Huntelaar kiest in lockdown voor opmerkelijke kapper: 'Ik ben zeer tevreden'
Zaterdag, 30 januari 2021 om 09:42

In zowel Nederland als Duitsland kwamen de profvoetballers in opspraak vanwege vermeende illegale kappersbezoeken, maar Klaas-Jan Huntelaar houdt zich keurig aan de regels. De 37-jarige spits van Schalke 04 liet zich onlangs knippen door ploeggenoot Omar Mascarell, die tijdens de lockdown meer spelers van de Duitse hekkensluiter knipt.

"Ik heb eerst gekeken hoe hij de andere jongens bij ons had geknipt", zegt Huntelaar met een glimlach op de persconferentie van Schalke. "Toen heb ik besloten om me toch maar door hem te laten knippen. Ik moet zeggen: ik ben zeer tevreden. En mijn vrouw ook, dat wil ook wel wat zeggen." Zo kan Huntelaar, die volledig hersteld is van een kuitblessure, zaterdag met een frisse coupe zijn rentree gaan maken voor Schalke.

Trainer Christian Gross gaf vrijdag aan dat Huntelaar zaterdag tegen Werder Bremen in ieder geval minuten zal gaan maken. "Ik ben blij dat ik kan mededelen dat Klaas-Jan meereist naar Bremen en we zijn zelfs van plan om hem speelminuten te geven", aldus Gross, die waarschijnlijk geen basisplaats aan Huntelaar geeft. "Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer op het veld staan, maar je moet een blessure natuurlijk wel goed laten genezen. Anders hou je week na week problemen en gaat de blessure uiteindelijk misschien wel helemaal niet over."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
0
   
10:32
10:32
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
3
   
10:26
10:26
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
14
   
09:48
09:48
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
4
   
09:37
09:37
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Broodje Eend
 
6
30 januari 2021 om 10:06
Maar wat is nou het verschil qua risico en impact? De kappers hebben nog steeds geen inkomen en het risico op besmetting bestaat nog steeds.
 
Ajaxenschede
 
38
30 januari 2021 om 10:14
Het verschil qua risico is dat Huntelaar toch al de hele dag met zijn teamgenoten doorbrengt en dat deze bijna dagelijk getest worden waardoor het praktisch onmogelijk is om elkaar te besmetten. Daarnaast is het natuurlijk belachelijk dat beroepen als kappers dicht moeten omdat juist daar prima op afspraak zou kunnen werken of dat je als klant desnoods een negatieve test van maximaal 2 dagen oud met kunnen laten zien.
 
Medellin
 
8
30 januari 2021 om 10:18
@ajax Het is niet belachelijk dat een kapper dicht is, blijkbaar kwamen daar veel besmettingen door. Hoe moeilijk is het om risico's te verkleinen en vermijden.
 
Bassianos
 
6
30 januari 2021 om 10:19
Onderscheid maken in beroepen is ook niet zo handig wel? Er valt van elk beroep wel iets te zeggen.. Door en accepteren maar. Hoe fucking kut het ook allemaal is..
 
Ajaxenschede
 
7
30 januari 2021 om 11:31
@medellin, De grootste besmettinghaarden waren voor zover ome Rutte altijd zei, op kantoor en thuis, maar bij mensen thuis word nauwelijks gecontroleerd en het onnodig op kantoor werken willen ze wat ik uit het debat begreep nu pas sinds de avondklok begonnen is gaan controleren. Ondertussen is het stampensvol in supermarkten en winkels als de kruidvat en mogen o.a. bloemmisten en snoepwinkels wel openblijven. Dat kappers ook dicht moesten kan ik in beginsel nog mee leven, maar als ik vervolgens die complete willekeur zie die de overheid hanteert, het vanaf het moment dat het virus ontdekt werd in China al achter de feiten aanlopen en het constante nemen van maatregelen die geen of nauwelijks effect hebben, dan vind ik het dus wel belachelijk dat beroepen als kappers, waar je heel gecontroleerd volgens de adviezen kan werken of zelfs met extra maatregelen dan allemaal dicht zijn.
 
Ajaxenschede
 
2
30 januari 2021 om 11:33
@bassianos, We maken al onderscheid in beroepen. Of vind jij dat het openblijven van bijvoorbeeld de Jamin van cruciaal belang is voor de maatschappij?
 
SCIREA1897
 
5
30 januari 2021 om 11:58
"blijkbaar kwamen daar veel besmettingen door" okee.. Dat kan.. Maar het ook niet zo zijn. We zijn nu een jaar verder en niemand weet waar de besmettingen vandaan komen. Dan alles maar dicht
 
Medellin
 
10
30 januari 2021 om 10:17
Een kapper die elke dag 20-30-40 mensen over de vloer krijgt, die elk weer naar hun eigen gezin en mogelijk werk gaan. Deze voetballers zitten sowieso al bij elkaar in de kleedkamer, worden (ook) elke week getest, de controle is er groter.
 
SCIREA1897
 
6
30 januari 2021 om 11:55
Ik zie mijn zus sowieso al 2x in de week, dan mag mijn zus mij ook knippen?
 
Rodeduivelfan
 
1
30 januari 2021 om 12:56
Ik snap eerlijk gezegd wat mensen hier niet aan snappen. Ze worden regelmatig getest en kappers en hun klanten niet. Daar heb je je verschil in risico.
 
SCIREA1897
 
2
30 januari 2021 om 13:34
Rodedijvelfan mijn collega's worden ook niet getest. Miljoenen mensen zijn nogsteeds op kantoor/werk zonder test. Zolang jij je loon maar krijgt toch?
 
Rodeduivelfan
 
0
31 januari 2021 om 08:56
Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je hiermee bedoelt als antwoord op mijn reactie?
 
Murad
 
0
30 januari 2021 om 12:26
Had echt niet verwacht dat Huntelaar de stap naar Shalke zou maken maar hij heeft op bijna de perfecte manier afscheid genomen van Ajax zeker wanneer je als speler halverwege het seizoen vertrekt. Verwacht er niet veel van maar het zou toch wel mooi zijn mocht hij het samen met zijn teamgenoten flikken om Shalke erin te houden. De transfer van Kolasinac pakt tot nog toe goed uit, hopelijk geld het zelfde voor Huntelaar.