Huntelaar onbewust van provocatie: 'Dat was niet neerbuigend bedoeld'
Woensdag, 13 maart 2019 om 08:30

Ajax wist vorige week dinsdag vriend en vijand te verrassen door Real Madrid met 1-4 te verslaan en de Koninklijke zodoende uit de Champions League te knikkeren. Klaas-Jan Huntelaar vierde na afloop van het duel een uitgebreid feestje in het Santiago Bernabéu. De wijze waarop de spits de overwinning vierde, viel niet bij iedereen in de smaak in Spanje.

Huntelaar heeft een verleden bij de Spaanse topclub, maar zegt in gesprek met Voetbal International dat hij bij het juichen niet heeft stilgestaan bij zijn geschiedenis in Madrid. "Nee, joh, daar heb ik helemaal niet bij stilgestaan. Het was gewoon blijdschap van ons succes. Het was een geweldige avond en na afloop vierden we dat met al die fans."

"Ik zweepte de boel op door met mijn arm te zwaaien. In mijn hand had ik het shirt van Real, maar dat was niet neerbuigend bedoeld of zo", stelt de veteraan, die het tenue had gekregen van voormalig ploeggenoot Marcelo. Komende vrijdag vindt de loting voor de kwartfinales van de Champions League plaats. Huntelaar ziet wel welke club Ajax gaat treffen.

"Ik hoop niet op Manchester City of Atlético Madrid (dinsdagavond uitgeschakeld door Juventus, red.), verder zie ik het wel. We moeten nu vooral met zijn allen beseffen tot waartoe we in staat zijn. Als je Real Madrid uitschakelt, en dat ook nog eens op zo'n manier, dan is dat een bevestiging dat we nog veel meer kunnen bereiken", besluit Huntelaar.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
0
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
2
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
24
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Burg
 
27
13 maart 2019 om 08:34
Nou Klaas Jan, begrijp dat je dat zegt en geloof het ook wel. Maakt me niet uit, zit nog steeds na te genieten, ook van jouw actie. Toch geweldig zo'n ervaren speler erbij die er staat als hij er moet staan en zich ook schikt in zijn rol.
 
glenn
 
15
13 maart 2019 om 08:35
Geniet alweer als ik eraan denk. Is, zo lijkt het, gewoon ultiem aan het genieten van zijn laatste periode op het voetbalveld. Mooi om te zien. Geen mediatrainer die hem nog wat maakt
 
NUFC_U2
 
35
13 maart 2019 om 08:39
Waarom alles als provocatie zien ? Dit was oprechte blijdschap en dat wilde hij vieren met zijn teammaten en fans. Het was provocatie geweest als hij met het wite shirt veeg-gebaren had gedaan richting zijn achterste. Maar dat had Huntelaar niet nodig, daarvoor heeft hij een te mooie tijd bij Real gehad en teveel respect. Allee, de kranten moeten ook vol....
 
Nuno2004
 
2
13 maart 2019 om 09:29
Je moet niet vergeten dat men in Zuid Europa, startend in België, een wat meer hiërarchische samenleving heeft. Ze praten ook veel in termen van respect. In Nederland zijn we dit niet zo gewend en bedoelen we niets met dit soort feestvieren, behalve dat we blij zijn.
 
Eagles
 
19
13 maart 2019 om 09:50
Ze praten inderdaad veel over respect, maar tonen is een ander verhaal. Ook zien ze in veel onschuldige acties (zoals die van Klaas Jan) respectloos gedrag. Dat kloppen ze dan op, spreken er schande van en op die manier is de aandacht wat minder op eigen falen. Vaak staat emotie boven ratio.
 
TILBURG013
 
0
13 maart 2019 om 12:54
Te mooie tijd gehad bij Real, hij is daar compleet verguisd en moest alleen trainen? Snap best dat er wat ontlading vrijkomt maarja hij heeft niet eens gespeeld. Met hem erin waren ze waarschijnlijk ook niet doorgegaan en dan staat die daar het hardste te juichen van iedereen..
 
baradona
 
18
13 maart 2019 om 08:41
Hahahaha dat had ik gelooft als het één of twee x was gebeurd. Maar hij bleef maar doorgaan voor het oog van de camera, volgens mij zat er wel iets van rancune achter. Zonder dat ik het erg vond trouwens , prachtige avond.
 
voetbalfreak
 
24
13 maart 2019 om 08:45
Het was inderdaad wel een beetje eng om te zien.
 
Thijsvv
 
11
13 maart 2019 om 08:49
Derde keer dat hij tegen real moest in de achtstefinale. Nu eindelijk eens door. Zal ook hebben meegespeeld.
 
YoeriCFC
 
18
13 maart 2019 om 08:44
Huntelaar heeft hier echt wel geprobeerd om zijn gram te halen natuurlijk.. Hij is echt k*t behandeld bij Real en dan is dit gewoon lekker! Zodra ze bij Real dachten een betere te hebben is hij zonder pardon naar de uitgang verwezen, dus ik zou me er niet zo druk om maken wat ze in Madrid van me denken als ik Huntelaar zou zijn..De manier waarop ruimte gemaakt moest worden voor Ronaldo en Kaka door Sneijder, Robben, Van Der Vaart en Huntelaar is nauwelijks chique te noemen maar gelukkig begon de verloedering van Madrid pas toen Mourinho er kwam...
 
MrBoity
 
10
13 maart 2019 om 08:53
Prima Klaas-Jan dat je op deze wijze je gram hebt gehaald nadat je zo schandalig behandeld bent daar. Bij madrid zijn ze wel erg snel op hun teentjes getrapt zeg
 
RinusMichelss
 
12
13 maart 2019 om 09:01
och och wat een hoop tere zieltjes toch in de voetballerij. Die jongen heeft met zn team net een wereldprestatie neer gezet, is super blij en viert het met de fans. Vast weer iemand die het woord respect weer totaal ongepast in de mond genomen heeft.
 
koeral
 
5
13 maart 2019 om 09:16
Wanneer jouw supporters de hele wedstrijd zo zingen en voor een geweldige sfeer zorgen tijdens de wedstrijd, dan mag je daar wel aandacht voor hebben vind ik. Dan is het juist leuk dat een speler het feestje mee viert. Zeker voor de supporters!
 
blackpool
 
7
13 maart 2019 om 09:54
Veel mensen vergeten dat Huntelaar niet alleen speler van Ajax is maar ook supporter.
 
gloryUnited
 
5
13 maart 2019 om 09:58
En een toch wat lompe boer van nature. Geloof best dat hij het niet provocerend bedoelt, maar erg handig was het niet
 
JDG84
 
2
13 maart 2019 om 13:08
voor wie was het niet handig. Voor een paar madrid mensen die elke vorm van blijdschap ten kostte van hun club zien als provocatie? Er was niemand in het stadion, behalve de ajax fans en aan paar camera's. Vind dat ze wel snel op hun teentjes getrapt zijn als ze dit als pure provocatie aanzien. Ajax fans die er zaten vonden het mooi, hunter vond het mooi, iedereen op tv vond het mooi. Alleen Madrid mensen niet. Gewoon je tv uitzetten dan, niets aan de hand.
 
 
1
13 maart 2019 om 13:40
Als het wel zo zijn dan lekker belangrijk. Toen hij op mocht rotten is er ook niet aan hem gedacht. Ze moeten niet zeiken en lekker hun wonden gaan likken. Ze zijn nog steeds Real met een fantastische staat van dienst. Het is gewoon einde van een tijdperk en dat doet altijd pijn. Take it like a man!