'Icoon verleidt Ronaldinho na huisarrest tot rentree als profvoetballer'
Zondag, 28 juni 2020 om 11:01

Na Arjen Robben keert mogelijk ook Ronaldinho terug uit zijn voetbalpensioen. De Argentijnse krant El Día en het Spaanse Marca melden dat de Diego Maradona de veertigjarige Braziliaan dolgraag aan zijn selectie bij Gimnasia La Plata zou willen toevoegen. Van officieel contact zou voorlopig nog geen sprake zijn, maar ook Ronaldinho zou wel oren hebben naar een rentree in het profvoetbal.

Ronaldinho was naar verluidt al van plan om terug te keren in het profvoetbal. De 97-voudig Braziliaans international speelde in september 2015 namens Fluminense de laatste wedstrijd van zijn carrière, die hem verder langs achtereenvolgens Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelona, AC Milan, Flamengo, Atlético Mineiro en Querétaro FC leidde. Dat er momenteel nog niet onderhandeld wordt tussen beide partijen, heeft te maken met het feit dat Ronaldinho nog altijd in huisarrest zit in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncíon.

De Braziliaan liep in Paraguay tegen de lamp met een vervalst paspoort. Samen met zijn broer zat hij zelfs een tijdje in de gevangenis, maar hij heeft het huis van bewaring mogen verlaten voor een huisarrest in een hotel. Wanneer Ronaldinho Paraguay mag verlaten, wil Maradona dolgraag een poging wagen om hem naar Gimnasia La Plata te halen. Het is niet de eerste keer dat Ronaldinho in verband gebracht wordt met de Argentijnse club, want in 2016 was er ook al sprake van concrete belangstelling.

Er lag destijds zelfs een contract met een jaarsalaris van 1,3 miljoen euro voor hem klaar, maar van een overstap van Ronaldinho naar Argentinië kwam het niet. De aanwezigheid van Maradona zou nu alsnog tot een dienstverband kunnen leiden. Pluisje staat sinds september 2019 aan het roer bij Gimnasia La Plata, met wie hij aanvankelijk leek te gaan degraderen van het hoogste niveau. Door de coronacrisis besloot de Argentijnse voetbalbond (AFA) de degradatie uit de Superliga tot 2022 op te schorten, wat de redding bleek voor Gimnasia La Plata.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
6
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
TomMulder
 
32
28 juni 2020 om 11:16
De geruchten doen de ronde dat ook Sjaak Swart zit te denken aan een terugkeer in het profvoetbal... wordt wel steeds gekker zo
 
De Toekomst
 
10
28 juni 2020 om 11:21
Sjaak Swart zou het nog serieus overwegen ook ja. In zijn hoofd denkt hij nog altijd als een twintigjarige, althans die indruk wil hij wekken. Wat mij betreft doet Ajax dat trouwens echt nog een keer, als een kampioenschap al binnen is in de laatste minuut.
 
gloryUnited
 
32
28 juni 2020 om 11:24
zou me niks verbazen als hij bij de graafschap zou willen voetballen. Kan hij de club van binnenuit kapot maken. Krijgt hij eindelijk wraak voor 2016
 
De Toekomst
 
8
28 juni 2020 om 11:19
Als Maradona nog trainer kan zijn, is er ook nog hoop voor Sneijder Wie stelt zo'n man in godsnaam aan als trainer? Dan wil je gewoon niet serieus genomen worden.. Over Ronaldinho; was een genot om te zien spelen, maar gezien het einde van zijn loopbaan, hoe hij sindsdien in het nieuws is geweest en zijn gebrek aan conditie zou ik er nooit meer aan beginnen. Zijn instelling is er ook niet naar. Robben heeft tenminste nog een drive.
 
gloryUnited
 
8
28 juni 2020 om 11:25
Maradona wordt in Argentinie als een god gezien. Die zal altijd wel ergens aan de bak komen.
 
De Toekomst
 
11
28 juni 2020 om 11:33
Hier zijn we gelukkig wat nuchterder. Grote spelers krijgen hier, terecht, eerder kansen als hoofdtrainer en vaak meer vertrouwen, maar het is eindig. Grote spelers als Gullit, Van Basten zijn daar voorbeelden van. Je moet uiteindelijk gewoon presteren als trainer en kan niet blijven teren op je loopbaan als speler. Ik begrijp dat ze hem blijven eren om zijn prestaties als speler, maar kan niet begrijpen dat dit hem na alles wat hij heeft gedaan nog steeds banen als hoofdtrainer oplevert. Als club kan je ook gewoon kiezen voor een goede trainer.
 
gloryUnited
 
1
28 juni 2020 om 12:35
eens hoor, alleen wij zien Gullit en Van Basten niet als goden.
 
Ajax/barca2014
 
22
28 juni 2020 om 11:29
De eerste fout die je al maakt is dat je met Hollandse nuchterheid naar Zuid-Amerikaanse taferelen gaat kijken. De zaken verlopen daar heel anders. Maradona is daar zo’n grootheid dat hij in Argentinië gewoon niks fout kan doen. Sowieso is Argentinië een complex land, met een complexe bevolking. Dat land is zo verschrikkelijk rijk aan grondstoffen, maar moet toch elk jaar gaan bedelen bij de IMF. Misschien dat Argentijnen daarom (tragische) volkshelden als Maradona blijven vereren omdat hij gewoon een man van het volk is in tegenstelling tot al die elites die het land ruïneren. Bij Ronaldinho zou je het ook zo kunnen bekijken. Ongekend wat voor status hij nog altijd in het continent heeft, ondanks dat hij in de bak zat. Ik zou hem overigens aanraden om gewoon te gaan zaalvoetballen. Dat deed hij een tijdje in India, en ik moet zeggen dat hij dat wel spectaculair deed.
 
De Toekomst
 
1
28 juni 2020 om 11:35
Ik bekijk het inderdaad vanuit nuchter, Nederlands perspectief. Niks mis mee toch? Ik ben verbaasd over de manier waarop dat in Argentinië werkt. Of eigenlijk niet werkt...
 
Millonario
 
4
28 juni 2020 om 12:37
Ja, bij mijn eerste gedachte heb ik ook zoiets van ‘Welke club wil nu Maradona als coach?’. Maar dan heb ik eens zitten kijken naar die docu toen ie coach was in Mexico en deed het daar naar behoren. Men moet gewoon verder proberen kijken. Je kan van hem zeggen wat je wil, maar hij brengt wel vuur in een elftal en de spelers kijken naar hem op ondanks dat ie de kleinste in de kleedkamer is. Er is iets aan die man wat je niet kan omschrijven in 1 zin.
 
Rick1o1
 
1
28 juni 2020 om 12:02
Ik ben een enorme fan van Ronaldinho maar daar moet hij eigenlijk niet meer aan beginnen. Het kan alleen maar op een teleurstelling uitlopen denk ik. Voor zowel hem als voor de club. Robben is bijv nog erg gedreven en gedisciplineerd maar dat ligt bij Ronaldinho toch anders.
 
bf1994
 
2
28 juni 2020 om 12:20
Ehm. Ronaldinho gaat nirt voetballen om weer groots te worden je moet het niet vanuit die perspectief zien. Maar om geld te verdienen na ronaldinho’s laatste stunt in paraguay lijkt het mij geen verkeerd idee om dan weer tr gaan voetballe
 
Millonario
 
0
28 juni 2020 om 13:06
Oh, ik zie de Nike commercials weer zo komen On: dit is natuurlijk gewoon om andere redenen, maar leuk om het nog eens te zien. Zal niet veel worden, hij is al 40 jaar en ik zie hem niet meer op de linkerflank spelers voorbij gaan zoals in Bernabeu tegen Ramos haha. Die tijd is helaas voorbij...
 
AFCA_Babel
 
8
28 juni 2020 om 14:44
Ik ben 90`s kid (1991) en blij dat ik in mijn jeugd ben vermaakt met het spel van R10. Ik had vroeger ook R10 nikes als schoenen waar ik mee op straat voetbalde. En dan was ik ook altijd standard Ronaldinho. Helaas was ik verre weg van zijn kwaliteiten. Maar ach.. Zo heb ik wel gespeeld tegen Kluivert, Seedorf, Maradona, Pelé, Bergkamp, Ronaldo, Rivaldo, Cruijff, en van Nistelrooy op diverse pleintjes in de buurt. In mijn ogen de beste speler die ik ook heb mogen zien op tv maar in het echt in de Arena Ajax - AC Milan. Messi en Ronaldo mogen zijn veters nog niet eens vast knopen. Ronaldinho is naast Spider-Man en Bassie & Adriaan ook zeker een jeugdheld voor mij geweest. Maar het is wel een keer mooi geweest 40 jaar man laat je schoenen lekker in het vet staan en ga van het leven genieten zonder negatief in de media te komen. Lekker aan de Copa Cabana zitten met een cocktailtje lekker man. Ik had het wel geweten heurr..