'Ik denk dat ik in de Premier League en bij Oranje van waarde kan zijn'
Donderdag, 13 februari 2020 om 15:42

Arnaut Danjuma Groeneveld toog afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Bournemouth, maar mede vanwege blessureleed is zijn avontuur in de Premier League nog niet zo verlopen als gehoopt. De voor achttien miljoen euro van Club Brugge overgenomen aanvaller kampt al geruime tijd met een slepende enkelblessure en speelde zodoende pas tien wedstrijden namens the Cherries. Danjuma hoopt desondanks dit seizoen nog belangrijk te kunnen zijn voor zijn ploeg.

"Ja, zeker, honderd procent. Daar is geen twijfel over mogelijk", beantwoordt hij op de officiële kanalen van zijn club de vraag of hij dit seizoen nog in actie zal komen. "Ik ben er nog niet helemaal en ik kan ook nog geen definitieve datum geven, aangezien we het momenteel nog bespreken en we ook moeten zien hoe de revalidatie verloopt. Maar tot nu toe gaat het goed. Er zijn geen problemen en alles verloopt vrij vlot, dus het zou niet lang meer moeten duren."

Danjuma speelde in de tijd dat hij bij Club actief was al eens twee interlands voor het Nederlands elftal en de 23-jarige linksbuiten heeft deelname aan het EK nog niet helemaal uit het hoofd gezet: "Als ik laat zien wat ik kan, koester ik de hoop dat ik geselecteerd zal worden. Ik kan met mijn kwaliteiten presteren voor zowel club als land. Ik denk dat ik hier en bij de Nederlandse nationale ploeg van waarde kan zijn", gaat hij verder. "Kwaliteit is naar mijn mening blijvend, dus ik zie dit als slechts een kleine tegenvaller. Daarom ben ik ook bezig met een grote comeback."

"Het is erg mooi om te zien dat het team presteert en wedstrijden wint, maar het voelt niet goed om alleen maar toe te kijken. Ik wil het elftal helpen. Ik ga er ook niet over liegen: het was frustrerend en dat is het nog altijd, omdat ik nog steeds moet revalideren. Ik wil graag presteren en ik heb het gevoel dat ik nog niet heb laten zien wat ik kan. Dat zit me dwars. Aan de andere kant heb ik genoeg tijd om de fans te laten zien wat ik in huis heb en voel ik me erg positief, zo sta ik altijd in het leven", sluit Danjuma af.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
2
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
ArsenalFanehv
 
4
13 februari 2020 om 15:48
Ik heb hem een paar keer zien spelen dit seizoen en op basis van die wedstrijden is hij geen versterking voor Oranje of voor Bournemouth. Speelt matige wedstrijden, mislukte dribbels, slechte communicatie met teamgenoten. Misschien heeft hij gewoon tijd nodig, maar op dit moment heeft hij het niveau niet.
 
Sirius
 
1
13 februari 2020 om 16:00
Ik heb hem dit seizoen nauwelijks gezien, maar ik las deze zomer dat veel Club Brugge-supporters blij waren dat ze van hem af waren vanwege z'n egoisme in het veld en dat hij het te hoog in z'n bol is gaan krijgen. Dat kan hem weleens op gaan breken. De laatste maanden zit hij steevast op de tribune en is een plaats op de bank zelfs ver weg.
 
bijcrack
 
19
13 februari 2020 om 16:10
Hij is geblesseerd dus logisch dat hij alleen maar op de tribune zit
 
Sirius
 
1
13 februari 2020 om 16:20
Daar was ik niet van op de hoogte, m'n excuses. Echter vind ik het voor Oranje nog steeds een lichtgewicht die meer zal moeten laten zien, wil hij van waarde zijn.
 
sannedijkstra
 
1
13 februari 2020 om 16:58
Egoisme is een naar trekje van een voetballer die bij een normale club speelt dus dat is dan iets waaraan deze speler moet werken want anders kan die het Nederlands elftal al helemaal vergeten want daar zit het volk niet op te wachten. Ik hoop voor hem dat gij normaal gedrag kan tonen aan het volk en de fans want anders word het niks met die jongen. Want we hebben het niet over een Messi of Cr7 .
 
sannedijkstra
 
10
13 februari 2020 om 15:53
Speel eerst maar eens een goed half seizoen bij Bournemouth en dan na het EK zullen de scouts je wel in de gaten hebben. En kwaliteiten zal die jongen wel hebben maar je moet het wel vrijwel iedere week laten zien want anders kom je tekort voor het Nederlands elftal.
 
Batsu Batsu
 
3
13 februari 2020 om 17:21
Misschien moet je eerst eens het artikel grondig lezen voor je hier reageert? Ik heb zo de indruk dat je Danjuma nog nooit zien spelen hebt. Bij Brugge (niet geteisterd van blessures) wist hij een aardig niveau te halen, ook in de CL liet hij het zien. Leverde hem toen ook een selectie voor Oranje op, wat die 18m voor Bournemouth toen een koopje deed lijken. Nu, echter, is hij al maanden revaliderende van een zware enkelblessure, hoe kan je het dan iedere week laten zien?? Hij is 23, als hij zich na zijn blessure terug in de basis weet te spelen bij Bournemouth, komt zijn tijd bij Oranje vast wel.
 
sannedijkstra
 
2
13 februari 2020 om 17:37
Ik heb heb wel gelezen en ook al wel zien spelen en ik zeg ook dat die jongen wel wat kwaliteiten heeft maar je moet het dan wel vaker laten zien en zijn gedrag moet ook goed zijn en bij Brugge was zijn gedrag nogal egoistisch. Dus als zijn gedrag verbeterd en hij op constant niveau gaat presteren zonder blessures dan komt Oranje vanzelf wel. Maar je moet heel goed begrijpen dat het niet zo is dat wanneer iemand 3 keer goed speelt hij meteen in Oranje kan.
 
maurootje
 
0
13 februari 2020 om 18:32
@sannedijkstra maak daarmee minstens een jaar van..
 
Sirius
 
3
13 februari 2020 om 15:57
Ik zie het eigenlijk nog niet zo. Die jongen heeft zich goed ontwikkeld en verraste best wel in zijn eerste jaar bij Club Brugge, maar kreeg daar aan het einde toch veel kritiek te verduren. Als je bij Bournemouth veelvoudig tribuneklant bent en in meer dan 400 minuten nog geen goal of assist gemaakt hebt, vraag ik me af wat je dan in hemelsnaam kunt toevoegen aan Oranje. Hij had gewoon niet zo gehaast de overstap naar de Premier League moeten maken naar mijn mening. Speeltijd is heel belangrijk op zijn leeftijd en die krijgt hij nu niet. Hij zit de laatste tijd niet eens meer op de bank.
 
ECKKKTE
 
3
13 februari 2020 om 16:10
Het is ook niet zo vreemd dat hij de laatste tijd niet op de bank zit, aangezien hij geblesseerd is aan zijn enkel.
 
Sirius
 
0
13 februari 2020 om 16:19
Daar was ik niet van op de hoogte, mijn excuses. Echter heeft hij ook nog weinig indruk gemaakt in de minuten die hij wel heeft gespeeld.
 
MrKrillin
 
2
13 februari 2020 om 16:39
Mochten ze bij zijn club geen vertrouwen hebben in hem, hopelijk pikt Ajax hem op als selectiespeler. Kan van grote waarde zijn. Hebben we dan 4 wingers met Promes, Anthony (hoop het!) Groeneveld en Noah Lang. Verschillende soort spelers dus qua variatie wel goed.
 
FrankBollegraf
 
1
15 februari 2020 om 01:00
Ik mag aannemen dat de scouts en trainers van Bournemouth niet over een nacht ijs hebben gestaan voor ze hem contracteerden. Ook andere clubs toonden interesse in hem oa. Ajax. Hij had een persoonlijke reden om Brugge met succes te versterken. Overigens tonen vaak zeer talentvolle spelers niet het 'normale' gedrag welke bepaalde reaguurders hier bijna afgunstig lijken te verdragen. Zijn debuut voor het Nederlands elftal leek zeer veelbelovend en terecht kreeg hij positief respons na zijn optreden. Verder verwijs ik naar de goed onderbouwde inbreng van @Experto