Hoge verwachtingen van Schuurs: 'Die wordt van het niveau Gerard Piqué'
Vrijdag, 7 september 2018 om 11:08

Perr Schuurs kan uitgroeien tot een verdediger van het niveau van Gerard Piqué, meent oud-international Willy Dullens. De achttienjarige verdediger maakte de afgelopen transferperiode de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Hij moet nog altijd wachten op zijn officiële debuut in de hoofdmacht en tot die tijd zal hij het moeten doen met wedstrijden in het shirt van Jong Ajax. Dullens heeft hoge verwachtingen van de ex-aanvoerder van Fortuna Sittard.

"Die wordt van het niveau Gerard Piqué", zegt Dullens in een interview met Voetbal International. "Perr moet alleen wat meer kerel worden. Hij is te lief, dat kan niet in Amsterdam. Laatst zag ik hem met Jong Ajax spelen tegen Roda JC. Telkens als hij achterin de bal had, gaf hij die af aan de verdediger naast hem. Ik heb hem een sms gestuurd: Perr, jíj moet de bal hebben, jíj moet indribbelen, jíj moet bepalen wat er gebeurt. Dit wil ik nooit meer zien. Perr is een echte prof. Hij is heel blij met mijn tips."

Schuurs moet voorlopig spelers als Matthijs de Ligt, Daley Blind, Maximilian Wöber en Frenkie de Jong voor zich dulden in het hart van de Ajax-verdediging. Laatstgenoemde maakte donderdag zijn debuut in het shirt van Oranje en Dullens, rapporteur voor De Telegraaf, is onder de indruk van de middenvelder. "De eerste keer dat ik hem zag spelen, was met Ajax tegen NEC. Ik gaf hem een 8, een cijfer dat ik zelden of nooit uitdeel. Mijn vriend Sjakie Swart belde me direct op: 'Doe dat nou niet, hij is nog veel te jong'. Maar ik zei: Sjakie, hij was met afstand de beste van het veld. Een betere speler gaat er bij Ajax heel lang niet komen. Soms vind ik De Jong nog wat nonchalant, maar geloof me: hij wordt zo goed als Iniesta."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
9
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
6
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Raad van State
 
26
7 september 2018 om 11:17
Hopelijk toch wel een hoger nivau dan die overschatte Pique.
 
RinusMichelss
 
92
7 september 2018 om 11:18
liever overschat met zijn prijzenkast en carriere, dan onderschat en niks gepresteerd....
 
Isco24
 
47
7 september 2018 om 11:23
Dan heb jij geen idee hoe hoog het niveau van Pique is. Is hij de beste centrale verdediger ter wereld? Nee. Maar als Perr ook maar enigszins in de buurt komt van het niveau van Pique mag hij ontzettend gelukkig zijn. Zelf zie ik die potentie om zo goed te worden als Pique nog niet, maar wat niet is kan uiteraard nog komen.
 
FrankRami
 
3
7 september 2018 om 11:30
Per kan heel ver komen, hij staat nu nog in de schaduw van de Ligt, maar ik heb hoge verwachtingen van hem. Hij kan goed voetballen, is een leider, en een ijzersterke verdediger met een neusje voor de goal.
 
baradona
 
15
7 september 2018 om 12:04
Hou nou toch op met is een leider.. in Sittard misschien. In Amsterdam moet hij het allemaal nog laten zien , en vooralsnog heeft hij meer dan zijn handen vol aan Jong Ajax.
 
FrankRami
 
5
7 september 2018 om 12:30
Ik hou helemaal niet op, leiderschap heb je of niet. Per heeft dat, met je hij moet dat laten zien. Hij heeft het al laten zien. Op dit moment zijn er nog andere leiders en moet Per zijn plek kennen.
 
baradona
 
11
7 september 2018 om 12:35
Was een prima marketing stunt om die jongen aanvoerder te maken , en dat heeft Fortuna minimaal 1 miljoen meer opgeleverd.
 
JDG84
 
10
7 september 2018 om 12:00
Ja Pique kan er weinig van vind ik ook. Die 38(!) prijzen die hij in de kast heeft vallen volledig op conto van Messi en Rooney.
 
sloep01
 
1
7 september 2018 om 13:17
Honderd interlands en meerderde keren de CL gewonnen en dan overschat zijn , jij komt er wel denk ik pff
 
RinusMichelss
 
2
7 september 2018 om 11:26
-.- bericht op verwijderde reactie
 
Tornado72
 
39
7 september 2018 om 11:19
Wat een opportunisme weer. Laat Schuurs eerst maar een laten zien dat hij goed genoeg is om basisspeler van Ajax te worden..... Ajax 1 wel te verstaan......
 
Nick Danninga
 
10
7 september 2018 om 11:37
Laat hem eerst maar eens wennen aan Amsterdam, de speelwijze etc. Is namelijk een heel andere wereld dan Sittard (niet beter of slechter, maar wel heel anders ook qua omgang en mentaliteit) Met goede begeleiding komt hij er heus wel, niet iedereen is een de Ligt die er op zijn 17e gewoon staat bij een topclub
 
Ambrosiuss
 
1
7 september 2018 om 11:51
Deze jongen is Mentaal sterk en nuchter en hij heeft een goede achtergrond betreft zijn ouders die op top niveau sport hebben beoefend. Oftewel zit in zijn genen, net als zijn Zus.
 
Nick Danninga
 
2
7 september 2018 om 12:16
Zoiets las ik al eens ja. Dan mogen we er best een beetje op vertrouwen dat die jongen zijn belofte gaat inwilligen.
 
consy
 
10
7 september 2018 om 11:20
Die jongen heeft vlieguren nodig op Eredivisie niveau. Hetzelfde geldt voor Sierhuis en Eiting. Al pakt die laatste wel zijn minuutjes mee. Ik snap echt niet waarom Ajax die jongen niet gewoon verhuurt aan een ploeg in de Eredivisie, de tweede divisie kan hij wel aan aangezien hij dat vorig jaar heeft bewezen. Nu schiet je er kwa ontwikkeling niks mee op.
 
Iriney
 
5
7 september 2018 om 11:27
En bovendien is het een goede oplossing voor de nivellering van de eredivisie.
 
Frits de jong
 
3
7 september 2018 om 11:31
Ik ben dit helemaal met je eens, op de positie van Sierhuis na. Die jongen gaat nog genoeg minuten maken, zeker nu Dolberg nog verre van fit is. Ik zie Ajax zelden nog grote talenten verhuren aan eredivisie clubs, vaak zijn het toch de wat mindere talenten die aan een Groningen of een Nac worden verhuurd. Ik snap dit niet, die jongens hebben die ervaring op het hoogste niveau nodig. Ik weet nog wel hoe bijvoorbeeld een Vertonghen terug kwam van een verhuurperiode. Was gelijk klaar voor Ajax 1 (mede door de blessure van Vermaelen toentertijd).
 
patrickstern
 
0
7 september 2018 om 13:39
Vergis je niet erin dat hij eerst de Ajax stijl eigen moet maken en de club moet leren kennen. Betreft sierhuis ben ik het deels met je eens echter kan de blessure van dolberg daar ook wel een aandeel ik gehad hebben.
 
LisandroSemedo
 
2
7 september 2018 om 12:08
Precies dit. Ik heb nooit gesnapt waarom Ajax Perr niet heeft terug verhuurd aan Fortuna. Een win-win voor alle partijen..
 
puskas
 
0
7 september 2018 om 12:14
Ik zou hem dit jaar toch bij jong Ajax laten spelen. Zo leert hij de club in ieder geval kennen. Mocht er volgend seizoen nog geen ruimte in het eerste zijn dan zou ik hem verhuren zodat hij ook gewend raakt aan een hoger niveau.
 
ninjakai
 
1
7 september 2018 om 14:59
Waarom zou Ajax spelers nog verhuren. Spelen toch niet tot nauwelijks en worden gezien als selectievulling. Zelfs Frenkie de Jong kwam nauwelijks aan de bak bij Willem 2. Cassiera moest maar van de bank beginnen in Groningen. Waarom zou Ajax dan nog de moeite nemen. Wat mij betreft verhuren ze alleen nog maar spelers waar ze het niet meer in zien zitten. Huurt de rest maar lekker bij Chelsea en City. Hoeven Ajax talenten ook niet meer tegen Ajax te spelen, wat echt alleen maar verlies oplevert. Doe je het goed, gezeik met je eigen achterban, doe je het slecht gezeik met de achterban van de hurende club.
 
nick_oss
 
12
7 september 2018 om 11:36
Hahaha en die man mag rapporteren voor de Telegraaf
 
Skede
 
5
7 september 2018 om 13:56
Je snapt toch zelf ook wel dat het @nick_oss hier niet gaat om zijn kwaliteiten als voetballer in het verleden, maar om de objectieve houding die je toch als rapporteur enigszins zou moeten hebben. Als je als rapporteur gaat roepen dat Schuurs van het niveau Pique gaat worden dan ben je die objectiviteit toch wel redelijk uit het oog verloren.
 
UitNistelrooy
 
0
7 september 2018 om 14:12
Vooral omdat Dullens heel nauwe banden heeft bij Fortuna. Die zit daar met een aardig dubbele pet iemand te verheerlijken. Schuurs heeft ongetwijfeld talent, maar laat hem eerst lekker ballen in Jong Ajax. Als De Ligt vertrekt (zal komende zomer wel gebeuren) zullen we vermoedelijk vrij snel zien uit welk hout hij gesneden is.
 
PSV.1913
 
1
7 september 2018 om 14:35
Rugnummer, wat reageer je toch altijd ontzettend aangevallen en zuur. En zo vreemd is het niet dat we Willy Dullens niet kenden. Hij had immers zijn hoogtijdagen in de jaren 60 liggen. En wat je zegt klopt ook, dat Cruijff dit gezegd heeft. Maar hij is nooit uitgegroeid tot de grote voetballer. Zodoende is het dus niet raar dat Nick_oss hem niet kent. Het is ook niet zo dat we het over een Rijkaard hebben oid..
 
Buakaw
 
8
7 september 2018 om 11:42
Nou we hebben alweer de Nieuwe Iniesta en Piqué. Depay was de nieuwe CR7. Kluivert de Nieuwe Robben blablabal
 
Jim420316
 
3
7 september 2018 om 11:48
Gaat echt z'n wedstrijdjes wel spelen nu Ajax geplaatst is voor de Champions League. Het is onverantwoord om de Ligt 40-50 wedstrijden te laten spelen. Schuurs doet me qua postuur en speelstijl een beetje denken aan Vertonghen toen hij die leeftijd had.
 
memphisdepay
 
1
7 september 2018 om 11:58
Misschien wat beker wedstrijden. De Ligt gaat dit seizoen gewoon alles spelen. Daarnaast lijkt Wober nog een streepje voor te hebben.
 
theo uphus
 
7
7 september 2018 om 11:50
Hartstikke leuk voor Schuurs als iemand als Willy Dullens hem de hemel in prijst. Echter valt niet te ontkennen dat zowel Schuurs als Dullens volbloed Sittardianen zijn en de mening van Dullens dus wel een beetje gekleurd is. En dan vind ik die praat vooraf in de trant van "hij wordt net zo goed als Pique" ook voorbarig. Zullen we eerst eens zien of hij bij Ajax uberhaupt gaat doorbreken ? Daar lopen nog veel meer 18 jarigen die door willen breken. Maar dat is lang niet iedereen uiteindelijk gegeven.
 
LisandroSemedo
 
7
7 september 2018 om 12:10
Sittardianen? Oke, ik heb gestopt met lezen.
 
JohnDiego
 
1
7 september 2018 om 11:59
Veel te jong? Alleen zijn naam toch. Debuteerde op zijn 20e ....
 
JDG84
 
0
7 september 2018 om 12:03
Zou het niet een idee zijn om spelers te vergelijken met spelers die niet absolute top zijn. Dan kan het nog positief uitvallen. Nu leggen mensen de lat dusdanig hoog dat die onmogelijk haalbaar wordt. Als Schuurs basisspeler wordt bij ajax en daarna in de (sub)top komt te voetballen dan heeft die een fantastische carriere. Maar nu wordt de verwachting geschept dat hij straks met de ligt het centrale duo van barcelona met daarvoor De jong en in de spits , links kluivert.. en dan zijn er vast nog wel een paar nederlanders die erbij geschreven zijn de afgelopen jaren.
 
atleticofc
 
4
7 september 2018 om 12:04
Wat ik tot nu toe van hem heb gezien is erg matig. Op niveau Jupiler zal het best een goede verdediger zijn, maar in de Nederlandse top kan hij nu absoluut nog niet mee.
 
Jaimy87
 
1
7 september 2018 om 12:16
Ik ken Schuurs en ‘de verdediger naast hem’ niet echt, maar waarom moet schuurs de bal hebben en indribbelen? Misschien was die ander daar wel veel beter in haha. Gelul in de ruimte van meneer Dullens?
 
DubbelC
 
2
7 september 2018 om 12:32
Hier is Ajax ontzettend goed in. Het ophemelen van talenten om zo een hogere waarde te creeeren. Veel van deze talenten zullen vast goed zijn maar ik heb toch niet vaak het idee dat zij aan zulke belachelijke verwachtingen kunnen voldoen.
 
JDG84
 
1
7 september 2018 om 16:07
Marketing noemen ze dat heh. De meeste verschrikkelijke liedjes verkopen als een tiet door marketing. Ajax heeft met dit stuk niet zo heel veel te maken btw.
 
Marchello020
 
2
7 september 2018 om 12:35
Ajax heeft gewoon heel goed geanticipeerd met deze jongen De Ligt gaat hoogstwaarschijnlijk volgende zomer vertrekken, dan staat zijn opvolger al klaar en tot dan kan Schuurs zijn niveau nog een jaartje opkrikken, met in de tweede seizoenshelft een paar wedstrijden in Ajax 1 Goed beleid Ik ga niet zeggen dat Schuurs net zo goed is of wordt als de Ligt, die heeft toch wat meer body en persoonlijkheid Maar een talent als de Ligt komt maar een keer in de 20 jaar voorbij, dus daar mag je hem niet mee vergelijken Maar talent: jazeker
 
birotor
 
0
7 september 2018 om 12:43
De zoveelste van wie men torenhoge verwachtingen heeft.... We zullen het wel zien.
 
SimonJan Gooye
 
1
7 september 2018 om 13:02
Als je al deze stukjes leest,hebben we zeker te maken,met allemaal liefhebbers ,welke minstens al een jaar of 60 naar voetbal kijken,misschien moeten we Willy Dullens maar in zijn waarde laten,zoals jullie op jullie leeftijd ongetwijfeld weten,was dit een uitstekende voetballer.
 
SimonJan Gooye
 
1
7 september 2018 om 13:03
 
Master D
 
1
7 september 2018 om 13:03
Voorlopig mag hij in Amsterdam nog niet eens op de bank zitten bij het eerste. Zo heel indrukwekkend is hij niet begonnen gezien ook zijn fouten in de voorbereiding, maar ook in de JL met jong Ajax. Laten we die jongen de tijd geven, voordat we hem al moeten gaan zien als de nieuwe Pique.
 
SimonJan Gooye
 
0
7 september 2018 om 13:04
Als je al deze stukjes leest,hebben we zeker te maken,met allemaal liefhebbers ,welke minstens al een jaar of 60 naar voetbal kijken,misschien moeten we Willy Dullens maar in zijn waarde laten,zoals jullie op jullie leeftijd ongetwijfeld weten,was dit een uitstekende voetballer.
 
MarcelPeters
 
0
7 september 2018 om 13:11
Hoe kom ik toch op het idee dat Willy Dullens groet fan van Barcelona is ??
 
Katyr
 
0
7 september 2018 om 17:53
Hopelijk heeft ie een glazenbol of bedoeld die dat perr net zo goed chicks kunnen scoren als piqué?