te voegen. Een topper op cb naast maguire met snelheid zou ook zeker niet verkeerd zijn maar dan wordt het wel een erg dure zomer natuurlijk. Hoewel, sangare, Reguilon en Gabigol samen betaal je rond de 80 miljoen euro voor. Wellicht hou je dan nog genoeg over voor een verdediger van formaat. Zeker als je wat moois overhoud aan uitgaande transfers. De Gea/ Reguilon-maguire-upamecano-bissaka/ pogba-matic-Bruno/ Rashford-martial-gabigol. Lijkt me niet verkeerd. Zeker als je voorin greenwood hebt die zeer sterk is en op alledrie de posities kan invallen en je op het middenveld Donny achter de hand hebt en een natuurlijke backup voor matic.
 
erodinho
 
16
3 september 2020 om 19:56
Geen plek voor Donny? Die man heeft meer geimponeerd dan Pogba in zijn hele carriere. Type als Donny ga je in geen 10 jaar vinden. Eentje die inzicht heeft, goed kan passen en ook nog tot de 95e minuut blijft rennen. Je zag bij Frenkie dat hij zo een speler mist die het vuile werk opknapte. Wie deed dat toen Ziyech, Frenkie en Donny op het middenveld speelde? Alleen Frenkie, die knapte redelijk wat op, maar als United zijnde moet je gewoon heel het team om Donny heen bouwen als je nog wat wil betekenen in het hedendaagse voetbal. Ze willen toch de Premier League winnen of niet? Of gaat het tegenwoordig om bij de beste 6 eindigen is al voldoende? CL is dat geen must meer bij United? Donny heeft in het laatste twee jaar uitstekend gedaan in de CL. Chelsea volledig van de mat gespeeld, Valencia idem dito. Tot aan de twee rode kaarten tegen Chelsea, was er niks aan de hand. Met Pogba ga je in geen 100 jaar in de finale van de CL komen. Met Donny heb je tenminste een speler die op hoog niveau vaak weet te schitteren. Geef mij maar een Donny ipv Pogba of Matic die al jaren niet eens op topniveau (champions League) hebben gepresteerd. En toen ze een keer 3de stonden in de Premier League, stonden ze 33 punten achter op nummer 1 Liverpool. Komop man, ga niet kijken naar de ranglijst, maar naar aantal punten, want om aansluiting te kunnen maken op de nummer 1, moet je minimaal 80 punten of meer pakken. Met Donny verspil je weinig punten, dat heeft hij bij Ajax keer op keer bewezen. Toen Klaassen weg ging, twijfelde iedereen aan Donny. Toen in het jaar van de CL met Frenkie toen twijfelde men ook. Toen Frenkie wegging twijfelde ze ook weer. Toen Ziyech wegging, idem dito, maar ook toen speelde Donny weer super. Ik snap kritiek, maar kijk eens naar zijn positieve punten. Hij is beter dan Pogba (27) en Mata (32). Zelfs Wijnaldum heeft ze ingehaald. Dat zegt veel over hun ontwikkeling als voetballer, dat ze amper innoveren. Donny heeft inzicht en dat ontbreekt bij 80 van de hedendaagse voetballers. Na Messi, Ronaldo, Robben, heb je gewoon een mega gat. Iedereen doet net alsof United een topclub is zoals in de tijd van Van Nistelrooy, Beckham. Wees een bescheiden en accepteer maar dat Donny het niveau omhoog gaat tillen, ipv naar beneden zoals de meeste negatievelingen hier doen beweren.
 
real8madrid
 
23
3 september 2020 om 22:09
Ach man hou op. Je zou haast Donny een gouden bal geven na jouw reactie. Vraag even aan United fans of ze Donny als basisspeler zien/willen. Zie je heel snel dat je dit soort onzin enkel in Nederland leest van mensen met een Oranje brilletje. Ik vind United geen topniveau. Donny gaat de selectie sterker maken maar de basiself niveau omhoog tillen? In geen 100 jaar. Bruno en Pogba zijn gewoon 2 klassen beter kerel
 
Japie_Krekel
 
17
4 september 2020 om 03:48
@erodinho ik weet niet of je serieus bent of niet maar ik vind je reactie iig wel hilarisch. Vd Beek die meer bewezen heeft als Pogba. dan zal hij toch echt eerst een WK moeten winnen zoals Pogba en zich bewijzen in een topcompetitie wat Pogba al heeft gedaan bij Juve en nu bij United
 
Johannetje
 
2
4 september 2020 om 12:46
Van de laatste 4 seizoenen heeft Pogba 1 redelijk goede gehad, de rest heeft hij verzaakt. Snap dus niet helemaal waar je hoge pet vandaan komt. Maar we spreken elkaar over enkele maanden wel dan zien we wie er presteert en wie niet. We hebben helaas allemaal geen glazenbol.
 
AmazingNinja
 
6
4 september 2020 om 15:53
Ook dit stukje is hilarisch: ook nog tot de 95e minuut blijft rennen. Ja naar voren blijft rennen, terug is een ander verhaal. Kijk maar eens naar die tweede halve finale, wat een gatenkaas op dat middenveld.
 
SocioFan1
 
1
6 september 2020 om 12:23
Idd Ole gaat geen druk leggen bij hem door hem meteen basis te zetten. Maar ik zie ze ook gewoon een soort van een hybride 442 spelen. Rashford en Martial, Bruno vanaf rechts hangend en vdBeek achter de 2 aanvallers die ook in gaten springt en Pogba (controlerend) en Matic (cdm) erachter.
 
Gaalmeister
 
0
3 september 2020 om 18:33
Er zal veel gerouleerd gaan worden maar in eerste instantie zal het middenveld niet opengebroken worden om van de Beek een plakje te geven. Daarvoor stond het te goed. Maar zoals vermeld in de tekst, je kunt niet 60 wedstrijden met hetzelfde team spelen dus Donny zal zich vaak genoeg mogen bewijzen, in eerste instantie tegen het rechterrijtje van de PL.
 
PsvFan700
 
9
3 september 2020 om 18:39
Alle opstellingen met vd Beek als controleur kunnen de prullenbak in. De trainer van United heeft vd Beek verteld dat hij gehaald wordt om zijn kwaliteit om altijd in de 16 te komen. Dan lijkt het me uitgesloten dat hij als (pure) controleur gaat spelen, dat is ook gewoon zijn positie niet. Hij gaat heus zijn minuten wel maken, maar niet met Pogba en Fernandes.
 
Blackhawk
 
11
3 september 2020 om 19:15
Kan Bruno Fernandes eigenlijk ook op rechts spelen in een soort Ziyech rol die we bij Ajax zagen? Dan is er ruimte voor allebei en kan Donny gewoon op 10 spelen. Dan heb je Greenwood juist als supersub achter de hand. Die jongen is ook nog erg jong om een heel seizoen constant te presteren.
 
albert333
 
10
3 september 2020 om 19:37
ManU is geen Ajax en Ziyech is geen Bruno. Je hebt nog steeds dat Ajax manier van spelen in je hoofd en dat probeer je bij elke club te plaatsen om Donny ergens tussen te proppen maar dat is niet verstandig. Omdat Van de Beek moet aanpassen aan ManU(speelstijl) en de PL en niet andersom. Bruno heeft altijd op 10 gespeeld en zelfs bij Portugal dus ik zie geen reden om hem nu ergens anders te zetten voor een mindere speler. Lijkt me dom om je beste speler op een andere plek te zetten
 
AmazingNinja
 
5
4 september 2020 om 15:54
Ah ja, United gaat haar meest beslissende speler (fernandes) van zijn beste positie halen en naar de flank verwijzen en daarmee hun grootste talent van de afgelopen 15 jaar (greenwood) op de bank zetten, zodat Donny kan spelen. Geloof je het zelf?
 
$eN$aTioN
 
3
3 september 2020 om 19:29
4-2-2-2? Fred/matic en Pogba, 1 linie ervoor vd Beek en Fernandes, 1 linie ervoor Martial en Rashford (rouleren met Greenwood). 4-1-4-1? met Greenwood erbij. Ben erg benieuwd. Alhoewel de 4-2-3-1 formatie die het beste bij hun werkt, denk ook dat ze daar aan gaan vasthouden.
 
albert333
 
10
3 september 2020 om 19:39
Van de Beek is geen basisspeler. Beetje dom om hun eigen jeugdspeler die het tot nu toe goed doet op de bank te zetten.
 
$eN$aTioN
 
2
3 september 2020 om 19:52
Hoe weet jij dat hij geen basis speler is/wordt? Het kan wat je zegt, maar het seizoen is nog niet begonnen, we gaan het nog zien. Ze gaan veel wedstrijden spelen, denk niet dat Greenwood en al die anderen in staat zijn alle wedstrijden te spelen. Dus ze zullen wel moeten rouleren.
 
albert333
 
8
3 september 2020 om 21:35
ManU gaat hun middenveld niet veranderen voor vd Beek. Sinds de komst van Bruno hadden bijna alles gewonnen in de PL en EL en nog eens CL voetbal gehaald. Ze zie geen reden om het anders te doen zodat vd kan spelen. Vd Beek gaat wel minuten maken maar basisplaats of regelmatig spelen zie ik niet gebeuren.
 
Jaapio90
 
3
3 september 2020 om 20:26
4-4-2 met Matic en Vd beek op het middenveld. Matic in een controlerende rol, Vd beek in een vrije rol. 2 spitsensysteem met Martial en Greenwood. Rashford als back-up (hij viel toch zwaar tegen afgelopen seizoen). Dit lijkt mij de beste strategie.
 
albert333
 
7
3 september 2020 om 21:32
Jij bent echt niet lekker. Een Engelse Internation en één van de beste bij de ManU moet op de bank zodat vd Beek kan spelen? En nog eens een vrije rol geven...Omdat?? Hou toch op met dit onzin zeg het wordt steeds gekke elke dag.. Zo begonnen jullie met hosanna over Klaassen vooral onder Koeman maar die bakte helemaal niets van.
 
Jaapio90
 
2
4 september 2020 om 12:35
Kalm aan Albert, ik geef alleen mijn mening. Ik vind Rashford minder dan Greenwood en Martial. In mijn systeem kunnen ze mooi met z'n 3en rouleren naar gelang hun vorm en prestaties. Dit houdt ze ook scherp. Vd beek moet in principe kunnen opduiken in de 16 wanneer dit nodig is. Daar ligt zijn kracht. Als de wedstrijd een meer verdedigende aanpak vraagt kan hij een meer verdedigende rol aannemen.
 
iamUnited1967
 
0
4 september 2020 om 05:30
rashford viel dik tegen ?heb jij wel naar United gekeken ?hij was maanden uit en ook al is hij soms iets minder , Die speelt Altijd gewoon omdat hij zo goed is donny zal vooral concurreren met Bruno en Pogba in het begin
 
AmazingNinja
 
0
4 september 2020 om 15:57
Quality bait Jaapio! Maar ik zal ff happen: Rashford als backup? Hun belangrijkste aanvaller? Geukkig dat jij het niet voor het zeggen hebt bij United.
 
Jaapio90
 
3
4 september 2020 om 16:17
Grappig om te lezen dat jij even onder iedere reactie iedereen de les probeert te lezen. Kennelijk ben jij het geniale meesterbrein van ManU. Assistent van Solskaer misschien? Ik geef daarna nog aan dat ik een roulatie-systeem voor me zie met Greenwood/Martial/Rashford. Mijn eerste keuze zou dan niet voor Rashford gaan in dit systeem. Kijk aub even de wedstrijd tegen Sevilla terug en je begrijpt me. Kun je het daarna terugkoppelen aan het management
 
AmazingNinja
 
1
4 september 2020 om 17:57
Ah Jaapie. 1 wedstrijd. Vet goede steekproefomvang. Naja als we het hebben over de les lezen: als jij me zo'n perfecte voorzet geeft, dan kop ik hem wel in. In andere woorden: als jij onzin lult, dan moet ik jou er gewoon eventjes op wijzen dat je onzin lult. Kijk hier eens naar de statistieken van de drie aanvallers: Rashford: 110,62 min per goal/assist, Greenwood: 119,64 min per goal/ass Martial: 114,78 min per goal/assist. Dus je wilt Rashford, die het minste aantal minuten per goal/assist nodig heeft eruit halen voor een Van de Beek, en dan moet een 18-jarige Greenwoord die productie overnemen? Waarvan het natuurlijk nog maar de vraag is of Greenwood het nvieau dat die nu gehaald heeft kan vasthouden en niet de welbekende dip krijgt waarmee elk talent te maken krijgt. Verder creeert Rashford ook nog eens de meeste kansen van de 3: Rashford (3.1 schoten per wedstrijd, 1.1 Keypasses per wedstrijd, 1.5 vrije trappen mee per wedstrijd en 1.9 succesvolle dribbels per wedstrijd), Greenwood (1.3 schoten per wedstrijd, 0.5 keypasses per wedstrijd, 0.8 vrije trappen mee per wedstrijd, 0.7 succesvolle dribbels per wedstrijd) en Martial (2.5 schoten per wedstrijd, 0.9 keypasses per wedstrijd, 1.3 vrije trappen mee per wedstrijd, 1.6 succesvolle dribbels per wedstrijd). En ondanks dat Rashford meer succesvolle dribbels heeft per wedstrijd verliest hij ook nog eens minder vaak de bal dan Martial en Greenwood: Rashford (1.1 keer balverlies per wedstrijd en 2.1 slechte aannames per wedstrijd), Greenwood (0.5 keer balverlies per wedstrijd en 2.4 slechte aannames per wedstrijd) en Martial (1.9 keer balverlies per wedstrijd en 2.3 slechte aannames per wedstrijd). Dus vertel me nog eens waarom Rashford tegen valt en op de bank moet? Want als Rashford tegenvalt dan kunnen die andere twee er helemaal niets van.
 
Jaapio90
 
2
5 september 2020 om 12:40
Leuk al die statistieken van je maar zonder bronvermelding kan ik niet checken of je onzin lult. Maarja je hebt ze waarschijnlijk direct van Solksjaer ontvangen. Qua statistieken van de PL afgelopen seizoen ontlopen ze elkaar overigens nauwelijks. Greenwood scoort verhoudingsgewijs zelfs meer doelpunten. En leuk al die andere statistieken, maar het moet ook effectief zijn allemaal. Verder is het gewoon prima als jij voor Rashford kiest, ik zie meer potentie in de andere 2. Groetjes aan Solskjaer
 
AmazingNinja
 
1
6 september 2020 om 00:17
Je kunt deze statistieken op whoscored punt com vinden. Hoe kun je nu zeggen dat ze elkaar qua statistieken nauwelijks ontlopen? Je ziet toch dat Rashford veel meer bijdraagt dan Greenwood? En als we het over efficientie hebben, bijv. Rashford heeft minder minuten per goal/assist nodig dan Greenwoord. Dus het is gewoon over duidelijk dat je gewoon niet kan toegeven dat je maar wat roept. Daarom speel je het ook op de man door te zeggen "je hebt ze waarschijnlijk direct van Solksjaer" terwijl 5 minuten googlen je deze statistieken had gegeven. Maar goed wat jij wilt. Nogmaals: gelukkig heb jij het niet voor het zeggen in manchester.
 
Jaapio90
 
1
6 september 2020 om 15:14
Blijkbaar kijk jij niet naar de statistieken van afgelopen seizoen in de PL. Speciaal voor jou omdat je zo van statistieken houdt: Rashford: 2655min gespeeld, 17 goals, 7 assists. Martial: 2640min gespeeld, 17 goals, 6 assists. Greenwood: 1313min gespeeld, 10 goals, 1 assist. Bron: whoscored. Kom de volgende keer met beweringen die feitelijk juist zijn. En als je dan iemand de les probeert te lezen doe dat dan met juiste argumenten.
 
AmazingNinja
 
0
6 september 2020 om 17:39
en hoe zijn de statistieken die jij opnoemt anders dan die van mij? Rashford: 17 goals + 7 assists = 24. 2655/24 = 110,62 min per goal/assist. Martial: 17 goals + 6 assists = 23. 2640/23 = 114,78 min per goal/assist. Greenwood: 10 goals + 1 assist. 1313/11 = 119.36 min per goal + assist. Oke, sorry. Ik heb in mijn originele post een typ foutje gemaakt bij greenwood. Ipv 119,363 min per goal + assist, typye ik 119,64. Oops. conclusie: Mijn verhaal staat nog steeds, dus ik heb echt geen flauw idee wat je nu wilt zeggen met jouw post? Je hebt jezelf waarschijnlijk ook nog dat duimpje omhoog gegeven.
 
Jaapio90
 
0
7 september 2020 om 12:31
Dan ontlopen ze elkaar toch niet veel? Greenwood kan trouwens alleen maar beter worden
 
AmazingNinja
 
0
7 september 2020 om 15:59
Nou, meer dan 9 minuten verschil vind ik wel aardig wat. Plus statistieken vertellen natuurlijk niet het hele verhaal. Rashford is de steraanvaller van United. Daarentegen is Greenwood het opkomende talent. Er zal dus eerder dubbele dekking op Rashford komen dan op Greenwood die als minder gevaarlijk wordt beschouwd.en nog steeds heeft die betere statistieken. Ook buiten goals/assists voegt hij meer toe maar dat laat je buiten beschouwing.Rashfordd is ook pas 22, die wordt niet meer beter? Ik blijf erbij: als jij denkt dat Rashford moet banken, zodat er plaats is voor Donny en Greenwood dat gat van Rashford kan opvullen... Dan ben ik heel blij dat jij het niet voor het zeggen hebt bij United.
 
 
1
3 september 2020 om 22:15
Zullen we het aan Ole overlaten?Die werd echt niet op een regenachtige ochtend wakker en dacht kom we gaan vandaag eens vd Beek halen. Verkering met een Bergkampie dus altijd goed. Wat ik er verder mee moet geen idee
 
AmazingNinja
 
1
4 september 2020 om 15:58
Is die niet. Met alle eigenschappen die jij opnoemt is hij juist de ideale box-to-box middenvelder. Dus gewoon lekkerop 8 laten staan.
 
Stijlvol
 
2
4 september 2020 om 12:05
Donny gaat echt wel een basisspeler worden. Ole is gecharmeerd om zijn specifieke kwaliteiten, die complementair zijn aan die van Bruno. Gaan er dan toch nog middenvelders United verlaten wellicht? Misschien vertrekt Paul Pogba alsnog? De transfermarkt is nog een krappe maand open, dus wie weet.
 
Josemar
 
3
4 september 2020 om 14:13
Ik zie Van de Beek nog wel basisspeler worden bij Man. United. In het begin natuurlijk niet, maar later in het seizoen zeker. Dat zal niet ten koste gaan van Fernandes, maar misschien wel van Pogba of een andere speler. Ik heb veel wedstrijden van Man. United gezien de afgelopen seizoen. Bruno Fernandes hoefde zich nergens aan aan te passen en was precies de speler die United nodig had, een creatieve aanvallende middenvelder. Bizar om te zien hoe 1 speler een elftal totaal veranderde. Wat betreft Pogba, zoals hierboven genoemd wordt, heeft hij alle eigenschappen van een geweldige controleur. Echter, ben ik nooit een fan geweest van deze voetballer. In heel veel wedstrijden van United speelde hij niet goed genoeg, leed o.a. veel balverlies. Soms is talent en postuur alleen niet genoeg, af en toe krijg ik de indruk alsof Pogba gewoon niet de juiste mentaliteit heeft en met de pet ernaar gooit. Van de Beek en Bruno Fernandes hebben wel die vechtersmentaliteit dat United nodig heeft.het is dus aan Solskjaer om uit te vinden hoe deze twee spelers samen zouden kunnen spelen, naar mijn mening is dat zeker mogelijk. Als City soms met De Bruijne, Bernardo en David Silva speelden, waarom zou Manchester United niet met deze twee spelers op het middenveld kunnen spelen? Ik ben benieuwd!
 
AFC-BusbyBabe
 
1
4 september 2020 om 15:30
In geen van alle de opstelling. Zonde van de tijd geweest. Voor diegene die dit stuk in elkaar heeft verzonnen. Imo nutteloos. Donnie komt, om te beginnen, op de bank. Zo dat Bruno of Pogba gewisseld wordt. Ze eindelijk een waardevolle speler in kunnen brengen. Ipv Pereira, Lingard of Mata. Dat was het probleem in de halve finale van de UEFA cup. En de reden waarom OGS dus pas laat wisselde.
 
AmazingNinja
 
0
4 september 2020 om 16:00
Inderdaad. Weet ik ook echt niet in welke wereld Donny als controleur zou gaan spelen, als OGS tegen hem heeft gezegd dat ze hem in zijn kracht willen laten spelen: dus de 16 van de tegenstander induiken.