'Ik dacht: ik ben beter dan Ajax en maak over een paar jaar de volgende stap'
Zondag, 3 juni 2018 om 23:02

Viktor Fischer liep in februari 2014 een ernstige hamstringblessure op, die hem ruim een jaar aan de kant hield. Terwijl zijn ontwikkeling stilstond, presteerde Amin Younes goed op de positie van linksbuiten. Daar kon Fischer moeilijk mee omgaan, erkent hij in het programma De Denen van Perez op FOX Sports. "Ik trainde slechter, ik viel slechter in en het boeide me niet om in te vallen."

Vóór zijn blessure had Fischer nooit gedacht dat hij nu voor FC Kopenhagen zou spelen. De inmiddels 23-jarige Deen stapte in 2011 over van FC Midtjylland naar Ajax. "Ik had zulke hoge verwachtingen", blikt hij terug. "Ik dacht zelf: ik ben ook beter dan Ajax en ga de volgende stap maken over een paar jaar." Het liep anders: Fischer was nooit een seizoen lang vaste basisspeler en moest het zeker na zijn blessure hebben van invalbeurten. "Ik dacht: Wat maken die tien laatste minuten uit? Het staat 4-0."

Zelf had Fischer aanvankelijk het gevoel dat hij na zijn blessure nog 'dezelfde speler' was. Al gauw merkte hij dat dat toch niet zo was. "Ik had even niet die snelheid en even niet dat balgevoel. Ik ging met Denemarken Onder-21 naar het WK en dacht: ik ben de grote man, kom maar met die bal. Toen die bal kwam, was hij alweer weg. Ik heb professionele hulp gehad van mentale coaches, maar uiteindelijk moet je zelf die tools krijgen."

Zondag kreeg Fischer te horen dat hij met Denemarken naar het WK gaat. Ook Ajacied Kasper Dolberg maakt deel uit van de 23-koppige selectie. Fischer is te spreken over zijn landgenoot. "Het was echt ongelooflijk wat hij vorig jaar deed. Hij scoorde alles en het ging allemaal zo makkelijk. Tegen ervaren, grote spelers deed hij alsof hij al tien jaar in het professionele voetbal meeliep. Echt een speler om te volgen en ik denk dat hij na zijn blessure weer op niveau komt."

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Harde quotes van oud-speler over Van Gaal: 'Liep op menselijk vlak ver achter'
1
   
18:08
18:08
Real Madrid mogelijk uren verwijderd van titel na schitterende goal Brahim Díaz
18
   
17:31
17:31
Bayern verliest Bundesliga-topper en beleeft slechte generale voor Real Madrid
11
   
17:30
17:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Wolverhampton W.
5
   
17:30
17:30
Live meepraten in LaLiga: Girona - FC Barcelona
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
arjan4ajax
 
13
3 juni 2018 om 23:06
Fischer blijft een geweldig talent wat heerlijk kan voetballen mits in vorm. Helaas is die vorm er bizar weinig. Als deze jongen mentaal sterk was geweest had hij echt ver kunnen komen.
 
mayarood
 
9
4 juni 2018 om 00:00
Ik denk dat het veel meer door zijn blessure kwam...
 
DeBroerVanTheo
 
46
3 juni 2018 om 23:08
Helemaal prima. Paar keer op je bek gaan, van leren, en sterker terug komen. Is nog steeds pas 23, dus kan echt nog wel wat stappen maken in de toekomst
 
Noldries
 
12
3 juni 2018 om 23:14
Genoten van hem in zijn debuurjaar! goh in de A1 speelde hij in de Youth league iedere tegenstander weg. Mooi dat hij dit toegeeft, en is blijven werken. Hoe doet hij het nu daar? weet iemand dat?
 
HeyHallo
 
5
3 juni 2018 om 23:51
Pohh, dat was idd genieten, Noldries. Eerlijk toegegeven: ik was toen ook zeker een van de vele die dacht dat hij het zou maken. Had ie nu nog maar iets van die rust.. Dacht echt dat ajax het goed gezien had toen
 
Flashpower1
 
6
3 juni 2018 om 23:52
Hij heeft een prima begin gekent bij zijn nieuwe club, heeft 18 wedstrijden meegedaan. En heeft in die wedstrijden 7 keer gescoord en 9 assists gegeven, dus op basis van zijn statistieken gaat het momenteel prima met hem.
 
appelsapman
 
6
3 juni 2018 om 23:56
By far De best in denemarken redde persoonlijk her seizoen can kopenhagen
 
wazza
 
3
4 juni 2018 om 01:16
Hij is daar zo goed bezig dat ie meegenomen wordt naar het WK. Mooi voor hem!
 
DavinhoBuurtje
 
7
3 juni 2018 om 23:29
Niks persoonlijks maar dit vindt ik toch wel echt een klaploper, die Fischer. Werkte niet hard in t veld, had maniertjes, en kon geen bal de 16 inkrijgen. Samen met Boylissen twee Deense miskopen. ??
 
007
 
8
3 juni 2018 om 23:32
Doorbreken bij Ajax kan soms makkelijk gaan, maar daarna begint het echt pas. Fischer's lichaam ging protesteren en mentaal kon de jonge Deen het even niet meer aan. Als ik z'n verhaal lees heb ik zo een vermoeden dat bijvoorbeeld Kluivert ook ze denkt. Justin mag dan wel fit zijn, maar we zullen het allemaal nog wel zien buiten de JC ArenA. Fischer heeft helaas (voor nu) weinig meer laten zien.
 
protheus
 
8
3 juni 2018 om 23:48
Dat ze allebij op die leeftijd zichzelf beter achten dan ze zijn klopt. Maar fischer overschatte zichzelf na zijn blessure hij had even tijd nodig om te beseffen dat hij achteruit is gegaan. Justin hoeft enkel te beseffen dat die voorlopig zeker niet te goed is voor ajax want anders stonden we wel met de schaal. Als die te goed is had die ons kampioen moeten maken met ziyech.
 
Furrr
 
7
4 juni 2018 om 00:04
Ja het ligt allemaal aan Justin. De Ligt is het wereldtalent maar aan hem kan het natuurlijk niet liggen.
 
stelleman
 
2
4 juni 2018 om 06:46
Wat is er met de ligt dan daar gaan namelijk niet 12 artikelen per dag over.... Tuurlijk weet je niet of hij blijft maar feit is dat meneertje Kluivert denkt dat hij heel wat voorstel terwijl hij matige wedstrijden afwisseldebmet hele slechte wedstrijden.... En af en toe zat er een goede wedstrijd bij. Maar de ligt speelt stabiel laat merken dat hij het prima vind om volgend jaar bij Ajax te spelen, hij straalt plezier uit bij de club. Dat maakt een verschil in plaats van de arrogante uitstraling en uitspraken van kleine jongen kluivert
 
mattereazzi
 
4
3 juni 2018 om 23:48
Had echt gedacht dat Fisher een hele grote zou worden. Echt zonde dat de boer hem amper op het middenveld gebruikte. Misschien had hij dan wel een veel mooiere carriere gehad.
 
j0rnnn
 
0
4 juni 2018 om 07:42
En de rest van alle trainers die hem niet op het middenveld zet bedoel je?
 
JasperSJ
 
0
4 juni 2018 om 00:07
Onder Frank de Boer werd Fischer onder Frank de Boer weer opgesteld. Dit was tegen het eind van het seizoen waarin hij de spitspositiekreeg. Hij deed het daar erg goed en scoorde weer wat doelpunten. Ik vond het jammer dat Ajax hem liet gaan omdat ik geloofde dat hij de opvolger van Sigthorson zou worden. Het mocht niet zo zijn. Zijn buitenlandse avo turen mislukten en nu speelthij bij Kopenhagen. Nog steeds een aardig niveau, maar niet waar hij qua potentie thuishoort. AZ zou eens een praatje moeten maken met hem.
 
JoeyyPSV
 
0
4 juni 2018 om 09:02
Vond dit bij ajax een geweldige speler, jammer hoe hij vertrokken is