'Ik had hetzelfde gedaan, Ajax heeft makkelijk praten met zijn miljoenen'
Zaterdag, 30 mei 2020 om 14:43

De KNVB heeft na het stopzetten van het Eredivisie-seizoen besloten om het beste Champions League-ticket aan Ajax te geven en deze beslissing kwam als een teleurstelling voor AZ. De Alkmaarders stonden in punten gelijk met Ajax, dat echter met een beter doelsaldo aan kop ging. Een poging van AZ om, zonder Ajax en de KNVB op de hoogte te brengen, via de UEFA alsnog iets aan de zaken te veranderen liep eerder deze week echter op niets uit en leverde de club ook nog eens flink wat kritiek op.

Dries Boussatta snapt desondanks wel waarom AZ voor deze weg heeft gekozen. De nu 47-jarige oud-aanvaller was in het verleden vier jaar speler van de Alkmaarders en denkt dat het uitgelopen was op een fiftyfifty-strijd als het seizoen wel afgemaakt was: "Ajax was niet helemaal in vorm meer, het rommelde. Je weet nooit hoe het gaat. Het stuit mij tegen de borst hoe de mensen bij AZ nu worden neergezet. Het is eenrichtingsverkeer. Ik had hetzelfde gedaan als ondernemer. Ajax heeft makkelijk praten met zijn miljoenen", vertelt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Boussatta, die zelf een keten van koffiebars runt, denkt dat algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts niet zomaar naar de UEFA zijn gestapt: "Dat zijn geen domme jongens. Ik denk dat ze er vanaf dag één mee bezig zijn geweest. Zo van: 'we leggen ons hier niet bij neer'." De drievoudig international van het Nederlands elftal is van mening 'dat het land te klein was geweest' als de rollen omgedraaid waren: "En dat terwijl er een herenakkoord is en dat ze bij Ajax ondertussen de jeugdopleiding van AZ plunderen. Er wordt nu gewoon te veel op de AZ-directie gericht." Hij wacht dan ook liever op een eventuele verklaring van Eenhoorn: "Heeft hij het verkeerd gedaan, dan zeg ik ook: 'Haal de kettingzaag maar tevoorschijn'."

Naast kritiek vanuit het Ajax-kamp, toonden ook een aantal AZ-iconen zich niet tevreden over de gang van zaken. Zo sprak onder meer Barry van Galen zich in ferme bewoordingen uit over het besluit van AZ. Boussatta vindt echter dat Van Galen zich niet publiekelijk uit had moeten laten over de kwestie: "Het is wel je werkgever jarenlang geweest, Van Galen. Daar heb je jarenlang van gevreten. Dat je er iets van gaat vinden is één. Kijk, als voetballer was Barry fantastisch. Maar ik vind dit goedkoop scoren. Hij is vorig jaar op non-actief gezet bij AZ. Dit neigt naar rancune. Weet je, hij kan er iets van vinden, maar ik vind dit niet netjes."

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
4
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (191)

 
Suarez 7
 
103
30 mei 2020 om 14:50
Het is een erg oncollegiale reactie van AZ. Op basis waarvan verdienen zij de titel? Ik zeg ook niet dat Ajax de titel verdient, maar op alle mogelijke manier stond Ajax boven AZ. Behalve dus deze variant, die in de Eredivisie niet wordt toegepast. Met een achterliggende argumentatie die echt nergens op slaat, als het verschil tussen clubs achttien punten is, moet dan ook het onderlinge resultaat prevaleren, omdat de clubs nog niet tegen alle teams hebben gespeeld? Het is een kulargument. Dat neemt niet weg dat dit wel een andere discussie op gang kan brengen. Is onderling resultaat niet een veel mooiere graadmeter dan doelsaldo? Zouden we onze regels niet moeten aanpassen? Het legt ook nog meer druk op de onderlinge duels.
 
BryanGoos
 
77
30 mei 2020 om 14:54
'Oncollegiaal' is weer iets anders dan rechtvaardig. Als er een herenakkoord is tussen de grote clubs en Ajax haalt de halve opleiding van AZ leeg zoals Dries ook benoemd, kun je dat ook op z'n minst 'oncollegiaal' noemen. Ik vind dat ze volkomen gelijk hebben om hier tegenin te gaan. Want wat Dries zegt snijdt wel degelijk hout.
 
Lierse1997
 
120
30 mei 2020 om 14:59
Dat herenakkoord zou pas in 2021 ingaan als ik het goed heb en Ajax was tegen de vervroeging naar 2019. Dus dat ligt allemaal wel wat gecompliceerder.
 
Regulator
 
16
30 mei 2020 om 15:47
Oncollegiaal is sowieso een verkeerd woord. Ajax en AZ zijn gewoon concurrenten. Het herenakkoord is daarom ook onzinnig en wordt niet voor niets als een niet bindende ‘overeenkomst’ gezien, sinds het idee geheel druist tegen het recht op mededinging.
 
Dann972
 
47
30 mei 2020 om 16:14
Buiten het feit om dat Ajax niet de halve opleiding leegrooft blijkt ook dat het herenakkoord er om gaat dat er meer betaald wordt voor de spelers.Ik denk dat dit gegeven al minimaal 300 maal is uitgelegd.Wellicht is er een reden dat dit niet tussen de oortjes komt van een aanral mensen....wie kan vertellen waarom?
 
trodat4030
 
35
30 mei 2020 om 16:31
Omdat ze dan geen stokkie meer hebben om mee te slaan, Dann972..
 
SpeedyAFC
 
20
30 mei 2020 om 16:49
Dat herenakkoord gaat niet over het aantrekken van jeugdspelers. Het gaat om de vergoeding die er betaald moet worden. En al die spelers van AZ zijn ook van elders aangetrokken. Spelers zoals Stengs speelde ook allang bij een BVO voordat AZ hem oppikte.
 
pinko
 
16
30 mei 2020 om 17:39
Wie haalt Ajax dan zo al? Ik lees dat spelers van Ajax wel naar AZ (b.v. De Wit) verkassen. AZ wil echter geen spelers aan Ajax verkopen. Ik word een beetje moe van al die verhalen hoe Ajax dat AZ te kort doet. Het enige wat ik bespeur is een enorme aversie vanuit het AZ kamp t.o.v. Ajax. En dat niet alleen vandaag. Het groene monster is nooit ver weg;-)))
 
Kowalski
 
12
30 mei 2020 om 17:54
Vrij recent nog Rio Hillen en Kian Fitz-Jim van AZ, Steven van der Sloot van Feyenoord.
 
SpeedyAFC
 
29
30 mei 2020 om 18:22
Rio een jaar gelden, op zijn zestiende. Was op zijn 12de door AZ weggeplukt bij AFC in Amsterdam. Kian hetzelfde verhaal, ook vijf jaar geleden uit Amsterdam wegehaald van AFC door AZ. AZ shopt graag bij de 2e divisie clubs in Amsterdam, daar halen ze echt de jeugdopleidingen leeg. Gelukkig haalt Ajax de Amsterdamse jeugdspelers weer terug naar Amsterdam. Steven van de Sloot was door Feyenoord wegeplukt uit de jeugdopelding van ADO Den haag, ook vijf jaar geleden. Snap je mijn punt, ze halen zelf ook hun jeugd spelers van andere clubs. maar als Ajax het bij hen doet, oh jee.
 
bvbrunschot
 
5
30 mei 2020 om 18:46
Dann972 het idee voor de hogere prijs voor de jonge spelers is ook gewoon voorkomen dat de jeugdopleiding wordt leeggeroofd. Het gaat er niet om dat spelers helemaal niet meer naar een andere club kunnen, maar wel dat het wellicht wat wordt ingeperkt. Dat een club misschien nog een keer extra nadenkt of zo’n jonge speler dat nu wel waard is, of dat ze misschien toch in de eigen jeugd al een speler hebben van nagenoeg hetzelfde kaliber.
 
sebasjuh
 
9
30 mei 2020 om 20:45
Maar op hun beurt haalt Az weer een jeugdopleiding van een ander team leeg. Mag dat dan wel? De Engelse clubs halen de jeugdopleiding van Ajax en Feyenoord leeg. Zo heb je dat nu eenmaal als een club meer geld heeft kan je dus meer risico’s nemen. Dan is het aan de speler in kwestie om een keuze te maken wat die gaat doen.
 
JK-Ajax
 
66
30 mei 2020 om 14:55
Als je onderling resultaat boven doelsaldo prevaleert dan meen je dat twee wedstrijden in een competitie belangrijker is dan een volledig gespeeld seizoen waarbij iedereen dezelfde kansen heeft gehad. Wat als jij 20 doelpunten meer gemaakt hebt maar na een zware Europese pot je concurrent hebt getroffen en 1-0 verloren hebt. Moet je dan je titel op basis van die pot afstaan?
 
Suarez 7
 
12
30 mei 2020 om 15:22
Het zou mijns inziens een extra dimensie geven aan de onderlinge duels tussen topteams. Ik vind ook wat te zeggen voor jouw argument natuurlijk.
 
siepie
 
42
30 mei 2020 om 15:32
Ja, maar het haalt juist een dimensie weg bij de overige 28 wedstrijden waarin ze nu nog vol gas doorgaan voor het doelsaldo. De reden hierachter is juist dat attractief voetbal beloond wordt. Daarnaast is doelsaldo iets dat tot de laatste speeldag omgedraaid kan worden, onderling resultaat niet. Dus je haalt daarmee nog meer redenen voor aanvallend voetbal weg bij één van de twee teams
 
wehave
 
23
30 mei 2020 om 16:23
Je praat echt onzin , er is juist geen volledig seizoen gespeeld , ze hebben juist niet tegen dezelfde teams uit en thuis gespeeld. Daarom is onderling resultaat veel eerlijker mocht het zo zijn dat je wel tegen elkaar 2x hebt gespeeld. En laat dat nou net zo zijn. Als het andersom was geweest de stand zou me niets verbazen als ze dan wel opeens de regels hadden aangepast(zie beker finale tegen Feyenoord)
 
Alkmaar54
 
10
30 mei 2020 om 16:34
Ik heb dit argument nog nooit van jou gehoord over de poulefase van de Champions League. Is dit een nieuwe mening of een selectieve mening?
 
hansje1969
 
4
30 mei 2020 om 16:57
@wehave Hoezo zouden dan de regels aangepast zijn geworden? Hé doelt toch op de beker finale in twee wedstrijden neem ik aan? Wat was jou alternatief dan? 1 wedstrijd achter gesloten deuren?
 
MaJa
 
7
30 mei 2020 om 17:08
In La Liga geldt onderling resultaat al jaren boven doelsaldo en het heeft een voordeel en een nadeel. De topwedstrijden zijn ook echt topwedstrijden waar naartoe gewerkt wordt. Onderlinge wedstrijden tussen Barcelona, Real en Atletico zijn echte toppers en onderlinge wedstrijden tussen middenmoters worden er ook erg spannend van. Spannender dan in Nederland. Aan de andere kant is de spanning aan het einde van het seizoen wel wat minder. Teams kunnen niet echt een inhaalslag maken aan het einde van het seizoen als ze gelijk staan. Ik vind het persoonlijk het wel waard, maar ik weet niet of dit in Nederland iets is wat je wilt. In Spanje zijn de clubs bereid in groepswedstrijden in Europa spelers te sparen om klaar te staan voor de topper dat weekend en in Nederland zijn we net de stappen aan het nemen om clubs in Europa te steunen door wedstrijden te verschuiven e.d.
 
Dann972
 
3
30 mei 2020 om 17:42
Dus voor de eerlijkheid halen we de resultaten van 24 wedstrijden eruit...dus niemand heeft dan tegen Ajax en AZ gespeelt...kan nog weleens zuur gaan zijn voor Willem2 ...die gaan dan niet Europa in.Ik denk dat Utrecht dit ook een goed idee gaat vinden....
 
rkallan
 
1
31 mei 2020 om 02:27
Die finale die door ajax supporters doel bewust over 2 wedstrijden werd gespeeld. Beide clubs kregen 10000 kaarten. Voor Ajax zou wel een combi per trein geleden. De finale had prima over 1 wedstrijd gespeeld kunnen worden.
 
Japie_Krekel
 
0
31 mei 2020 om 11:40
@JK-Ajax doelsaldo over 23 wedstrijden is toch ook zo dubbel als maar zijn kan? je hebt beiden niet eens twee keer dezelfde teams getroffen. onderling resultaat of een playoff wedstrijd vind ik logischer bij een afgebroken competitie maar goed, de Knvb had geen regels voor een afgebroken competitie dus dan hadden mensen dat niet begrepen. in de toekomst zou ik bij een situatie waarin een competitie moet worden afgebroken wel gaan kiezen voor onderling resultaat omdat dat imo logischer is in zo een geval. over een volledig uitgespeelde competitie vind ik het wel prima om de doelsaldo regel te blijven hanteren
 
Japie_Krekel
 
0
31 mei 2020 om 11:41
@siepie niet perse, want je kan ook het beste doelsaldo hebben door heel weinig tegengoals weg te geven
 
vassinerend
 
2
31 mei 2020 om 12:07
@Japie ook dat is niet logisch omdat het gelijke aantal punten niet tegen de tegenstanders is gehaald die beide teams gehad hebben of je zou de helft van de competitie als uitganspunt moeten hebben. En als dat gelijke stand oplevert is een beslissingswedstrijd misschien een optie maar dat komt AZ niet uit. AZ heeft voor hun motivatie geluk dat ze al 2x tegen Ajax hebben gespeeld maar het kan volgende x zomaar gebeuren dat de competitie afgebroken wordt met maar 1 onderlinge wedstrijd dus gaat die logische vlieger ook niet op. Ik denk gewoon duidelijke uotgangspunten nemen. Dus begin, half of einde competitie
 
CR9!
 
31
30 mei 2020 om 14:56
Als de stand gelijk is dan kijk je naar doelsaldo, onderling resultaat of gemaakte doelpunten. Als de stand gelijk is na 26(?) speelronden dan is het best logisch om te kijken naar onderling resultaat, omdat dat het enige meetbare iets van de eerder genoemde 3 factoren na zoveel speelronden (als de clubs al tegen elkaar hebben gespeeld). Wat is dat voor 'kulargument' van jou om dan te praten over een verschil van 18 punten, dat heeft er toch helemaal niks mee te maken?feit is dat er geen regel is hoe een competitie wordt besloten als het voortijdig gestopt wordt, dus geen kampioen is eerlijk en ja ik zou een loting tussen die 2 best eerlijk vinden. Als ik het puur juridisch bekijk is Ajax 1ste en verdienen daarom de CL plek maar geen kampioenschap.
 
Suarez 7
 
18
30 mei 2020 om 15:21
Feit is dat het vergezocht blijft. Waarom namelijk alleen als de stand gelijk is? Je kan het argument toch ook aanhalen als het verschil één punt is? Ook dan hebben de teams namelijk nog niet tegen alle tegenstanders gespeeld. Dat is ook oneerlijk. Mijn punt is dat als je opeens gaat afwijken van de normale regels het einde zoek is. Kijk naar Utrecht, zouden die dan ook kunnen zeggen, ''ja, we hebben één wedstrijd te goed en niet tegen alle tegenstanders gespeeld, dus oneerlijk, dus onderling resultaat''?
 
siepie
 
5
30 mei 2020 om 15:33
Het zou nog eerlijker zijn om dan naar de stand na 17 wedstrijden te kijken.
 
SpeedyAFC
 
3
30 mei 2020 om 16:51
Als je gaat loten, dan geldt dat ook voor degradatie, ook voor EL plekken etcetera. Er is nergens voor geloot. De Knvb heeft gewoon de stand van de laatste speelronde gepakt voor de EL plaatsen en verder gedaan of het seizoen niet gespeeld is.
 
ninjakai
 
15
30 mei 2020 om 17:18
Feit is, dat dit de meest oneerlijke verdeling is. In principe wordt de competitie nietig verklaard. Geen degradatie, geen kampioen dus start je bij 0 en zou PSV de voorronde CL krijgen. Dat vergeten ze in alkmaar keihard. De KNVB laat de laatste stand van het nietige seizoen prevaleren en miepen.
 
alkmaarfan
 
1
30 mei 2020 om 17:33
Hoezo zou PSV dan voorronde CL krijgen? Dat vind ik zo`n onzin argument. PSV heeft dit jaar al een voorronde CL gespeeld. Een 2e plaats in de rangschikking is goed voor 1 Europees ticket, niet voor 2 Europese tickets.
 
SpeedyAFC
 
4
30 mei 2020 om 21:34
@alkmaarfan Dit seizoen is als niet gespeeld beschouwd, er is geen kampioen, er zijn geen degradanten. Alleen is de laatste stand wel gebruikt om de Europese tickets te verdelen. Als het seizoen als niet gespeeld beschouwd moet worden, dan zou het niet zo raar geweest zijn om dan ook het laatst geldige seizoen als maatstaf voor de Europese tickets te nemen. Als ik PSV was, zou ik maar gaan procederen.
 
alkmaarfan
 
4
30 mei 2020 om 21:39
@SpeedyAFCFeit is dat dit seizoen wel degelijk voor het grootste deel gespeeld is. Het is alleen niet afgemaakt, waardoor je geen kampioen en degradanten kan aanwijzen. Die Europese tickets die moet je echter verdelen, want je gaat natuurlijk niet zeggen "niemand gaat Europa in". Maar het is totale onzin dat dan de stand van vorig jaar aangehouden zou moeten worden. De tickets daarvan zijn al uitgegeven. Het "minst oneerlijk" is om ze dan maar op basis van de stand van de gestopte competitie te verdelen. Ik vind helemaal niet dat AZ het 1e ticket had moeten krijgen. Maar als het 2e ticket naar PSV was gegaan was dat gewoon ronduit schandalig geweest.
 
Andres13
 
14
30 mei 2020 om 14:56
Het gaat niet zozeer om de titel, maar om wie eerste of tweede wordt. Het verschil tussen de voorronde en de groepsfase van de CL is tientallen miljoenen euro`s, wat voor een club als AZ heel veel verschil gaat maken. Dan begrijp ik wel de reden waarom AZ deze kans aangrijpt, waarbij ik niet wil zeggen dat ik het er perse mee eens ben. Ik vind dit soort acties ook niet passen bij de club AZ, maar het laat weer eens zien dat solidariteit binnen het Nederlands voetbal ver te zoeken is. De enigste bestuurder bij de clubs die ik solidair vind ik Gerbrands.
 
SpeedyAFC
 
6
30 mei 2020 om 17:30
@andres13 Het gaat om het aangrijpen vna een kans, als AZ dat wil doen, moeten ze zelf weten. Kom er alleen dan wel ruiterlijk vanaf dag 1 voor uit en speel het niet zo geniepig.
 
brandkraan
 
7
30 mei 2020 om 17:10
Nee . Doelsaldo brengt de noodzaak te scoren. Dat leidt in de meest gevallen tot aanvallend voetbal. Dit geeft de kijker meer plezier. Dus vind ik dat dit boven onderling resultaat gaat.
 
DonCoXxX
 
5
30 mei 2020 om 17:45
Welk titel heb je het over, joh? Er is helemaal geen titel uitgedeeld! Sowieso gaat het hier over achterbaks achter de rug omgaan van een collegaclub, in een periode dat er intensief onderling contact is, niet eens om de poging. Daarnaast is er decennia geleden gekozen voor doelsaldo om ervoor te zorgen dat clubs blijven zoeken naar doelpunten Als de wedstrijd al gespeeld is ter vermaak van de kijker.als je daar als club tegen bent, moet je dat voor de start van de competitie aankaarten, niet tijdens of naderhand. Je wekt bij mij niet de indruk dat je goed over je mening nagedacht hebt, vooral door je bizarre voorbeeld van het puntverschil van 18 punten. Wat betreft Boussatta en zijn mening, denk ik dat het alles zegt dat hij van Galen de mond wil snoeren omdat van Galen ooit voor AZ gewerkt heeft. Boussatta is echt een kind van deze tijd, als je een eigen mening hebt, ben je een hater of is het uit rancune. Het idee dat je kritiek hebt omdat je een weldenkend persoon bent, komt niet bij een bepaalde groep mensen op. Maar goed, hij dat dan ook hetzelfde gedaan, dus wat moeten wij met die gast zijn mening? Hij is immers achterbaks, dat geeft hij toe.
 
camiel
 
0
31 mei 2020 om 23:29
Lees even het artikel van Jaap de groot dan snap je de actie veel beter. Er is namelijk een hele grote nuance in dit verhaal
 
meralco
 
78
30 mei 2020 om 14:50
Dus ook Dries snapt het nog steeds niet. Het gaat niet om wat ze gedaan hebben , het gaat erom hoe ze het hebben gedaan. Moeizaam omdat iedere keer uit te moeten leggen
 
De Toekomst
 
26
30 mei 2020 om 15:13
Klopt. En dat herenakkoord betekende ook niet het einde van jeugdspelers die overstapte tussen clubs. Ajax houd zich er gewoon aan.
 
SpeedyAFC
 
5
30 mei 2020 om 17:30
Precies, Ajax betaald gewoon het dubbele van de Fifa vergoeding zoals afgesproken.
 
azchelsea
 
10
30 mei 2020 om 18:39
Het is moeizaam om iedere keer uit te leggen, maar AZ heeft op 24 april op de clubsite te kennen gegeven niet akkoord te zijn met de huidige indeling van de seizoensafloop. Ik quote het nog maar eens voor de 100e keer, misschien dat dan die ‘verbaasdheid’ van het niet aan zien komen verdwijnt: AZ.nl 24 april 2020, ‘De KNVB heeft vrijdag het besluit genomen om de huidige competities betaald voetbal stop te zetten. Het lopende seizoen kan door de verlengde coronamaatregelen namelijk niet vóór 1 september worden afgemaakt. AZ heeft daarin formeel te horen gekregen dat de club het tweede beste Europese ticket toebedeeld heeft gekregen. AZ gaat op voorhand niet akkoord met de verdeling van de tickets.’ Ik snap echt waarom iedereen doet alsof het uit de lucht viel. De intenties waren allang duidelijk. Dat het geen goeie intenties zijn (omdat er geen poot was om op te staan en daardoor 0 kans was om te winnen), beaamt vrijwel elke AZ-supporter en vind ik ook.
 
SpeedyAFC
 
4
30 mei 2020 om 21:39
@azchelsea AZ heeft niemand ingelicht dat ze waren gaan procederen bij de Uefa. Niet bij het overleg met de Knvb met de clubs over de beeindiging, niet tijdens de gesprekken met o.a. ajax wat te doen met de Europese gelden dit jaar. Het is allemaal in het geheim achter ieders rug om, zeer geniepig dus. Voor clubs als Ajax was het belangrijk dit te weten, als het kennelijk ieder voor zich is, dan ziet Ajax zich ook niet geroepen andere clubs te helpen. Het heeft er alle schijn van dat AZ Ajax daarom in het duister liet tasten, bij Ajax de beste deal eruit proberen te halen en tergelijerktijd proberen het ticket van Ajax te bemachtigen.
 
vassinerend
 
0
31 mei 2020 om 12:49
Gewoon solidair zijn als Ajax zijnde met alle clubs behalve AZ dan is dat ook weer rechtgetrokken.
 
Lierse1997
 
33
30 mei 2020 om 14:52
Het gaat dan ook eerder over de manier waarop, dan de handeling op zichzelf. An sich is nog te begrijpen dat ze een poging waagden (alleen had die naar mijn idee echt 0% kans op slagen). Maar dat je het gewoon achter de rug om doet is vreemd en niet netjes. Zeker als je al weken aan het onderhandelen bent met Ajax over het solidariteitsfonds.
 
Kyle66
 
15
30 mei 2020 om 16:32
Dat is mijn gedachte ook. Dat ze het hebben gedaan, valt te begrijpen. Maar achter de rug om? Terwijl je elkaar continu spreekt? Nee, dat vind ik onbegrijpelijk.
 
De Toekomst
 
5
30 mei 2020 om 17:54
Ik heb het idee dat onze vriend Dries dat niet helemaal mee heeft gekregen of niet begrepen heeft.. Verder ook het herenakkoord en de miljoenen van Ajax erbij betrekken.. Misschien wil hij gewoon ff een goede indruk maken op de AZ supporters met deze populistische uitspraken...
 
Kyle66
 
2
30 mei 2020 om 20:10
Of niet heeft willen begrijpen, omdat hij populistisch wil doen richting sommige supporters. Wat het akkoord en het geld van Ajax ermee te maken hebben, is mij een raadsel. En ook het herenakkoord begrijpt hij niet. Net als sommige reageerders hier die het er ook bij halen.
 
robert41
 
2
30 mei 2020 om 20:57
Ik heb de potcast gehoord. Het enige wat ie constant riep was dat Eenhoorn intelligent was en zijn redenen er voor zou hebben. Rest van Nederland had dus geen recht hem te veroordelen. Het was duidelijk een supporter die aan het woord was. Vond er weinig zinnigs uitkomen
 
Oortap
 
22
30 mei 2020 om 14:52
AZ had niet zoveel te willen. Naast het feit dat ze een voorstander waren van de competitie beeindigen, stond het al lang vast dat bij gelijke onderlinge stand doelsaldo de doorslag geeft. Anders had Ajax net zo goed ook zijn titel in 2007 kunnen claimen.
 
Jaapvan Haafte
 
42
30 mei 2020 om 16:10
Dus tijdens het spel de regels veranderen is eerlijker omdat het jou beter uitkomt? Je kunt van alles bedenken, uitslag winterstop, uitslag zoals het nu is, seizoen niet meetellen, en eindstand vorig jaar, in alle opties staat Ajax boven aan. Maar das niet eerlijk, de regels moeten aangepast zodat Az wat nergens aanspraak op heeft boven aan komt...
 
Alkmaar54
 
2
30 mei 2020 om 16:38
Ondanks dat ik denk dat de Knvb de juiste beslissing heeft genomen, word ik zo moedeloos van mensen die menen dat de spelregels niet veranderd zijn door de competitie op 3/4e te stoppen. Ik snap dat je dolgraag Ajax kampioen wil zien, maar beweer niet dat de spelregels niet zijn veranderd. Of de beslissing van de Knvb het meest logisch is of niet dat is een andere vraag. Maar beweren dat het ene de regels verandert en het andere niet is een vals moreel superioriteitsargument wat echt totaal geen hout snijdt.
 
SpeedyAFC
 
14
30 mei 2020 om 16:55
Er is geen kampioen. Natuurlijk had ik graag Ajax als kampioen gezien maar die is er niet, de competitie is ongeldig want niet afgemaakt. De Knvb heeft besloten om de laatste stand te gebruiken om de Europese tickets te verdelen. Wellicht een arbitraire keuze maar ook andere keuzes zoals Europese ranking, uitslag laatst geldige competitie, onderlinge resultaten e.d. waren arbitrair geweest. Dat AZ het er niet mee eens is ok. Maar achter iemands rug opereren, dat is gewoon niet netjes.
 
FR_JC
 
8
30 mei 2020 om 16:57
Alkmaar54; kan ik me geheel in vinden in jouw uitleg. Alleen had de andere en enige optie geweest om het seizoen nietig te verklaren. Dan had AZ helemaal niets gehad en PSV de lachende 2e geworden. Het is een of / of situatie.
 
Alkmaar54
 
1
30 mei 2020 om 17:18
@fr_jc Ik vind dat de competitie gewoon afgemaakt had kunnen worden. En wat overigens nog steeds kan. Spelers zijn nu al weken in training en waarvoor in hemelsnaam? De competitie wordt pas over 3 maanden hervat. Maar goed, onze heldere lichten van de Knvb hebben dit afgestemd in samenspraak met de regering dus dan moeten we het hier maar mee doen. Zij zijn het meest neutrale orgaan en de organisator van deze competitie.
 
SpeedyAFC
 
10
30 mei 2020 om 17:35
@shenvanr7 Over een vorm dip spreken is echt de grootste onzin die er is. Bij de winterstop was de stand gelijk en in het voorjaar was de stand gelijk. En dat alleen omdat AZ van Ajax won, anders stonden ze achter. Onderling resultaat is juist het oneerlijkste wat je kan doen omdat dat in de competitie geen maatstaf is, daar gaat het om doelslado bij gelijkek stand. Is al tientallen jaren zo. Onderling telt in de beker, een competitie is hoe je het doet teen 17 tegenstanders, niet tov een enkele. Sterker nog, de competitie is ongeldig verklaard, er is geen kampioen, er zijn geen degradanten. Dus zou het eerlijkst de laatste geldige competitie uitslag zijn. Daarna kijk je na de laatste stand, de Europese rating e.d.
 
TheHunterz
 
11
30 mei 2020 om 14:52
Het gaat de buitenwereld om meer op de manier waarop. Komt wat achterbaks over. Dat ze het proberen vind ik logisch, nee heb je ja kan je krijgen. Daarnaast zegt Dries dat Ajax makkelijk praten heeft met zijn miljoenen, maar ik denk dat het imago en aanzien van de club belangrijker is.
 
baradona
 
7
30 mei 2020 om 14:53
Eeuwig zonde dat ze zo snel besloten hebben om de competitie er volledig uit te gooien. Hoe mooi was het niet geweest als we halverwege juni een beslissing wedstrijd ( uit en thuis ) hadden gehad, playoff wedstrijden voor promotie en degradatie en een bekerfinale....
 
FR_JC
 
22
30 mei 2020 om 15:01
Beslissing is genomen door de redering, Rutte: tot 1 september geen vergunninghoudende evenementen, dus geen voetbal. Want als je in juni die wedstrijden kon spelen, zou iedereen weer gaan klagen om het gehele seizoen af te maken.
 
robert41
 
3
30 mei 2020 om 21:02
Buiten het feit dat AZ nu Feyenoord tekort doet, zou ik een beslissingswedstijd ook niet eerlijk vinden aangezien hun onderlinge wedstrijden al gespeeld zijn en je in een competitie tegen iedere club 2 x moet spelen. Sommige tegenstanders liggen je beter als andere. Sommige clubs gaan beter om met druk als andere, etc... Kortom terrecht dat er geen kampioen is aangewezen.... En het is volledig terrecht dat voor de verdeling van de tickets gewoon de huidige stand is aangehouden. AZ moet niet zo drammen.
 
siepie
 
6
30 mei 2020 om 15:36
Maar je kan het niet maken om in een land waar al een gebrek aan testen is, wel de voetballerij voor te trekken. Van Duitsland snap ik het nog wel gezien zij op ieder vlak veel beter voorzien waren, maar hier zou het echt verwerpelijk zijn geweest
 
Shevchenko_7
 
2
30 mei 2020 om 15:48
Vanaf juni kan iedereen in Nederland getest worden werd er gezegd, dus hoezo gebrek aan testen?
 
siepie
 
2
30 mei 2020 om 16:00
Eindelijk kan iedereen die ziek is getest worden. En zelfs dat was nog lang afwachten. Maar door dan voetballers, begeleiding etc te gaan testen is één van de laatste prioriteiten. Misschien eerst maar eens een buffer opbouwen en zorgen dat je voorbereid bent voor de heftigere periodes in het najaar en de winter.
 
Shevchenko_7
 
1
30 mei 2020 om 16:04
Dus als ik het goed begrijp kunnen alleen zieke mensen getest worden en niet letterlijk iedereen? Vind het wel apart dat voetbal de laagste prioriteiten heeft aangezien voetbal de grootste evenement is in Nederland, ben benieuwd hoe het in september gaat, vaccin voor die tijd zal vast niet komen.
 
Kyle66
 
12
30 mei 2020 om 16:36
Alleen als je klachten hebt kan je een test aanvragen. Dus jij vindt het belangrijker om voetballers elke week te testen in plaats van kinderen of volwassenen met klachten?
 
SpeedyAFC
 
3
30 mei 2020 om 16:57
@shevanr7 Dat is gewoon niet waar. Bloedtesten zijn sowieso niet beschikbaar. Keel / neus slijmvlies testen zijn alleen beschikbaar als je klachten hebt. En in de zomer hebben mensen nauwelijks verkoudheidsklachten.
 
Shevchenko_7
 
0
30 mei 2020 om 19:07
Ik vermeende dat iedereen getest kon worden in Juni dat heb ik dus verkeerd begrepen, en Kyle, wat een domme vraag zeg, ik vind iedereen net zo belangrijk vond het alleen raar waarom voetbal op de laagste prioriteiten staat of mag ik niet nieuwsgierig zijn?
 
Shevchenko_7
 
0
30 mei 2020 om 19:08
@speedy dat is waarom velen zeggen dat zodra de zomer komt corona verdwijnt, door de hitte, maar helemaal verdwijnen zal pas gebeuren als er een vaccin komt, we have to wait.
 
Kyle66
 
0
30 mei 2020 om 21:51
@Shevanr, ik had het anders kunnen verwoorden. Mea culpa. Maar ik ben het zat dat mensen denken dat voetballers maar eindeloos moeten worden getest terwijl er niet genoeg testen zijn.
 
Soccerfan_1
 
3
30 mei 2020 om 16:34
Voor de zoveelste keer de regering heeft alles verboden dus hoezo zonde dat ze zo snel besloten hebben alles eruit te gooien. Dat had hoe dan ook moeten gebeuren dan. Mensen mensen letten we niet op of zo?
 
JK-Ajax
 
40
30 mei 2020 om 14:53
Dries begrijpt het niet zo goed, ik vind hem wel vaker dat dommig en eenzijdig overkomen. Iedereen mag kritiek uitten, ongeacht of het je werkgever is geweest. Het gaat niet om de zaak an sich maar de manier het spel gespeeld wordt door AZ.
 
Alkmaar54
 
2
30 mei 2020 om 16:43
Ik zie niet wat Dries zegt wat zo verkeerd is. Met name over Van Galen heeft hij gelijk. Die man is rancuneus. AZ probeert de top te bereiken en zoals bij alle sport is topsport niet sportief maar over lijken gaan. Ajax rooft de jeugd van AZ leeg en AZ probeert op deze manier het ticket van Ajax af te pakken. Beide niet netjes maar zo werkt het nu eenmaal als je de top wil bereiken. Ik kan je adviseren "the last dance" op Netflix te kijken. Dat is topsport en ten koste van alles de top willen bereiken. Netjes, sportief en sociaal? Nee totaal niet.
 
SpeedyAFC
 
14
30 mei 2020 om 16:59
Ajax rooft helemaal niets leeg. Kinderen zondert contract zijn geen bezit van AZ, ze mogen zelf kiezen waar ze verder opgeleid willen worden. Overigens haalt ook AZ zijn spelers elders vandaan, ook een Stengs is gewoon opgepikt bij een andere Bvo.
 
Alkmaar54
 
1
30 mei 2020 om 17:04
Volgens mij was het punt dat ik maakte dat ik het gedrag van zowel AZ als Ajax niet altijd even moreel te rechtvaardigen vind. Iets wat wettelijk is toegestaan maakt iets niet gelijk netjes. Als je op verjaardagen iedereen vertelt dat je ze een lul vindt, ben je wettelijk gezien ook niet in overtreding. Het maakt het er alleen niet gezelliger op.
 
Iseldiroed
 
12
30 mei 2020 om 17:20
@alkmaar; Jouw voorbeeld ve verjaardag vertaalt naar voetbal zou zijn: Ajax: richtprijs voor een cadeau is €50 en Ajax komt met een cadeau van precies €50 AZ: iedereen wordt verwacht een cadeau mee te nemen. Az vindt dat oneerlijk en probeert (als niemand kijkt) een cadeau van de tafel te jatten om die aan de jarige te geven als zijnde zíjn cadeau.
 
SpeedyAFC
 
6
30 mei 2020 om 17:37
@alkmaar54 Waarom is het aantrekken van jeugspelers van een andere BVO door een suptop club wel gerechtvaardigd maar mag, in jou ogen, een top club vervolgens geen speler van de subtopper aantrekken? Je houdt er echt een apart referentie kader op na.
 
Apolytos
 
3
30 mei 2020 om 18:54
Hypocrisie alom.Het gaat om de manier waarop spelers van andere clubs benaderd worden, mijn allerbeste Speedy. En daarom is jouw clubje vaak de gebeten hond bij praktisch alle andere bvo`s.Lees anders maar eens het bericht van mij als ervaringsdeskundige hierboven.Zal wel een eye-opener voor je zijn.
 
Regulator
 
28
30 mei 2020 om 14:57
1. Ik denk dat Boussatta nog steeds niet begrijpt wat een herenakkoord is. 2. Het ging er niet om dat AZ uit eigenbelang handelde. Dat begrijpt iedereen denk ik wel. Het gaat er om hoe ze het deden. Daar hebben ze de kritiek voor gekregen. Gezien de tijdspan hoe snel hun verzoek is afgewezen, was het ook helemaal geen slimme zet. Ze hebben weken de tijd gehad om een dossier en plan van aanpak op te stellen en waarom komen ze uiteindelijk mee? Aan de uefa vragen, want 'we wonnen wel 2x van Ajax'. Kom op.
 
SpeedyAFC
 
9
30 mei 2020 om 17:00
Ze begrijpen het akkoord best, zo complex is de tekst niet. Het komt het ze niet goed uit. Dus leggen ze het express anders uit zodat lijkt of Ajax de boze wolf is en zij het slachtoffer. Terwijl het alleen om de hoogte van de vergoeding draait.
 
afcaj
 
29
30 mei 2020 om 15:02
Ik heb de hele podcast gisteren geluisterd. Die Bousatta heeft duidelijk wat rancune richting Ajax.sloeg totale onzin uit zonder zich bij de feiten te houden. Inderdaad. AZ heeft de 2 onderlinge duels gewoon maar maar verder is er geen enkel argument de beste plek aan AZ te geven. Daartegenover, Ajax beste doelsaldo, hele seizoen bovenaan, de duels tegen AZ waren in een periode dat de halve basis geblesseerd of net terug kwam en Blind niet kon spelen vanwege zijn hart.neem daarbij dat Ajax bijna alle uefa punten bij elkaar heeft gevoetbald waardoor AZ nu voorronde mag spelen dan lijkt het me volkomen terecht dat Ajax de beste plek krijgt. Eigenljk had de Knvb de competitie als niet gespeeld moeten beschouwen zoals ze verder ook alles hebben gedaan. In dat geval had AZ alleen EL gehad.az moet de Knvb dus dankbaar zijn voor deze uitkomst.
 
Andres13
 
10
30 mei 2020 om 15:10
Alle reden die jij nu noemt in het voordeel van Ajax, is alleen de eerste reden (doelsaldo) relevant, de rest doet er totaal niet aan toe. Iedere club heeft wel eens blessureproblemen. Kijk maar naar PSV, wat helemaal instorte toen Bergwijn en Malen geblesseerd waren. Ik vind ook dat Ajax op basis van de ranglijst de CL hoort in te gaan, maar Ajacieden moeten zich niet zo aangevallen voelen alleen omdat AZ vindt dat ze ook recht hebben op de groepsfase. Die hebben door de regelgeving omtrent doelsaldo toch geen poot om op te staan.
 
afcaj
 
5
30 mei 2020 om 15:23
Reglementair gezien heb je gelijk. Alleen doelsaldo is relevant Maar blijkbaar denken AZ en Bousatta daar anders over. Vandaar mijn overige argumenten als tegenwicht voor het onderlinge resultaat.
 
Master D
 
36
30 mei 2020 om 15:05
Erg hypocriet van Dries om te roepen dat Barry van Galen zich niet in het openbaar over de actie van AZ had moeten uitten, om vervolgens zelf ook over de actie van AZ te spreken. Mag je er dan alleen iets in het openbaar over zeggen als je volgens Dries de juiste mening hebt? Meerdink heeft er ook wat in het openbaar over gezegd en nog een paar anderen ook, dus we kunnen concluderen dat ook rond AZ er verdeeldheid is. Voor de rest heeft Dries nog steeds niet door dat het grootste deel van de kritiek zich juist er op richt dat AZ achter de rug van de Knvb en Ajax om naar de Uefa is gestapt. Als ze het gewoon hadden aangegeven, had je minder weerstand vanuit de analisten gehad. Tot slot is het juist zo typisch dat we nu wachten op de verklaring van Eenhoorn over waarom op deze manier voor de stap gekozen is, terwijl hij wel heel snel was om een verklaring te geven over de steun die de gemeente (terecht) geeft om een dak op het stadion te realiseren. Bij AZ duikt men heel bewust weg voor het geven van een reactie op deze situatie en dan gaat Dries roepen dat het zich te veel richt op de directie en dat hij liever wacht op een reactie van Eenhoorn. Dat is precies 1 van de punten. Omdat er geen reactie van de directie komt met nadere duiding blijven ze zoveel kritiek krijgen.
 
Piranha
 
18
30 mei 2020 om 15:09
Iedereen weet dat Ajax aan het langste einde ging trekken met die kwaliteit. Ik denk dat AZ de tweede plaats zelfs was kwijtgeraakt aan Feyenoord.kijk je kan het proberen maar dan nog blijft het zielig. Het is Ajax alleen die ervoor gezorgd heeft dat NL weer genoeg punten heeft voor een directe plaatsing, dan gaat AZ een beetje proberen die plek te verkrijgen achter de rug van Ajax om. Je kunt discussiëren wat je wilt over competitie regels en hoe de eindstand bepaald wordt, maar dit was gewoon onbeschoft, achterbaks en zielig van Az.ik denk dat elke Ajacied graag een beslissingswedstrijd had gehad om de titel, nu mist Ajax na 3/4 seizoen met vele investeringen en veel inzet een zeer goed mogelijke titel.
 
Andres13
 
8
30 mei 2020 om 15:18
Kwaliteit zegt niet alles. Volgens mij was AZ juist in vorm en Ajax uit vorm waarbij ze nog met geluk in Heerenveen wonnen. Wie kampioen zal worden was eerder 50/50 dan dat iedereen er vanuit ging dat Ajax de schaal ging pakken. Het is verder nog niet meer relevant, maar ik vind ook dat het niet bepaald chique is van AZ om de beste plek op te eisen. Hun standpunt kan ik wel begrijpen, want het gaat om tientallen miljoenen.
 
soccersupp
 
2
30 mei 2020 om 15:29
Andres13 ik denk dat jij alleen de samenvatting van Heerenveen ajax hebt gezien, maar die heeft ajax gewoon terecht gewonnen. Je kan eerder aangeven dat az-ajax een gelukswefstrijd voor az was (ajax-az heeft az dik verdiend gewonnen). AZ-ajax was een pure 0-0 wedstrijd die az met geluk in de slotfase wist te winnen. Dat is achteraf jammer, anders had az 2 punten minder, en ajax er 1 minder gehad en was deze minder nette handelswijze van az niet gebeurd. Ik denk dat ajax tegen Heerenveen de weg naar boven weer had gevonden. En we weten allebei dat er bij ajax een hoop mooi weer voetballers rondlopen die met een dikke kampioenspremie in zicht echt hun wedstrijden weer hadden gewonnen. Ik denk zelf eerder dat feyenoord az nog had gepasseerd dan dat az kampioen was geworden, maar dat is mijn mening, want het seizoen is gewoon klaar, en dat zullen we nooit weten. Dries komt sowieso bij mij wat populistisch over richting de az supporters.
 
brandkraan
 
3
30 mei 2020 om 17:30
AZ heeft niets te zoeken in de Champignons League. Gaat Nederland alleen maar punten kosten op de coëfficiënten lijst. AZ kan die verantwoordelijkheid niet aan . En ik zou als KNVB zeker het lot van het Nederlandse voetbal in handen van Tobeti Eenhoorn en dat provincie clubje AZ zonder enige internationale uitstraling af laten hangen.
 
Alkmaar54
 
5
30 mei 2020 om 16:52
Ik weet niet of ik jouw post als provocerend of onnozel moet lezen. Hoezo was het zeker dat Ajax kampioen zou zijn geworden en dat AZ niet eens 2e zou worden. Zit die oorwassing in de Arena zo hoog? Ajax en AZ stonden beide bovenaan, maar omdat de Knvb besloten heeft dat Ajax het 1e ticket krijgt vanwege het doelsaldo, maar geen titel omdat ze gedeeld bovenaan stonden is dit wat het is geworden. Je kan het ermee eens zijn of niet, maar doen alsof Ajax zo geweldig was en AZ zo ontzettend geluk heeft is echt storend. Je weet niet hoe het zou eindigen en daar kan je dus geen uitspraak over doen. Laat staan beweren dat iedereen deze onnozele gedachte met je zou delen.
 
SpeedyAFC
 
11
30 mei 2020 om 17:02
Denk eens na, als AZ zes punten haalt tegen Ajax maar toch gelijk staat, dan haalt AZ dus structureel minder punten tegen de andere tegenstanders. AZ speeld eniet meer tegen Ajax dus de verwachting is dan toch dat ze minder punten gaan halen dan Ajax?
 
Alkmaar54
 
4
30 mei 2020 om 17:22
Je laat weer je clubvoorkeur leiden boven het verstand. Iets wat niet is gespeeld kan je niet over concluderen. Ajax won 14x op rij uit en thuis van De Graafschap, tot de bewuste 8 mei 2016. Ik neem aan dat je dat ook nog wel kunt herinneren?
 
4Ever4Ajax
 
17
30 mei 2020 om 15:16
Dries laat zien dat hij het niet begrijpt. Prima natuurlijk, maar met zo’n stuk zet je jezelf mooi voor lul. Ging bij AZ er niet om dat ze het probeerden, maar dat ze daar niet open over waren. De manier waarop was achterbaks en sneaky. Vervolgens gaat hij door over het herenakkoord wat nog niet eens is ingegaan en bovendien niet voorkomt dat jeugd alsnog kan verkassen naar anderen, alleen dat er meer geld wordt betaald.
 
Regulator
 
0
30 mei 2020 om 16:34
Ik vind het wel behoorlijk vermoeiend zeg. Je beklag doen over dat er veel kritiek is, maar zelf niet eens begrijpen waar de kritiek op gericht is. Het is alsof je met iemand op VZ discussieert en dan beseft dat hij niet verder dan de titel heeft gelezen.
 
MartijnGerbrands
 
1
30 mei 2020 om 15:18
Altijd weer terugpakken op het herenakkoord. Als hij eerst eens zorgt dat hij de details kent. En als hij als ondernemer dit ook gedaan zou hebben, zou hij denk ik niet zo succesvol zijn geweest.. iedereen wist dat deze zaak weggegooid geld zou zijn. Tenzij het no cure no pay is natuurlijk.
 
PeterVermeuIen
 
10
30 mei 2020 om 15:38
Dries Boussatta, iedereen heeft eigen mening, en die ruimte moet je ook altijd geven. Daarnaast vind ik ook niet netjes dat je media opzoekt over Barry van Galen. En nog heeft vd Sar nog verklaard dat ze bijna dagelijks contact hebben met AZ en dat Ajax totaal niet op de hoogte was... Is dat ook netjes?Het is bij Ajax bekend, gezien de laatste jaren, dat ze na de winterstop niet sterk zijn begonnen, maar na maart zijn ze alsnog erg sterk teruggekomen, kijk de laatste jaren maar... En nog zijn alle geblesseerde spelers ook terug. Feit is dat Ajax 1e is geëindigd, geen gezeur!
 
Alkmaar54
 
4
30 mei 2020 om 16:54
Ajax is niet als eerste geëindigd. De competitie is ongeldig verklaard. Ajax heeft het ticket gekregen wat er bij de eerste plek hoort.
 
Fanatic86
 
13
30 mei 2020 om 17:42
Ajax is wel als eerste geeindigd alleen is er geen kampioenschap aan verbonden
 
Apolytos
 
2
30 mei 2020 om 20:06
Gezever van de bovenste plank.De competitie is door overmacht onreglementair afgebroken.Het is dus een tussenstand waaraan geen enkel recht ontleend kan worden omdat het competitie reglement hierin niet voorziet.De KNVB heeft dus voor de gemakkelijkste weg gekozen door aan een tussenstand Europese tickets te verbinden.Amateurisme zonder enige weerga.
 
FR_JC
 
0
31 mei 2020 om 12:29
Apolytos; De reacties gezever noemen en dan met deze onderbouwing komen.... De Knvb heeft aan de Uefa gevraagd hoe de ticket verdeling moest worden. "de huidige stand van de ranglijst". Er worden dus geen rechten ontleend buite wat de Uefa aangegeven heeft. Geen kampioen, geen degradatie / promotie.
 
Apolytos
 
0
31 mei 2020 om 13:55
Je snapt er niet veel van, zo te lezen.Het competitiereglement van de KNVB voorziet niet in bepalingen in geval van niet voltooide seizoenen.De UEFA heeft alleen kenbaar gemaakt dat de resultante van dit seizoen sportief mede bepalend is voor het toekennen van Europese tickets.In Frankrijk heeft de bond het onderling resultaat laten prevaleren boven doelsaldo. Het doelsaldo is daar trouwens wel bepalend voor de EINDSTAND van een volledige competitie boven het onderlinge resultaat.Waar we nu mee te maken hebben is een TUSSENSTAND van een niet afgemaakte competitie waarvoor geen reglementaire bepalingen zijn vastgesteld, noch door de UEFA, noch door de KNVB.Wat de UEFA op 24 april heeft meegegeven aan de Europese bonden zijn richtlijnen voor de besluitvorming mbt het toekennen van Europese tickets.Hopelijk begint het nu een beetje te dagen voor je.
 
FR_JC
 
0
31 mei 2020 om 15:58
Heeft er weinig mee van doen of dat je er wel of niet veel van begrijpt. Ik weerleg enkel en alleen hoe het is gegaan. Dat deed ik omtrent het gezever... Nu haal je er een ander land bij waar ze een andere beslissing hebben genomen omtrent de promotie en zo ook omtrent onderlinge duels, maar laten we gewoon voorop stellen dat wij in Nederland zijn, dat de Knvb deze beslissing heeft genomen op voorspraak van de clubs zelf. Ik heb hierboven al ergens aangegeven dat ze ook heel simpel het seizoen nietig hadden kunnen verklaren, dan was alles weer anders geweest want dan had de ranglijst van vorig seizoen bepalend geweest. Dat we niu te maken hebben met een tussenstand geef ik je dan ook geheel gelijk in en dat jij daaruit je denkwijze en zienswijze daar een ander besluit voor in plaats had willen zien komen. Dat is dus niet zo. De stand op de ranglijst bepaald, de Knvb houd vast aan doelsaldo boven onderling resultaat. En of het begint te dagen voor me, die vraag heb ik bij deze beantwoord, want het daagde al heel lang bij mij, al sedert de beslissing omtrent het seizoen af te breken
 
Apolytos
 
0
31 mei 2020 om 17:01
Laat ik nu toch ernstige twijfels hebben of het echt begint te dagen bij je.Je slaat de plank nogal mis dat de UEFA heeft opgedragen uit te gaan van de stand op ranglijst. Sportieve gronden was de richtlijn en daarom heb ik Frankrijk erbij gehaald als voorbeeld. De KNVB heeft ook op z`n minst op 24 april j.l. een arbitraire besluitvorming genomen gelet op protesten en niet akkoord verklaringen van meerdere clubs en het feit dat elders in Europa anders is besloten nav de "sportieve gronden" richtlijn van de UEFA.Nergens is in de reglementen van welke bond dan ook vastgelegd wat meer aansluit bij sportieve gronden als het gaat om doelsaldo en onderling resultaat.Verder heeft de KNVB op die bewuste videocall vergadering, zich schuldig gemaakt aan manipulatie door onthoudingen te tellen bij de voorstemmers terwijl ze dat niet vooraf aan alle clubs had medegedeeld.Slinks en daarom nmi nogal amateuristisch, mijn waarde.Dus die hele besluitvorming is niet genomen op voorspraak van de clubs omdat buiten de onthoudingen er meer tegenstemmers dan voorstemmers waren in geval van o.a. promotie/degradatie.Het door jou gehanteerde argument van simpel dit seizoen nietig te verklaren is een drogreden omdat de UEFA als richtlijn expliciet heeft bepaald dat de sportieve gronden mbt dit seizoen leidend zijn.De stand op de ranglijst bepaalt (niet bepaald ??) volgens de KNVB terwijl geen rekening is gehouden met het verschil in aantal gespeelde wedstrijden voor clubs die in aanmerking komen voor Europese tickets.Dus wederom nmi een amateuristisch besluitvormingsproces wat ook trekjes heeft van slinksheid c.q. manipulatie.Alhoewel.. voor manipulatie is enige slimheid vereist en dat acht ik niet zo waarschijnlijk bij deze directie..??
 
FR_JC
 
0
31 mei 2020 om 18:56
Op sportieve gronden in Nederland staat Ajax 1, AZ 2 enz.. Dus die standen heeft de Knvb aangehouden en valt geen speld tussen te krijgen imo. Dat AZ 2 maal van Ajax won wil dus in deze niet zeggen dat ze over de 27 wedstrijden beter waren, de stand op de ranglijst vertelt een ander verhaal, bij ons is doelsaldo het uitgangspunt, pas bij een gelijke stand wordt onderling resultaat erbij gepakt. Aan die reglementen heeft de Knvb zich vastgehouden, ongeacht of het een compleet gespeeld seizoen was. --- Dat de Knvb een manipulatieve vergadering heeft gehouden ben ik dan ook geheel met je eens, het was pure kolder deze uitkomst van 'niet meegetelde stemmen', maar daar is niets meer aan te doen en de beslissing stond en staat daarmee vast. Want de Uefa gaat het met deze verdeling doen. --- Dat niet iedere club hetzelfde aantal wedstrijden heeft gespeeld, klopt, maar Ajax en AZ hebben dezelfde aantal gespeelde wedstrijden, dan vervalt daarmee deze stelling die je aanvoert in deze. Dat het nog betrekking heeft op Utrecht en Willem2, kan ik niet anders dan met je eens zijn, echter, hoe groot had jij de kans ingeschat dat Utrecht gewonnen had van Ajax om boven Willem2 te eindigen? Dan had ook AZ nog een inhaal wedstrijd tegoed tegen Feyenoord, hadden ze die gewonnen? We zullen het nooit weten.... Dat de Knvb in deze amateuristische besluiten heeft genomen, eens. Maar we moeten het er nu maar mee doen.
 
Apolytos
 
0
31 mei 2020 om 21:26
Volgens de standenlijst van 8 maart j.l. staat ajax op 1, AZ op 2, enz.Sportieve gronden is bepaald niet het equivalent van standenlijst omdat er behalve wat statistisch cijfermateriaal ook nog een aantal andere weegfactoren worden meegenomen.Blijkbaar heeft de Franse bond het onderling resultaat zwaarder gewogen dan het ook daar gebruikelijke doelsaldo.Het verschil in aantal gespeelde wedstrijden niet meenemen slaat op het nmi amateuristische besluitvormingsproces van de KNVB. Nogal wiedes dat dit dus geldt voor Willem II en Utrecht. Uitspraken of Utrecht van ajax gewonnen zou hebben is puur speculatief en daar waag ik me niet aan. Met als, indien en mits sla je elke argumentatie tot een kromme spijker.Bovendien hebben AZ en ajax in die 25 wedstrijden niet exact dezelfde tegenstanders gehad dus speculaties naar AZ - Feyenoord zijn dus irrelevant.Over het beroep c.q. voorstel van AZ beslist de UEFA uiterlijk 15 juni.Jouw laatste twee zinnen komen aardig overeen met mijn mening dus zijn we in deze discussie wat dit betreft tot elkaar gekomen.?? Mooi toch?
 
wilwaa
 
4
30 mei 2020 om 15:39
Eindelijk wordt er eens een platform geboden aan iemand die de andere kant van het verhaal belicht, zoals Boussatta het benoemt is het inderdaad vooral een richtingsverkeer. Eerlijk gezegd begrijp ik nog steeds niet hoe mensen het argument dat doelsaldo geen geldige maatstaf is wanneer twee ploegen niet tegen dezelfde tegenstanders hebben gespeeld niet inzien, maar dat zal in veel gevallen met clubvoorkeur hebben te maken. Daarnaast lijkt het mij niet meer dan logisch om naar de Europese voetbalbond te stappen wanneer de landelijke voetbalbond geen gehoor geeft aan alle suggesties en oplossingen die club geboden heeft. Herenakkoord lijkt me ook meer dan terecht om aan te halen wanneer er vanuit Amsterdam gesproken wordt over solidariteit. Beetje vreemd om dan met z’n allen schande te spreken over het handelen van AZ, zeker aangezien het hier om miljoenen gaat.
 
Dirk_borst
 
6
30 mei 2020 om 15:52
Laten we het maar niet hebben over de solidariteit van AZ omtrent hun standpunt voor het beëindigen van de competitie. Zo krom als een banaan.
 
 
11
30 mei 2020 om 15:42
Dus van Driesag je er alleen publiekelijk wat van vinden als het positief is? Lijkt wel zo`n jankende instagram millennial.
 
Regulator
 
2
30 mei 2020 om 16:35
Hahaha en de "weet je, hij kan er iets van vinden, maar ik vind dit niet netjes.” maakt het wel af.
 
007
 
11
30 mei 2020 om 15:44
En ook ik zal het nogmaals zeggen. AZ mocht van mij naar de rechter stappen alleen volgende keer doe het dan meteen en niet zo stiekem. Dat is waar het om gaat, nergens anders. Wat betreft dat herenakkoord, dat woord "plunderen" slaat ook nergens op. Ajax "plundert" niet maar koopt spelers. Net als AZ dat doet met kleinere clubs. Zou men in Amsterdam iets doen tegen de regels dan moeten ze naar de UEFA stappen, maar dat is het dus. Niemand overtreedt de regels...
 
Alkmaar54
 
1
30 mei 2020 om 16:56
Het punt dat Dries maakt is dat zowel Ajax als AZ niet netjes handelen en beide de regels niet overtreden. Daarin geef ik hem gelijk.
 
SpeedyAFC
 
6
30 mei 2020 om 17:04
Ajax handelt juist keurig. Alleen willen AZ supporters het herenakkoord maar niet begrijpen, het gaat om de hoogte van de vergoeding, het is geen verbod om jeugdspelers aan te trekken. Ajax is daar altijd heel duidelijk in geweest. En dat is het verschil met AZ, die opereren geniepig achter de rug van Ajax en de Knvb om. Zeggen niets over procedures bij de Uefa tijdens het overleg over het beeindigen van de competitie terwijl ze toen al bezig waren.
 
Alkmaar54
 
1
30 mei 2020 om 17:10
Ik vind het anders behoorlijk geniepig als je achter de rug van een club om tientallen talentjes probeert te stelen voor je club. Maar je vriendin zal het vast leuk vinden om te horen dat zolang er contractueel er niks is vastgelegd jij het moreel acceptabel vindt als je er met een ander vandoor gaat. Je overtreedt immers de wet niet. Want dat is wat jeugdspelers overnemen van een andere BVO is. Overigens wat je niet benoemt, is er afgesproken in het herenakkoord dat de 6 internationaal aangeschreven jeugdopleidingsclubs elkaars jeugd niet actief te gaan benaderen. Juist dat is wat Ajax wel doet en wat hen wordt verweten. Niet het weghalen van talenten, maar het actief benaderen tegen de afspraken in.
 
Apolytos
 
7
30 mei 2020 om 19:17
Klopt bijna helemaal, Alkmaar54.Bij mijn club zijn met de regelmaat jeugdspelers met een contract op achterbakse wijze benaderd zonder contact op te nemen met de directie.En niet alleen zet ajax daarvoor scouts in maar zelfs hun spelers die anderen kennen vanuit vertegenwoordigende elftallen.Bij mijn club lopen daarvan enkele sprekende voorbeelden rond. En die Marc Netto blijft maar ontkennen en ontduikt zijn verantwoordelijkheid."Dat doen ze allemaal op eigen initiatief", zegt hij als ze weer eens betrapt zijn.Diezelfde onfrisse streken haalt Netto ook bij transferdoelwitten uit met de bedoeling op de prijs op te drijven, zonder dat ajax concrete belangstelling heeft.
 
Soccerfan_1
 
9
30 mei 2020 om 16:32
Ik heb deze man horen praten en er komt alleen maar onzin uit z’n mond. Doet alles om az te verdedigen en begint vervolgens over al het geld van Ajax. Is meneer vergeten dat de salarissen die Ajax moet betalen ook vele malen hoger liggen dan bij az. En zo zijn er nog veel meer financiële zaken waarbij Ajax tig keer meer kwijt is dan az. En ook hij begint weer over de knvb en gooit er wat misselijkmakende uitspraken uit terwijl Valentijn hem duidelijk probeerde te maken dat de regering de beslissing had gemaakt om tot 1 september te stoppen. En dan komt Dries weer met ja maar dit en dat, knvb bla bla bla. En dan Barry van galen afzeiken omdat hij een andere mening dan Dries heeft. Ja dan mag je het niet uiten hè. Hij mag zelf wel iedereen kapot maken. Laat die man lekker koffie verkopen.
 
afcaj
 
5
30 mei 2020 om 16:48
Klopt, hij lulde als een kip zonder kop. De rancune droop er vanaf.
 
theEDGE
 
2
30 mei 2020 om 16:54
Ik snap eigenlijk ook niet wat hij zegt tegenover van Galen.hij zegt dus dat hij niks had mogen zeggen over dit, maar Dries schijnt dat dan weer wel te mogen.of had het wel gemogen van Dries als van Galen er schande van had gesproken wat Ajax doet en het AZ-evangelie predikt.beetje dubbele moraal hebben noem ik dat en mooi dat van Galen zoals altijd zich nergens van aantrekt.
 
Iseldiroed
 
3
30 mei 2020 om 16:58
Bousatta is niet heel slim, of wel? - herenakkoord betekent niets meer en niets minder dan dat als de grote clubs onderling een jeugdspeler overnemen, ze dat niet voor de bepaalde prijs doen, maar ze elkaar meer gaan betalen. Dat een voormalig voetballer dat niet weet en dan dat als anti-ajax argument probeert te gebruiken is wel wat sneu. - En als tweede heeft niemand er een probleem mee dat az het onderste uit de kan probeert te halen, beetje kinderachtig op den duur, maar het kan. Maar nu doet az dit achter de rug om van de knvb en de andere clubs. Het achterbakse is waar men over valt.
 
brandkraan
 
1
30 mei 2020 om 17:06
Dries is zelf ook altijd een gluipert geweest. En nog. Dus daarom begrijpt hij het bestuur van AZ wel. Ajax staat in doelsaldo ruim voor op AZ. Wanneer dit op de laatste speeldag bij een gelijk aantal punten na 90 min nog zo is ,dan is Ajax kampioen. Nu de KNVB heeft besloten de competitie te stoppen is de stand van zaken op dat moment bepalend.
 
shota1
 
1
30 mei 2020 om 17:17
Jij kent Dries ?
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 17:18
Ruim voor op doelsaldo? Zal even kijken of het echt 20 of 30 goals verschil zijn, want ik dacht dat het er slechts 6 zijn. Als het er echt 6 zijn, betekent dat dat dit in 1 of 2 wedstrijden ongedaan is...
 
brandkraan
 
1
30 mei 2020 om 17:31
Ja
 
Fanatic86
 
4
30 mei 2020 om 17:59
Ja? 1 of 2 wedstrijden? Lukt AZ al 25 wedstrijden niet namelijk. Maar wel in 1 a 2 wedstrijden als ze hadden doorgespeeld?
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 20:12
Zeker. Het was in 1 wedstrijd in de Arena al haalbaar. Een verschil van 6 is simpelweg absoluut niet groot met nog 9 potten te gaan. 2x winnen met 3 goals verschil is voor AZ is namelijk zeker niet vreemd
 
Kyle66
 
2
30 mei 2020 om 22:04
En dan ga je ervan uit dat Ajax die betreffende wedstrijden niet wint? Zo kan ik ook redeneren
 
shota1
 
1
30 mei 2020 om 17:24
Helaas is er nog steeds veel onduidelijkheid. Misschien aan Valentijn om dat op te helderen 1. Bij een Afgemaakt seizoen gelden de regels zoals met elkaar afgesproken, dus doelsaldo in ons geval. 2. dit seizoen is niet afgelopen , en de knvb heeft besloten het te beëindigen en besloten geen kampioen uit te roepen. 3. Daarna heeft de uefa het verzoek gedaan om de Europese plaatsen aan te wijzen obv objectieve criteria. Dat is dus iets anders dan de competitiereglementen voor alle duidelijk. 4. Hier had de knvb dus van alles voor kunnen bedenken mits het objectief is. In dit geval is doelsaldo verre van objectief dus ik deel de mening van AZ dat dit zeer discutabel is. Dus nogmaals voor iedereen: de competitie reglementen kunnen dus te allen tijde anders zijn dat de objectieve criteria waar de uefa om vroeg. Dat de knvb hier geen aanpassing op heeft gemaakt is een keuze, maar hoeft niet de beste keuze te zijn..
 
alkatorian
 
7
30 mei 2020 om 17:30
Oke, dan tellen we de punten van de wedstrijden die AZ en Ajax beiden hebben gespeeld. Ajax heeft er dan 4 meer. Of is dat ook niet objectief?
 
Apolytos
 
3
30 mei 2020 om 19:25
Klopt helemaal Shota. De KNVB kent geen aparte artikelen in het competitie reglement voor niet afgemaakte seizoenen. Dus AZ staat volledig in haar recht om dit aanhangig te maken bij de UEFA omdat de besluitvorming van de KNVB door geen enkel reglement wordt gesteund. Bovendien zijn er genoeg Europese competities die wel het nodige belang hechten aan onderling resultaat (zie bijvoorbeeld Frankrijk).
 
pinko
 
3
30 mei 2020 om 17:43
Weer een AZ spreekbuis die het prima vindt om een collega club te naaien. Mes in de rug? Geen probleem. Alles voor eigen gewin. Scheringa heeft keurig (voor)werk verricht....
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 20:20
Als je bovenaan staat en obv niet-objectieve criteria en zonder ook maar enigszins in gesprek te kunnen met de bond 40 mio door je neus geboord wordt, moeten we dat maar normaal vinden ja...
 
pinko
 
1
30 mei 2020 om 21:14
Doe het dan met open vizier, en niet achter de rug om van je collega club waarmee je in gesprek bent m.b.t. het oprichten van een noodfonds. Dus los van wel of niet een punt. Maar in Alkmaar nemen ze het niet zo nauw met fatsoen.
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 21:56
AZ heeft op dezelfde dag van KNVB besluit in het publiek gereageerd met dat het zich beraadt op eventuele stappen. Dat was dus geen nieuws. Dat ze dat niet elke dag in de media update. Vind ik alleen maar goed.
 
ajaxbassie
 
3
30 mei 2020 om 20:01
Ik heb er lang niks over willen zeggen, maar wat denkt AZ wel, op basis van 2 winstpotjes een rechtstreeks CL ticket weg te willen snoepen. Ongehoord gewoon. Er is geen kampioen en er is maar 1 club die recht heeft op dat ticket en dat is de club waaraan het te danken is dat het rechtstreekse ticket er überhaupt is. Als ajax de titel had verspeelt oke, maar onder deze omstandigheden he. Al die punten die ajax heeft binnen geharkt de afgelopen jaren vergeten ofzo
 
Apolytos
 
6
30 mei 2020 om 20:17
Wat een compleet onzinnig argument. Ajax kan geen enkel recht ontlenen aan in het verleden behaalde resultaten. Anders zou PSV ook wel een cl ticket kunnen claimen omdat zij deze eeuw de meeste kampioenschappen hebben behaald. Bovendien wordt er in grotere competities dan ons Mickey Mouse gedoetje meer belang gehecht aan omderling resultaat.
 
shota1
 
2
30 mei 2020 om 20:18
Ok dus in de jaren dat Ajax meteen uit de uefa vloog, had Ajax eigenlijk ook geen recht op plaatsing CL eind van het seizoen. Dit is allemaal sentiment. Het zijn geen 2 potjes , de competitie was een wedstrijd of 25 onderweg en Ajax stond samen met AZ bovenaan. Dan is het niet heel gek toch, dat je omdat Marc Overmars de competitie moest beëindigen daar als mede-koploper wel wat van vindt.
 
pinko
 
3
30 mei 2020 om 21:19
Lees even terug wat er destijds door AZ werd gepredikt: direct stoppen met de competitie. En het was niet Overmars die als eerste hetzelfde riep. Misschien ook wel omdat ze in Alkmaar bang waren plek 2 - dus minimaal voorronde CL! - konden verspelen aan b.v. Feyenoord. Wel eens over dat scenario nagedacht?
 
shota1
 
3
30 mei 2020 om 21:58
Als ik het mij goed herinner was overmars direct en zwaar overdreven in de media dat de competitie stopgezet MOEST worden. De eredivisie is dood! Daarna kwam er nog overheen dat Ajax anders zou besluiten uit de competitie ten stappen.
 
rkallan
 
0
31 mei 2020 om 03:42
Phoe, phoe. Mede ook door Ajax verloor NL 2directe CL en 1vCL ticket. Overigens heeft NL geen 100% zekerheid op directe plaatsing CL. Dat is afhankelijk of de CL winnaar zich ook via de nationale competitie direct heeft geplaatst. Op de 2 uitschieters van Ajax na ontlopen Ajax en az elkaar niet veel afgelopen 5 jaar. Let wel az heeft 1 seizoen zich niet geplaats voor europees voetbal. Ook haalde Ajax het jaar na uc finale Maar 1 punt en is afgelopen seizoen maar de helft van de punten van het jaar er voor behaald.
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 20:23
Laten we hopen dat Eenhoorn eens z’n verhaal doet. Je kunt je afvragen dat als het solidaire Ajax aan AZ een compromis had gesloten indien AZ niet door de voorronde komt, was het vermoedelijk niet eens nodig geweest. Laten we ons daar eens mee bezig houden.. dat zou zo gek niet zijn geweest als je obv niet-objectieve criteria een rechtstreeks ticket en dus ca 25-40 mio door je neus geboord wordt
 
pinko
 
0
30 mei 2020 om 21:22
Ten eerste is het nog de vraag in welke vorm het komende CL toernooi zal worden gegoten. En of Ajax direct een toegangsbewijs voor de groepsfase krijgt toegewezen. En ten tweede: Eenhoorn zit nog steeds onder zijn bureau, en komt daar niet eerder vandaan totdat niemand hem meer kent. Schaamte doet rare dingen met mensen....
 
shota1
 
0
30 mei 2020 om 21:59
Ik vind ook dat ie het verhaal moet vertellen. En geef maar aan wat er achter de schermen is gebeurd.
 
rkallan
 
0
31 mei 2020 om 03:21
Tel daarbij op dat Ajax eigenlijk fors minder wilde afstaan en meer van EL deelnemers verlangde, procentueel gesproken. Ik meen dat Eenhoorn zijn verhaal allang gedaan heeft, en deze ook beargumenteerd heeft.
 
Udovic
 
2
30 mei 2020 om 21:37
Jaap Groot in het Parool: 30 MEI 2020 Misschien heeft AZ achterbaks gehandeld, misschien ook niet. Helemaal omdat de Alkmaarse directeur Robert Eenhoorn nooit iets zonder reden doet. Alleen heeft hij nog niet willen uitleggen waarom zijn club, zonder de KNVB daarover te informeren, naar de Europese voetbalunie (Uefa) is gestapt om alsnog het eerste Champions Leagueticket ten koste van ajax te claimen. AZ laat het bij de verklaring dat eerst gewacht wordt op de beslissing van de Uefa. Aldus ontstaat het eerste misverstand. De KNVB heeft namelijk bij monde van directeur Eric Gudde al gesuggereerd dat de Uefa het voorstel van AZ heeft afgewezen. Dit blijkt niet te kloppen. Een definitief besluit wordt uiterlijk 15 juni verwacht, de nieuwe deadline voor inschrijvingen voor de Europese toernooien. Zoals er ook nuance kan worden aangebracht in het verwijt van de KNVB en ajax dat zij door AZ ­totaal zijn verrast. De Alkmaarders hebben op vrijdag 24 april, direct na de zo tumultueus verlopen bijeenkomst met alle clubs uit het betaald voetbal, officieel laten weten niet akkoord te gaan met de verdeling van de Europese tickets. AZ was extra geïrriteerd omdat de KNVB diverse schriftelijke voorstellen van de club niet had beantwoord. Er bleek zelfs geen bevestiging van ontvangst te zijn gestuurd. Toen tijdens de meeting de KNVB ook het Alkmaarse verzoek van tafel veegde om het draagvlak voor de verdeling onder de clubs te onderzoeken, wat wel bij de promotie-degradatieregeling gebeurde, besloot AZ zich niet bij het besluit neer te leggen. Later zou Eenhoorn in radio- en tv-interviews steeds aangeven dat AZ zich nog aan het beraden was over het vervolg. Dan is er nog iets. De voetbalbond gaat wel heel gemakkelijk voorbij aan het feit dat het tot een dag voor de bijeenkomst van 24 april de bedoeling was dat niet AZ, maar PSV zou worden ingeschreven voor de Champions League. Dat plan, gebaseerd op het ongeldig verklaren van de competitie 2019-2020 en uitgaan van de eindstanden van 2018-2019, werd door ingrijpen van de Uefa op het laatste moment afgeblazen. Die maakte op 23 april bekend dat het aanmelden voor Europa diende te geschieden op basis van in het seizoen 2019-2020 geleverde prestaties. Het niet openen van de post uit Alkmaar, het negeren van voorstellen tijdens de bijeenkomst van 24 april en de bijna gelukte beroving van een Champions Leagueticket ten faveure van een andere club uit de traditionele top 3 (PSV), zijn niet bepaald incidenten die het voor de KNVB vanzelfsprekend maken om ervan uit te gaan dat een maand later ­alles weer koek en ei is. En waarom heeft Eric Gudde nadien niet bij ­Robert Eenhoorn geïnformeerd hoe het nou zat met zijn statement van 24 april? Zelfs die verklaring is niet serieus genomen.
 
shota1
 
1
30 mei 2020 om 22:04
???????????????? Ik heb soortgelijke berichten al meermaals getypt maar dit is een fraaie weergave van ‘ wat we gaan wel weten’. En dat is 1. Dit was niet nieuw, want AZ had dat al aangekondigd. 2. AZ heeft meermaals met de knvb proberen te praten in samenwerking met de clubs hetgeen geen enkele reactie heeft opgeleverd. En het is zelfs nog erger geworden als de knvb AZ zelfs geen vr CL plek had gegeven.
 
Apolytos
 
1
30 mei 2020 om 22:27
"In your face" noemen we een dergelijke post. Hulde! Jammer dat niet de reactie van Gerbrands is vermeld. Die heeft op 24 april de media laten weten dat een ticket voor de 3de voorronde EL gewoon fair is te noemen gelet op de resultaten van het afgebroken seizoen
 
Udovic
 
1
30 mei 2020 om 22:33
En er is dus helemaal nog geen uitspraak blijkbaar vanuit de UEFA. KNVB zit gewoon te liegen.
 
rkallan
 
1
31 mei 2020 om 03:13
Ik vind dat KNVB te snel de beslissing heeft genomen om de competitie te beëindigen. Allemaal vanwege deadline Europese inschrijvingen, die nb verzet werd. Er werd wel door Rutten 1september aangegeven, maar zie nu heel hoop versoepelingen.
 
shota1
 
0
31 mei 2020 om 07:44
Helemaal eens. Ik ben vervloekt toen ik destijds reacties gaf als ‘ tuurlijk kan je nu niet voetballen maar laten we eind mei of begin juni besluiten of het echt niet kan’. En het gaat niet om mijn gelijk want eigenlijk baal ik nu nog harder. Ook zei ik, uitspelen en dan 4e worden doe ik nog liever dan nu afbreken want a) je weet nooit hoe het was geëindigd b) je krijgt een hoop gezeik. En tja zo geschiedde.. heel jammer want zoals je aangeeft is er inmiddels zoveel dat al weer kan..
 
rkallan
 
0
31 mei 2020 om 03:03
Klopt helemaal. Az was vanaf begin voorstander van beëindiging van competitie. Na bekendmaking van Europese verdeling hebben ze het ook kenbaar gemaakt. Alleen wat men even vergeet is dat Ajax veel aandacht naar zich trok. En uiteraard de 2 kkd clubs en Utrecht.Az heeft als vergelijking de Franse en Belgische competitie erbij gepakt. Als ik het goed heb zijn daar clubs hoger gerangschikt bij gelijke stand op basis van onderlinge resultaat, en kregen clubs met een wedstrijd tegoed de voordeel van de twijfel. De UEFA heeft aangegeven de beslissingen bij de nationale bonden te laten. Verwachting is dat UEFA beslissing van Knvb honoreert.
 
Udovic
 
0
31 mei 2020 om 11:05
In Frankrijk is doelsaldo ook bepalend maar toch heeft Nice voorkeur gekregen op basis van onderling resultaat.
 
lionaldinho
 
0
31 mei 2020 om 01:35
Waarom daagt AZ ajax niet uit voor 1 kampioenswedstrijd op neutraal terrein, bijvoorbeeld in duitsland of IJsland, of in de kuip als een soort testwedstrijd om te kijken of we in NL net als DE/GB/IT/ES. Onegeacht wat de knvb daar van vind. Gaan ze niet akkoord verdienen ze de titel niet, gaan ze wel akkoord dan hebben ze denk ik meer kans dat dit realiteit wordt dan dat ze geljjk krijgen bij de UEFA of het CAS.
 
shota1
 
0
31 mei 2020 om 07:47
Het idee is top, en is al geopperd door Eenhoorn bij de KNVB destijds. Dus of speel paar beslissingspotjes ook Feijenoord Utrecht en AZ Ajax, of speel die inhaalronde nog af en wellicht dat dat al beslissing gaf. Ook voor Utrecht met potje minder. Helaas is de KNVB te groot om op kleine club AZ te reageren..
 
vassinerend
 
0
31 mei 2020 om 13:05
Dat kan je afschieten omdat Ajax en AZ niet de zelfde tegenstanders hebben gehad dus is onderling resultaat niet van belang. Dat had gekund na gelijke stand na 17 wedstrijden maar naar 23 is ook dat niet eerlijk en gaat Ajax of een rechter nooit mee akkoord. Je moet voor dit soort dingen duidelijke meetpunten nemen en niet zo selectief shoppen omdat het in iemands straatje is
 
lionaldinho
 
0
31 mei 2020 om 01:35
Waarom daagt AZ ajax niet uit voor 1 kampioenswedstrijd op neutraal terrein, bijvoorbeeld in duitsland of IJsland, of in de kuip als een soort testwedstrijd om te kijken of we in NL net als DE/GB/IT/ES. Onegeacht wat de knvb daar van vind. Gaan ze niet akkoord verdienen ze de titel niet, gaan ze wel akkoord dan hebben ze denk ik meer kans dat dit realiteit wordt dan dat ze geljjk krijgen bij de UEFA of het CAS.
 
HenryVan de Velde
 
0
31 mei 2020 om 09:57
As wilde alleen maar de eerste cham plek omdat ze bang zijn dat ze de voorronde niet doorkomen en dan missen ze vele miljoenen
 
camiel
 
0
31 mei 2020 om 23:24
Lees even het artikel van Jaap de groot dan snap je veel beter wat er speelt