'Ik durf zelfs te zeggen dat Vormer op dat vlak beter is dan Firmino'
Dinsdag, 14 januari 2020 om 09:52

Ruud Vormer heeft zich in korte tijd behoorlijk populair gemaakt bij Simon Mignolet, die Liverpool afgelopen zomer inruilde voor Club Brugge. De doelman durft zelfs te beweren dat de Nederlandse middenvelder, samen met Hans Vanaken, een betere afmaker is dan Roberto Firmino. Mignolet speelde bij Liverpool enige jaren samen met de Braziliaanse aanvaller.

De Belgische sluitpost krijgt op de trainingen van Club regelmatig te maken met de grapjes van Vormer en Vanaken. "Als Ruud en Hans op de training scoren, roepen ze: 'Dat is wat anders dan Firmino en Mohamed Salah, hé!", zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. Mignolet prijst de teamgeest binnen de selectie van de koploper in de Jupiler Pro League. "Je kan het vergelijken met die bij de nationale ploeg. Club is een vriendengroep."

Mignolet prijst daarnaast de voetballende kwaliteiten van Vormer en Vanaken. "Zowel Hans als Ruud zijn heel goede afwerkers", vervolgt de geroutineerde keeper zijn relaas over zijn uitblinkende ploeggenoten in Brugge. "Firmino en Mo (Salah, red.) zijn natuurlijk ongelooflijke voetballers, maar Firmino is geen geboren killer. Hans en Ruud moeten qua afwerking zeker niet onderdoen voor Bobby (Firmino, red.)."

"Ik durf zelfs te zeggen dat Hans en Ruud op dat vlak beter zijn dan Roberto Firmino. En dat ze van een vergelijkbaar niveau zijn als Mo", sluit Mignolet af met een gewaagde uitspraak. Mede door de inbreng van Vormer en Vanaken ligt Club op kampioenskoers, want de voorsprong op achtervolgers Charleroi, AA Gent en Royal Antwerp bedraagt tien punten. Vanaken werd afgelopen zomer nog genoemd bij Ajax, maar tot een overgang leidde dat niet.

Meer nieuws
   
21:13
21:13
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
6
   
20:30
20:30
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
83
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
17
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
39
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Viking
 
41
14 januari 2020 om 09:59
Och ja hoor, Vormer scoort 3 week terug zijn eerste goal dit seizoen in de competitie en meneer is een betere afmaker dan Firmino? Koekoek.
 
DonCoXxX
 
20
14 januari 2020 om 10:03
Natuurlijk is het een beetje vreemde stelling, sowieso omdat Firmino(bpl/cl) en Vormer(jpl) op een heel ander niveau spelen, maar jouw argumentatie klopt niet. Het is theoretisch mogelijk dat Vormer pas 3 weken terug in de positie kwam om om te scoren, he? Dus dat hij minder pogingen nodig heeft per doelpunt dan Firmino. Overigens zagen de Ajaxfans van de week nog hoe goed Brugge, Vanaken en Vormer zijn; het is niet echt heel bijzonder wat Brugge presteerde tegen een gehavend Ajax. Ik was niet onder de indruk van Vormer en Vanaken en ik ben blij dat Ajax Vanaken niet heeft gehaald.
 
Clubfan
 
11
14 januari 2020 om 11:51
Club Brugge was nog veel meer gehavend hoor zonder oa. Diatta, Dennis en Mata. Blijft maar een oefenwedstrijd natuurlijk op het einde van een zware oefenstage. Club leek voor rust niet heel erg gemotiveerd om hard te rennen, de jonkies deden het notabene veel beter. Verder een opvallende uitspraak, maar die valt ook wel te duiden toch? Firminho krijgt ieder seizoen enorm veel kansen en is idd geen echte killer. Zeker Vanaken scoort heel erg makkelijk en Vormer heeft natuurlijk een heel gave traptechniek, getuige zijn grote hoeveelheid assists.
 
JeromB
 
2
14 januari 2020 om 12:14
Ik heb niet de hele wedstrijd gezien, maar op basis van wat ik heb gezien vond ik Vanaken nog wel redelijk. Verder stelde het inderdaad niet zo veel voor.
 
stravven
 
17
14 januari 2020 om 10:12
Ja, want een verdedigende middenvelder moet net zo vaak scoren als een spits.
 
Master D
 
6
14 januari 2020 om 10:40
Er zit ook geen verschil tussen net zo vaak scoren als een spits of na 60 van het aantal te spelen wedstrijden in een seizoen je eerste doelpunt maken.
 
Peter_Selie
 
8
14 januari 2020 om 11:13
Als hij een betere afmaker is dan een spits bij de beste club van de wereld dan zou je Vormer als spits kunnen proberen... garanties voor veel goals
 
AadMaat
 
2
14 januari 2020 om 11:39
Wie is een verdedigende middenvelder in dit geval?
 
stravven
 
1
15 januari 2020 om 07:27
Nee. De taak van Firminho is niet per se scoren. Hij is meer een soort van spelmaker, die ruimte geeft aan Mane en Salah.
 
 
6
14 januari 2020 om 10:00
Ik denk dat hij nu wel iets te gaat om te zeggen dat ze kwa afwerken op het niveau van Salah zijn.verder weet ik niet wat die Vanaken moet kosten maar mits haalbaar zou dat toch wel een exceptionele speler zijn voor Feyenoord. Werd een tijdje ook gelinkt aan Ajax als het goed is. Mits haalbaar vraag ik me alleen af of hij wel een reden zou hebben om club te verlaten voor Feyenoord.
 
stravven
 
16
14 januari 2020 om 10:17
Hij heeft geen reden om Club te wisselen voor Feyenoord, en Feyenoord heeft niet het geld om hem te halen. Hij moet waarschijnlijk meer dan 20 miljoen kosten, en hij is een belangrijke speler bij Club, een team wat jaarlijks CL speelt en simpelweg beter is dan Feyenoord. Ik denk ook dat hij onhaalbaar is voor Ajax en Psv, al geef ik die iets meer kans dan Feyenoord.
 
 
1
14 januari 2020 om 10:28
Bedankt voor je uitleg @stravven! Vind wel dat hij een type middenvelder waar feyenoord naar op zoek moet. Een type als vanaken zou een extra kwaliteitsimpuls en mogelijkheden geven voor Feyenoord.
 
Shadows
 
4
14 januari 2020 om 10:20
Kan me wel wat voorstellen bij wat Mignolet zegt. De kracht van Salah is niet zijn afwerking, hij mist geregeld grote kansen die echte afmakers zoals Lewandowski wel zouden maken. Salah`s sterke punt is zijn positionering, looplijnen en snelheid. Hierdoor weet hij ontzettend veel kansen te creƫren voor zichzelf en anderen.Salah was zo geweldig twee seizoenen geleden omdat hij ze er toen wel allemaal in trapte.Echter bestaat er geen twijfel over wie de betere voetballer is.
 
Tuskii
 
36
14 januari 2020 om 10:00
Ik denk dat Simon een of andere weddenschap verloren heeft
 
-Legends-
 
62
14 januari 2020 om 10:02
Wees zelf ook niet te bescheiden Simon, want jij maakt betere reddingen dan Firmino!
 
voetbalfreak
 
10
14 januari 2020 om 10:52
Jammer dat Mignolet hier afgekraakt wordt, hij kan echter wel gelijk hebben. Vormer kan toch met een afwerk-vorm op de training alle ballen uit elke hoek binnen trappen.
 
XaviFCB
 
0
14 januari 2020 om 11:09
Tuurlijk joh en daarnaast weet Mignolet ook echt wel wie beter is. Dit klinkt me dan ook meer als een grap in de oren, voortbordurend op opmerkingen van Vormer en Vanaken op de training, waar Mignolet over spreekt.
 
voetbalfreak
 
0
14 januari 2020 om 11:31
Hoe vaak zie je wel niet dat een middenvelder achter een vrije trap gaat staan op een gevaarlijke positie, of zelfs een verdediger...
 
Snowy1nl
 
1
14 januari 2020 om 12:52
Dit komt hetzelfde neer als dat een bronzen speler met een rating van 64 in Fifa ultimate team een 99 rating heeft voor het afwerken. Het is maar hoe je het bekijkt.