'Ik had zo'n enorme kater terwijl ik die wedstrijd voor Arsenal speelde'
Dinsdag, 13 november 2018 om 10:14

Arsenal nam Jermaine Pennant in 1999 op vijftienjarige leeftijd over van Notts County. De vleugelaanvaller maakte zijn enige doelpunten voor the Gunners in een wedstrijd tegen Southampton in 2003. In gesprek met FourFourTwo legt hij uit dat het een wonder was dat hij kon spelen, omdat hij de avond ervoor op stap was geweest.

"Ik was de avond voor de wedstrijd op stap geweest en had het behoorlijk bont gemaakt, omdat ik dacht dat ik niet zou spelen. Ik had nog nooit in de basiself gespeeld bij Arsenal en had niet het idee dat daar verandering in zou komen, aangezien Robert Pirès, Freddie Ljungberg en Ray Parlour allemaal tot de selectie behoorden. Het was haast zeker dat ik een plaats op de reservebank zou hebben", vertelt Pennant.

"Sod it, dacht ik en ging naar een feest van FHM. Ik kwam pas om zes uur 's ochtends thuis. Toen ik mijn naam in de opstelling zag staan, kon ik het niet geloven", vervolgt de vleugelaanvaller. "Ik had zo'n enorme kater terwijl ik speelde. Ik heb er alles aan gedaan om niet voor schut te staan in die wedstrijd. Het was ongelofelijk dat ik scoorde. Voor mij was dat een enorme opluchting."

"Ik had direct na die goal zoiets van: 'oké, je kan me eraf halen. Alsjeblieft, Arsène.' Ik voelde me zo slecht, de wodka stuiterde rond in mijn maag. Je kon het zelfs ruiken. Het ging oké, ik maakte een hattrick en liet zien dat ik talent had. Het was een mooie ervaring om met Thierry Henry en Patrick Vieira te spelen. Die wedstrijd tegen Southampton was de eerste wedstrijd in een reeks van 49 ongeslagen duels", besluit Pennant.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
0
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
LordFootball
 
46
13 november 2018 om 10:23
Prachtig om dit te lezen. Zo voel ik mij dus elke zondagochtend... al scoor ik dan meestal niet hahaha. Pennant had zeker wel talent, jammer dat hij het niet haalde bij Arsenal
 
Arseballer
 
13
13 november 2018 om 10:27
Ik zag Pennant laatst met zijn vrouw bij de Jeremy Kyle-show.. Die is écht ver gezonken. Zeer de moeite waard om te kijken als je benieuwd bent hoe je ipv van rags to riches van riches to rags kunt gaan
 
VoetbalVreugd
 
10
13 november 2018 om 10:41
Zoveel talent, maar zo weinig mee gedaan. Blijf me erover verbazen hoe sommige spelers met hun capaciteiten omgaan, eeuwig zonde. Pennant was echt een mooie speler.
 
Thierryvane
 
16
13 november 2018 om 10:59
Eigenlijk heeft Wenger alles aan deze jongen te danken. Het begon met zijn hattrick
 
TheRoscoe
 
4
13 november 2018 om 11:40
Dus Pennant scoorde een hattrick tijdens zijn debuut, terwijl hij een kater had? Tony Adams zou trots zij- Pennant had de absolute wereldtop moeten bereiken. Eeuwige zonde dat hij dat niet deed. David Bentley was nog zo'n type. Ashley Cole is de laatste Arsenal jeugdspeler van Engelse afkomst die de absolute top heeft bereikt, maar er waren er nog een paar die het ook hadden gekund. Jammer. Hopelijk zitten er een paar tussen in de huidige generatie.
 
falcao
 
3
13 november 2018 om 12:12
We drinken in Nederland ook best veel, met name hier in het Oosten. Maar dit soort dingen hoor je over het Nederlandse profvoetbal toch een stuk minder. Ja John Linford vroeger of Jan Sörensen, maar dat is toch al weer gauw 30 jaar geleden.