'Ik droom van een club die in de CL ook echt om de winst strijdt'
Zaterdag, 8 april 2017 om 16:49

Sam Larsson heeft te kennen gegeven sc Heerenveen te willen verlaten en de aanvaller gaat het liefst verder in de absolute top. "Ik droom van een club die niet alleen meedoet in de Champions League, maar ook echt strijdt om de winst", zegt de 23-jarige Zweed in een interview met de Leeuwarder Courant.

Larsson werd de afgelopen maanden gelinkt aan clubs als Ajax, PSV, Atalanta en Sassuolo, maar het lijkt erop dat de buitenspeler mikt op een grote club uit het buitenland. Het contract van de tweevoudig international loopt nog één jaar door en kan door een eenzijdige optie van Heerenveen nog met een seizoen verlengd worden.

"Ik besef eveneens heel goed dat het nu geen enkele zin heeft om te denken of praten over een volgende stap in mijn loopbaan. Het is ook dom om iets te zeggen als je toch niet weet wat er gaat gebeuren. Ik concentreer me nu op de slotfase van het seizoen. We moeten ervoor zorgen dat we straks in vorm zijn voor de play-offs", besluit Larsson.

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
25
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
8
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
6
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
GroningenTom
 
28
8 april 2017 om 09:53
Haha speel eerst maar een seizoen lang constant bij Heerenveen. Dromen mag natuurlijk altijd.
 
3*Ajax
 
11
8 april 2017 om 11:26
Misschien wat voor Barça B, Real Castilla of Bayen 2? Zelfs op de bank hebben deze clubs spelers die 3 klasses beter zijn. Meer een speler voor Watford, Bremen, Atalanta of een Nederlandse topclub.
 
gloryUnited
 
5
8 april 2017 om 12:08
Watford dus ook niet echt. Vond Berghuis bij az beter dan Larson. En Berghuis paste totaal niet in het systeem daar
 
KeeperToob
 
9
8 april 2017 om 13:52
Larson is echt wel beter dan Berghuis, Berghuis is een flop en een beetje een Gudelj type. Veel te veel met zijn looks bezig en met de buitenwereld. Het was dan ook geen toeval die actie van hem in de arena, typisch Berghuis die weer met andere dingen bezig is. Larson heeft vaak wedstrijden voor Heerenveen in zijn eentje beslist. Heb ik Berghuis eigenlijk nog nooit zien doen. Verder kan Larson wel naar zo'n grote club willen, hij zou toch echt eerst een tussenstap moeten nemen want hij komt nu nog duidelijk kwaliteit te kort. Als hij en Psv slim zijn, gaat hij daar heen. Kan je vervolgens op je 26e de stap maken naar een grote club die cl speelt.
 
johndahl83
 
8
8 april 2017 om 17:03
Dat je Berghuis minder vind. Prima Maar lul niet zo stom dat Berghuis met andere dingen bezig is. Hij doet nooit rare dingen. Komt nooit negatief in de media. Dus niet zomaar dingen roepen.
 
Stijnfce
 
1
8 april 2017 om 17:17
Deze jongen is niet beter als Berghuis. Net als Berghuis gewoon een speler voor de subtop in Nederland. Bij Ajax zou hij er niet eens in staan en voor de absolute top mist hij alles. Hij heeft iig genoeg humor om zichzelf zo de hemel in te prijzen.
 
De Visie
 
0
8 april 2017 om 09:56
Dromen kan altijd nog eerst maar een club die el speelt
 
Tornado72
 
16
8 april 2017 om 09:57
Voorlopig is jij nog niet constant genoeg voor de Nederlandse top. Heerenveen is momenteel zijn niveau.
 
De Toekomst
 
2
8 april 2017 om 10:08
Nou, dat is niet waar. Tegenwoordig kunnen spelers al snel naar een hoger niveau, zonder bewezen te hebben echt beter te zijn. Zo'n Narsingh mag het ook proberen in de Premier League, dus waarom zou Larsson ook niet naar een grote competitie kunnen gaan? Hetzelfde geldt voor spelers als Fischer, Verhaegh, Ola John en nog een hoop anderen. Spelers die het in de Eredivisie leuk doen kunnen gewoon een stap zetten die, in verhouding tot de spelers die het echt enkele jaren goed deden, niet eens zo veel lager is als je zou denken. Een Tadic, Clasie, Ruiz, Siem de Jong of Pelle vertrekt ook niet naar de echte subtop..
 
SpeedyAFC
 
1
8 april 2017 om 17:32
Grote competitie kan wel maar niet naar een club die om CL winst strijd. Dat zit er voor Larson niet in.
 
Leopart
 
9
8 april 2017 om 10:08
Kom maar naar Feyenoord volgend seizoen. Die zullen strijden om de winst in de CL. Of ze daadwerkelijk wedstrijden winnen is weer een ander verhaal. Sam kan het beste een stap msken naar Feyenoord of PSV. Meespelen om de titel en daarna een stap naar de middenmoot.
 
3*Ajax
 
3
8 april 2017 om 11:12
Vind hem eerlijk gezegd een beperkte voetballer. Ik heb hem in een topwedstrijd nog nooit echt goed zien spelen. Ik zou verlengen met elia die is 3 klasses beter. En je moet ook nog is 7 miljoen voor hem betalen.
 
Leopart
 
0
8 april 2017 om 11:38
Daar heb je wel een goed punt. Hij kost wel 7 miljoen. Ik denk dat hij ook op rechts kan spelen aangezien ik Berghuis terug zie keren naar Engeland
 
3*Ajax
 
2
8 april 2017 om 13:46
Klopt. Maar denk dat je met rashica/kuwas/zeneli (geen grote spelers hoor) een niet veel mindere optie hebt en ze zijn waarschijnlijk de helft van de prijs van larsson. Verder weet ik niet wat jullie precies in de jeugd hebben lopen, maar je kan een el hankouri ook wel prima de kans geven. Zulke talenten moet je 2/3 maanden de kans geven en het zou mij niks verbazen als hij het gewoon goed doet. Voor buitenspelers zou ik sowieso altijd scouten in het buitenland, want we hebben in Nederland op dit moment echt geen speciale spelers op de flanken lopen bij de subtop/middenmoot. Bedoel larsson, rashica, kuwas, jahanbaksh, etc. ik wordt er echt niet warm of koud van.
 
KeeperToob
 
2
8 april 2017 om 13:55
Feyenoord uit, feyenoord thuis. Psv uit Psv thuis. Allemaal wedstrijden waarin Larson erg bepalend was. Tegen Psv uit dolde Larson meerdere keren de psv verdediging en kon hij Reza meerdere keren laten scoren.. Maar goed, mensen uit de randstad komen weer met die oneliners... Omdat ze niet verder kijken dan de randstad..
 
3*Ajax
 
3
8 april 2017 om 16:59
Lol. Jij wil zeggen dat hij tegen psv en feyenoord goed speelde? Ja hij had 2/3 leuke acties en ja hij had in eindhoven een mooie assist, maar zet daar het onnodige balverlies en verkeerde keuzes tegen over en hij speelde helemaal niet zo geweldig. Younes heeft ook elke wedstrijd 2 leuke momentjes, maar voor de rest veel dom balverlies. Omdat hij 2 leuke acties wil niet zeggen dat hij goed speelde. Geloof mij maar dat 0 scouts onder de indruk zijn geraakt van hem die wedstrijd.
 
SpeedyAFC
 
4
8 april 2017 om 17:35
@keepertoob Waar heb jij last van? Wat is er mis met de randstad? Larson kan niet mee komen bij de clubs die strijden om de CL winst, nu niet, nooit niet.
 
De Toekomst
 
1
8 april 2017 om 10:10
Als ik PSV was zou ik het wel weten. Een goede buitenspeler die iets kan forceren en wat meer afwisseling in het spel brengt. Ik zou hem nemen als ik Brands was. Gewoon een goede buitenspeler en daar heeft PSV toch echt versterking nodig.
 
La~Decima
 
4
8 april 2017 om 10:12
Dat moet Larsson zich eerst maar eens flink ontwikkelen. Begon erg goed, maar ik had het idee dat hij een beetje naast zijn schoenen begon te lopen na de Samba Sam hype.. Helaas zien we nug weinig Samba terug. Hopelijk herpakt hij zich, het is wel een speler waarvoor je naar het stadion komt!
 
STK87
 
6
8 april 2017 om 10:28
Hij zegt zelf dat het een droom is om in de absolute top te spelen maar VZ trekt meteen de conclusie dat hij deze zomer wacht op zo n club. Dat zegt hij natuurlijk niet maar het is makkelijk sensatienieuws maken als je zo gaat redeneren
 
eCKe
 
1
8 april 2017 om 10:46
Vroeger wilde hij professioneel freestyle voetballer worden. Nu CL niveau? Samba Sam droomt te groot.
 
Jordyde Blecourt
 
1
8 april 2017 om 17:17
Larsson presteert na de winterstop niet meer al teveel bezig met een transfer. Laat je de rest van de wedstrijden nog zien en wie weet wat er in de zomer te wachten staat maar nog lang niet klaar voor de top