'Ik denk niet dat hij ooit nog bij Real Madrid aan de slag zal gaan'
Zaterdag, 9 juni 2018 om 15:28

Ruim een week na het verrassende vertrek van Zinédine Zidane heeft Real Madrid nog altijd geen opvolger aangesteld. Mauricio Pochettino en Massimiliano Allegri lijken niet langer in beeld en volgens de laatste berichten zal jeugdtrainer Guti de scepter gaan zwaaien. Ook de naam van Arsène Wenger is gevallen: de Fransman zit zonder werkgever na zijn vertrek bij Arsenal en in het verleden was hij al diverse keren in het Santiago Bernabéu in beeld.

Emmanuel Petit denkt niet dat zijn voormalig trainer voor de selectie van Real Madrid gaat staan. "Ik denk niet dat Wenger ooit nog bij Real Madrid aan de slag zal gaan. Waarom niet? Omdat hij daar minimaal drie keer de kans toe heeft gehad. Elke keer had hij persoonlijke redenen om niet op de interesse in te gaan en bij Arsenal te blijven. Ik zie niet in waarom hij nu van gedachten zou moeten veranderen, ook al is hij weg bij Arsenal."

"Bovendien, dit is niet het woord wat ik zou gebruiken, maar Arsène heeft in Spanje een slechte reputatie wat betreft verliezen, hoofdzakelijk vanwege de Champions League" stelt de oud-international van Frankrijk. "De manier waarop hij een club zou leiden, is ook niet hoe Real Madrid wordt geleid. Het is een zeer politieke club. De druk, de manier waarop de voorzitter altijd betrokken is, hij zou nooit de vrijheid krijgen die hij bij Arsenal wel had… Daarom denk ik dat hij geen kandidaat is voor de functie."

Zidane werkte sinds 2013 als trainer bij Real Madrid. Eerst als assistent en trainer van het tweede elftal. In januari 2016 werd hij de opvolger van de ontslagen Rafael Benítez. In totaal pakte Real Madrid negen prijzen onder leiding van Zidane: de club werd een keer landskampioen, won twee keer het WK voor clubteams, driemaal de Champions League, twee keer de Europese Super Cup en één keer de Spaanse beker.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Duke222
 
8
9 juni 2018 om 15:49
Haha Zidane heeft de lat lekker hoog gelegd voor zijn opvolger Het word nog een zoektocht. Ben overigens ook van mening dat Wenger nou niet de juiste kandidaat is.
 
Jackieboy10
 
13
9 juni 2018 om 15:57
Het zou mij wel benieuwen haha. Ik heb ook wel weer zo'n voorgevoel dat Wenger dan opeens met een Real of Barca compleet iedereen van de mat zal spelen. Wenger is namelijk wel een goede coach als hij spelers heeft die zelf ook leiders in het veld zijn. Laat Real en Barca nou net deze spelers hebben.
 
REAL-since2002
 
5
9 juni 2018 om 15:50
Ik weet niet waarom maar ik zou hem nog wel graag bij Real zien. En dat hij met Real CL wint en helemaal stopt.
 
Irriducibili420
 
0
9 juni 2018 om 16:31
Nou ik ben bang dat Madrid met hem zal voor komende 10 jaar geen ene kampioenschap winnen en zullen ene middelmatige speler na ander aantrekken.
 
Rhynocerys
 
2
9 juni 2018 om 16:43
Goed argument, Wenger ging niet naar Madrid omdat hij bij Arsenal zat. En Petit begrijpt niet waarom hij nu van gedachten zou veranderen. Ik denk wel dat Wenger ze fantastisch zou laten voetballen, hoe het resultaat daarbij zou zijn, is lastig te zeggen.
 
JaLi71
 
1
10 juni 2018 om 12:39
Ik zou Wenger toch graag bij Real zien. Volgens mij gaat dat echt wel werken. Misschien gaan ze dan eindelijk wat leuker voetballen i.p.v. dat countervoetbal wat ze de afgelopen jaren laten zien. Als je zo’n selectie vind ik het een kwalijke zaak dat je zulk voetbal speelt. En dan kan je zeggen dat ze veel prijzen vinden. Maar ik kijk de wedstrijden van Real niet meer.