Huub Stevens komt met noodkreet aan Ajax: 'Het is geen kleuterklas, hè'
Woensdag, 20 april 2022 om 08:06

Huub Stevens is van mening dat Erik ten Hag snel duidelijkheid moet verschaffen aan de selectie van Ajax over zijn naderende vertrek. De oefenmeester staat op het punt om een vierjarig contract te tekenen bij Manchester United, maar laat zich daar nauwelijks over uit in de media. Ook intern is het nog niet officieel bevestigd. Volgens Steven zorgt het stilzwijgen van Ten Hag alleen maar voor onrust binnen de club. "Het is geen kleuterklas, hè. Echt waar, maak het meteen, zodra het even kan, kenbaar aan ze."

Alles wijst erop dat Ten Hag vanaf komend seizoen voor meerdere jaren aan het roer staat bij United. In aanloop naar de bekerfinale verzamelden zich Engelse journalisten in de Johan Cruijff ArenA om de Ajax-trainer het hemd van het lijf te vragen, maar daar ging Ten Hag niet in mee. "Ze (de spelersgroep, red.) weten hoe het werkt. En zolang je geen duidelijkheid verschaft, blijft er iets rondsluimeren binnen de club. Ik weet niet hoe Ajax er intern in staat. Maar dat Ten Hag gaat, is inmiddels wel helder", aldus Stevens in het Algemeen Dagblad.

"Je moet het moment pakken dat je als trainer zelf eerst je spelers inlicht en dat in Engeland op hetzelfde moment de spelers van United op de hoogte worden gebracht van de komst van de nieuwe trainer", meent Stevens. "Dat had volgens mij al gekund. Daarbij kun je altijd een kleine slag om de arm houden. Geef gewoon duidelijkheid. Ik denk dat een groep daar zelfs respect voor heeft als dat gebeurt, in plaats van dat ze alles vanuit de pers moeten vernemen. Juist als spelers voelen dat er iets verzwegen wordt, worden ze onrustig. Hoe langer je wacht, hoe meer onrust."

Stevens is niet bang dat de prestaties van Ajax zullen lijden onder een eventuele bekendmaking. "Ze weten dat ze kampioen moeten worden. Die kunnen en mogen zich niet verstoppen. Het is geen kleuterklas, hè. Echt waar, maak het meteen, zodra het even kan, kenbaar aan ze. En ik denk dat het voor Ten Hag ook fijner is als het eruit is. Dan gaat het daar even over, beantwoordt hij een paar vragen, maar kan hij vervolgens ook benadrukken gedurende de titelrace geen verdere vragen over United te zullen beantwoorden."

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
0
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
12
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Yoda
 
6
20 april 2022 om 08:12
Lijkt me klare taal van herr Stevens. En ik denk dat hij gelijk heeft. Inmiddels weet ten Hag ook dat het alternatief (krampachtig zwijgen) niet echt goed uitpakt. Ah, hij heeft nu iig al en soort van eerste beproeving, voordat de echte tabloids op m springen als hij richting premier league gaat.
 
Kenada
 
29
20 april 2022 om 08:33
We weten natuurlijk niet wat hij.de groep al heeft gezegd natuurlijk en of hij het al van Man U bekend mag maken. Stevens heeft een punt natuurlijk maar er spelen zoveel factoren mee tegenwoordig
 
Yoda
 
0
20 april 2022 om 08:43
Dat weten we idd niet, das waar
 
Vernon
 
0
20 april 2022 om 10:43
Precies, als het nog niet definitief is, kan en gaat hij nog niks bekend maken. Simpel.
 
Paauwer
 
7
20 april 2022 om 08:12
Helemaal mee eens! Duidelijkheid verschaffen en op naar Nec
 
MVB-PSV
 
11
20 april 2022 om 08:19
Blijf maar stil Erik, hoe meer onrust hoe beter
 
Eetje_36
 
17
20 april 2022 om 08:26
Hoewel hier wel een kern van waarheid in zit, weten we toch helemaal niet hoe er intern gecommuniceerd is? Misschien is de spelersgroep wel degelijk op de hoogte gebracht over de status van de gesprekken, maar wil ten Hag dit enkel nog niet naar de buitenwereld communiceren totdat dit definitief rond is. Dan kun je wel vragen om daar intern verder ‘duidelijkheid over te verschaffen’, echter zou dit speculatie zijn omdat je zelf ook nog niet met zekerheid kunt zeggen hoe het verder afloopt.
 
juppie34
 
2
20 april 2022 om 10:35
Voor mij was het al duidelijk toen Overmars opstapte dat, dat ook de beslissing is geweest voor Ten Hag om te gaan vertrekken. Al was Overmars gebleven dan had Ten Hag het nog wel een jaartje zien doen. Maar nu met een nieuwe TD lag het er natuurlijk aan of die ook precies kon geven wat Ten Hag nodig had. Nu kan Ten Hag zijn naam hoog houden en vertrekken zonder slecht jaar zonder Overmars.
 
Baardgrasmus
 
11
20 april 2022 om 08:32
De noodkreet en de uitspraak over kleuterklas staan in de titel, maar blijken in het artikel helemaal niets met elkaar te maken te hebben. De noodkreet gaat om bekend maken van vertrek, de kleuterklas om de verantwoordelijkheid om kampioen te worden. Dat kan toch wel beter Vz? Ot, wij weten niet of ten Hag niets laat doorschemeren aan de spelers. Dat hij het niet naar de media doet voordat hij getekend heeft is zijn goed recht. Man utd zal er ook wel een protocol voor hebben.
 
Cas1
 
0
20 april 2022 om 10:59
Huub gebruikt Altijd in elk interview wel een opmerking in de trant van± het is geen kleuterklas. De kop snap ik ook niet helemaal Guus Hiddink gebruikt een paar keer per interview de opmerking ik wil niet overkomen als een oude man bla bla bla uit de oude draaidoos. Vervolgens haalt hij er toch maar weer 1 uit die zelfde oude draaidoos. Volgens mij ligt de regie niet bij de jongens die allemaal roepen; zeg het nou zeg het nou, maar bij Ajax en MU. Daar moet men het mee doen. Punt uit
 
MarrieAanDeBal
 
5
20 april 2022 om 08:40
Huub lult echt in de rondte zeg. Hij hoef niks te zeggen. Als hij tekent dan staat het vast, tot die tijd gewoon niks zeggen. Is gewoon een normale gang van zaken
 
Cas1
 
3
20 april 2022 om 08:49
De bestuurders van beide clubs weten het. Waarschijnlijk de spelers ook Hier gaat het om. Het geroep van Jan en Alleman is onbelangrijk. Ik denk dat het officieel bekend maken op hetzelfde moment moet plaatsvinden, MAAR het is onbehoorlijk om feestelijk dit te verkondigen, terwijl er zoveel verdriet heerst bij je sterspeler en zijn familie. Het naar buiten communiceren en alles daarom heen ligt niet in handen van ten Hag. Een beetje meer respect heren
 
josfnl
 
2
20 april 2022 om 08:56
Huub als trainer van Ajax, dat zou perfect zijn
 
FRSDS
 
4
20 april 2022 om 09:11
Vrees ervoor dat dit het einde tijdperk van Ajax is. Sinds januari 2022 speelt er van alles zowel intern als extern bij de club Ajax. Waar de jaren ervoor alle puzzelstukjes perfect op hun plaats vielen zie je nu dat het stroef verloopt. Belangrijke schakels vertrekken (zowel spelers, trainer als TD) en wat zij er voor terughalen is nog maar even afwachten of geen CL niveau waar Ajax naar streeft. De oude rotten binnen het team beginnen langzamerhand ook hun snelheid, krachten en bijdrage te verliezen (zie Blind, Tadic). Daarnaast de vroege uitschakeling in de CL. Zul je net zien dat zij dan een mindere trainer binnenhalen die geen klik heeft met de spelersgroep die meer fragmentatie zorgt dan een eenheid. En laten we eerlijk zijn Klaas-Jan Huntelaar als TD? Met alle respect, als speler heeft hij veel bewezen maar als trainer/td? Ga dan vol voor Max Huiberts, Seedorf of someone else..
 
RUTGERRR
 
0
20 april 2022 om 10:35
Dit is de grappigste reactie die ik in tijden gelezen heb, bedankt! We zijn Ajax, de grootste club van Nederland. Hoezo einde tijdperk? Ja, er speelt van alles de laatste tijd; het gedoe met Promes zijn steekincident, Labyad die wegens mishandeling in het nieuws komt, Nouri die in coma ligt, Overmars die zijn camera ietswat te vaak gebruikt heeft en nog wel een paar dingetjes. En toch staan we nog. Ja, het loopt wat stroefjes de laatste 2 maanden. Mag het? We hebben gigantische uitslagen neergezet dit seizoen, we hebben Nederland de laatste jaren op Europees niveau gedragen waar veel clubs nu van profiteren. We harken miljoenen aan transfers binnen, niet te vergeten de CL en we stonden gewoon in de finale van de beker (niet dat ik daar heel veel om geef) en we zijn op weg naar weer een landstitel. 5 wedstrijden resterend en een gat van 4 punten. Nee, Ajax is niet in topconditie nu maar om nou te zeggen dat het code rood is? Nee! Blind is nog steeds van belang voor Ajax, maar wordt eruit gepakt omdat Ajax minder liep en we in de counter vaak met teveel man voorin stonden. Daarnaast is het ook niet zo gek, mocht het zo zijn dat Blind zijn niveau gedaald is, gezien zijn leeftijd. Blind mag van mij elke wedstrijd starten. En Tadic? Die noem je ook echt? Tadic komt minder positief in het nieuws omdat hij zich heeft aangemeld bij een nieuwe toneelschool, maar minder krachten of een mindere bijdrage? Die man speelt elke wedstrijd, loopt 1 op 1 qua goals/assists per wedstrijd en sleept Ajax er juist doorheen. "ouwe rotten beginnen hun snelheid te verliezen". Boehoe, die 'verloren snelheid' heeft plaats gemaakt voor ervaring en leiderschap. Ja, dat is wel vaker he? Als er een trainer binnenkomt die geen klik heeft met de groep, kunnen de resultaten tegenvallen. Dat geldt bij elke trainerswissel, niet alleen bij Ajax. Maar volgens mij hebben ze bij Ajax prima laten zien een fatsoenlijke vent voor de selectie te kunnen zetten. Frank de Boer, Bosz en nu Ten Hag, gewoon helemaal prima. Een vroege uischakeling in de CL was vervelend, maar we hebben Europees overwinterd. Dat was een paar jaar geleden nog een droom, laat staan in de CL. Ik noem het geen ramp, het is jammer maar een ramp? En je geklaag op Huntelaar is helemaal lachwekkend. Overmars had ook nauwelijks tot geen ervaring als TD, kijk eens wat hij heeft laten zien (niet letterlijk, we weten allemaal wat hij ook heeft laten zien). En dan begin je zelf over Seedorf? Wat heeft die man laten zien? We zijn Ajax, de grootste club van Nederland. Ookal zit het even tegen, dat doet niets af aan wie we zijn. Uit een dip kom je altijd. Zie Feyenoord, jarenlang wegens financieel wanbeleid (heeft Ajax geen last van omdat ze de laatste jaren juist zo excellent gepresteerd hebben) de mindere club uit de top 3 geweest, maar lijkt nu de aansluiting grotendeels weer gevonden te hebben. En ook in de tijd dat PSV 4 jaar op rij kampioen werd was het even minder, maar wie werd er daarna 4x op rij kampioen? Exact! De titel wordt gewoon binnen gesleept. De beker heb je verloren, waar ik nogmaals niks om geef (gefeliciteerd PSV, trouwens), van de tweede topper uit NL. Je kan een keer van PSV verliezen, boehoe. Vallen en opstaan, dat geldt voor elke club. En wij zijn niet gevallen.
 
Noano
 
9
20 april 2022 om 10:46
"de titel wordt gewoon binnen gesleept." Haha, ik vind dit ook een grappige reactie, blijkbaar heb jij een glazen bol waarin jij kan zien dat Ajax wel even kampioen gaat worden. En altijd leuk om achteraf te zeggen nadat je de finale verloren hebt niks te geven om de beker, gewoon complete onzin.
 
Kaassie
 
3
20 april 2022 om 11:40
@ Rutgerrr Eerlijk gezegd vind ik jouw reactie veel grappiger dan die van Frsds. Je reageert alsof je door een adder gebeten bent. Je vindt de beker niet belangrijk maar blijkbaar is het belangrijk genoeg om het tweemaal te benoemen. In principe heb je wel gelijk hoor maar de manier waarop je reageert en de lengte van je reactie is hilarisch en dat allemaal voor iets wat jij de grappigste reactie vindt die jij in tijden hebt gelezen
 
FRSDS
 
0
20 april 2022 om 12:58
Ook een hele goedemiddag..
 
kenno
 
6
20 april 2022 om 09:17
Ligt het aan mij of is het opvallend dat allemaal PSV minded coryfeeën zich hier over uitlaten en onrust lijken te willen maken? Neem: * Hiddink bij de bekerfinale * Aad de Mos na de bekerfinale * Stevens in dit artikel
 
pinko
 
0
20 april 2022 om 13:24
Tja, wat Stevens stelt snijdt wel hout, maar kan het ook zo zijn dat Ten Hag zelf nog twijfelt of hij wel of niet moet gaan naar Man. Utd. Of dat er eerst, door Ten Hag bepaalde verzoeken moeten worden ingewilligd. Maar dit ongemakkelijke stilzwijgen helpt alleen maar meer speculaties de wereld in.