'Hoerenzoon'-spandoek zorgt voor unieke slotfase bij Hoffenheim – Bayern
Zaterdag, 29 februari 2020 om 17:41

Bayern München heeft zaterdagmiddag in een bizarre wedstrijd met 0-6 gewonnen van TSG Hoffenheim. De koploper van de Bundesliga had geen kind aan het elftal van Alfred Schreuder en liep onder meer door een doelpunt van basisdebutant Joshua Zirkzee uit naar een ruime overwinning. De wedstrijd werd in het laatste kwartier echter ontsierd door de fans van Bayern. Zij hadden het gemunt op Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp, waarna het duel tijdelijk stil werd gelegd door de arbitrage. In de resterende dertien minuten stonden de spelers van beide teams vervolgens nog wel op het veld, maar werd er niet meer gevoetbald.

De surreële taferelen deden de voetbalshow die Bayern aan het geven was bijna vergeten, want de formatie uit Beieren leidde na een uur al met 0-6. Zirkzee was samen met Philippe Coutinho nieuw in de basiself van Bayern; verder hield trainer Hans-Dieter Flick vast aan de namen die afgelopen dinsdag in de achtste finales van de Champions League gehakt maakten van Chelsea (0-3). Eerder dit seizoen verraste Hoffenheim Bayern nog in de Allianz Arena (1-2), maar ditmaal was het elftal van Schreuder simpelweg niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van der Rekordmeister. Bayern schoot furieus uit de startblokken in Sinsheim en leidde binnen vijftien minuten al riant met 0-3.

De score was al in de tweede minuut geopend door Serge Gnabry, die na een voorzet van Thomas Müller raak volleerde via Oliver Baumann. Müller was overigens in de diepte weggestoken door Zirkzee en de Nederlander was vijf minuten na de openingstreffer van Gnabry ook betrokken bij de 0-2 van Joshua Kimmich. Zirkzee werd op de rand van het strafschopgebied van de bal gezet door Benjamin Hübner, waarna de afvallende bal een prooi was voor Joshua Kimmich. In de vijftiende minuut belandde Zirkzee vervolgens ook zelf op het scorebord: na een voorzet vanaf de rechterflank van Gnabry schoot de spits in de doelmond raak uit de draai.

Daarmee was de honger van Bayern nog altijd niet gestild, want via Coutinho sloeg men nog voor rust voor een vierde maal toe. De Braziliaanse middenvelder schoot via een verdediger van Hoffenheim raak, nadat een poging van Zirkzee in eerste instantie nog was gesmoord. Coutinho nam twee minuten na de onderbreking ook de 0-5 voor zijn rekening. Ditmaal tikte hij vanaf een meter of tien binnen na een lage voorzet van Müller. Leon Goretzka bepaalde na dik een uur de stand op 0-6 na een assist van invaller Corentin Tolisso.

Daarna werd het grimmig in het uitvak van Bayern. De meegereisde supporters toonden een spandoek waarop beledigingen stonden aan het adres van Dietmar Hopp, de eigenaar van Hoffenheim die de club de laatste jaren met flinke investeringen competitief heeft gemaakt in het Duitse voetbal. Hopp werd onder meer uitgemaakt voor 'hoerenzoon'. Spelers en bestuurders van Bayern verzochten de supporters dringend om zich te gedragen en het spandoek weg te halen. De beledigingen aan het adres van Hopp bleven echter aanhouden, waarna scheidsrechter Christian Dingert beide teams naar de catacomben dirigeerden.

Na een korte pauze besloot Dingert de wedstrijd alsnog te hervatten, waarna er zich een surreëel tafereel voltrok op het veld. Spelers van Hoffenheim en Bayern maakten een statement door de bal in de laatste dertien minuten alleen nog maar naar elkaar over te spelen. Daarbij stonden beide doelmannen zelfs op enig moment in de middencirkel. Serieus gevoetbald werd er niet meer, alvorens Dingert na precies negentig minuten affloot voor het einde.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
11
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
YT42
 
81
29 februari 2020 om 17:44
Ronduit schandalig hoe een gedeelte van de Bayern fans zich hebben gedragen. Dietmar Hopp heeft zelf niks te maken met de vermeende Nazi praktijken van zijn familie. Heeft zijn geld gewoon eerlijk verdiend in de software-industrie en tilt Hoffenheim hiermee omhoog. Heeft het beste voor met de club. Het lijkt me voor die man verschrikkelijk om dit mee te maken en het is te hopen dat dit stopt. Verder speelde Bayern een zeer goede pot en is het natuurlijk een terechte overwinning. Zirkzee had een prima basisdebuut, kan nog iets scherper zijn voor de goal maar dat komt nog wel.
 
azchelsea
 
15
29 februari 2020 om 18:12
Schandalig inderdaad. Wordt zo’n spandoek ook niet gecontroleerd voor het in het vak belandt?
 
Bianconeri_
 
183
29 februari 2020 om 17:44
Even voor de goede orde. De supporter van Bayern hadden een spandoek waar ops stond: DFB breekt beloftes. Dietmar Hopp (eigenaar Hoffenheim) blijft een hoerenzoon. En dat zongen ze ook met vrijwel het hele uitvak. Hiervoor heeft Borussia Dortmund dit ook gedaan en in het verleden is Hopp al vaker beledigd door spreekkoren e.d. Het is een protest tegen 'nepclubs' die met geld groot worden. Hoffenheim is een gemeente met 4000 inwoners en heeft een gevuld stadion met 30.000+ man. Dat Emil Hopp (zijn vader) een stormabteilung (sa) ploegleider was en voor deportatie van Joden in de omgeving Hoffenheim heeft gezorgd doet er een schepje bovenop. Zo heeft hij zijn geld uiteraard niet verdiend, want dat komt door SAP wat hij in 1972 opgericht heeft met een aantal andere Duitsers. Dus dat is kolder, maar dat maakt hem natuurlijk wel iets meer hatelijk voor de simpele ziel supporter. Dietmar Hopp is zelf geboren in 1940 en heeft dus absoluut geen bloed aan zijn handen. Voor de omgeving in Hoffenheim doet hij super veel voor sport, onderwijs, historie etc. On: Bayern was weergaloos en een mooi gebaar dat de wedstrijd werd gestaakt en op deze manier werd uitgespeeld.
 
Bianconeri_
 
110
29 februari 2020 om 17:45
Lang verhaal kort: Dietmar Hopp wordt gehaat omdat hij de club met eigen geld groot heeft gemaakt. Hoffenheim is een nepclub blah, blah, blah. De Bayern supporters hebben zich schandalig gedragen. Het belangrijkste: Dietmar Hopp heeft zijn centjes eerlijk verdiend en niks fout gedaan.
 
arsen(e)al
 
43
29 februari 2020 om 17:48
Moet deels mijn eigen woorden innemen. Weet niet of het echt klopt, maar de Wiki zegt dat hij in het verleden 40 procent van zijn geld heeft gedoneerd aan goede doelen (4 miljard)
 
iSimic
 
20
29 februari 2020 om 17:57
Dat weet ik, maar als iemand voordoet de waarheid te kennen en deze zo presenteert verwacht ik dat ze dat zelf even doen. DFB heeft 2 jaar geleden beloofd fans niet meer collectief te straffen, en die heeft het gebroken. Daar heeft Gladbach vorige week tegen geprotesteerd, en nu Bayern. Die spandoeken zie je hier ook op de foto.
 
Bianconeri_
 
16
29 februari 2020 om 18:06
Goede aanvulling, duimpje voor jou. (dit meen ik)
 
AadMaat
 
12
29 februari 2020 om 18:08
Ik vond het verhaal van Bianconeri wel dermate interessant dat ik me erin ga verdiepen. Voor mij is het niet eens belangrijk waar ze tegen protesteren als het met dit soort idiote spandoeken komen. De goede lijden helaas onder de kwade en dit protest onder applaus van een deel van de aanhang is top.
 
Rondvaartboot
 
16
29 februari 2020 om 18:53
Tja, welk Duits bedrijf niet dat voor de oorlog is opgericht. Genoeg Nederlandse ook. Dus dan zou nooit iemand wat mogen zeggen zowat over andere mensen/clubs/supportersgroepen etc.Dat is dus geen reden om iemand niet voor nazi te mogen uitmaken.
 
Rondvaartboot
 
3
29 februari 2020 om 19:37
Daar geef ik je volledig gelijk in!
 
berkel69
 
1
1 maart 2020 om 11:33
Hoe weet iemand zeker dat hij geen geld heeft gebruikt van zijn vader om te investeren in zijn bedrijfje?heeft zijn vader geen erfernis achterlaten? Niet dat ik hem niet gun, laat die gast lekker voor iets wat bijna 100 jaar geleden gebeurt is. Al snap ik die Duitsers wel, de Tweede Wereldoorlog ligt nog steeds gevoelig daar terwijl wij hier in Nederland gekken als Wilders en Baudet hebben rondlopen. Waarvan de een met de politie langs huizen wilt om Koran's in beslag te nemen en de ander een blank ras wilt.o.t: Ben jij Biaconeri van Fok!? :P
 
arsenal890
 
8
29 februari 2020 om 17:44
Bayern weer heel goed gespeeld. Maar ongelooflijk triest van die supporters. Die man kan er helemaal niks aan doen.
 
BS31
 
46
29 februari 2020 om 17:45
Geweldige en enige juiste reactie van de spelers wat een stelletje leeghoofden bestaan er toch!
 
Thanos
 
9
29 februari 2020 om 17:50
Maar wat hadden ze gedaan bij een 1-1 stand?
 
arsenal890
 
3
29 februari 2020 om 17:55
Ik neem aan hetzelfde. Het gaat niet om het resultaat op dat moment maar om een statement te maken dat het totaal niet kan.
 
_Chelsea_FC
 
71
29 februari 2020 om 18:07
Blijven dromen. Natuurlijk waren ze dan gewoon gaan voetballen....
 
SuperBuLi
 
25
29 februari 2020 om 17:46
De protesten tegen clubs als Leipzig en Hoffenheim in de Buli gaan veel te ver.het was een hele mooie match van Bayern maar jammer van het laatste kwartiertje. Flick maakt van Bayern weer een machine waarbij er jeugd doorstroomt en ervaring er ook lekker bij zit.
 
Esmuellert
 
8
29 februari 2020 om 17:47
Heerlijke wedstrijd van Bayern, alleen weer jammer van dat groepje fans die het weer verpesten voor de rest
 
DeVrijBasisEK
 
10
29 februari 2020 om 17:47
Kan iemand met goede bronnen komen dat zijn kapitaal is verdient door het deporteren van mensen? Ik kan het namelijk nergens vinden. Die man wordt wat verweten in een tijd dat hij 0-5 jaar oud was.
 
BayernFct
 
65
29 februari 2020 om 17:48
Zijn vader was een nazi, kan hij niks aan doen
 
Duitser
 
14
29 februari 2020 om 17:59
Die bronnen zijn er niet omdat het niet waar is. Hij heeft zijn geld als mede-oprichter van SAP, een groot software-bedrijf gemaakt. En via zijn stichting heeft hij inmiddels rond de 600 milj. Euro voor goede doelen gegeven. Daarnaast steunt hij meerdere sportclubs, bijv. ook Adler Mannheim (ijshockey) en Rhein-Neckar Löwen (handbal).
 
berkel69
 
0
1 maart 2020 om 11:35
Heeft zijn vader geen erfenis achtergelaten?ook in Nederland is er nog genoeg bloedgeld te vinden.
 
GOAT1908
 
5
29 februari 2020 om 17:47
Goed van beide teams dat ze dit doen
 
kroest94
 
3
29 februari 2020 om 17:48
Iemand de wedstrijd gezien? Hoe speelde Zirkzee?
 
BayernFct
 
10
29 februari 2020 om 17:48
Goed, was veel aan de bal had er nog wel 1 a 2 bij kunnen prikken
 
luie_spits
 
5
29 februari 2020 om 20:03
2 goals kwamen ook nadat een schot van hem geblokt werd. Laatste kwartier alleen niet veel meer gezien
 
PSV-Zwolle
 
99
29 februari 2020 om 17:49
Maar hun voorzitter die de belasting voor miljoenen oplicht, daar applaudisseren ze voor.
 
Retba
 
24
29 februari 2020 om 17:52
Zou deze reactie van spelers willen zien bij rascistisch wangedrag van ‘supporters’ .
 
blink182
 
0
29 februari 2020 om 17:54
Bayern was heel goed. Een dikke boost gekregen na de wedstrijd tegen CFC. Zo heb ik ze echt heel lang niet zien spelen. Ze gaven echt 0 kansen weg.
 
Kim88
 
6
29 februari 2020 om 17:54
Dit is best een goed plan om ook te doen bij racisme. Aangezien teams dan blijkbaar niet van het veld durven lopen.
 
Webo
 
16
29 februari 2020 om 17:55
Dat Dietmar Hopp niet populair is in de voetbalwereld is bekend, maar waarom laait dit nu opeens zo op vraag ik me af? Heeft het te maken met het weren van de Dortmund supporters bij Hoffenheim? Daarnaast vind ik dit soort acties volledig zinloos. Hopp is ook een filantroop en heeft o.a. een stichting voor sociale voorzieningen opgericht in de regio en zet zich financieel in voor onderzoeken naar klimaatverandering. Nog niet zo lang geleden heeft hij 100 miljoen geschonken voor de bouw van een nieuwe hartkliniek om maar wat te noemen. Ik snap niet dat hij nu nog steeds zo afgekraakt wordt op gebeurtenissen of keuzes die in het verleden hebben plaatsgevonden.
 
iSimic
 
6
29 februari 2020 om 18:34
Altijd indrukwekkend hoe sommige mensen hier het punt volledig missen.
 
berkel69
 
0
1 maart 2020 om 11:36
Leuk puntje. Stichtingen worden allemaal misbruikt om belasting te ontlopen.
 
Alcantara91
 
4
29 februari 2020 om 17:57
De supporters die dit deden=> eruit gooien aub, schandalig! Politiek & voetbal moet je niet mengen
 
BBayern1990
 
1
29 februari 2020 om 18:24
Zal waarschijnlijk hoofdzakelijk de Schickeria-aanhang betreffen.
 
Alcantara91
 
1
29 februari 2020 om 19:47
Denkt ook!
 
iSimic
 
6
29 februari 2020 om 17:59
Goh, ik kan niet wachten op de wedstrijd Schalke-Bayern, die waarschijnlijk niet eens van start zal gaan aangezien Neuer ook zo genoemd gaat worden door de fans.
 
Webo
 
5
29 februari 2020 om 18:08
Al zijn de tijden dat dit op spandoeken staat inmiddels wel voorbij, maar het is inderdaad meten met twee maten. Als er nu al zo wordt opgetreden omdat er iemand voor 'hurensuhn' wordt uitgemaakt, dan hoort de DFB in gevallen van seksuele intimidatie op spandoeken of in geval van racisme voortaan al helemaal zo te handelen als vandaag, maar dat gebeurt helaas te weinig.
 
sannedijkstra
 
3
29 februari 2020 om 18:02
Heel kinderachtig want Hoffenheim word al 15 jaar ongeveer financieel gesteund door die SAP kerel. Daarnaast moeten supporters niet zo raar doen wanneer iemand veel geld in een club steekt. Zo kun je wel bezig blijven.
 
gaeajax94
 
5
29 februari 2020 om 18:13
Supporters toch bang dat andere ploegen financieel kunnen gaan concureren in de toekomst met Bayern door een geldinvesteerder? Bayern wil veruit de grootste ploeg blijven in Duitsland door de betere spelers te kopen van concurenten. Zal vast ook wel meer achter zitten door deze rare acties uit te voeren, maar het blijft natuurlijk een belachelijke actie van de supporters en een mooi statement van de spelers.
 
berkel69
 
0
1 maart 2020 om 11:37
Bayern heeft zijn kapitaal eerlijk verdient? Een van de weinige clubs in Europa die het heeft gedaan met slim en sportief investeren.
 
MohamedHaddou
 
9
29 februari 2020 om 18:16
Racistische spreekkoren daar wordt niks aan gedaan wedstrijd wordt niet stil gelegd of je krijgt gele kaart,had gewoon doorgespeeld dan als men ballen had
 
BBayern1990
 
2
29 februari 2020 om 18:17
Het zal vermoedelijk maar om 1 fangroep gaan die verantwoordelijk is voor deze actie, met name de Schickeria. Enige groep die de Bayern-reputatie durft te besmeuren. Ze kwamen vroeger ook wel eens in het slechte daglicht wegens Neuer. Ofwel stadionverbod of prijsverhoging in de Zuidtribune. Ze mogen daar staan voor maar € 7...
 
Jajakong
 
3
29 februari 2020 om 18:19
Haha de club die het nazilogo had in de tweede wereldoorlog gaat nu cool doen en doen of een zei heillig zijn.ik vind Bayern hele mooie supporters hebben het kolkt er altijd masr dit is niet heel handig.
 
BenYedder
 
10
29 februari 2020 om 19:14
Als je je goed ingelezen had zou je weten dat Bayern een Judenklub was en de nazis hen dwongen om het logo hierin te veranderen.
 
Marshmallow
 
3
29 februari 2020 om 18:19
Complimenten voor spelers en bestuurders van beide clubs om zo voor en achter hun mensen te gaan staan. Wordt tijd dat hieraan een voorbeeld wordt genomen en bij iedere vorm van discriminatie, rascisme , fascisme of welke andere vorm van belediging dan ook... iedere club van het veld afloopt.Helaas worden alle supporters dan bestraft echter is het een kwestie van tijd dat alle rotte appeltjes zijn gepakt, bestraft en worden vermeden. Hopelijk volgt heel Europa Bayerns voorbeeld:Hopp is een charismatisch en sympathiek bestuurder en investeerder, doet veel aan liefdadigheid echter de geschiedenis veranderen wij met z’n allen niet, laten we vooral kijken naar het heden en toekomst zodat de nobodies tussen de supporters worden vergeten.
 
iSimic
 
1
29 februari 2020 om 18:28
Je moet je vooral afvragen waarom de DFB zoveel moeite neemt om een bestuurder te beschermen en te helpen maar niet deze standaard gebruikt als het spelers overkomt.
 
BBayern1990
 
2
29 februari 2020 om 18:25
Zelfs de fans van Dortmund deden vandaag gelijkaardig richting Hopp.
 
Arnout108
 
3
29 februari 2020 om 18:32
Ik vind het onzinnig dat er zo gehaat wordt op Hoffenheim en Leipzig. Beide clubs zijn groot geworden door heel goed beleid gecombineerd met een rijke eigenaar. Daar is toch helemaal niks mis mee. Het is alleen maar goed dat het mogelijk is om met goed beleid in de buurt te komen bij de Europese top.
 
Aardappel FcU
 
1
29 februari 2020 om 23:14
Persoonlijk heb ik ook niet zoveel op met clubs die door een berg geld ineens omhoog komen. Ten opzichte van bestaande "traditie" clubs die dan eruit gaan.
 
Moraat
 
1
29 februari 2020 om 18:43
Maar Duitse supporters waren toch allemaal zo netjes en gezellig? Zo zie je maar dat generaliseren nooit goed is, zowel positief als negatief. Om er toch nog even iets positiefs uit te halen: Die Zirkzee kan toch wel wat zeg! Leuke voetballer. Vond hem heel koel bij de afronding en de rest van zijn statistieken spreken ook voor zich. In de situatie waarin Oranje nu verkeert zou het toch geen overbodige luxe zijn om hem mee te nemen dit EK denk ik!
 
berkel69
 
0
1 maart 2020 om 11:39
Nou dit valt ook wel erg mee in vergelijking met de rest van de wereld.
 
Apocalyps
 
3
29 februari 2020 om 18:47
Ah, dus twee teams kunnen dus wél gewoon van het veld lopen. Zo moeilijk is het dus als je een statement wilt maken. Zolang de wil er is dan.
 
lwd12
 
0
29 februari 2020 om 19:19
Het lijkt op het verleden te duiden. Als je de spandoeken leest, dan staat daar alles blijft bij het oude, DFB breekt haar belofte en Hopp blijft een hoerenzoon. Net alsof hij dat niet zou zijn en men hem zou gaan respecteren als de DFB doet wat ze hadden beloofd. Dat er tegen de DFB wordt geprotesteerd als zij beloftes breken, geeft geen recht om Hopp te beledigen. Ja zijn ouders althans zijn vader was fouter dan fout, maar daar kan hij niks aan doen. Iedere club wil graag een rijke eigenaar en dan ook nog 1 die wat met de regio heeft en dat heeft hij. Het klinkt als jaloezie en dat is zeer zielig en op een zeer wagelijke manier getoond.
 
Sir Paul
 
2
29 februari 2020 om 19:39
Diep in de ziel vd meeste voetbalsupporters huist een proleet. En das niet gek, volkssport nummer 1. Toch is 't idd enigzins hypocriet om dat geluid van Bayernsupporters kant te vernemen, wat correct me iff im wrong(ken de roots niet, wel 't kapitaal) , een club is die toch iets elitairs over zich heeft.
 
Aardappel FcU
 
0
29 februari 2020 om 23:17
Bang dat deze club een bedreiging word? Denk eerder dat er iets mis is met wat de DFB heeft gedaan door weren supporters bij Hoffenheim en dat meneer Hop nu de zak is