'Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland het liefst van Ajax wint'
Dinsdag, 4 juli 2017 om 12:15

Diederik Boer verdedigt komend seizoen het doel van PEC Zwolle en voor de ervaren keeper komt er zodoende een einde aan een periode van drie jaar bij Ajax. De inmiddels 36-jarige doelman kwam in Amsterdam in totaal tot slechts een handvol wedstrijden, maar kijkt toch met tevredenheid terug op zijn periode in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik vond het een mooie en leerzame tijd. Ik heb er heel erg van genoten. Van een kleine club in de Eredivisie naar zo'n grote club, dat is wel een omschakeling", blikt hij terug tegenover Ajax Showtime. Boer keek in zijn tijd in Amsterdam op van alle media-aandacht en de continue aanwezigheid van de eigen fans en die van de tegenstander: "Ik denk dat Ajax de grootste club van Nederland is. Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland het liefst van Ajax wint. Het is: of je houdt van Ajax of je haat Ajax. Er is bijna geen grijs gebied tussen. Dat is wel bijzonder."

De doelman kwam in 2014 naar Ajax om de rol van reservekeeper achter Jasper Cillessen op zich te nemen en heeft zich nooit illusies gemaakt over een basisplaats. Frank de Boer communiceerde in die tijd duidelijk dat Cillessen de nummer één werd en dat Boer de bekerwedstrijden mocht keepen. Afgelopen seizoen hoopte Boer even een opening te zien, maar de snelle ontwikkeling van André Onana zorgde ervoor dat hij alsnog op de bank bleef.

"Die situatie (dat Cillessen vertrok en Ajax de geblesseerde Tim Krul huurde, red.) ontstond een week voor de deadline. Toen had ik wel verwacht en gehoopt dat ik in de tussenperiode, tot Krul zou gaan keepen, te mogen keepen. Ze kozen uiteindelijk voor André. De rest is geschiedenis. Hij heeft het geweldig gedaan. Alle credits naar hem, het heeft geweldig uitgepakt. Dat is prima", legt hij uit. Ajax heeft nu met Benjamin van Leer een opvolger van Boer gehaald die op termijn wel eerste keeper lijkt te gaan worden.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (70)

 
RalphAhsman
 
35
4 juli 2017 om 12:17
Je zag het aan de reactie na het gelijkspel tegen de Graafschap, iedereen werd gek. Dit wisten we dus al, fijne dag nog iedereen!
 
tedhenky
 
91
4 juli 2017 om 12:18
Ja en toen Feyenoord er 3-0 afging ook fijne dag nog iedereen !
 
buitenspelval
 
58
4 juli 2017 om 12:32
@tedhenkyVerschilletje is dat de 1-1 in Doetinchem, in praktisch elk Nederlands stadion waar gespeeld werd, werd gevierd alsof het eigen team zojuist een klinkende overwinning had behaald. Het gros van de niet-Ajacied was zeer content dat Ajax de titel misliep en reageerde onevenredig uitzinnig, terwijl men Feyenoord de titel vanuit alle windrichtingen gunde en er vooral verbazing en hilariteit was om de vreemde uitglijder op Woudenstein. Afgunstig leedvermaak of uitzinnige gekte viel er in den lande nauwelijks te bespeuren. Praktisch iedereen wist ook dat Feyenoord de klus in de eigen Kuip zou gaan klaren. Je vergelijking gaat dan ook totaal scheef. Er waren er weinigen, behalve misschien sommigen in de Arena, die gek werden van geluk om het 3-0 verlies. Er werd hooguit wat schramper gelachen, that was it.
 
M_SSC
 
59
4 juli 2017 om 12:36
Dat heet leedvermaak, wie verspilt er nu de laatste dag de titel uit bij De Graafschap. Dat was net zo grappig geweest als PSV of Feyenoord dat was overkomen.
 
Encorr
 
29
4 juli 2017 om 12:43
Des te lekkerder een kampioensschap voor de Ajax supporters voelt. Mensen met leedvermaak zijn gewoon jaloers. Diep van binnen weet iedereen dan maar gooien ze het snel op dat wij arrogant zijn. Zo sneu!!
 
grasveld7
 
14
4 juli 2017 om 12:45
Precies, nu was het toevallig Ajax, maar als het Psv of Feyenoord was geweest, is het feest net zo groot.
 
buitenspelval
 
17
4 juli 2017 om 12:51
@M_SSC & grasveld7Denken jullie dat nu werkelijk? Ik denk het niet. Zoals Boer al zei: "Het is: of je houdt van Ajax of je haat Ajax. Er is bijna geen grijs gebied tussen. Dat is wel bijzonder." Dat geldt nauwelijks voor PSV of Feyenoord.
 
NJfromVOL
 
14
4 juli 2017 om 13:00
@buitenspelval Is Boer nu opeens een orakel op dit gebied dat je hem moet citeren? Zie mijn posting hieronder (#15); ik denk dat het leedvermaak om Feyenoord net zo groot zou zijn, zelfs al was de gunfactor (wat je er ook aan hebt) aanwezig.
 
ricardo77
 
12
4 juli 2017 om 13:33
Het is niet eens een veronderstelling, vermoeden of mening maar simpelweg een Feit: Ajax IS de grootste club van Nl
 
Sulejmanii
 
4
4 juli 2017 om 13:47
Waarom denk je dat? Er zijn weinig mensen denk ik, die een hekel hebben aan Feyenoord en Psv.
 
Entombed
 
1
4 juli 2017 om 15:12
Dat is inderdaad zo, als je Ajax verslaat heb je verhoudingsgewijs meteen de meeste mensen over de zeik. Het wordt alleen wel veel te serieus genomen, sommige mensen (bij welke voetbalclub dan ook overigens) wordt diep in het hart gestoken door iets waar ze Geen invloed op hebben. Maar wees eerlijk het is toch ook prachtig om van "De record kampioen te winnen". Heel de wereld wordt lijp als Barcelona of Real Madrid de CL had verloren van Leichester. Dat gebeurd ook nooit en dat zou hetzelfde leedvermaak zijn.
 
buitenspelval
 
1
4 juli 2017 om 15:37
@NjfromVOLNee hoor, Boer is zeker geen orakel. Zijn uitspraak, die ik citeer lijkt me zowel helder als realistisch. Een orakel is door de goden ingefluisterd, je hoeft geen profetische gave te hebben om te constateren dat er Nederlanders zijn die of van Ajax houden of Ajax haten. Daartussen zit weinig grijs gebied.
 
NJfromVOL
 
4
4 juli 2017 om 17:19
@buitenspelval Dat laatste lijken heel veel Ajacieden te denken (houden van of haten). Ik geloof dat niet; het lijkt wel of ze zich daar in wentelen. Ik ben van de aartsrivaal en ik zie Ajax in de competitie inderdaad graag verliezen. Voorronde CL zit ik in tweestrijd vanwege het financiele belang voor Feyenoord en heb ik mischien wel liever dat Ajax het weer in de EL mag proberen; daar krijgen ze mijn steun. Volledig, net als Psv, Vitesse en Utrecht. Maar haten ??? Ik schrijf gewoon Ajax (met een hoofdletter) uit Amsterdam en heb bewondering voor bepaalde aspecten bij Ajax (bv de jeudgscouting in het buitenland en de bedrijfsvoering sinds een jaar of 5). Ik merk dat ook bij het merendeel van mijn voetbalmakkers. Tja dat we eens leedvermaak hebben; dat mag toch wel? Dat kampioenschap van vorig jaar was zo goed als binnen en de manier waarop Ajax dat verspeelde was bijzonder knullig. Daar hoort wat leedvermaak bij, maar dat was in mijn opinie iedere club ten deel gevallen. Zie ook mijn posting #15 hieronder.
 
Avey
 
25
4 juli 2017 om 12:33
Leedvermaak is gewoon leuk, zag je ook toen Mertens het had over de kampioensoverwinning. Moest toen als Feyenoorder lachen terwijl Ajax kampioen werd.
 
NJfromVOL
 
19
4 juli 2017 om 12:43
Ik denk dat het leedvermaak afgelopen seizoen ook enorm zou zijn geweest als Feyenoord op de laatste dag het kampioenschap zou verspelen na 33 wedstrijden bovenaan te hebben gestaan. Thats life ...
 
M_SSC
 
8
4 juli 2017 om 12:46
Precies, ik gunde het Feyenoord wel hoor, maar als ze dit nog zouden weggeven, denk dat ik even niet meer bijgekomen was.
 
afcasander
 
6
4 juli 2017 om 13:16
Er zit een verschil tussen juichen en lachen...
 
rastaa
 
2
4 juli 2017 om 14:10
Zelfs clubs die hadden verloren die dag waren aan het juichen dat ajax geen kampioen was geworden. Het was vooral in de galgenwaard en de kuip alsof ze de champions league hadden gewonnen.. en nee niet hahaha wat dom van ajax dat ze het weg hebben gegeven, nee meer like yesssss ajax is geen kampioen. @M_SCC Dat het voor jou leedvermaak was betekent niet dat dit geldt voor iedereen.
 
markerazzi
 
0
4 juli 2017 om 15:29
In de Arena werd toch ook feestgevierd toen Feyenoord 3-0 verloor op Woudestijn. Daar werd ook niet alleen gelachen
 
muithol
 
3
4 juli 2017 om 17:01
Dat is toch logisch Ajax kreeg weer een kans Eigen belang heet dat
 
Robertfcg
 
4
4 juli 2017 om 12:18
Zat bij Ajax simpelweg niet meer in dan wat bekerwedstrijdjes. Komt voor dat niveau ook gewoon flink tekort. Voor PEC leuk dat hij weer terugkeert. Dat is ook ongeveer zijn max als eerste keeper verwacht ik. Met zijn ervaring toch een leuke toevoegen aan de selectie.
 
Simpatico
 
20
4 juli 2017 om 12:18
Boer, onze geweldige tweede keeper van de afgelopen jaren. Hij werd daarnaast vaak geroemd om zijn humor in de kleedkamer. Ook mooi hoe hij spreekt over Onana: hij vindt het jammer, maar gunt het hem tegelijkertijd. Sportief! Benieuwd of hij bij Zwolle de strijd van de andere ex-Ajacied gaat winnen...
 
Obiekulu
 
0
4 juli 2017 om 14:33
Prima keeper voor pec, vele malen beter dan Van der Hart.
 
False9
 
27
4 juli 2017 om 12:20
Beetje open deuren allemaal. Ajax heeft inderdaad de meeste supporters en is het meest succesvol maar als bijvoorbeeld een Heracles van PSV wint zullen echt niet denken was het maar Ajax. Als iemand de meeste supporters heeft en de meeste prijzen zullen de niet supporters juist een grotere aversie tegen die club hebben, vrij logisch. Alleen als je dan nagaat dat sommige personen niet eens Ajax kunnen uitspreken of kunnen typen dan moet je toch wel gaan afvragen hoe triest dat is.
 
LW88
 
4
4 juli 2017 om 12:42
Neuh Heracles zal niet denken was het maar Ajax. Maar een overwinning op Ajax wordt wel grootser gevierd dan een overwinning op welke andere club dan ook (tenzij het een finale is oid). Het is ook niet voor niets dat in veel stadions gonst: 'helemaal niets in Amsterdam'. Zelfs op momenten dat Ajax er zelf niet eens speelt.
 
grasveld7
 
18
4 juli 2017 om 12:50
Kan je zien hoe zielig het eigenlijk gesteld is met dit land. Iedereen loopt elkaar maar achter na, en loopt vrolijk de parade mee. Want anders horen ze er niet bij.. ik snap het dan ook wel, er kan er dan ook maar 1 de grootste zijn, dat zie je ook bij Bayern in Duitsland. Des te mooier is het als Ajax wel prijzen pakt of een prestatie levert.
 
Entombed
 
7
4 juli 2017 om 15:16
In dat opzicht zijn de meeste Ajacieden gewoon gloryhunters. Niks mis mee, maar daar meot geen misverstand over zijn. Het gros van de Psvers is dat ook.
 
Edo
 
2
4 juli 2017 om 16:43
Bijna alle supporters van voetbalclubs zijn gloryhunters. Er is namelijk geen enkele club die structureel onderaan de eerste divisie bungelt, die meer dan een hand vol supporters heeft. Grote supportersschares zitten alleen bij de succesvolle clubs. Een nuance verschil is dat mensen natuurlijk ook gewoon graag ergens bij willen horen. Dus dan sluit je je makkelijker aan bij een grote (succesvolle) groep dan bij een kleine groep.
 
jaman1
 
21
4 juli 2017 om 12:50
Klopt wat je zegt. Maar ik irriteer me echt aan de houding van mijn mede ajacieden. Het niet kunnen opbrengen om gewoon te blijven zitten, het stadion stroomt gewoon standaart 50 leeg voor de 90e minuut. Ik schaam mij er echt kapot voor. En er zitten veel arogante kwalbakken tussen zeg. Dus ik snap wel als supporters van andere clubs zeggen dat ze de arrogante houding van ajacieden hekelen. Dus ik weet niet of het perse aan de prijzen ligt.
 
maradungatje
 
10
4 juli 2017 om 13:56
Dat het stadion leegstroomt voor de drukte heeft natuurlijk niets te maken met arrogantie. De redenen weet jij helemaal niet.
 
rastaa
 
2
4 juli 2017 om 14:13
Leegloop stadion heeft meer te maken met amsterdam en het verkeer als je weg wilt komen met de auto. Ik maak me echt niet druk over de fans van ajax. Ik ben in ieder geval wel altijd voor ajax. Ook toen ze 6e werden in begin jaren 2000. In voor en tegenspoed!
 
jaman1
 
4
4 juli 2017 om 14:20
Nee tuurlijk weet ik de redenen niet. Ik kom er ook nooit... Het kan prima als je 4-0 voorstaat. Ik weet ook wel dat sommige mensen wat eerder wegwillen om veel vertraging voor te zijn. Maar ook in belangrijke wedstrijden, of bij spannende tussenstanden gebeurd dit ook constant. Ook al moet ik wel zeggen dat bij de Europese wedstrijden, vooral de latere wedstrijden eindelijk het stadion met de echte supporters gevuld was, dat viel mij ook al op omdat ik alleen maar van echte ajacieden hoorde dat ze erheen gingen. En ik zeg ook niet dat dat met arrogantie te maken heeft, dat het stadion eerder leegstroomt.... Het steeds benadrukken dat Ajax de beste is, dat is arrogant, of de hooghartige manier hoe ajacieden in het stadion vaak tegen elkaar kunnen doen, ik weet niet of jij vaak in de Arena zit, maar als je er regelmatig zit, dan ben je dat echt wel tegengekomen. En een beetje eigen spelers uit fluiten als het even niet loopt, dat gebeurd echt al zo snel. Maar zeker niet dat elke ajacied zo is trouwens. Maar Ajax heeft wel veel goed weer supporters ja, vind ik wel jammer, het benadeeld de naam van de echte supporters namelijk.
 
-NEC-
 
5
4 juli 2017 om 14:23
Het verkeer blijft een slechte reden. Op plaats waar ik mijn auto zet moet ik vaak ook een halfuur wachten en dan reken ik de rest van de drukte zoals twee keer wachten bij stoplichten niet eens mee. Dat verkeer excuus is echt onzin, je gaat toch ook niet 5 minuten voor het einde van een film weg?
 
Edo
 
0
4 juli 2017 om 16:46
Eens Jaman1. Maar je ziet het overal. Zelfs bij Feyenoord toen met die 3-0 tegen Excelsior. Ik ben in de competitie voor Ajax, maar ben alleen echt supporter van oranje. Daar vind ik het publiek ook treurig. Fluiten op de verkeerde momenten. Vroeg weggaan. Hoempapa muziek spelen terwijl het nergens op slaat, en rondhossen met een bos wortelen op je hoofd. Ik word er niet vrolijk van. Conclusie is volgens mij gewoon dat er niet zo heel erg veel echte voetballiefhebbers zijn die echt voor het voetbal komen, en ook nog eens blijven zitten als het slecht gaat of als de wedstrijd bijna klaar is. Een groot deel wil gewoon ge-entertaind worden, en zodra het entertainment er vanaf is, dan worden ze of boos, of ze gaan weg. Sad but true.
 
SteveKowet
 
2
4 juli 2017 om 13:03
Tuurlijk heeft het in zekere zin met de grootte van de club te maken. Echter ligt het ook wel bij de club zelf, mijn grootste frustratie aan ajax is de belachelijke manier we er behandeld worden als uit-publiek. Of het nou in de arena of op de toekomst is, je kan (al jaaaaren) zonder enige aanleiding in Amsterdam zomaar klappen krijgen van stewards. Dat wakkert haat tegen de club wel aan, en zorgt voor een leeg uitvak bij wedstrijden tegen ajax. Verder denk ik dat voor elke club de derbys overigens belangrijker zijn dan tegen ajax. Ik vind potjes tegen pec, graafschap, heracles en twente in ieder geval wel belangrijker.
 
Ryan030
 
2
4 juli 2017 om 13:57
ik vind ajax een mooie club met een mooie filosofie maar ik verafschuw de "meeste" fans van ajax.zo vol van zich zelf en altijd maar ajax is de beste dit dat en dan geen enkele prijs winnen.lachwekkend en wat een arrogantie net alsof ze nog de club zijn uit 95,88 of 70ger jaren..
 
Edo
 
6
4 juli 2017 om 16:49
Tja. Datzelfde gedrag zag je dit seizoen bij veel Feyenoorders. En in andere jaren bij veel Psv'ers. Ajacieden kunnen het zeker ook, maar volgens mij is het gewoon een menselijk trekje. Als er gewonnen wordt, dan wordt de winnaar vaak vervelend tegen de rest. Heb dat ook op mijn eigen treurige voetbalniveau weleens meegemaakt. Als je in een wedstrijd eindelijk eens dik wint, dan krijg je opeens bravoure. Niet fraai, wel werkelijkheid. Binnen Nederland zie ik daar niet veel verschil in. In Engeland zijn ze er wel beter in. Die kunnen mooi en waardig winnen, die Engelse teams.
 
Degijp
 
1
4 juli 2017 om 13:37
Heel schattig wat je zegt allemaal maar aantal supporters heeft Feyenoord er toch nog meer... zeker nu Ajax 3 jaar geen prijzen meer heeft gewonnen. Ajax is al jaren niet meer in staat om een vol stadion te krijgen. Meeste prijzen valt idd niet over te discussieren evenals een ex speler van Ajax natuurlijk altijd Ajax de grootste club vindt. Een voormalig PSV of Feyenoord speler zal dat ook over hun club zeggen.
 
Kyle66
 
0
4 juli 2017 om 15:23
Ik zal nooit begrijpen waarom mensen het niet op kunnen brengen om 'Ajax' te typen. Paar jaar geleden was er een programma 'Jouw dochter, mijn dochter'. In Amstelveen kwam toen een Rotterdams meisje logeren, die hard Feyenoord-supporter. Toen ze naar Decathlon moest voor nieuwe schoenen, liep ze achterstevoren over het parkeerdek naar de ingang. Ze weigerde naar De Arena te kijken. Te triest voor woorden.
 
Edo
 
0
4 juli 2017 om 16:51
Haha ja. En een tijd terug las ik dat Cambuur fans niet over de snelweg willen rijden, want die komt langs het Abe Lenstra stadion. Ik vind het hilarisch. Gratis humor voor alle mensen die het voetbal iets minder serieus nemen.
 
FrankLampard08
 
0
4 juli 2017 om 12:22
Boer was gewoon niet van het niveau dat Ajax nastreeft. Als reservekeeper was hij wel een stabiele rustige factor, schikte zich in zijn rol. Ik denk dat hij ook wel inzag dat Ajax te hoog gegrepen voor hem was. Hij was nooit een serieuze concurrent voor Cillessen of Onana. Ik wens hem alle succes bij Zwolle. Verwacht dat hij daar nog best een paar mooie jaren kan meemaken. Ajax is goed bezig geweest om Van Leer te halen. Van Leer is nog jong, heeft het fantastisch gedaan bij Roda en schijnt zich ook te willen schikken in een reserverol. Mocht Onana afwezig zijn (blessure/ Afrika Cup) dan heb ik wel vertrouwen in Van Leer. Voor Onana is het ook goed dat hij een echte concurrent krijgt. Je zag het toen Krul vertrokken was, dat Onana ook een tijdje minder scherp oogde en minder goed keepte. Later is dat gelukkig weer bijgetrokken.
 
martijnovic
 
2
4 juli 2017 om 12:22
Nou mooi voor hem flink gecashed bij ajax en nu weer eerste keeper. En natuurlijk een geweldige ervaring om bij een topclub te mogen snuffelen.
 
4Ever4Ajax
 
7
4 juli 2017 om 12:31
Wat een geweldige prof is hij. Natuurlijk was het voor hem zelf leuker geweest als hij meer had gespeeld. Hij wist echter waar hij aan begon en heeft nul keer een wanklank laten horen en ging er altijd 100% voor. Diederik, bedankt voor je inzet de afgelopen jaren en veel succes!
 
NJfromVOL
 
2
4 juli 2017 om 12:45
Geweldige prof... kan wel maar op die foto zit hij er bij als een zak hooi. Inderdaad geen wanklank en dat siert iemand in zo'n positie, moet je toch maar op kunnen brengen.
 
M_SSC
 
6
4 juli 2017 om 12:41
Ajax is een topclub en daar wil je van winnen. Het is de meest succesvolle club in het Nederlandsvoetbal, dus win je daarvan levert dat prestige op natuurlijk. Voor de kleine clubs zijn middel-kleine clubs zijn dat soort wedstrijden vaak legendarisch. Maar of het de tegenstander is waarvan ik het meest geniet als Cambuur er van wint? nee dat niet. Staat hoog op het lijstje dat zal ik niet ontkennen. Maar de favoriet is toch echt de provinciegenoot.
 
4fRedondo
 
1
4 juli 2017 om 12:56
Wegens een aantal zeer slechte jaren van Feyenoord was winnen daarvan minder bijzonder. Iedereen wilt winnen van de koploper en daarna van de meest succesvolle club, mist die club nog steeds succesvol is. Dat is logisch. Buiten deze wedstrijd om heb je de lokale derby's waarin nog meer inzet wordt getoond en bepaalde wedstrijden waarin supporters extra druk op de spelers leggen. Kijkend naar de Top 3: Sparta, Nac, Vitesse, Twente en misschien wel Excelsior winnen liever van Feyenoord dan van Ajax, ook als het aan de supporters ligt. Utrecht, Ado, Groningen, Psv, Nec, AZ zullen het liefst van Ajax winnen. Roda, Vvv, Willem II e.d. winnen het liefst van Psv.
 
blackpool
 
3
4 juli 2017 om 13:04
Sorry maar veel fouten in je opsomming.. Vitesse en NEC winnen het liefst van elkaar. Dat is bij NAC en Willem II ook zo. VVV en Roda winnen liever van MVV en Fortuna dan van PSV denk ik. Sterker nog, ik denk dat bij geen één supportersgroep psv op één staat.
 
Isco24
 
2
4 juli 2017 om 13:17
Maar hij zet er toch bij: Kijkend naar de Top 3.. Dus het gaat nu niet over onderling zoals Vitesse tegen Nec. Maar de clubs tegen 1 van de top 3 clubs..
 
ToffeeKoempel
 
0
4 juli 2017 om 13:19
Hmm, ik herken wel wat Boer zegt. Bij Roda genieten we wel van een overwinning op elke top 3-club, maar tegen Ajax wordt dat net iets meer gevierd dan tegen de andere twee. Die 2-2 in januari vorig jaar (in Kerkrade, met Ngombo in de 92e minuut) werd gevierd alsof we landskampioen waren geworden. Wedstrijden tegen Ajax zijn in dat opzicht ook wat anders, het voelt net iets meer alsof je het als David tegen Goliath opneemt.
 
-NEC-
 
0
4 juli 2017 om 14:26
Ja, als je in de 92ste minuut nog de winnende of gelijkmaker scoort dan is dat ook echt een euforie. De 2-1 van Awoniyi in de een na laatste speelronde werd ook gevierd alsof we al veilig waren na al die verliespartijen. Gelijke spelen of winnen van de top 3 zijn bonuspunten en wordt altijd gewoon gevierd omdat je spelers een mooie prestatie hebben neergezet.
 
wve
 
13
4 juli 2017 om 12:47
Dat krijg je als je de meest succesvolste club bent. Heeft Madrid en zo ook last van.Toch een soort van jaloers.
 
jaman1
 
9
4 juli 2017 om 14:24
Real Madrid doet het op een andere manier dan Ajax. Hun beleid wekt meer irritatie op dan jaloezie.
 
wve
 
0
4 juli 2017 om 14:40
Dat is het ook niet. Hun beleid is goed en hoort als je de grootste wil blijven. Ik betrap mezelf er ook op maar ik ben ook wel eens jaloers op madrid.
 
jaman1
 
3
4 juli 2017 om 15:57
Wat zeg jij. Reis is rond door heel Spanje, zie je dat daar echt veel armoe is. Het is schandalig dat 17 jaar geleden de Spaanse overheidsbanken Spaanse voetbalclubs in de schulden lieten staan, tot in de miljarden. En het is schandalig op welke manier Real Madrid hier gebruik van heeft gemaakt. Voetbal is leuk, maar als het ten koste gaat van armoede, gedraag je met je jaloezie, daar gaat het echt totaal niet om.
 
lausho
 
0
5 juli 2017 om 19:01
Ik zie dat niet als last, maar een lust. Een kampioenschap voor Ajax is net wat prestigieuzer en ook het hoogst haalbare in NL, je hebt wat meer weerstand en dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van spelers. Haat is juist een uitstekende brandstof voor betere prestaties.
 
wve
 
0
5 juli 2017 om 19:25
Ik ook niet. Vind het alleen maar mooi.
 
blackpool
 
6
4 juli 2017 om 13:06
Meest geliefd, meest gehaat. Ook bij Manchester united, Bayern, Rangers, Juve bv.
 
ThugVz
 
0
4 juli 2017 om 15:20
Maak van Rangers maar Celtic hoor.
 
jantjenac
 
1
4 juli 2017 om 13:44
Volgens mijn heeft het ook met de begroting te maken, als Ajax verliest van een club die maar een tiende van de begroting heeft is dat mooi natuurlijk.
 
BarryBanaan6
 
1
4 juli 2017 om 13:51
Wat een onzin. Ik hou niet van Ajax, maar ik haat de club ook niet. Misschien dat veel mensen het leuk vinden om de club te zien falen nadat er eerst heel arrogant is gedaan, maar dat betekent niet dat je de club haat.
 
Mexicanooo
 
0
4 juli 2017 om 14:39
Mensen die voor een andere club zijn haten Ajax niet. Ze vinden het fijn dat de arrogantie eens afgestraft wordt. Let wel: in Europees verband is die arrogantie soms vermakelijk om te zien, omdat de spelers geen ontzag hebben voor grote clubs (dan neem ik even de onzekerheid in de finale van de EL niet mee). In geen enkel ander land zijn de fans zo arrogant als de fans van Ajax. Zelfs de socios van Real Madrid maken eerder een pas op de plaats dan de Amsterdammers doen. Want, je ziet bijna geen RM-fan hier op VZ zeggen: mijn club is de allergrootste. Vaak zeggen anderen dat uit respect over Real. Ag ja, het hoort een beetje bij de Amsterdamse cultuur om jezelf en je stad/club helemaal fantastisch te vinden. Ik zie dit zeker niet altijd als een nadeel, zoals ik al zei, omdat je nergens echt bang voor bent. Echter, `the bigger they are, the harder they fall` is zeker van toepassing op wat andere fans van de fans van Ajax vinden.
 
Edo
 
1
4 juli 2017 om 16:54
Welnee. We kijken in Nederland gewoon meer naar Nederlandse clubs, en dan krijg je dit soort uitspraken. Real Madrid noemt zijn spelers zelfs "galacticos". En iedereen van Madrid / Barcelona vindt Ronaldo / Messi de beste speler van de wereld. Die twee clubs zijn veel erger dan Ajax is. Wat je in Nederland ook vaak ziet is dat het gedrag bij Ajax arrogant wordt genoemd, terwijl exact hetzelfde gedrag bij Feyenoord opeens "realisme" wordt genoemd. En dat kakelt iedereen dan vrolijk na.
 
lausho
 
0
5 juli 2017 om 18:59
Dat wordt altijd maar geroepen, maar kijk voor de lol eens naar een forum als Feyenoord kampioen wordt, daar kun je, als je wilt ook de nodige stempels op drukken, geldt ook voor Psv. Met de borst vooruit spelen hoort wel bij Ajax, onuitstaanbaar voor velen, maar dat maakt het nou juist zo mooi! Niet voor niets hebben de fans een oorspronkelijk scheldnaam als geuzennaam aangenomen, gewoon lekker gek maken :D
 
Ruudje74
 
2
4 juli 2017 om 14:50
Het is feitelijk wel zo. Wanneer Alle eredivisieteams met dezelfde instelling tegen Feyenoord hadden gespeeld als tegen Ajax, was Feyenoord geen kampioen geworden. Die hebben toch vaak inspiratieloze teams tegenover zich gehad, de wedstrijd bij voorbaat weggegeven, niet normaal.
 
Verus
 
2
4 juli 2017 om 17:07
Ach, beslist geen nieuws onder de zon. Ajax is in Nederland al de te kloppen ploeg sinds de dagen van Johan Cruijff.....dus al zo'n 50 jaar. Daar voor was het Fortuna'54 dat toen bulkte van het geld en speelde met Frans de Munck, Cor van der Hart, Jan Notermans, Willy Dullens, Bram Appel en Bart Carlier. Allemaal internationals en allemaal spelers die , behalve Dullens, eerst in Frankrijk hadden gespeeld. Ja, het kan verkeren. Feijenoord was altijd al de club van het volk en werd alles gegund. Dat is nog steeds zo.
 
S_D_K
 
0
4 juli 2017 om 17:08
Zolang je blijft claimen de grootste en beste te zijn, dan wilt iedereen van je winnen. Zelfs na drie seizoenen geen enkele prijs te hebben gepakt. Maar zolang motivatie niet meetbaar is, is het maar de vraag of het ook zo is. PSV heeft vaker moeite met Brabantse en Limburgse clubs. Feyenoord heeft het vaker lastig tegen hun stadsgenoten. Het wordt dus nogal vlug gezegd dat iedereen het liefst van Ajax wint, want daar lijkt het helemaal niet op. Al wilt iedereen wel graag van Ajax winnen, maar dat telt ook voor Feyenoord en Psv.
 
lausho
 
0
5 juli 2017 om 18:55
Klopt inderdaad Daarom is een kampioenschap van Ajax altijd nog net even wat mooier en moeilijker, bovendien maakt de extra weerstand de ajacieden juist beter, bring it on!