'Hopelijk kan Kluivert een verrassing worden in de Serie A'
Zaterdag, 18 augustus 2018 om 13:20

AS Roma trapt het competitieseizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Torino. Justin Kluivert maakt deel uit van de 24-koppige selectie en Luca Toni is benieuwd wat de negentienjarige linksbuiten gaat laten zien. De oud-spits zegt de nodige verwachtingen te hebben van de international van Oranje.

"We moeten hem nog een beetje ontdekken, dat geldt eigenlijk voor het hele nieuwe Roma. Maar ik denk dat hij een geweldige aankoop is voor de toekomst. Soms kan hij onvoorspelbaar zijn, maar hopelijk weet hij zijn plekje te vinden en kan hij een verrassing worden in de Serie A", aldus de 41-jarige Toni in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Sportief directeur Monchi maakte 17,25 miljoen euro over naar de bankrekening van Ajax; Kluivert had nog maar een contract voor één seizoen in de Johan Cruijff ArenA. De transfersom kan door variabelen oplopen tot 22,75 miljoen. Kluivert tekende in het Stadio Olimpico een contract voor vijf seizoenen.

In een interview met de Volkskrant vertelde Kluivert kort voor zijn transfer dat hij de houding van de clubleiding van Ajax niet kon waarderen: "Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld (…) Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader", zo werd Kluivert geciteerd.

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
2
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
22
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (78)

 
Mempis DenPay
 
10
18 augustus 2018 om 13:36
Verras ons Kluivert.In mijn mening ben je geen exceptioneel talent dat het bij Roma zondermeer gaat maken.Doch een dosis geluk. Een kans krijgen om te spelen en een paar potjes achter elkaar en wie weet wat ervan komt. Vwb de houding van Ajax,het zal wel van 2 kanten komen..Zaakwaarnemertje en Ajax
 
djablacka
 
15
18 augustus 2018 om 13:51
Hij deed het best aardig bij Ajax, maakte mooie goals maar wisselde goede wedstrijden af met dramatische. En dat in de nu definitieve micky mouse league. AZ Vitesse en Feyenoord lukt het niet zich te kwalificeren tegen dramatische tegenstanders (Basel heeft dan nog enig niveau, de rest is pure middelmaat). Als je goed bent in de ED stelt dat Europees niets voor. Daarom verbaasd het mij ook niet dat de selecties grotendeels intact zijn gebleven. Weinig interesse.
 
DeBroerVanTheo
 
6
18 augustus 2018 om 14:40
Gastje is 19 hè. Tuurlijk is het wel een exceptioneel talent. Het probleem met potentie is alleen dat je nooit weet hoeveel er van waargemaakt kan worden.
 
Bergy
 
10
18 augustus 2018 om 14:45
Wisselde goede wedstrijden af met dramatische??? Dat doe je nou eenmaal als je 17/18 bent. Kluivert is gewoon Nederlands grootste aanvallende talent.
 
MaxMaaskant
 
11
18 augustus 2018 om 14:50
Nee hoor Bergwijn is beter!
 
fchondenbrok
 
10
18 augustus 2018 om 14:51
Uh bergwijn vind ik toch echt beter dan Kluivert
 
memphisdepay
 
9
18 augustus 2018 om 14:59
Bergwijn is ook wat ouder, daarnaast vind ik het onzin om te zeggen wie de betere voetballer is want ze hebben beide hele goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden. Die 2 vond ik redelijk gelijkwaardig vorig seizoen.
 
Balenciaga
 
2
18 augustus 2018 om 15:03
Bergwijn, Redan, Zirkzee en Chong zijn wel grotere talenten gok ik zo. Ik vergeet er vast nog een aantal, maar Kluivert is zeker niet het grootste talent. Bergwijn heeft in de Eredivisie al meer bewezen dan Kluivert en ook daadwerkelijk prijzen gepakt. Als hij naar Roma zou gaan zou het niemand verbazen, maar bij de transfer van Kluivert vragen velen zich toch af of het wel een slimme zet van hem is geweest. We shall see.
 
memphisdepay
 
6
18 augustus 2018 om 15:15
Onderschat Kluivert niet zo want hij heeft echt de potentie om ver te komen. Hij heeft niet het beste inzicht en zal niet vaak spelers vrij zetten voor de goal wat buitenspelers als Hazard, Messi of Neymar bijvoorbeeld wel veel doen. Toch is hij wel erg snel en vooral extreem snel weg want zijn acceleratie met de bal kan van een exceptioneel hoog niveau worden. Als Kluivert meer een killer kan worden met een uitstekende trap dan kan het gewoon een topspeler worden want met zijn dribbel, behendigheid, snelheid en acceleratie heeft hij veel kwaliteiten. Chong, Redan en Zirkzee zijn goede talenten natuurlijk maar hun kans op speeltijd is vrij uitzichtloos momenteel.
 
mayarood
 
12
18 augustus 2018 om 13:38
Hij mag blij zijn als hij speelminuten krijgt....
 
MartinaRody
 
35
18 augustus 2018 om 13:39
Op basis van wat? Van zijn achternaam? Ik begrijp de huidige stand van devoetbal wereld niet meer. Objectief bezien heeft kluivert 1 duel geweldig gespeeld en dat was tegen nice thuis. Daarna liet hij aardige dingen zien tegen ado en co. Verlaat de ED terwijl hij zelfs het niveau van depay in zijn slechtste seizoen niet heeft gehaald. En dat in een ED die per jaar devalueert. Deze man gaat net als klaassen eindigen. En klaassen heeft door zijn werklust wat bereikt in de ED. Waar deze man alle mentaliteit onbeert.
 
jeroenassen
 
30
18 augustus 2018 om 13:47
Nou doe je Justin wel een beetje te kort. Ja hij is te vroeg naar het buitenland gegaan en persoonlijk vindt ik hem een arrogant ventje, maar hij kan zeker voetballen. Hij heeft heerlijke dribbels laten zien en prima doelpunten gemaakt. Desondanks heb ik ook zeker mijn twijfels of hij het gaat redden bij Roma. Klaassen is inderdaad door de mand gevallen bij Everton maar hij heeft ook niet echt de kans gekregen om zich te bewijzen. Hoop van harte dat hij zijn oude niveau kan oppakken in Bremen.
 
MartinaRody
 
2
18 augustus 2018 om 13:52
Laat ik vooropstellen dat ik van hem van harte gun wanneer hij woord bij daad zou voegen en net zo gaat ballen als ie praat. Maar ik heb geen enkel aanknopingspunt om te denken dat deze meneer gaat slagen in de voetballerij. heerlijke dribbels? is dit de maatstaf ja? Miss zijn we het verleerd als supporters, maar slagen in de voetballerij ereist dat je constant presteert. Als je al in de ED niet 2 duels achter elkaar constant kunt voetballen, dan kun je het schudden. Ook al was je vader een grootheid. (wat heeft die vader van hem mij trouwens in extase gebracht..doelpunt tegen brazilie 98...intikker CL finale..damn, maar dat effe terzijde).
 
jeroenassen
 
3
18 augustus 2018 om 14:00
Daarom gaat die ook te vroeg weg. Zo jong een seizoen constant spelen kan bijna niemand. De Ligt krijgt ook echt nog wel een mindere fase en Frenkie de ong, die werkelijk door iedereen de hemel in geprezen wordt, is soms ook een hele wedstrijd onzichtbaar. En nee, hij is echt niet gehaald omdat zijn vader Patrick Kluivert heet....
 
Japie_Krekel
 
5
18 augustus 2018 om 14:03
@martinarody bij Frenkie De Jong zijn zijn heerlijke dribbels wel de maatstaf en die word door veel supporters gewoon gezien als een "supertalent" die makkelijk zou mee kunnen bij Barcelona
 
MartinaRody
 
5
18 augustus 2018 om 14:12
Ik snap de wijze waarop jij redeneert niet echt. Voor Frenkie de jong geldt hetzelfde die is zelfs AL 21 jaar en wordt nog steeds super talent genoemd, puur omdat barca hem zet op een lijstje waar nog 100 andere leuke spelers op staan. Kap eens met dat ophemelen en kijk naar de feiten. En de feiten zeggen: frenkie de jong mag niet eens op zijn favoriete positie spelen en dat bij, met alle respect ajax. De maatstaf is voor een supertalent is heel simpel: je debuteert, draait paar seizoen constant, maakt belangrijke goals, gedraagt je volwasssen en hebt respect naar iedereen en vertrekt vervolgens eervol naar stapje hogerop.
 
jeroenassen
 
3
18 augustus 2018 om 14:19
Ik vindt Frenkie ook niet perse een super talent, maar hij wordt door iedereen de hemel ingeprezen. Dus ja, ik zal er wel naast zitten... Echte super talenten heeft Nederland niet. Een nieuwe Messi of Iniesta loopt hier niet rondt, en precies wat jij zegt, Maar even terug op Kluivert, Die jongen kan echt voetballen en heeft het zeker in hem om re slagen bij Roma (maakt hem nog geen wereldspeler) mits hij niet naast zijn schoenen gaat lopen en zijn koppie erbij houdt.
 
Japie_Krekel
 
3
18 augustus 2018 om 14:24
@martinarody dan ben ik blij dat jij iig een realistische kijk op de zaken hebt. ik vind Kluivert, Frenkie De Jong, Eiting en Van De Beek allemaal grote talenten maar op internationaal niveau hebben ze allemaal nog alles te bewijzen De Ligt en Dolberg vind ik een ander verhaal want die heb ik ook al in Europees verband het verschil zien maken toen onder Peter Bosz in de Europa League. dat zijn imo echt 2 toptalenten alleen heeft Dolberg het probleem dat hij steeds geblesseerd is waardoor zijn ontwikkeling kan gaan stagneren
 
EdoGillissen
 
3
18 augustus 2018 om 15:12
Martina Rody Zo was het 20 jaar geleden. Nu niet meer. Topclubs zijn in een verhitte race verwikkeld om zo snel mogelijk de toekomstige toppers te kopen. Die wachten niet tot ze stabiel zijn, want dan zijn ze te laat omdat een andere club ze dan gekocht heeft. Dus ze kijken naar spelers, kijken naar de flarden toptalent die je soms ziet, en dan kopen ze ze. Ook als dat toptalent er 90% van de tijd nog niet uit komt. Supporters klagen daar terecht over, maar je kan maar beter accepteren dat het nu zo werkt. Scheelt een hoop frustratie.
 
jeroenassen
 
1
18 augustus 2018 om 15:30
Dat telt zeker mee. Clubs strijden soms massaal om een handtekening van een talent. sterker nog, ze vertrekken soms als jochie van 15 al naar een Europese topclub. Kijk naar Odegaard, kan je die nu nog een toptalent noemen? Hij viel mij behoorlijk tegen bij Heerenveen. Maar ja, als Real Madrid had gewacht, was die misschien wel naar een concurrent zijn gegaan. En wat als hij toen wel uit de verf kwam? ...
 
frietmet
 
1
18 augustus 2018 om 15:57
Eigenlijk gooien de topclubs hun eigen glazen in met het aantrekken van toptalenten op jonge leeftijd. Deze talenten krijgen niet de tijd en ruimte om zich te ontpoppen tot stervoetballers; zoals odegaard oa. Een kwalijke trend in het hedendaagse voetbal.
 
jeroenassen
 
0
18 augustus 2018 om 16:07
Absoluut. Maar ze zijn allemaal bang dat ze naar een ander gaan en daar uitgroeien tot een grote speler. Alleen is de kans tegenwoordig alleen maar groter dat het niks wordt. Kijk naar Chelsea, speler worden 5 a 6 keer uitgeleend en uiteindelijk verkocht omdat ze niks toevoegen. Het zou eigenlijk ook verboden moeten worden. Pas iemand kopen als die 18 is.
 
frietmet
 
1
18 augustus 2018 om 16:11
Een destructieve beweging vind ik het, een soort van tactiek der verschroeide aarde. Laten we het maar vernietigen, voordat de concurrentie er profijt van heeft
 
AlexDelPiero10
 
36
18 augustus 2018 om 13:52
Als je niet ziet dat deze jongen enorm veel potentieel heeft en een rasvoetballer is ben je oftewel voetbal blind oftewel haatdragend waardoor niet meer objectief.
 
MartinaRody
 
2
18 augustus 2018 om 13:57
Potentie? Kun je dat even concreet maken door middel van feiten?
 
AlexDelPiero10
 
22
18 augustus 2018 om 14:00
Pak je phone, open YT, zoek de compilaties van volledige potjes, en besef dan dat je het over een amper 19 jarig ventje hebt dat al vrij vlot scoort en technisch gewoon subliem is. En probeer dit te doen op een objectieve manier.
 
MartinaRody
 
15
18 augustus 2018 om 14:04
Hahaha, klassiekertje. Zo kan ik van Speler B die bij excelsior 31 balt ook aardige compilaties maken. Afijn, als dit jouw antwoord is op mijn vraag feiten te komen dan weet ik voldoende.
 
AlexDelPiero10
 
30
18 augustus 2018 om 14:05
Ik zeg toch van volledige potjes, ben je nu echt blind of selectief blind? Je kan wel popu doen maar jij bent net degene die niet reageert op wat ik nu net zeg.
 
Sirius
 
4
18 augustus 2018 om 15:33
@martinarody Als je met 18 jaar in de basis staat bij Ajax en al opgeroepen bent voor Oranje, heb je inderdaad potentie. Je gaat toch niet serieus zeggen dat Kluivert geen potentie heeft?! Je kan veel van die jongen vinden, maar veel talent heeft hij zeker wel.
 
sleven7
 
12
18 augustus 2018 om 13:52
eerlijk, hij heeft toch wel meer talent dan Klaassen?
 
MartinaRody
 
0
18 augustus 2018 om 13:59
Ik heb ook nergens gezegd dat hij minder of meer talent heeft dan klaassen. Ik heb klaassen erbij gehaald om te illustreren hoe een hype een flop van juweleeste kan worden. Ongeacht je potentie.
 
AlexDelPiero10
 
25
18 augustus 2018 om 14:02
Klaassen is nooit een hype geweest, dat een Engelse middenmoter teveel betaald voor een werkpaard zonder enige extra's betekend niet dat we over een hype spreken. Klaassen is een saaie doordeweekse eenheidsworst met een matige techniek en veel te weinig body, JK kan fantastisch dribbelen, schieten, is snel en heeft dat beetje extra’s. In niks vallen die twee te vergelijken.
 
MartinaRody
 
1
18 augustus 2018 om 14:06
Misschien moet jij even met een gewaardeerd lid hier contacteren. HIj heet Lee. Vraag hem even wat hij toentertijd riep over klaassen en wat zijn reactie telkens was als ik zei dat hij never nooit 25+ mio waard zou zijn. Mensen op voetbalzone reageren op waan van de dag. Er zijn weinig mensen die het spelletje snappen anno nu. Daar kun je niets aan doen hoor, ik bedoel, kijk naar studiosport. We zijn met speelronde 1 bezig en de heren deskundigen draaien 360 graden om. Hilarisch.
 
sleven7
 
8
18 augustus 2018 om 14:06
je ben zo pessimistisch vandaar. i.p.v onze voetballers over grenzen te steunen.
 
 
3
18 augustus 2018 om 14:08
Groot fan van Kluivert zeg. Talent heeftie wel, maar rendement ontbreekt en consistentie ook. Talent alleen is niet genoeg.
 
sleven7
 
4
18 augustus 2018 om 14:10
Dude, hij is 19!
 
AlexDelPiero10
 
9
18 augustus 2018 om 14:13
Migi Ben geen fan van Kluivert ben zelfs geen Nl’r, ik ben gewoon objectief, hoeveel 19 jarige hebben een vet rendement van het begin af aan en zijn consistent? Exact, 1 of 2, de supertalenten categorie Neymar Mbappe, Kluivert is gewoon een erg groot talent.
 
-Riciotto-
 
10
18 augustus 2018 om 14:32
360 graden? Dan zijn ze weer bij t begin (of eind). Bedoel je niet 180 graden ??
 
frietmet
 
1
18 augustus 2018 om 15:59
360 graden draaien en je bent terug bij het begin, over hilarisch gesproken
 
SpeedyAFC
 
0
18 augustus 2018 om 16:51
#sleven7 Talent in wat? In kracht, in doorzettingsvermogen of in snelheid en techniek? Je vergelijkt appels met peren. Vergelijk Justin liever met Neres of Lozano. En dan waren zijn cijfers afgelopen seizoen echt stukken minder. De potentie is er zeker echter zijn huidige kunnen is niet van het niveau wat vereist is om te slagen bij Roma. Hij komt in de serie A gewoon betere verdedigers tegen dan in de eredivisie. Hij zal echt heel snel stappen moeten zetten anders verdwijnt hij naar de bank of zelfs naar de tribune. Als je niet speelt, dan is groeien ontzettend lastig. Hij is er kennelijk zelf van overtuigd dat hij die stappen heel snel kan zetten maar ik heb mijn vraagtekens. De tijd zal het ons leren.
 
JanNijhof
 
0
19 augustus 2018 om 10:45
MartinaRody, Jij hebt dat verstand van het spelletje blijkbaar wel. Vage opmerkingen over ene meneer Lee en over de "deskundigen bij Studio Sport". Maar misschien mag ik je in herinnering brengen wie heel veel vertrouwen had in het talent van Klaassen? Dat was een hele grote voetballer, één van de grootste aller tijden, maar die helaas niet meer leeft. Klaassen kon op de "6" uit de voeten, was in veel wedstrijden bij Ajax degene die de score wist open te breken, speelde als jong knaapje een geweldige wedstrijd tegen Barca. Maar jij snapt het spelletje natuurlijk beter. Pfff
 
Bergy
 
3
18 augustus 2018 om 14:46
Kluivert vergelijken met Klassen. Dat is net zo iets als een Porsche vergelijken met een trekker.
 
frietmet
 
0
18 augustus 2018 om 16:01
Helemaal geen vreemde vergelijking dus, aangezien Porsche (evenals bv Lamborghini) trekkers produceert
 
Japie_Krekel
 
25
18 augustus 2018 om 13:41
logokusser, overhypt talent, verwaand ventje comments....incoming
 
MartinaRody
 
20
18 augustus 2018 om 13:45
Hoe zou jij anders iemand typeren die zegt: 'zolang ik bij ajax speel, verliest ajax niet tegen psv'? De rest is geschiedenis. Deze man is te gevoelig voor commentaar van buitenwereld, te gevoelig dat ie in zijn eer wordt aangetast en daarom zeer ongeschikt materieel om zelfs de subtop te bereiken. Deze transfer dankt hij dan ook enkel aan de zijn achternaam. Een gokje van 18mio euro. Daar konden de italianen heel wat bruggen, vrijwillig, van onderhouden
 
Japie_Krekel
 
31
18 augustus 2018 om 13:55
@martinarody ik zie het gewoon als een talentvolle speler die sportief een stap omhoog kan maken en op jonge leeftijd waarschijnlijk ook financieel aardig kan cashen dus ik vind er niet zoveel mis mee hij kan ook net als Klaassen blijven voor de zogenaamde "zekerheid" bij Ajax en uiteindelijk bij Werder Bremen eindigen. daar zou ik ook niet echt vrolijk van worden als speler AS Roma is een prachtige club die talenten regelmatig de kans geeft dus ik snap wel dat hij dit avontuur niet laat lopen. AC Milan, Inter, Juventus en Napoli zijn toch interessantere affiches dan Psv, AZ, Groningen en Utrecht sommige supporters vind ik ook zo simpel als maar zijn kan. toen hij bij Ajax voetbalde vonden ze Kluivert een "supertalent" en nu hij een keuze maakt die niet heel populair is is het een overhypt talent. ik vind het allemaal best wel komisch eigenlijk de reacties Cilissen zit al 2 jaar op de bank bij Barcelona en dat is dan opeens zogenaamd een Europese topkeeper terwijl hij alleen mag opdraven in een paar bekerwedstrijdjes en in de finale van de beker gewoon weer op de bank mag plaats nemen. Kluivert zijn seizoen is amper begonnen en nu al heeft hij zogenaamd zijn carriere verziekt
 
MartinaRody
 
2
18 augustus 2018 om 14:02
Uhm, sommige supporters? Op wie doel je? Als je mij daaronder schaart, dan wil ik jou effe uit je droom helpen: ook toen hij bij ajax speelde (speelde is groot woord, want hij werd zelfs gepaseerd door younes) riep ik al: dit is niets, en wordt niets.
 
Japie_Krekel
 
4
18 augustus 2018 om 14:05
@martinarody ik doelde alleen op de mensen die dat wel gedaan hebben. die eerst Kluivert bombarderen tot "supertalent" en hem bij een vertrek neerzetten als een overhypt talent
 
blackpool
 
6
18 augustus 2018 om 14:26
Daartegenover staan de mensen die hem vorig seizoen zo rond de helft van de competitie een vervelend typisch Amsterdams blufgozertje vonden met z'n grote mond. Nog niets bewezen en nu al arrogant doen. Toen kwamen de reacties na zijn oproep voor Oranje. Belachelijk vond men dat. Tegenwoordig wordt iedereen die 2 wedstrijden bij Ajax goed gespeeld heeft opgeroepen. Dat waren de reacties van de niet Ajax fans. De meningen van de Ajax en niet Ajax fans zijn grotendeels precies omgekeerd in een jaar... Zal vast wel een stukje supportersemotie bij zitten..;-)
 
Bergy
 
1
18 augustus 2018 om 14:49
Helemaal mee eens. Het kan altijd misgaan maar talent heeft die zeker.
 
Dysentery Gary
 
9
18 augustus 2018 om 13:47
Weet jij een goede recept voor het maken van aspergesoep? Ik zoek me scheel op het internet maar kan niks vinden. Misschien kijk ik wel met me neus.
 
FikretÇelik
 
8
18 augustus 2018 om 13:43
Wordt 1 grote flop. Speelt over een half jaar waarschijnlijk ergens in de Serie B en over een jaar bij VV Rijen.
 
Mempis DenPay
 
9
18 augustus 2018 om 13:50
haha Rijen da's lekker dichtbij ga ik zeker een keer kijken...Zich in de kijker spelen voor Willem2
 
LeonDH
 
13
18 augustus 2018 om 13:49
Geweldig die haat?? monchi heeft puik werk geleverd bij sevilla waardoor hun een paar x de Europa league hebben gewonnen. Monchi stond bij een paar clubs in de belangstelling. Het moet uiteraard nog blijken hoe Kluivert zich ontwikkeld maar monchi heeft talent om talent aan te trekken. Ik zie Kluivert gewoon slagen bij Roma alleen moet en wordt hij langzaam aan gebracht.
 
FCBogarde
 
4
18 augustus 2018 om 13:50
Laten we het vooral hopen. Voor hemzelf en voor AS Roma ! Wij hebben mooi die 17 miljoen alvast te pakken en daarvoor in de plaats hebben we Tadic. Ik verwacht dat hij veel meer van toegevoegde waarde zal zijn dan onze logokusser, die het soms verrassend deed (maar vooral tegen de lager geklasseerde clubs). Ik denk dat iedereen blij is, zoals het nu gelopen is. No hard feelings anymore !!
 
AchiZozo
 
4
18 augustus 2018 om 13:50
Hij is een talent die binnen no time stappen heeft gemaakt naar de subtop van Europa. Hij is 19 en speelt bij een team dat constanter is dan Ajax. Het niveau van de 2 teams scheelt op papier niet eens zoveel in het voordeel van Roma. Hij kan zich nu ontwikkelen in een sterkere competitie. Sterkte die de eredivisie mist en Ajax dus alleen met Europees voetbal ervaart. Daar zal hij toch tegen Juve, inter, napoli, lazio, Ac spelen. 10 potten allen van wereld niveau! Dan heb je nog teams als Sampdoria, Torino, etc... Stukken beter dan een FC Utrecht, Groningen en Heerenveen. Zijn keus is wel degelijk een juiste keuze. Hij zal vast vaak genoeg minuten mogen maken en na 2 jaar zal die er wel staan. Binnen 3 en 5 jaar zal hij de stap kunnen maken naar een topclub.
 
DylanVan Herpen
 
8
18 augustus 2018 om 14:19
Wacht zeg je nu dat het niveau van Ajax en as roma op papier niet veel verschilt. Roma heeft de halve finale cl gehaald. Afgelopen jaar en geen enkele speler van ajax zou de basjs halen bij roma
 
blackpool
 
0
18 augustus 2018 om 14:31
Dus Kluivert zou dan de eerste zijn die dan wel een basisplaats gaat halen?
 
AchiZozo
 
0
18 augustus 2018 om 14:55
FC porto won de CL... Dat maakt je niet perse de beste ploeg die er is of een veel betere. Je bent alleen de ploeg die het meest constant presteerde. Zoals ik zei, Roma is constanter. Op papier scheelt het niet veel van Ajax. Als je het nou over een Juventus/Barca/Real/City/Bayern/Psg hebt. Dan zeg je me wel wat dat hij het niveau niet aankan. De flankspelers zijn daar van wereldklasse en natuurlijk de absolute wereldklasse Robben/Ribery/messi/ronaldo/bale/Suarez/Neymar/Mbappe
 
sniewaar
 
3
18 augustus 2018 om 15:33
Op papier scheelt het niet eens zoveel? Ik zie echt geen Fazio, De Rossi, Nzonzi, Pastore of Dzeko rondlopen in Amsterdam hoor.
 
AchiZozo
 
0
18 augustus 2018 om 16:08
Op de Rossi die er al jaren zit na hebben de anderen het ook niet echt gered bij een top club. Dus zijn het dan wel voetballers die aan de top zitten? Een jonge speler kan er nog komen. Een al wat oudere is een gewaardeerde kracht bij de club waar ze nu zitten en het net niet gered hebben bij de club waar ze zaten.
 
sleven7
 
6
18 augustus 2018 om 13:54
wat ik ook niet snap, is dat niemand het hem gunt! als hij zou slagen is dat toch een uithangbord voor het Nederlands voetbal??
 
-Riciotto-
 
1
18 augustus 2018 om 14:33
Nou zeg eerlijk, de manier waarop hij zichzelf presenteert is niet bepaald in zijn voordeel.
 
sleven7
 
3
18 augustus 2018 om 15:03
zeker ajacied jij? kritisch zijn mag! Maar misgun en haat?
 
JuventusPuglia
 
7
18 augustus 2018 om 13:57
Wat een haat hier zeg wauw, Ik zie het hem wel goed doen. Heeft snelheid, Een redelijk goeie voorzet en hij kan eventueel naar binnen snijden. Je ziet ook dat hij iemand is met een goede mentaliteit die er echt voor wil gaan. Maar goed mensen kunnen blijkbaar nog steeds niet inzien dat het een mooie stap is en AS Roma juist een hele goede keuze is
 
Jarno11
 
6
18 augustus 2018 om 14:07
As Roma is een stap vooruit in ieder opzicht. Hij verdient meer, speelt in een veel sterkere competitie, tevens CL. Mooi land en geweldige stad. Heeft betere teamgenoten en hij krijgt waarschijnlijk net zoveel speeltijd als bij Ajax. Want door Tadic en Neres was zijn basisplaats ook niet zeker bij Ajax.
 
blackpool
 
0
18 augustus 2018 om 14:29
Dus Tadic en Neres zijn beter dan Kluivert volgens jou aangezien jij niet zeker bent van speeltijd. Zal hij dan bij Roma wel grotendeels basis staan? Ook onzeker. We gaan het zien.
 
PorQue
 
4
18 augustus 2018 om 14:25
Ik hoop dat Kluivert een grote positieve verassing wordt daar. Alleen vanwege de walgelijke hetze tegen die jongen. Hoop dat hij ze allemaal stil voetbalt en uiteindelijk schijnheilig voor hem laat juichen wanneer hij ook voor Oranje gaat scoren.
 
sccajax
 
0
18 augustus 2018 om 15:22
Laten we het hopen met het oog op het Nederlands elftal. Deed het bij Ajax zeker niet slecht maar serie A is natuurlijk wel wat anders.
 
AntonieAjax
 
1
18 augustus 2018 om 15:30
Ik zie Kluivert zich uiteindelijk wel ontwikkelen tot een gewaardeerde kracht bij AS Roma. Hij heeft een paar eigenschappen die belangrijk en waardevol kunnen zijn om uiteindelijk de top te halen. Hij heeft namelijk het zelfvertrouwen, de drive, is echt snel, redelijk tweebenig en heeft een goed schot.
 
leipek
 
1
18 augustus 2018 om 15:53
Overigens lees je nergens in de Nederlandse media dat de Italiaanse supporters hem al uitkotsen na ze uitspraken.
 
Paramaribo
 
0
18 augustus 2018 om 16:29
Kan je daar wat meer over vertellen? Ik kan het me overigens goed voorstellen aangezien ik vind dat hij de persoonlijkheid van een stuk drijfhout heeft.
 
Serra010
 
0
18 augustus 2018 om 17:01
Als jullie niet zien hoeveel snelheid en dreiging Kluivert in z'n spel heeft snap ik het ook niet meer. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen en de meeste van jullie dus zal verassen.
 
Janny1973
 
0
18 augustus 2018 om 17:18
Die gaat het niet redden bij Roma. Stap is veel te groot en de druk om te presteren bij Roma ook. Alleen de echte toppers lukken dat en hij is geen topper. Bij Ajax was hij al geen topper.
 
ENOHbaws
 
0
19 augustus 2018 om 00:37
Weet Iemand hoe groot de kans is dat hij morgen start??
 
ErrolBergen
 
0
19 augustus 2018 om 11:48
Waarom zou Kluivert niet kunnen slagen. Argumenten als hij is jong heeft goede en slechte wedstrijden afgewisseld. Al dat soort argumenten duiden voor mij op afgunst. Als je kansen krijgt moet je die grijpen zo zit de maatschappij inmekaar. Laat die jongen met rust.