'Ik ben er juist trots op, het is mooi dat mensen mij met Nouri vergelijken'
Vrijdag, 3 april 2020 om 12:58

Naci Ünüvar beleefde in januari een onvergetelijk debuut in de hoofdmacht van Ajax. De pas zestienjarige aanvaller tekende destijds als invaller voor het laatste doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg (7-0). Abdelhak Nouri tekende bij zijn debuut voor Ajax, in 2016, ook gelijk voor een treffer. De nog zeer jonge Ünüvar wordt door zijn manier van spelen vaak vergeleken met Nouri, een vergelijking die de jonge Ajacied geen extra druk bezorgt.

"Ik ben er juist trots op", stelt Ünüvar in een interview met Voetbal International. "Nouri was een geweldige voetballer, tegen wie ik als jonge speler in de opleiding opkeek. Ik vind het juist mooi dat mensen me met hem vergelijken." Ünüvar, vorig jaar uitgeroepen tot het grootste talent van Ajax, is met zestien jaar en 223 dagen de jongste debutant ooit die gelijk wist te scoren in het shirt van de Amsterdamse club.

Ünüvar reikte vorig jaar met Oranje Onder-17 tot de halve finale van het jeugd-WK in Brazilië. In de halve eindstrijd werd na strafschoppen verloren van de leeftijdsgenoten van Mexico. De jonge aanvaller kwam voor de coronacrisis geregeld in actie voor Jong Ajax in Keuken Kampioen Divisie. Ünüvar staat op een doelpunt en vijf assists in tien wedstrijden voor het elftal van trainer Mitchell van der Gaag.

Overigens werd deze week bekend dat het boek over Nouri, genaamd 'Een onvervulde droom', op de eerste plaats in de bestsellerslijst is terechtgekomen. Auteur Khalid Kasem verklaart vrijdag op Instagram dat een deel van de opbrengsten bestemd is voor de Nouri Foundation. "Wij zijn enorm dankbaar dat het boek over Abdelhak Nouri het best verkochte boek is. Een deel van de opbrengsten van dit boek gaat naar de Nouri Foundation, een stichting die zich wil inzetten voor kinderen met een beperking."

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
2
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
WouterSL
 
5
3 april 2020 om 13:27
Pas 16 jaar. Ik heb genoten van hem bij Andy in de auto. Wat een leuke gast. Groot talent. Zoals hij zelf aangaf vlieguren maken in Jong en over anderhalf twee jaar basis Ajax 1.
 
JdHk
 
7
3 april 2020 om 13:30
Ik was vorig jaar bij Ajax-Spakenburg, mijn eerste Ajax wedstrijd in tijden. Hoe het publiek naar Unuvar deed was echt geweldig. Toen hij ging warmlopen werd zijn naam al geroepen, toen hij de penalty versierde en de bal pakte, werd het gevierd als een goal. Toen hij scoorde leek het wel de 2-1 in de 93ste minuut. Geweldig hoe het publiek Unuvar alles gunde. Verder ben ik enorm overtuigd van zijn kwaliteiten. Hoe hij een bal met buitenkant rechts kan spelen, dat kunnen er niet veel. Hij is de ideale opvolger van Hakim. Ik weet zeker dat hij het gaat maken.
 
AcKaka
 
6
3 april 2020 om 13:43
Je moet er voorzichtig mee zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat unuvar het gaat maken. Net als nouri gigantisch veel talent, maar vooral allebei heel verstandig en totaal geen kapsones. Qua mentaliteit dus heel sterk en dat is toch het belangrijkste om door te groeien.
 
gomes1psv
 
3
3 april 2020 om 14:06
Nouri had dat inderdaad erg opvallend. Van Unuvar heb ik nog weinig media-optredens gezien om dat al te kunnen concluderen, maar ik heb er wel vertrouwen in dat hij een ster wordt bij Ajax. Niettemin denk ik wel dat Ajax zich zorgen moet maken over de jeugdopleiding. Buiten Unuvar is er weinig buitengewoon talent dat in Amsterdam het verschil gaat maken, volgens mij. Daarmee is niet gezegd dat werkertjes vergelijkbaar met Dest en Veltman er niet te vinden zijn, maar voor de vervanging van spelers van het kaliber van Van de Beek, Ziyech, Neres, Tadic en Blind zal de club op de transfermarkt uit een ander en vooral duurder vaatje moeten tappen. Anthony zou dat kunnen zijn natuurlijk, maar die transfer maakt duidelijk dat je voor een bedrag rond de 15 miljoen een piepjonge Braziliaan aantrekt of een middelmatige verdediger uit Mexico die al wat interlands op zijn naam heeft. Wil Ajax een speler van het kaliber Anthony, maar wel al zou oud als Alvarez dan is 25 miljoen straks wel het minimale.
 
GLENNN
 
1
3 april 2020 om 15:07
Dat is ook vrij lastig. Zo'n talenten als Frenkie de Jong & Donny van de Beek zijn echt niet iedere lichting aanwezig.toch denk ik dat Ajax zich geen druk hoeft te maken. Laatste jaren krijgen ze weer gigantische bedragen voor hun spelers (sanchez, De Ligt, Ziyech, Frenkie) en hoogstwaarschijnlijk gaat een Tagliafico, Vd Beek, Neres & uiteindelijk denk ik ook L.martinez genoeg opleveren op dit moment.zo'n Anthony moet je natuurlijk nog afwachten, maar daar is zoveel voor betaald, dat wanneer hij het goed doet, die ook veel zal moeten gaan opleveren.verder kan Ajax met dat geld hun jeugd aanvullen met ''oudere, kwalitatief goede, spelers'' en eventuele groeibriljanten zoals een Anthony.spelers bij die al bij Ajax 1 / Jong Ajax zitten en van de -19 waar ik van denk dat ze wel een rol van betekenis (of zelfs veel meer) kunnen gaan spelen zijn:gravenberch, Traoré, Jurrien Timber, Salah-Eddine, Quinten Timber, Taylor, Castillo, Danilo, Brobbey, Sontje Hanssen, Regeer, Rensch & Fitz-Jim.Maar dat is natuurlijk nog ver vooruit. De meeste zijn nog erg jong en dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen. De stap naar het profvoetbal/seniorenvoetbal is ook een grote stap. Ben benieuwd naar het Ajax 1 over een aantal jaar.
 
NL_Modric
 
2
3 april 2020 om 17:00
Met Hansen, Brobbey, Taylor, Gravenbergh, Unavar, Timber, Dest, Regeer, Rensch, Raatsie, Traore en Schuurs heeft Ajax voldoende (top)talent in huis voor de komende jaren.
 
gomes1psv
 
0
3 april 2020 om 19:20
Ten eerste, Frenkie de Jong komt niet uit de jeugdopleiding van Ajax en is dus geen onderdeel van een lichting geweest. Ten tweede gaat het niet om geld, het gaat erom dat je dat adequaat herinvesteert. Daarbij heeft Ajax drie nadelen: omdat het in de Eredivisie actief is, blijft Ajax een tussenpodium voor talentvolle spelers, die als gevolg hooguit drie jaar voor de club zullen uitkomen en je dus om de drie jaar aan een nieuw elftal moet bouwen (wat zoveel haken en ogen geeft dat je nooit echt continuiteit kan garanderen). Ten derde heeft het geen zin om hier een dozijn talenten op te noemen. Op Hansen na hooguit, zijn dit namelijk niet de geboren parels van het kaliber De Ligt, Nouri en Van de Beek. Dat gaat besef is er alleen vaak niet bij veel Ajax-fans; zelfs El Ghazi, Kishna en Ebicilio werden rond hun doorbraak bejubeld, maar bleken ook een gevalletje dertien-in-een-dozijn. En dat is met 11 op de 12 spelers die je hier nu noemt waarschijnlijk net zo. Wil niet zeggen dat ze niet doorbreken, maar sterren, steunpilaren of sterkhouders... Ik zie dat niet gebeuren. Wat dat betreft staat PSV er momenteel beter op denk ik.
 
gomes1psv
 
0
4 april 2020 om 01:06
@nl_modric: Tja, als je Dest, Schuurs, Gravenberch en Traorã© toptalent gaat noemen... Prijs je zegeningen, maar nogmaals: dat zijn spelers die meeliften op spelers van het kaliber Ziyech en Tadic, niet gasten met de potentie om die te vervangen. Dus leuk dat je zoveel jonge spelers weet op te noemen, maar je gaat totaal voorbij aan mijn punt: Ajax moet de komende jaren zijn asspelers halen en zal daar alle moeite mee krijgen. Met Ziyech, Tagliafico, Onana, Van de Beek en mogelijk zelfs Blind verliest Ajax niet onwaarschijnlijk vijf sterkhouders, die niet kunnen worden vervangen vanuit de jeugd van Ajax, terwijl het tegenover De Jong en De Ligt ook nog steeds geen waardige vervangers in huis heeft. Lees mijn vorige toelichting nog eens terug en reken dat 1 op de 3 aankopen een geslaagde is en dan heeft Ajax een bijzonder moeilijke kluif om aan het onrealistisch hoge verwachtingspatroon van zijn fans te voldoen. Kom dan gerust opnieuw met een opsomming van alle namen die op Ajax.nl onder het kopje Beloften te vinden zijn, maar een steekhoudend, inhoudelijk argument stel ik meer op prijs.
 
Dante
 
7
3 april 2020 om 17:27
Volgens de laatste berichten waren ze er bij de club niet van overtuigd dat Nouri überhaupt basisspeler zou kunnen worden, dus weet niet of je heel trots moet zijn op die vergelijking.
 
mv010
 
0
3 april 2020 om 21:41
Normaal gesproken hoor je als je een groot talent bent op je 20 al wel in de basis te staan bij Ajax. Of lag het aan de concurrentie op zijn positie?
 
Stijlvol
 
3
3 april 2020 om 21:51
Een hele nederige jongen, zoals hij naar buiten toe treedt. Dit siert hem enorm. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij absoluut gaat slagen bij Ajax. Naci, die jongen heeft zoveel techniek. En dat in 1 teen!