'Ik heb deze keer maar niet om het shirt van Cristiano Ronaldo gevraagd'
Zondag, 20 juni 2021 om 08:00

Duitsland boekte zaterdag een belangrijke overwinning op het EK. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was in München in een uiterst vermakelijk duel met 2-4 te sterk voor Europees kampioen Portugal, dat twee eigen doelpunten maakte. Robin Gosens, die op steenworp afstand van Nederland is geboren in Emmerich, blonk uit: hij werkte zelf de vierde goal tegen de touwen, en stond met messcherpe voorzetten aan de basis van nog twee Duitse treffers. In de openingsfase werkte hij al een bal bijzonder kunstig achter Rui Patricio, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Serge Gnabry.

"Geil! Geiler! Gosens! Gosens-gala zet Ronaldo in de schaduw", jubelt BILD over het imponerende duel van Gosens, die in de jeugd van Vitesse actief was en vervolgens als prof voor FC Dordrecht en Heracles Almelo speelde. Sport1 kon bijna niet geloven wat het zag van de linksbenige uitblinker. "Eén woord slechts is voldoende om zijn prestatie te duiden: wereldklasse. Bij bijna elke aanval was hij betrokken. Waanzinnig!"

Volgens die Süddeutsche Zeitung speelde Gosens 'misschien wel de wedstrijd van zijn leven'. Löw was vol lof over Gosens: de bondscoach van die Mannschaft overtuigde hem vorig jaar om Duitsland te kiezen boven Nederland, waar hij wegens zijn Nederlandse paspoort ook voor had uit mogen komen. "Ik weet niet of Robin de wedstrijd van zijn leven speelde, maar hij speelde in elk geval geweldig. Hij straalt waanzinnig veel gevaar richting het doel van de tegenstander uit. Het is mooi om te zien hoe hij bezig is. Hopelijk kan hij deze lijn vasthouden in de rest van het toernooi."

"Het voelt onwerkelijk. Mooier kan niet. Ik had niet om meer kunnen vragen", vervolgde de linkspoot van Atalanta. "De bondscoach geeft me veel vertrouwen, waardoor ik mijn aanvallende kracht optimaal kan benutten", zei Gosens, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "De jongens waren vaak naar me op zoek en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Scoren in zo'n belangrijke wedstrijd is fantastisch. Het was een duel dat we moesten winnen. We hebben onszelf beloond voor de energie die we erin hebben gestopt."

Uiteraard kwam ook het hachelijke moment met Cristiano Ronaldo ter sprake. In een wedstrijd tussen Atalanta en Juventus vroeg hij de Portugees om zijn shirt. "Hij keek me niet eens aan en wees de vraag af. Ik schaamde me echt op dat moment. Ik liep weg en voelde me heel klein. Ik hoopte dat niemand het had gezien en droop af", zei Gosens destijds. Zaterdag kreeg hij de vraag of hij een nieuwe poging had gewaagd. "Deze keer heb ik maar niet om het shirt van Ronaldo gevraagd. Ik wilde gewoon genieten."

Nr.TeamMWGVP
1Frankrijk31205
2Duitsland31114
3Portugal31114
4Hongarije30212

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
THenry_228
 
9
20 juni 2021 om 08:10
Vraag me af of Portugal zijn ‘kunst’stukje van 2016 gaat herhalen? Nauwelijks een wedstrijd weten winnen (in de reguliere tijd) en toch Europees kampioen worden. Maar goed, zelfs met een nederlaag tegen Frankrijk hoeft het nog niet gedaan te zijn aangezien ook nog eens de helft van alle 3des in de poules doorgaat. Daarnaast heeft Duitsland me wel positief verrast, zowel tegen Frankrijk als tegen Portugal.
 
geitje_7
 
20
20 juni 2021 om 08:23
Nog erger..2/3 van de nummers 3 gaan door. En ik denk dat het spel van Portugal beter tot zijn recht komt tegen Frankrijk.
 
Master D
 
31
20 juni 2021 om 08:26
Portugal heeft echt nog wel een puntje nodig. Als ik naar de andere poules kijk zie ik veel ploegen op 4 punten gaan eindigen, waardoor Portugal er met een nederlaag zo maar buiten kan vallen. De groep van Nederland bijvoorbeeld met Oostenrijk - Oekraine waar beiden ploegen met een gelijkspel spekkoper zijn met 4 punten. Een Schotland - Kroatie waar je normaal gesproken een winaar verwacht (maakt niet uit wie) waardoor die nummer 3 op 4 punten gaat eindigen. Groep A waar de nummer 3 op 4 punten komt als de Zwitsers winnen van het slechtste team van dit toernooi (turkije). Ik denk echt dat 3 punten niet genoeg gaat zijn voor kwalificatie.
 
Flamezzz
 
3
20 juni 2021 om 08:31
Master D Inderdaad, ik zie het somber in voor Portugal. Ik denk dat Frankrijk iets gaat willen bewijzen tegen hen. Die 1-1 tegen Hongarije was geen ideaal scenario voor Portugal. Zou toch wat zijn dat de 3e van die poule eruit gaat. Enkele andere landen die eerste worden, zullen dan weer opgelucht ademhalen.
 
DerKaiser123
 
9
20 juni 2021 om 09:04
Zwitserland gaat het echt niet makkelijk krijgen met Turkije die zelf in feite ook nog verder kunnen. Dan heb je nog de poule met Polen en Spanje. Als Spanje wint van Slowakije staan die ook op 3 punten en Polen zie ik ook nog niet zo snel winnen van Zweden. Bij Oekraine Oostenrijk bestaat ook gewoon de kans dat er een winnaar komt en dan eindigt een van die 2 op 3 punten. Schotland Kroatie kan inderdaad ook nog in een gelijkspel eindigen. De Kroaten verwacht je als winnaar, maar de Schotten hebben het thuisvoordeel. En in de poule van Belgie verwacht ik dat Finland op 3 punten blijft want die moeten tegen de Belgen en Denemarken kan ook nog maar maximaal 3 punten halen. Ik verwacht eigenlijk dat Portugal het bij een nipte nederlaag sowieso haalt want ze hebben al 5 keer gescoord. Bij een doelsaldo van 0 of -1 ga je het dan wel redden als nummer 3. In 2016 gingen ook 2 landen met 3 punten door (portugal en Noord-Ierland) echter moet je dan wel niet een te negatief doelsaldo hebben. Ik verwacht eigenlijk ook niet dat Frankrijk ruim gaat winnen, want die spelen ook gewoon heel erg matig dit EK en behoudend.
 
DennisJWT
 
4
20 juni 2021 om 09:10
Poule B en E verwacht ik ook een nummer 3 met 3 punten. Portugal zal als het een kleine nnederlaag wordt met de hakken over de slootbdoorgaan.
 
DerKaiser123
 
4
20 juni 2021 om 09:31
Tja ze ontlopen dan Frankrijk en Duitsland meteen in de volgende ronde dus zie ze uiteindelijk toch wel wel weer heel ver komen. Wel grappig dat iedereen Duitsland nu weer als een van de topfavorieten ziet terwijl die eerst nog volledig werden afgekraakt. De waan van de dag reageert snel in de voetbalwereld. Ik denk dat de drie sterkste landen misschien wel in dezelfde poule zitten.
 
PapierenTijger
 
14
20 juni 2021 om 09:54
Ik denk dat Portugal, ook als het nipt verliest van Frankrijk, ´gewoon´ doorgaat als één van de beste nummers drie. Portugal heeft het doelsaldo mee, waardoor er vier andere nummers drie vier punten moeten gaan pakken. Dat kan alleen als (minimaal) vier van de onderstaande vijf scenario´s uitkomen. A) Zwitserland wint van Turkije B) Finland pakt minimaal een punt tegen België C) Oekraïne en Oostenrijk spelen gelijk D) Er komt een winnaar bij Schotland - Kroatië E) Polen wint van Zweden Op zichzelf natuurlijk allemaal geen ondenkbare uitkomsten, maar de kans dat vier van de vijf goed vallen lijkt me klein. Ik help het natuurlijk hopen...
 
messibarca.
 
8
20 juni 2021 om 08:34
Duitsland is bezig met een tactische revolutie die ze de WK titel moet gaan opleveren. Dit EK gebruiken ze slechts als 1e testfase. Ze gebruiken zelfs computermodellen om tegenstanders te analyseren. Voetbal wordt straks echt Wetenschap.
 
DieGelbeReds
 
39
20 juni 2021 om 09:03
En jij denkt dat Duitsland als enige land computermodellen gebruikt om tegenstanders te analyseren?...
 
Diego_Forlan
 
12
20 juni 2021 om 09:33
Dat denk ik niet, maar Duitsers zijn wel enorm innovatief. Zou me niks verbazen als ze voor op lopen met dit soort zaken
 
messibarca.
 
7
20 juni 2021 om 09:41
Andere landen ook,maar De DFB gooit er thans miljoenen tegenaan. Ze beseffen dat data analyse straks de sleutel is tot succes.
 
Sc12
 
7
20 juni 2021 om 11:19
Voetbal word op het veld beslist , daar kan geen computermodel iets aan veranderenHooguit wat tactiek kan er hiermee aangeslepen worden
 
FCB_Catalunya
 
32
20 juni 2021 om 08:43
Heerlijk. De Portugezen hadden totaal geen antwoord op Gosens en Semedo werd compleet overdonderd. Niet zo gek ook, want die bakte er bij Barca verdedigend ook al vaak niets van. Ik heb genoten van Duitsland gisteren en vond het heerlijk dat ze die Portugezen wegvaagden.
 
Lexxy
 
2
20 juni 2021 om 12:28
Dat Semedo er niets van bakte, heb je helemaal gelijk in! Met Cancelo zou het waarschijnlijk een heel ander verhaalI zijn geweest. Ik zou er trouwens aan willen toevoegen dat Fernando Santos er ook weinig van bakte met zijn Carvalho-Danilo koppigheid. Ontzettend jammer met al die prachtige spelers op de bank. Heerlijk zou ik het niet noemen, wel terecht.
 
DerKaiser123
 
12
20 juni 2021 om 09:07
Portugal vind ik eigenlijk het meest complete elftal van het EK. Hebben alles wat een ploeg moet hebben. Maar wel een beperkte coach die geen voetballende speler centraal op het middenveld durft te plaatsen, rare wisselt plaatst en helaas geen Cancelo aanwezig die verdedigend natuurlijk gewoon veel beter is dan Semedo.
 
DennisJWT
 
13
20 juni 2021 om 09:16
Portugal heeft gewoon een enorm gebrek aan diepgang. Een enorm belangrijk onderdeel in het moderne voetbal. Ronaldo is op zijn leeftijd een pure afmaker geworden. Bernardo Silva wilt elke bal in de voeten. Bruno Fernandez is een spelmaker. Alleen Jota gaat nog wel eens diep. Dit maakt je makkelijker te verdedigen. Daarnaast een enorm gebrek aan creativiteit op het middenveld met die 2 brekers. Ik vind het niet zo een complete ploeg. Vooral een heel degelijke ploeg die hoopt op individuele bevliegingen van de geweldige voorste 4.
 
DerKaiser123
 
18
20 juni 2021 om 09:34
Ik had met zowel Bernardo Silva en Bruno Fernandes op het middenveld gespeeld en dan heb je enorm veel creativiteit. 1 breker is genoeg. Ronaldo kan ook in een vrije rol op links, die linksback van Dortmund stoomt toch de hele wedstrijd naar voren. Andre Silva vind ik echt een topspits en kan dan in de spits. Jota op rechts. Dan heb je tevens ook nog Felix. Welk elftal buiten Frankrijk misschien nagelaten heeft meer kwaliteit dan een volledig fit Portugal?
 
RyanBabel8
 
17
20 juni 2021 om 09:26
Ronaldo vroeg nu het shirtje aan Gosens, maar die liep nu stoïcijns door.
 
Edforce2
 
23
20 juni 2021 om 09:29
Gosens had nu naar Ronaldo toe moeten gaan om te vragen of Christiano zijn shirt wilde hebben. Als het waarheid is wat hij hier zegt,kan ik me z'n gevoel heel goed voorstellen. Arrogante en onbeschofte reactie..........
 
PSVparasiempre
 
2
20 juni 2021 om 09:43
In het huidige voetbal is dit type speler enorm belangrijk. Vanaf de eerste minuut gaat de versnelling in de hoogste stand. Als tegenstander een ramp om tegen te spelen.
 
Nederturk
 
21
20 juni 2021 om 10:20
Gisteren weer heel veel reacties gelezen dat het zo jammer is dat Gosens niet voor Oranje heeft gekozen. Terwijl hij tot zijn 18e in Duitsland is opgeleid en daar ook is geboren.Dit waren wellicht dezelfde mensen die altijd kritiek uiten op Marokkaanse/Turkse spelers die voor hun land van herkomst kiezen. Hopelijk begrijpen jullie nu de keuze van deze spelers!
 
IJspegel85
 
5
20 juni 2021 om 12:12
Heb je door dat jij jezelf eigenlijk een beetje tegenspreekt? De Marokkaanse/Turkse spelers zijn over het algemeen in Nederland geboren en opgeleid. Zij kiezen dus niet voor hun land van herkomst, maar voor het land van herkomst van hun ouders. Het kan inderdaad zijn dat sommigen die nu aangeven het jammer te vinden dat Gosens niet voor Oranje heeft gekozen, mogelijk dezelfde zijn die aangeven dat Marokkaanse/Turkse spelers voor Nederland zouden moeten kiezen. Degenen die dat zeggen hebben dan inderdaad wat boter op hun hoofd. De keuze van een speler om voor een land te kiezen is een persoonlijke en niet per definitie rationele keuze. Het is denk ik verstandig om vooral de keuze te respecteren en er iets minder een mening over te hebben.Gosens komt overigens uit Elten. Daar wonen veel Nederduitsers, als gevolg van verschuiving van de grens na de 2e WO en terugdraaien daarvan jaren na de oorlog. Interessante geschiedenis. Het had dus maar zo gekund dat Gosens zich meer Nederlander dan Duitser voelde. Het zoontje van mijn zwager (Nederlander) speelt ook voor Fortuna Elten (eerste club van Gosens) en switcht nog weleens tussen Oranje en Die Mannschaft als het om zijn voorkeur gaat. Leven en laten leven.
 
Futures
 
2
20 juni 2021 om 11:21
Ik dacht eerst dat Gosens een Nederlander was toen ik voor het eerst zijn naam hoorde bij Atalanta (wat hij blijkbaar ook is) . Tegen Ajax vond ik hem minder goed, maar gisteren liet hij wel zijn klasse zien.Heeft de knvb überhaupt wel moeite gedaan om Gosens te overtuigen om voor Oranje te kiezen? Zoniet, dan was de keuze voor Duitsland natuurlijk makkelijker.