Hoopvol PSV ziet biedingen uitblijven en telt de dagen af tot 16 juli
Woensdag, 7 juli 2021 om 16:37

Bij PSV is er goede hoop dat Yvon Mvogo ook komend seizoen deelt uitmaakt van de selectie van trainer Roger Schmidt, zo weet het Eindhovens Dagblad woensdag te melden. De doelman kan tot 16 juli worden teruggeroepen door RB Leipzig, maar volgens de regionale krant is de kans klein dat dit in de komende week zal gebeuren. PSV sluit vorig jaar een tweejarige huurdeal af met Leipzig voor Mvogo en men hoopt dat de overeenkomst ondanks allerlei geruchten standhoudt.

Leipzig wil Mvogo alleen terughalen als hij gelijk kan worden verkocht, zo klinkt het. Voor de sluitpost uit Zwitserland, wiens transfersom op vijf miljoen euro ligt, is echter nog geen concreet bod binnengekomen in Oost-Duitsland. PSV denkt daarom goede kans te hebben op voortzetting van de samenwerking met Mvogo. Mocht hij daadwerkelijk in Eindhoven blijven, dan gaat de doelman de concurrentiestrijd aan met de van FC Twente overgenomen Joël Drommel.

PSV wil eerder duidelijkheid van RB Leipzig; Mvogo wil in Eindhoven blijven

Vorige maand kwam de huurdeal van de doelman met PSV al ter sprake.Lees artikel

Mvogo maakte deel uit van de EK-selectie van Zwitserland, dat pas in de kwartfinale en na het nemen van strafschoppen werd uitgeschakeld door Spanje. Hierdoor geniet hij momenteel van een vakantie en de verwachting is dat Mvogo pas enkele dagen voor de eerste ontmoeting met Galatasaray (21 juli) in de tweede voorronde van de Champions League terugkeert in Eindhoven. Normaal gesproken staat Drommel onder de lat bij PSV in het tweeluik met de Turkse topclub.

Kicker wist medio juni te melden dat Leipzig Mvogo graag wil terughalen, ondanks de tweejarige huurovereenkomst met PSV. Die Roten Bullen zouden Mvogo door de komst van Drommel en de naderende concurrentiestrijd elders willen onderbrengen, zo klonk het in de Duitse media. Dat er in Eindhoven geen rekening werd en wordt gehouden met een vroegtijdig vertrek van Mvogo heeft onder meer te maken met het feit dat eerste keeper Péter Gulácsi bij Leipzig zijn contract reeds heeft verlengd tot medio 2025. "Het zou verrassend zijn als Leipzig hem nu nog terughaalt", reageerde Schmidt in mei tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ze wilden de clausule namelijk voor het geval hun huidige eerste doelman zou vertrekken."

Bovengenoemde regionale krant verwacht verder dat Donyell Malen, gevolgd door Borussia Dortmund en Liverpool, en Denzel Dumfries, op het lijstje van Everton en Internazionale, op korte termijn verkocht worden door PSV. Het is wachten totdat de geïnteresseerde clubs een officieel bod neerleggen bij technisch directeur John de Jong. Het Eindhovens Dagblad meldt woensdag tevens dat Besiktas zich officieel gemeld heeft bij PSV voor Armindo Bruma. De Eindhovenaren ondervinden echter wel serieuze concurrentie van het naar de Süper Lig gepromoveerde Adana Demirspor.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Japie_Krekel
 
2
7 juli 2021 om 16:53
Ik vind Mvogo maar een hele matige keeper die PSV aardig wat punten heeft gekost afgelopen seizoen. Drommel vind ik ook niet veel maar zeker niet minder dan Mvogo
 
TVL11
 
29
7 juli 2021 om 16:59
Ik denk dat Mvogo beter is. Die krijgt alleen overdreven veel kritiek.
 
gilau
 
4
7 juli 2021 om 17:28
Aardig wat punten nog wel, vertel!
 
Constant kante
 
3
7 juli 2021 om 18:02
Japie "ik vind Mvogo maar een hele matige keeper die PSV aardig wat punten heeft gekost afgelopen seizoen." Hoeveel punten dan precies, volgens jou? Want die strapatz in en tegen Groningen, die zo breed is uitgemeten, die heeft bijvoorbeeld gã©ã©n punt gekost he. Dat Drommel en Mvogo elkaar niet heel veel ontlopen, daar ben ik het vooralsnog eigenlijk wel mee eens. Het is vooral aan Drommel om duidelijk te maken dat hij echt beter is dan. Wel fijn als Mvogo zou blijven trouwens, want anders zal PSV ook nog op zoek moeten naar een reserve doelman. Want met Vincent Mã¼ller als tweede doelman het seizoen ingaan lijkt mij niet verstandig.
 
SneekPSV
 
3
7 juli 2021 om 20:15
Ik zie het totaal niet zitten met Drommel. Tegen Molenbeek bleef hij ook weer in zijn doel staan bij die tweede tegengoal. Alsof hij bang is uit zijn doel te komen. Bij Twente was dit ook al zo. Hij heeft prima reflexen, maar dat is het dan ook. Echt hoor, die gaat ons nog veel punten kosten. Dan heb ik nog meer vertrouwen in Müller.
 
Japie_Krekel
 
0
7 juli 2021 om 22:27
veel punten verspeeld is dan misschien niet de juiste bewoording, maar tegen o.a. FC Groningen en FC Emmen geeft hij gewoon een goal weg en zo leidde hij nog een aantal hachelijke momenten in. wel vaker een probleem met keepers die opeens willen gaan meevoetballen. die moeten juist de bal zo snel mogelijk lozen aan een medespeler die wel wat met een bal kan. ze staan niet voor niks op goal
 
RoySFNR
 
0
8 juli 2021 om 07:51
Wat een verrassing. Enige voorbeelden die je kan noemen zijn die van het begin van het seizoen en vervolgens doen alsof het hele seizoen zo gegaan is. Mvogo heeft er een aantal keer vreemd uitgezien met voorzetten en corners maar zijn meevoetballen was echt het probleem niet.
 
Benzema.
 
4
7 juli 2021 om 16:54
Prima, geen topkeeper maar toch wel een niveautje hoger dan Drommel.
 
El_Guaje7
 
12
7 juli 2021 om 16:58
Waar is dat op gebaseerd? Net als of Mvogo een geweldig afgelopen seizoen heeft gehad? Matige keeper, gaat meestal als een zak aardappelen naar de hoek. Drommel is niet gehuurd en vertegenwoordigd een transfersom lijkt me een makkelijke keuze.
 
Benzema.
 
4
7 juli 2021 om 17:15
Waar denk je dat het op gebaseerd is? Op hoe goed ze kunnen koken? Zoals ik al zei is Mvogo geen topper, maar ook weer niet zo slecht als velen hier denken, wat puur komt door die 2 dramatische wedstijden op het begin.
 
El_Guaje7
 
2
7 juli 2021 om 18:00
Wat een onzin, wellicht kan Mvogo beter koken dan keepen want ik kan me het afgelopen seizoen niet voor de geest halen dat hij persoonlijk maar ook één punt voor PSV heeft gepakt. Dat hij beter dan Drommel is vind ik dan ook een vrij gewaagde uitspraak.
 
MVB-PSV
 
15
7 juli 2021 om 16:55
Goh, ik wist niet dat Adana Dermispor Bruma ook wilde verkopen, dan moeten de Eindhovenaren wel snel zijn ja.
 
Rochus
 
1
7 juli 2021 om 16:56
Dan had je als PSV toch beter Zoet kunnen houden? Zowel Drommel als Mvogo vallen in die categorie (waarbij ik Drommel nog lager inschat dan Zoet). Ik beken eerlijk dat ik niet zo heel vaak PSV kijk, dus ik kan miszitten. Zoet werd voor minder verketterd dan wat Mvogo heeft laten zien afgelopen seizoen.
 
Psvlld
 
7
7 juli 2021 om 17:07
Zoet komt uit de jeugd en heeft volgens mij tot zijn 26ste bij PSV gespeeld (verhuur periodes daargelaten), lijkt me toch meer dan genoeg? Een speler heeft natuurlijk zelf ook ambities en heeft op een gegeven moment behoefte aan de volgende stap.
 
Constant kante
 
0
7 juli 2021 om 18:07
Precies dat. Zoet heeft lang bij PSV gezeten en was gewoon nooit een topkeeper. Hoezo zou je die dan moeten houden? Drommel lijkt de potentie te hebben om tot topdoelman uit te groeien. Maar die moet dat dus nog laten zien. Zoet heeft laten zien dat niet te zijn. Dat je die dan zou moeten houden, dat vind ik nergens op slaan.
 
Raiss.
 
6
7 juli 2021 om 16:57
Hoezo ondervinden de Eindhovenaren serieuze concurrentie? PSV is toch de verkopende club? Dus Besiktas heeft concurrentie en niet PSV..
 
oigatinha
 
1
7 juli 2021 om 19:36
Ja ik kan het ook niet anders lezen dan hoe jij het terecht uitlegt.
 
gomes1psv
 
5
7 juli 2021 om 17:17
Kan me niet voorstellen dat PSV met Mvogo als basiskeeper het seizoen ingaat. De Zwitser heeft zich totaal niet onderscheiden van de andere middelmaat in de Eredivisie. Drommel vind ik op zijn minst even goed of zelfs al iets beter en met zijn leeftijd heeft hij nog genoeg potentieel om door te groeien. Daarom en vanwege de waarde die hij in tegenstelling tot Mvogo vertegenwoordigt lijkt me Drommel een zekerheidje onder de lat. Wel opmerkelijk dat geen van beide keepers vooralsnog nr. 1 heeft gekregen.
 
Wildo
 
2
7 juli 2021 om 17:37
Ik heb ergens gelezen dat Drommel graag met nr. 16 op zijn rug wilde spelen!
 
Constant kante
 
0
7 juli 2021 om 18:03
Dat is dan gewoon zijn persoonlijke voorkeur. Zoals Waterreus ooit de voorkeur had voor rugnummer 23. Het nummer van Michael Jordan bij de Bulls in de Nba.
 
birotor
 
3
7 juli 2021 om 17:28
"voor de sluitpost uit Zwitserland, wiens transfersom op vijf miljoen euro ligt, is echter nog geen concreet bod binnengekomen in Oost-Duitsland." Nou, dat zegt al genoeg. Niemand wil hem hebben, althans niet voor 5 miljoen.
 
oigatinha
 
1
7 juli 2021 om 19:33
Even aanhaken op dat ander bericht over Ajax en de NL League: dit is dus precies een voorbeeld van slecht beleid. Je eigen keeper Unestahl geen kans geven, maar je als uithangbord voor een keeper van Leipzig laten misbruiken en er nog huurgeld voor betalen ook. De enige die hier beter van wordt is Leipzig. En het tweede seizoen bibberen of Leipzig zo gratieus zal zijn dat je dit nog een jaar mag doen. Ondertussen is je eigen goede keeper al weg gelopen. Ik kom er met mijn kop niet bij.
 
Boris19
 
0
7 juli 2021 om 23:29
Wat heeft je uiteenzetting met het artikel over de NL League te maken?