'Ik ben drie van mijn vijf contractjaren bij Ajax geblesseerd geweest'
Zondag, 25 februari 2018 om 07:38

Ricardo Kishna is sinds een maand weer op het veld bezig met het herstel van zijn zware knieblessure. De aanvaller, die door ADO Den Haag van Lazio wordt gehuurd, krijgt hulp van John Nieuwenburg, ervaringsdeskundige en de fysiektrainer van de Haagse club. Nieuwenburg was in het begin van zijn prille loopbaan ook een talent, maar blessureleed vormde een rode draad. Hij herkende en voelde de pijn van Kishna.

Kishna, 23 jaar, scheurde vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn voorste kruisband af, in pas zijn tweede wedstrijd voor ADO. "Toen het gebeurde had ik het ook moeilijk", zegt Nieuwenburg in gesprek met de NOS. "Pijn in het hart. Ik zag hem zitten en werd ook emotioneel." Nieuwenburg ondertekende in 1999 een contract voor vijf jaar met Ajax. Een jaar later keerde hij op huurbasis weer terug bij Sparta en als huurling raakte hij meerdere keren zwaar geblesseerd aan zijn knie.

"Ik ben drie van mijn vijf contractjaren geblesseerd geweest", zegt Nieuwenburg, die in beide knieën een kunststof kruisband heeft. "Daarna wel teruggekomen, maar helaas niet meer op het hoogste niveau. Ik ben wel dankbaar dat ik nog enkele jaren prof heb kunnen zijn." Sinds de zomer van 2016 is hij fysiektrainer bij ADO en staat hij onder meer Kishna met raad bij.

"John probeert me elke dag te stimuleren. Ook buiten de oefeningen om", zegt Kishna. "Even beseffen waar we zijn en wat we achter ons laten. Heel fijn om zo iemand bij me te hebben." Kishna is niet bang dat het met hem net zo afloopt als met Nieuwenburg, die door alle blessureleed gedwongen was vroegtijdig afscheid te nemen van het topvoetbal. "Nee, daar ben ik niet bang voor. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat het goed komt."

Meer nieuws
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
4
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
23
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
15
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
BvdP
 
5
25 februari 2018 om 08:37
Mits fit een begenadigd voetballer. Hopelijk kan hij volledig herstellen en zijn potentie nog waarmaken. Nog zo’n blessure en het is klaar denk ik.
 
JasperSJ
 
5
25 februari 2018 om 08:39
Destijds had Ajax Nieuwenburg, Heitinga, Van der Gun en Van der Vaart die allen ongeveer tegelijkertijd zwaar geblesseerd waren. Ik geloof dat zij allen potentieel Oranje-materiaal waren. Toch zonde.
 
Seenter
 
8
25 februari 2018 om 09:13
Potentieel? Een aantal hebben toch wat interlands gespeeld hoor.
 
DieGele
 
4
25 februari 2018 om 09:05
Heel sneu voor Kishna prachtige voetballer om naar te kijken. Ik vond het ook ontzettend dapper om terug naar de eredivisie te komen bij ADO. Ik hoop dat hij ooit nog op niveau terug komt als hij ooit was. Maar vrees het ergste met zoveel blessureleed in het verleden. Hij is wel een echte strijder en een vechter!
 
tubby
 
0
25 februari 2018 om 11:49
Het niveau dat hij ooit was? De potentie was te zien maar hij heeft toch nooit écht gepresteerd?
 
DNSDKR
 
6
25 februari 2018 om 10:32
Ricardo Kishna, ooit supertalent van Ajax en eerlijk is eerlijk, ik heb genoten van zijn fantastische acties. Imo veel te vroeg zijn heil in Italië gezocht en voelde zich niet te groot om een herstart te maken bij zijn jeugdclub. Ik hoop dat hij weer lekker aan het voetballen komt en een nieuwe kans krijgt om naar het buitenland te gaan, als de tijd er rijp voor is. Hij staat formeel toch nog steeds bij Lazio onder contract?
 
Pindaboer
 
2
25 februari 2018 om 10:49
Denk dat Kishna bewust voor het geld door zijn knieen.
 
Spandoek
 
3
25 februari 2018 om 11:26
Klopt, hij is gehuurd van Lazio. Er zit wel een optie tot koop in het contract, maar ik snap het als Ado door zijn blessuregevoeligheid daar over twijfelt. Bovendien heeft Pindaboer boven mij geen gek punt, het zou best kunnen dat hij dat heeft mee laten wegen. En ik vind dat daar best wat voor te zeggen is.