'Ik ga Barcelona verlaten en heb ook aanbiedingen uit het buitenland'
Dinsdag, 25 juni 2019 om 11:32

Denis Suárez gaat vertrekken bij Barcelona. De middenvelder laat aan onder meer Sport weten dat hij de Catalaanse grootmacht zal verlaten en mogelijk gaat spelen bij het geïnteresseerde Celta de Vigo, de club waar hij tot 2011 actief was. "Ik ga Barcelona verlaten en Celta is inderdaad een optie", zo wordt de 25-jarige Spanjaard geciteerd.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik op een dag voor Celta zal voetballen, maar ik weet zelf niet wanneer", vervolgt de middenvelder zijn relaas. "Ik heb ook aanbiedingen uit het buitenland, maar mijn voorkeur is om in LaLiga actief te blijven. Ik wil sowieso in Europa blijven voetballen, maar er zijn inderdaad ook andere mogelijkheden", aldus Suárez, die graag in beeld wil blijven voor de nationale ploeg.

Onder meer Valencia zou ook azen op de middenvelder, aangezien trainer Marcelino gecharmeerd is van de kwaliteiten van Suárez. Naar verluidt zou de salariseisen van de middenvelder voorlopig een deal met Valencia in de weg staan. Suárez werd het afgelopen halfjaar door Arsenal gehuurd van Barcelona, waarbij de Londenaren een optie tot koop hadden bedongen.

Bij Arsenal kon Suárez, mede door blessureleed, echter niet imponeren. "Ik moet mijn ritme weer vinden en wil me weer een voetballer voelen die vaak minuten maakt. Ik hoop dat ik in de komende weken iets meer te weten kom. Het belangrijkste is het sportieve aspect. Dat is veel belangrijker dan het financiële plaatje", aldus Suárez, die nog twee jaar vastligt in het Camp Nou.

Meer nieuws
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
20
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
59
   
22:28
22:28
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
7
   
22:13
22:13
Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: 'Lastig nee zeggen tegen Feyenoord'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
McMulenga
 
6
25 juni 2019 om 11:41
Het zou mooi zijn als Celta hem kan binnen hengelen, dat helpt een hoop om niet weer in degradatiestress te komen.
 
Ajax/barca2014
 
9
25 juni 2019 om 12:25
Zolang Aspas fit is, zal Celta niet degraderen. Overigens zou het Denis Suarez wel sieren om naar Celta te gaan. Hij is verzekerd van speeltijd, en ook nog een kind van de club. Bovendien kan hij net zoals Nolito destijds zijn loopbaan weer opniew op de rails krijgen.
 
AntonieAjax
 
3
25 juni 2019 om 11:49
Het is voor hem belangrijk dat hij gewoon weer veel aan spelen toekomt en weer veel minuten kan maken, dan denk ik dat hij het nog steeds in zich heeft. Was altijd een groot talent alleen is het er nog niet echt uitgekomen. Wie weet als hij een heel seizoen fit is en minuten kan maken bij een andere club op het Spaanse hoogste niveau?
 
Barcca
 
7
25 juni 2019 om 12:33
Heeft letterlijk niks toegevoegd aan Barcelona. Komt voor Barcelona gewoon handelingssnelheid te kort, inzicht, loopvermogen en een speler passeren lukt hem ook niet. Heeft naar mijn mening genoeg kansen gehad. Wat hekelde ik me aan Valverde toen hij in de Copa keer op keer kansen bleef geven aan Suarez en Gomes. Talenten als Puig en Alena waren toen al verder, maar kregen 0 kansen. Overigens vind ik het wel jammer dat hij niet is doorgebroken, is toch een speler uit de jeugdopleiding die je graag ziet slagen.
 
Lebuffon
 
4
25 juni 2019 om 12:59
Is geen speler uit de jeugdopleiding, want ze hebben van Man city gekocht en Man city heeft hem weer gekocht van Celta. Verder delen jij en ik wel een heel andere mening. Ik vond hem een ontzettend groot talent die een heerlijke techniek had met een goede handelingssnelheid en een goede inzicht. Enige wat hij miste naar mijn mening is een beetje pit wat Suarez bijvoorbeeld wel heeft. Desondanks ben ik van mening dat hij nooit echt een eerlijke kans kreeg, in tegenstelling tot Gomes die bijna elke wedstrijd speelde. Als hij 2 wedstrijden goed speelde werd hij de volgende wedstrijd opeens op de bank geplaatst. Zelfde als wat er met Malcolm gebeurt.
 
oxxis
 
2
25 juni 2019 om 13:10
Volgens mij is hij net zo veel een product uit de jeugdopleiding van Barça als frenkie de jong dat bij Ajax is. Minimaal dus.
 
Almogaver
 
1
25 juni 2019 om 16:36
Wat een gelul. Aleña is een groot talent, maar was op dat moment absoluut niet verder dan Denis of Andre Gomes. De pech van die twee is gewoon dat ze teleurstelden omdat ze mentaal niet zo sterk zijn en in het geval van Denis, niet de juiste plek op het veld kan vinden bij Barça. Die jongen heeft een meer vrije rol nodig, om geweldig te renderen. Hij speelde uitstekend bij de vorige twee clubs. Echt eigen jeugd wil ik ook niet zeggen. Hij zat bij Celta en Man City, kwam daarna naar het B-team en heeft niet in de jeugd van Barça gespeeld.
 
Fc Scheidsrech
 
1
25 juni 2019 om 13:42
Valencia kan hem niet genoeg salaris bieden terwijl die CL ingaan..., gaat ie dan bij Celta voor veel minder salaris spelen?
 
Los Che Rotter
 
0
25 juni 2019 om 13:55
Valencia heeft hem niet nodig - Marcelino moet Lee mee kansen geven als Parejo vermoeid wordt en Soler kan ook op positie spelen (speelt goed U21 EK)
 
theo uphus
 
0
25 juni 2019 om 14:02
Een probleem dat niet typisch is voor Denis Suarez maar wel voor spelers in zijn positie is dat spelers die bij een topclub niet zijn geslaagd vaak niet bereid zijn om naast het sportieve stapje terug ook het financiele stapje terug te willen doen. Dan wordt van, in dit geval wellicht Celta de Vigo veel wijsheid gevraagd om daar een oplossing voor te vinden. Dat lukt niet altijd omdat de club dan soms salarisplafonds moeten doorbreken of een externe financier moeten zien te vinden. De vraag is dan of de club dat de speler in kwestie ook waard vindt.