'Ik heb het idee dat Suárez zijn loopbaan bij Ajax af gaat sluiten'
Dinsdag, 8 augustus 2017 om 09:11

Sjaak Swart is ervan overtuigd dat Luis Suárez zijn loopbaan bij Ajax af gaat sluiten. De Uruguayaan stond tussen 2007 en 2011 in Amsterdam onder contract en heeft vaker gezegd dat hij op een dag terug wil keren. De aanvaller van Barcelona wordt door Swart bestempeld als een 'lieve, sociale jongen'.

"Topgozer! In het veld doet hij alles om te winnen, buiten het veld is hij de liefste die er is. Maar ook al zijn medespelers waren en zijn gek met hem", zegt het clubicoon van de Amsterdammers in een interview met Helden Magazine. "Ik zal je wat zeggen: ik heb het idee dat hij zijn carrière bij Ajax gaat afsluiten. Hij was hier zo graag, had het hier zo naar z'n zin. Ik ga Luis bellen en het hem vragen!"

Tijdens zijn loopbaan kwam Suárez drie keer in opspraak omdat hij een tegenstander beet. "Natuurlijk kon dat bijten niet, maar die jongen wordt zoveel geschopt, krijgt zoveel naar z'n hoofd. Wie weet wat ze tegen hem hebben gezegd", zegt Swart, die dus wel kan begrijpen dat de aanvaller een keer reageert. "Net als Zidane, die gaf niet zomaar een kopstoot aan Materazzi in die WK-finale tegen Italië. Het zijn bloedzuigers die constant tegen je aan lopen te zeiken. Het mag niet, maar ik kan me zo voorstellen dat je dan even wat doet."

Overigens hoopt Swart ook Damian van der Vaart binnenkort weer in Nederland te zien. Hij noemt de zoon van Rafael van der Vaart een 'wereldgozer'. "Natuurlijk begrijp ik dat dat jongetje pas tien, elf jaar is. Ik hoop zo dat ze over twee jaar naar Nederland komen", stelt Swart. "Damian heeft net als Rafael iets speciaals. Als Rafael in de dekking stond, kon hij zich vrijspelen en, pats, iemand vrij voor de goal zetten. En hij scoorde zelf ook makkelijk."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (104)

 
AadHandgranaat
 
189
8 augustus 2017 om 09:30
Mooi hoe Sjaak bijvoorbeeld een Guardado verkettert voor twee schoppen in een topwedstrijd, maar een seriebijter als Suarez toch weet te verdedigen. Al heb ik het idee dat Sjaak Swart bij vlagen niet helemaal objectief is.
 
Tipptopp
 
55
8 augustus 2017 om 09:49
Sjaak steekt niet onder banken voor wie hij is. Laat ook duidelijk blijken niet objectief te zijn. Dat is voor velen niet altijd even plezierig. Persoonlijk hoef ik dit type supporters ook niet altijd te horen maar vindt het nog altijd beter dan die Supporters die net doen of ze heel objectief zijn!
 
ajaxwastop
 
2
8 augustus 2017 om 12:22
Ik heb het idee dat Sjaak vaker dingen roept die de wens van de gedachte is dan dat het enige waarheid bevat. Maar goed, als mensen hem blijven interviewen geven ze hem ook een podium om dit soort dingen te zeggen. Ik blijf het een grappige man vinden en een echte ajacied.
 
ajaxglobal
 
21
8 augustus 2017 om 10:16
@aadhandgranaat, No sh*t Sherlock! Natuurlijk is hij niet objectief, moet dat dan? Waarom moet iedereen dan objectief zijn, dat is bijna niemand.
 
elninoo
 
9
8 augustus 2017 om 11:19
Je kunt moeilijk van Mister Ajax verwachten dat die objectief is naar de buitenwereld. Zeker als je speelde in het tijdperk waarin hij dat deed en opgroeide met de grootste voetballers die ons land ooit gekend heeft.
 
KeeperToob
 
15
8 augustus 2017 om 11:48
Hij hoeft niet objectief te zijn, maar hij hoeft ook niet hypocriet te zijn!
 
ajaxglobal
 
4
8 augustus 2017 om 12:23
Dat is die toch niet? Die classificatie is voor jou rekening. Is net zoals bijna bij elk clubicoon (van hangem broertjes van de kerkhof) het geval dat supporters van een andere club ze niet meer serieus nemen. We zijn in Nederland altijd zo slecht helden als helden te behandelen. Dat je in je laatste fase wat verder van de huidige maatschappij staat is niet zo vreemd. Jou reactie vind ik veel zorgelijker.
 
Vijfje
 
8
8 augustus 2017 om 12:12
Altijd maar gezeik over ontbreken van clubliefde en kiezen voor groot geld. Dit is convoorwaardelijke clubliefde, eentje met een te subjectieve mening. Hoe mooi!
 
binny
 
2
8 augustus 2017 om 14:04
Nee hij is niet objectief, sterker nog Sjaak Swart staat bekend als Mister Ajax, wat wil je dan. Heb je de broertje van der Kerkhof horen praten? Willem van Hanegem? Die man zit toch ook in de 70? Wat maakt het uit, een van de beste voetballers in de Nederlandse geschiedenis, heerlijke buitenspeler die de achterlijn haalt en hem voorlepelde! Heerlijk Sjaak, ga maar bellen, ik juich het toe!
 
Odo-
 
10
8 augustus 2017 om 09:31
Sjaak Swart is denk ik iets te romantisch. Daarbij wordt er zo vaak over een mogelijke terugkeer van spelers gesproken van wie "vrijwel zeker" is dat ze komen, maar grotendeels komen die toch niet.
 
FCAMSTELVEEN
 
22
8 augustus 2017 om 09:38
Blijven hopen en dromen is het mooiste wat er is. Er hebben zoveel grote sterren bij Ajax gespeeld dat het toch geweldig is om er zo nu en dan weer 1 terug te zien. Nu Huntelaar weer terug. En wie weet in de toekomst ook Suarez. Al is het maar voor 1 jaartje en zal hij niet meer helemaal werelds spelen. Toch blijven de mensen naar het stadion komen want ze zijn wereldberoemd. Ik droom graag met je mee Sjakie. Duimpie ????
 
gilau
 
9
8 augustus 2017 om 11:03
Ik zou ook echt geen reden kunnen verzinnen waarom Suarez weer bij Ajax zou gaan voetballen. Als hij gaat afbouwen zie ik hem dat toch eerder in een land doen dat wat dichter bij zijn roots liggen, en waar hij ook nog wat meer kan gaan verdienen.
 
magnetics
 
16
8 augustus 2017 om 10:34
Daar kan ik ook wel antwoord op geven, bijvoorbeeld door de uitspraken die hij ruim een jaar geleden deed over dat hij van harte hoopte dat De Graafschap zou degraderen. Pure nijd omdat Ajax op de laatste speelronde niet van De Graafschap wist te winnen. Zoiets is ronduit labiel; Sjaak Swart laat zich vaak compleet verblinden door zijn liefde voor Ajax. Een béétje proberen om de zaak in perspectief te zien zou hem sieren, maar dat lijkt hem niet echt te lukken. Dus ja, dan kunnen we zeggen dat we in Nederland zo slecht zijn in het vereren van onze helden, maar wat moet je dan? Alles wat Swart zegt voor zoete koek slikken, hoe vreemd die uitspraken soms ook zijn, gewoon omdat het Sjaak Swart is?
 
Baardgrasmus
 
13
8 augustus 2017 om 10:35
Ja, als je het zo bekijkt is hij heel stabiel ja, voor iemand die constant raar doet is het heel gewoon om raar te doen . Ik vind het pijnlijk om hem te zien persoonlijk, zo'n oude man die geen controle heeft van zijn emoties, die enerzijds positief zijn over ajax, maar in mijn ogen heel verdorven over alle andere clubs, tot op het afgunstige af.
 
Thamike
 
11
8 augustus 2017 om 10:41
@Baardgrasmus Dorpsgek wat dik aangezet. Kolere wat een disrespect voor een man die meer van voetbal en Ajax houdt dan wie dan ook. Dat hij verblind is door zijn liefde heeft echt totaal niets met een Dorpsgek te maken. Deze man is goud voor Ajax en zit niet op een fora commentaar te leveren anoniem achter een schermpje maar zegt op TV en waar dan ook wat er op zijn hart ligt zoals menig supporter ook doet die niet hoeft na te denken hoe andere op hem zullen reageren en hij is geen journalist. Wat een bekrompenheid weer zeg.
 
Edo
 
9
8 augustus 2017 om 10:41
Haha ja, stabiel is hij wel, als je het zo bekijkt En vooruit, speciaal voor Howimeturmata bied ik hierbij mijn nederige excuses aan voor het gebruik van het woord dorpsgek. Ik had natuurlijk moeten zeggen "persoon die verward over komt en eigenlijk doorlopend vreemde, niet onderbouwde dingen zegt en verder met een onrealistische blik naar zijn eigen club kijkt". Bij deze.
 
Thamike
 
3
8 augustus 2017 om 10:44
@Magnetics dat Sjaak hoopte dat de Graafschap zou degraderen heeft elke Ajacied in zijn hoofd laten passeren. Dat heet niet labiel maar emotie van dat moment. Daarnaast weet je dat als Sjaak praat dat hij dit doet vanuit een subjectieve Ajax dier dus lees zijn commentaar dan niet. Wij zijn blij met Sjaak en jij mag van hem vinden wat je wilt maar wil niet zeggen dat het waar is.
 
Edo
 
14
8 augustus 2017 om 10:59
@thamike, ik ben ook voor Ajax. En ik ben niet blij met dit soort uitspraken. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn (dat zal vermoedelijk ook niet gaan gebeuren), maar ik zeg dit wel degelijk om een reden. Het is in de voetballerij veel te gewoon geworden om alleen nog maar dingen te roepen die lekker vallen bij de supporters, en verder nergens meer wat mee te maken hebben. Als het maar lekker bekt. Spelers doen er aan mee, door supporters continu het idee te geven dat ze enorm van hun club houden. Voor enkele spelers klopt dat, voor de meeste niet. Dit item is er een voorbeeld van: alleen maar dingen roepen om de bubbel van de supporters in stand te houden. En die zijn vervolgens furieus als een speler uiteindelijk de bubbel doorprikt. En dan zoeken ze een nieuwe held die het spelletje mee speelt. Als gezegd ben ik voor Ajax, maar ik ben ook gewoon voetballiefhebber. Dus als bijvoorbeeld Suarez iets debiels doet in een Ajax-shirt, dan moet dat gewoon gezegd worden, in plaats van dat er een leger Ajax-supporters een rookgordijn optrekt en met de vinger naar volstrekt irrelevante acties van andere mensen gaat wijzen. Als er 100 spelers zeggen dat ze hun carriere willen afsluiten bij de club, en er komt er daadwerkelijk maar eentje, dan vind ik dat we wat realistischer mogen omgaan met uitspraken van spelers. In plaats van allemaal volstrekt ongefundeerde uitspraken doen (zoals Swart hier) en er vervolgens blind in gaan geloven en keihard roepen dat het De Waarheid is. Swart, en met hem een reeks anderen, doen eigenlijk niet anders dan dit soort vuurtjes opstoken. Sommigen vinden dat mooi, en dat mag. En ik vind het niet mooi, en dat mag ook.
 
Xyzz
 
2
8 augustus 2017 om 13:27
Edo, van de uitspraak "ik heb het idee dat..." maak jij "blind geloven en keihard roepen dat het de waarheid is." Hij geeft ook netjes argumenten dus ongefundeerde zoals jij zegt is het ook niet. Dus wie is hier nou eigenlijk de dorpsgek die vuurtjes aan het stoken is.
 
RodyTeulings
 
13
8 augustus 2017 om 09:55
Dorpsgekken?! Je hebt het over Mister Ajax. Er zit daarboven niets. Niemand heeft meer duels voor Ajax gespeeld, dan Sjaak Swart. Als hij geen legende is en als we hem niet respecteren, wie dan wel? Hoe de fuck kunnen wij een groot voetballand zijn als wij geen legendes kunnen hebben? Je hoeft Swart niet gelijk te geven, maar dat betekent niet dat je dan per se tégen hem moet zijn.
 
RobinSchmalbach
 
17
8 augustus 2017 om 10:05
@rody, dus omdat het mister Ajax is mag je niet tegen hem zijn? Wat een grote onzin. Dat hij veel voor Ajax heeft betekent is absoluut waar. Maar dat deze man de laatste tijd echt alleen maar onzin uitkraamt daar mag je toch zeker wel wat van vinden en tegen zijn. En een legende? laten we nou niet overdrijven. Voor Ajax misschien maar verder ook niet.
 
Tjeber
 
1
8 augustus 2017 om 10:22
Voor Ajax misschien? Laat dit nou een Ajax artikel zijn en Swart geen legende? Die man houdt gewoon van Ajax maar een hoop mensen zijn gewoon jaloers dat ze nauwelijks club legendes hebben
 
Edo
 
7
8 augustus 2017 om 10:29
Een legende als voetballer betekent niets over je kwaliteit als commentator of columnist. Helemaal niks. En voordat de gevoelens te zeer gekwetst raken, wat nogal snel gebeurt kennelijk: ditzelfde geldt voor de Kerkhofjes bij PSV en Van Hanegem bij Feyenoord. Die laatste heeft nog een paar jaar een echte rol als trainer gehad, maar is ook al een paar jaar voornamelijk hele rare dingen aan het roepen. Grote voetballers, maar voor de rest clubmascottes die alle realiteitszin kwijt zijn, vooral als het om hun eigen club gaat. Maar goed, dit artikel gaat over Swart, dus reageer ik op Swart. Ik ben overigens ook voor Ajax. Maar dat betekent niet dat ik Swart zijn bijdrage verplicht zinvol moet vinden.
 
magnetics
 
5
8 augustus 2017 om 10:45
Eerlijk gezegd ben ik het niet helemaal met je eens om Van Hanegem ook in dat rijtje te plaatsen. Van Hanegem heeft een vrij serieuze column waarin hij ook serieus naar voetbal probeert te kijken; zijn manco is alleen dat hij Feyenoorders structureel overschat en Ajacieden en Psv`ers onderschat. Hij is inderdaad ook grotendeels verblind door clubliefde, waardoor alsnog zo`n 70 van wat hij zegt belabberde onzin is, maar wat mij betreft wordt hij daarin ruimschoots overtroffen door Sjaak Swart, en al helemaal door de gebroeders Van de Kerkhof. Die lullen echt maar raak zonder dat er ooit iets zinnigs uit komt - en alles om hun clubje te beschermen. Net als Sjaak Swart dus, alleen is Swart volgens mij wat intelligenter dan de gebroeders Van de Kerkhof. Dat scheelt al iets. Als Swart denkt dat Suarez wel even naar Ajax terug komt omdat hij hier zo`n fijne tijd had, dan denk ik dat Swart even uit het oog verliest dat Suarez het ongetwijfeld ook goed had in Liverpool en Barcelona. Maar ja, volgens Swart gaat er niets boven Ajax, en dat projecteert hij dan op Suarez, die hij wel even terug ziet komen omdat het bij Ajax zo geweldig is. Het kã¡n gebeuren (en Suarez heeft dat zelf ook al vaker aangegeven), maar dan nog is de kans niet heel erg groot.
 
Thamike
 
3
8 augustus 2017 om 10:47
Alleen vergeet je voor het gemak dat Sjaak geen journalist is maar dit zegt als supporter. Nu kan ik je vertellen dat iedereen hier op VZ ook een.podium krijgt en er hier meer idioten uitspraken naar boven komen dan Sjaak ooit gedaan heeft. Dat jij het.niets vind is prima en nergens staat ook dat het zinvol is of moet zijn.
 
Edo
 
0
8 augustus 2017 om 11:04
@magnetics Ik beschreef al wel dat Van Hanegem in elk geval nog trainer is geweest op niveau. In die zin heeft hij nog wat inhoudelijks betekend na zijn actieve carriere. Over die column; tja, als je in jouw woorden 70 procent belabberde onzin schrijft, dan kan ik dat geen serieuze column noemen. Dat vind ik het dus ook niet. Af en toe schrijft hij iets wat ergens op lijkt, maar als je zo vaak rare dingen roept, dan lijken die positieve uitschieters meer op toevalstreffers.
 
Edo
 
0
8 augustus 2017 om 11:07
@thamike Deze site is inderdaad wel vaker het decor voor idiote uitspraken. Maar er is in mijn ogen een groot verschil tussen iets dat in een artikel wordt geplaatst (zoals de uitspraak van Swart over Suarez) en de reacties van mensen zoals jij en ik. De artikelen mogen wat mij betreft aan een hogere standaard gehouden worden. Uiteindelijk gaat voetbalzone daar natuurlijk over, maar ik ben wel benieuwd om te zien hoeveel mensen echt zitten te wachten op dit soort artikelen. Vandaar dat ik deze discussie aanzwengel.
 
Thamike
 
0
8 augustus 2017 om 11:28
@Edo, je hoort mij niet zeggen dat Sjaak nieuwswaardig is. VZ plaatst een uitspraak van Sjaak idd om discussie zoals deze los te weken. Ik geef alleen aan dat Sjaak geen dorps idioot is maar een Ajacied verblind door club liefde en emoties. Dit is geen artikel in de telegraaf oid. Ik denk ook echt dat Sjaak denkt dat Suárez bij Ajax afbouw omdat hij dat zo graag wil geloven. Er zijn al zo weinig echte club iconen dus koester ik Sjaak en neem ik zijn subjectiviteit voor lief en kan ik er wel om lachen. Zo zwaar is het allemaal niet.
 
Edo
 
0
8 augustus 2017 om 11:57
Klopt, het staat niet in de echte krant (wat bij Van Hanegem overigens vaak wel z is, maar daar gaat het nu niet om). Probleem is wel dat voetbalzone in de titel niet aangeeft van wie de uitspraak is, dus ik kan dan niet op voorhand kiezen of ik het wil lezen of niet. Maar dat is mijn probleem, niet het jouwe. Overigens heeft de term dorpsgek bij mij altijd de betekenis gehad van een weliswaar irritante figuur, maar tegelijkertijd eentje die verder ongevaarlijk is, en waar je verder ook weleens om kan lachen.
 
KeeperToob
 
1
8 augustus 2017 om 12:04
Rodyteulings, Lekker belangrijk dat hij zoveel wedstrijden voor ajax heeft gespeeld en mister Ajax is. Daarom wil het nog niet zeggen dat die man een vrij brief heeft om alles te mogen zeggen ofzo? Heel Nederland moet respect hebben voor mister Ajax omdat het Ajax is. Maar als bv een Foppe de haan op tv moet huilen dan is het normaal dat iedereen daarom lacht... Want ja Foppe is een fries en dan boeit het mensen in de Randstad niet... Terwijl Foppe wel wat meer heeft betekend voor het Nederlandse voetbal dan Sjaak Swart heeft gedaan. Maar ja, Swart is ajax en ajax is natuurlijk heilig... Maar wie neemt Sjaak Swart nog serieus behalve de ajacieden? Volgens mij niemand! Het zegt ook genoeg dat de enige momenten dat je hem op tv ziet het altijd van ajax tv afkomstig is. De rest van de media heeft het niet zo op Swart.
 
Xyzz
 
0
8 augustus 2017 om 13:36
Suarez geeft ieder seizoen in interviews weer aan dat hij graag nog een keer terugkeert naar Ajax. Zo raar is het dus niet.Foppe meer betekend voor Nederlands voetbal dan Sjaak Swart.... Hahaha en dan moeten we Sjaak niet serieus nemen maar jou wel?
 
RobinSchmalbach
 
0
8 augustus 2017 om 14:30
Xyzz, ja Foppe heeft zeker meer betekend voor het Nederlands voetbal. Sjaak Heeft de meeste wedstrijden voor Ajax gespeeld maar wat heeft hij verder betekend voor het Nederlands voetbal? Kijk even naar de lijst van Foppe wat hij allemaal gepresteerd heeft. Hij heeft Heerenveen naar de 2e plaats gebracht en CL gespeeld. Hij is 2 jaar achter elkaar Europees kampioen geworden met jong oranje. Hij is nu Europees kampioen geworden met het vrouwenelftal. En Sjaak? ach die heeft veel wedstrijden bij Ajax gespeeld en loopt nu alleen maar seniele uitspraken te doen!
 
Thamike
 
0
8 augustus 2017 om 15:34
@Robin het begint nu echt lachwekkend te worden. Foppe meer betekend dan Sjaak voor het Nederlandse voetbal?? Sjaak heeft in zijn tijd bij Ajax samen met Cruijff en consorten het voetbal veranderd man. En jij komt aanzetten met Foppe die het vrouwen voetbal En heeft gewonnen? Hij zat er net een maand bij man en heeft niets net de voetbalwereld te doen. Hoe veel ik Foppe respecteer als trainer is zijn impact op vlak van voetbal geschiedenis niet zo heel groot geweest.
 
RobinSchmalbach
 
0
8 augustus 2017 om 16:47
@thamike, nou nou sjaak heeft het voetbal veranderd. Ik snap dat je er zonder enige objectiviteit naar kijkt. Maar laten we eerlijk zijn Sjaak heeft nou niet heel veel bijgedragen aan de verandering van het Nederlands voetbal alleen omdat hij met cruijf in het team zat. Cruijff was een uitzonderlijke speler waar sjaak nog niet eens in de buurt van zijn kwaliteiten kwam. Sjaak zit nog niet eens bij de beste 20 voetballers ooit uit Nederland. Wel makkelijk om alleen het vrouwenvoetbal erbij te halen maar ook daar heeft hij fantastisch gepresteerd. Als je de feiten kent zat die er al sinds de zomer van 2016 en niet 1 maand.
 
Thamike
 
0
8 augustus 2017 om 17:32
Als je de feiten jent was hij alleen adviseur en werd hij in 2017 benoemd als assistent. We hebben het ook niet over prestaties als trainer toch maar wat iemand heeft betekend voor het Nederlandse voetbal. Jij begint zelf over het vrouwenvoetbal. Zijn andere EK's waren jong Oranje.
 
RobinSchmalbach
 
0
8 augustus 2017 om 19:10
Ja dus dat zijn de talenten voor Nederland toch? Dus volgens mij zeker wat voor het Nederlands voetbal betekent dan toch? Klopt dat die in 2017 assistent is geworden in januari al trouwens. Maar al sinds 2016 betrokken is bij het elftal.
 
blabla84
 
10
8 augustus 2017 om 09:33
Suarez, die terug komt en in z'n nadagen voor een miljoen gaat spelen in Amsterdam. Wat denk je zelf
 
blabla84
 
0
8 augustus 2017 om 11:30
Ik denk dat een huntelaar en heitinga eerder uitzondering zijn. Daarnaast heeft Suarez maar een aantal jaar gespeeld bij Ajax en is geen kind van de club. Die zal wss na barca gewoon nog ergens volle bak willen verdienen en vervolgens terug gaan naar Uruguay.
 
ElPistolero16
 
0
8 augustus 2017 om 12:04
Huntelaar heeft er korter gespeeld dan Suarez.
 
siepie
 
1
8 augustus 2017 om 10:59
Het moet idd ook maar net allemaal samenvallen. Hij moet gratis/goedkoop beschikbaar zijn, er moet een plek vrij zijn in de spits, Suarez moet weg willen. Maar het zo zomaar kunnen. Van de oud-spelers die nu nog in de top spelen heb ik zelf het beste gevoel bij Vetonghen. Hij heeft van de ex-ajacieden de meest hechte band met Amsterdam.
 
blabla84
 
0
8 augustus 2017 om 11:32
Als, als, als. Suarez gaat echt niet voor een miljoen spelen, als ie in bijv. China al snel het 10 voudige kan verdienen. Leuke gedachte maar zeer onrealistisch.
 
siepie
 
0
8 augustus 2017 om 11:44
Ik zeg toch juist dat het van heel veel dingen af zou hangen en het dus niet erg realistisch is. Maar het kan wel. Hij heeft tot nu toe wel steeds voor traditie gekozen ipv het geld. Hij zou nu namelijk ook al het 10-voudige in China verdienen. Lozano was met de conurrentie onhaalbaar voor Psv, Berghuis zou zijn Premier League salaris nooit opgeven en Ajax was kansloos om Sanchez uit de handen van Barcelona te houden. Niet iedereen kiest voor geld en Suarez heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij nog steeds veel liefde voelt voor Ajax. Of dat voldoende is om hem in de toekomst terug naar Amsterdam te halen. zal de toekomst uitwijzen.
 
BendeR
 
8
8 augustus 2017 om 09:34
Totaal niet realistisch. Hij gaat echt niet zijn carriere afsluiten bij ajax, Suarez is een typische broodvoetballer en gaat tot zijn laatste schot voor het grote geld. Clubliefde kent Suarez al helemaal niet, behalve voor de club waar die echt is begonnen in zn eigen land. Suarez is alles van Nederland allang weer vergeten.
 
lfc11
 
14
8 augustus 2017 om 09:54
Suarez kent wel degelijk clubliefde, maar nog meer koestert hij sportieve ambities en wil hij het maximale uit zijn carrière halen. Dat ging niet lukken bij Ajax, niet bij Liverpool, maar wel bij Barcelona. Zo simpel is het. Alles in Nederland vergeten? “Ik mis Nederland. Als je als jonge voetballer in Europa komt spelen, is Nederland het beste land om in te wonen. De mensen daar zijn ongelofelijk. Ze hebben me erg geholpen en Amsterdam is een hele leuke stad”, vertelt Suárez, die de laatste jaren in het veld wat rustiger lijkt geworden. “Ik denk dat als je een rustiger leven hebt, je ook rustiger in je hoofd bent. Door twee kinderen verander je.” Februari 2017
 
BendeR
 
5
8 augustus 2017 om 10:01
naief dat je dat gelooft. Toen Suarez van Groningen naar Amsterdam ging was al snel vergeten waar die vandaan kwam, zelfde toen die wegging naar Liverpool. Dit zijn allemaal praatjes en tuurlijk ga je zo een standaard antwoord krijgen wanneer je de vraag stelt: mis je nederland?
 
lfc11
 
6
8 augustus 2017 om 10:11
Het schuiven op naïviteit van mijn kant en dat het allemaal praatjes zijn, is wel heel makkelijk. Mooi dat jij beter kan verwoorden wat er in Suarez omgaat en wat hij denkt, dan wat hij zelf in interviews vertelt. Valt me wel vaker op op VZ dat leden hier vaak meer weten over spelers en wat er in spelers omgaat dan de spelers zelf. Ongelofelijk knap!
 
Edo
 
1
8 augustus 2017 om 10:34
@lfc11 het is best mogelijk dat het waar is, wat Suarez zegt. Dat zullen we vermoedelijk nooit zeker weten. Wat we wel zeker weten, is dat al die voetballers media-training hebben gehad. En daar leren ze dit soort dingen. Zijn uitspraak kan nog steeds waar zijn, maar de ervaring leert dat het overgrote deel van dit soort uitspraken niet leiden tot concrete actie in de zin van terugkeren. En die paar topspelers die wel terugkeren, zijn eigenlijk altijd Nederlanders (categorie Kuyt, Van Bommel, Huntelaar). Enige uitzondering die ik kan bedenken is Litmanen, en dat is al weer een hele andere tijd.
 
lfc11
 
2
8 augustus 2017 om 10:42
@edo: Klopt, ik zeg ook niet dat hij terugkeert bij Ajax. Het ging mij er vooral om dat ik niet denk dat Suarez geen clubliefde kent en Nederland allang vergeten is, zoals Bender beweert.
 
BendeR
 
0
8 augustus 2017 om 10:49
lfc11, ik zal het je nog makkelijker maken....alle spelers die nu doorbreken kennen al geen clubliefde. Je stopt echt je hoofd in het zand wanneer je denkt dat een speler terug gaat naar een club om zijn carrière af te sluiten wat niet in zn eigen land is en ook nog voor minder geld dat hij daarvoor kreeg.
 
lfc11
 
0
8 augustus 2017 om 10:55
Ik wist niet dat clubliefde gelijk stond aan carrière afsluiten bij die club...
 
goodold11
 
0
8 augustus 2017 om 11:13
Bender, Willen, kunnen en daadwerkelijk tot een transfer komen zijn o.a. factoren die clubliefde in de weg kunnen staan. In die zin dat je als speler clubliefde hebt maar niet bij je club kan vervoegen. Voorbeeld: Sneijder werd niet door Ajax benaderd, je stelling gaat hierbij al niet op. Een ander voorbeeld: Huntelaar gaat van 7m salaris naar een Ajax salaris. Ik denk dat deze speler, nadat hij eerder hetgeen had uitgesproken, genoeg clubliefde heeft getoond. Soms ligt het niet aan de speler zelf en kan de speler alleen de hoop uitspreken om terug te keren, maar het moet maar net passen.
 
Capis
 
19
8 augustus 2017 om 09:36
Sjaak is weer lekker bezig.. als iemand een Ajax speler had gebeten had hij die gene het ergste toegewenst wat er was.. En dan nu proberen goed te praten. Verder zie ik Suarez ook niet terug komen naar Ajax, wat heeft hij nu meer met ajax dan met een andere club? Zal denkik lekker in een warm klimaat of zelfs Zuid amerika zijn laatste dagen slijten. Zal hij mee op zijn gemak zitten en met meer geld dan hier in het koude Nederland.
 
JdW17
 
6
8 augustus 2017 om 09:38
Haha ja verder is dat bijten ook heen incident, aangezien hij het gewoon 3x heeft gedaan. Blijft toch enorm bizar, psychologisch toch iets niet helemaal goed.
 
Capis
 
2
8 augustus 2017 om 10:07
@jdw17: Ja tuurlijk, het is en blijft te gek voor woorden... Maar meest bizare is dat Sjaak doodleuk zegt ach ja kan gebeuren... Dan vind ik die kopstoot van Zidane nog normaal, dat als je boos bent iemand fysiek pijn wilt doen. Maar wie gaat in vredesnaam lopen bijten... En dat 3x
 
ElPistolero16
 
9
8 augustus 2017 om 09:41
"Wat heeft hij nu meer met Ajax dan met een andere club?" Misschien 3,5 jaar bij Ajax gespeeld en zich hier kunnen ontwikkelen tot een topspeler?
 
Sammerens
 
10
8 augustus 2017 om 09:58
@elpistolero, En hij heeft ook 3,5 seizoen bij Liverpool gespeeld en zich daar ontwikkelt. En hij staat aan de vooravond van zijn vierde seizoen (en waarschijnlijk niet laatste seizoen) bij Barcelona, waar hij zich definitief als wereldspeler gevestigd heeft. Daarnaast heeft Groningen hem de kans geboden om naar Europa te komen, waardoor je kan zeggen dat hij eigenlijk alles aan Groningen te danken heeft. Trek je de beste man voor de cameras van Ajax TV, dan zal hij roepen dat Ajax zijn grote liefde is en dat hij daar alles aan te danken heeft. Trek je hem voor Liverpool TV, dan zegt hij waarschijnlijk dat zijn leven als topspits daar echt begon en hij alles aan Liverpool te danken heeft. Uiteindelijk blijkt pas wat een speler echt vind zodra een carriere op het einde loopt. Feiten zijn dat van al die spelers die roepen dat ze terug komen om af te sluiten er slechts een minimaal aantal het daadwerkelijk doet. En dan vaak ook nog op een punt waarop de kwaliteit al aardig te wensen over laat.
 
Capis
 
8
8 augustus 2017 om 10:03
Elpistolero: En Groningen heeft hem de kans gegeven in Europa. En Liverpool heeft hem de wereld speler gemaakt die hij nu is bij Barca. Dus wat heeft hij nu meer met Ajax? Zoals ik al aangeef, wat zijn nu 3 jaartjes bij Ajax voor hem... En hij is ook nog eens niet Nederlands dus waarom zou hij aan het einde van zijn carriere voor een "lullig" salaris hier gaan zitten? (in dat rot weer en andere manier van leven dan hij gewend is) Als hij bijv bij een subtop in Spanje/frankrijk/italie meer kan verdienen en meer het leven hebben wat ze gewend zijn. Plus makkelijker kwa taal en gewoontes?
 
Kohaku
 
0
8 augustus 2017 om 11:16
Wellicht dat ie nog terug komt als een soort Huntelaar. Als je niet goed genoeg meer bent dan wordt het tijd om in Nederland te gaan cashen.
 
Thamike
 
0
8 augustus 2017 om 11:38
Nederland is niet het land om te cashen. Dan gaan ze wel naar de zandbak of MLS. Denk niet dat Suárez weer terug komt bij Ajax om zijn carrière af te sluiten en Denk dat hij warme gevoelens.koestert jegens Ajax maar ook bij Liverpool.
 
Xyzz
 
2
8 augustus 2017 om 13:49
Als jullie nou even een van de vele interviews opzoeken waarin Suarez aangeeft graag terug te gaan Ajax dan weten jullie gelijk waarom hij zo'n warme gevoelens heeft voor Ajax en Amsterdam. Scheelt een hoop speculatie.
 
ElPistolero16
 
1
8 augustus 2017 om 14:38
Precies xyzz. Suarez zei zelfs 1 jaar geleden nog dat hij ooit terug wilde keren en heeft in veel interviews Ajax bedankt dat ze hem de tijd gaven om te ontwikkelen. Dat Suarez nog altijd positief is over Ajax kunnen wij niks aan doen. Hij heeft zeker meer met Ajax dan met groningen.
 
Capis
 
0
8 augustus 2017 om 14:56
@xyzz: Hoeveel spelers hebben we dat wel niethoren zeggen over Ajax - Feyenoord en Psv. En het zijn er maar een handje vol die het ook echt doen.. End at zijn dan vaak Nederlanders die graag terug willen naar Nederland voor het gezin.
 
Thamike
 
3
8 augustus 2017 om 15:37
@Capis er zijn maar weinig spelers die echt zeggen dat ze hun carrière willen afsluiten bij een bepaalde club. We hebben het hier niet over spelers die een grijs gebied achterlaten met uitspraken als " zou mooi zijn" of " je weet maar nooit" of " ja het is een mooie club" hij heeft het letterlijk gezegd. Ik zeg niet dat het ook uitkomt maar daar halen vele wel hun hoop vandaan.
 
Ayrshire
 
13
8 augustus 2017 om 09:45
Het gekke is, hoe raar wellicht ook, dat hij zowel bij Liverpool als Barca meerdere malen dit heeft bevestigd dat hij bij Ajax wilt afsluiten omdat hij door Ajax de kans heeft gekregen zich aan het grote publiek te tonen en mede daardoor liefde voor de club zou hebben en dat terug zou willen betalen. Maak ervan wat je zelf wilt, uiteraard.
 
Capis
 
4
8 augustus 2017 om 10:05
@ayrshire: Dat heeft hij niet aan ajax te danken maar aan zich zelf. Omdat hij bij de subtop in NL toen de grote uitblinker was. Snap het echt wel dat hij via Groningen geen stap zou maken naar Liverpool. Maar Als Ajax niet toe sloeg was het wel een PSV of Feyenoord geweest. Maar zou mooi zijn hem hier nog 1/2 jaar te zien. Maarzoals ik hierboven beschrijf zie ik dat niet gebeuren om meerdere redenen.
 
hoffie80
 
3
8 augustus 2017 om 10:45
Hij is anders altijd erg stellig geweest in die uitspraken.waar andere spelers altijd het woordje misschien ervoor zetten, zei suarez zelfs dat als de trainer van ajax hem dan niet hoefde, hij nog steeds zou komen. (Jaar of 2 a 3 terug. Door al de jaren heen is altijd door hem gezegd dat hij terug wil naar ajax tzt. En laat mij maar naief zijn, hij is zo ongeveer de enige speler waarbij ik het idee heb dat hij het echt gaat doen ook.
 
Ayrshire
 
0
8 augustus 2017 om 12:32
Zijn ook niet mijn woorden van dat Ajax hem de kans gegeven zou hebben, dat waren zijn woorden. Suarez had geaard in elk team, elke omstandigheid.
 
ElPistolero16
 
1
8 augustus 2017 om 14:39
Capis makkelijk om te zeggen, want Suarez zegt dat toch gewoon?
 
RobertoTac
 
6
8 augustus 2017 om 09:36
Hij gaat zijn carrière echt niet bij Ajax afsluiten! Er zijn in het verleden zoveel spelers geweest die zeiden dat ze terug zouden komen. Bijna niemand komt terug! Ook logisch als je elders een beter salaris krijgt. Suarez zit bij 1 van de beste clubs ter wereld en zijn hart zal waarschijnlijk eerder in Uruguay liggen dan bij Ajax.
 
R9delimanr1
 
7
8 augustus 2017 om 09:36
Of Groningen, die hebben hem gescout.
 
Wisconsin
 
7
8 augustus 2017 om 09:48
Right, dus Suarez zelf zuigt niet? Kan me nog goed dat geouwehoer van 'm herinneren tegen die Roda verdediger waarna ie zich laat vallen en daarna (met de microfoons aan) doodleuk tegen de scheidsrechter zegt dat ie geraakt werd. Het verbaast me juist dat Suarez zo weinig geraakt wordt in z'n carriere.
 
Piranha
 
3
8 augustus 2017 om 10:20
Sjakie heeft aan de drugs gezeten, die denkt dat iedereen naar Ajax komt, haha. Suarez blijft gewoon lekker in Spanje wonen als hij niet terug naar Uruguay gaat. Wat heeft die nou bij Ajax te zoeken op 32 jarige leeftijd met kinderen die naar Spaanstalige schools gaan. Tevens weet ik me nog te herinneren dat Suarez niet de meest sociale speler was en hij dan wel topscorer werd maar Ajax nooit de titel met hem won.
 
Dani17
 
0
8 augustus 2017 om 10:25
Het zou me enorm verbazen mocht dat gebeuren. Ik geloof niet dat de liefde van Suárez voor Ajax zo groot is, buiten het feit dat de eredivisie spelers als hem zelfs op hun oude dag niet meer aantrekt.
 
ninjakai
 
0
8 augustus 2017 om 11:10
Ik zie veel reacties die het afdoen als onzin, maar bij Suarez heb ik wel echte een lichte twijfel. Het zou zo maar eens kunnen, wel moet alles samenvallen, maar ik sluit het niet uit. Wat zou de beste man met Ajax hebben, geen idee, hij heeft het wel in meerdere interviews aangegeven. Op zich zou je zeggen dat hij eigenlijk helemaal niets met Nederland moet hebben, echter heeft hij wel Nederlands leren spreken als zuid amerikaan, die hier slechts vijf jaar is geweest. Hij had daar helemaal niets aan, want met engels red je het gewoon uitstekend in Nederland en dat is ook handiger voor een carrière als topspeler. Als het nou een deen ofzo was kon ik het nog wel begrijpen, maar Nederlands is echt verdomd moeilijk om te leren voor o.a. zuid Amerikanen. Suarez is dezelfde speler die super trots was op het feit dat hij door Ajax gebombardeerd was tot aanvoerder en zelfs aanwezig was op momenten dat het niet verwacht werd van hem (bijvoorbeeld net een dag terug uit Zuid Amerika meteen melden op de club). Suarez is ook die speler die zijn contract gewoon verlengde bij Ajax op het moment dat hij eigenlijk al klaar was voor een stap naar het buitenland en het was niet zo dat er een clausule of iets dergelijks werd opgenomen, nee dat contract was er puur voor dat Ajax meer centen aan de transfer zou overhouden. Dus heeft Suarez iets met Ajax, durf het niet te zeggen, maar opmerkingen als hij is een broodvoetballer zijn ook erg kort door de bocht.
 
Edo
 
0
8 augustus 2017 om 12:02
Goed verhaal. Ik ben het met je eens dat er bij Suarez een paar aanwijzingen zijn die een eventuele terugkeer net iets plausibeler zouden maken dan bij een hoop andere voetballers. Ik ken de beste man natuurlijk niet, maar hij komt op mij over als een onvervalste, instinctieve straatvechter (vandaar dat rare bijten van hem), met een heel klein hartje. Dan heb je maar 1 persoon nodig binnen de club bij wie hij zich echt goed voelt, en de band met de club is een feit. Of dat zo is weet ik niet, maar het zou zomaar kunnen. Heel anders dan een Ziyech bijvoorbeeld, die komt binnen als een nuchtere, zakelijke prof voor wie het volstrekt helder is dat voetbal zijn werk is. Die kan ook prima vrienden maken binnen de club, maar die is er meer met zijn hoofd bij.
 
ajaxted
 
0
8 augustus 2017 om 12:23
Hahaha, wat een grap zeg. Luis Suarez speelt in het beste team ter wereld, verdient miljoenen euro's per jaar, die gaat echt niet bij Ajax afsluiten hoor. No way. En als hij zou gaan afbouwen dat zou dat eerder bij Salto gebeuren dan in Amsterdam. Natuurlijk is een wereldspeler als hij altijd welkom, maar dit gaat echt in geen 100.000 jaar gebeuren.
 
jolano
 
1
8 augustus 2017 om 13:01
Het zal niet gebeuren, maar ik zie suarez ook graag terug komen. Hij is ook een lieve man buiten het veld, dit geloof ik van ze leven. Hij heeft die 3x bijten natuurlijk niet moeten doen, dit kon echt niet door de beugel en dat weet hij zelf ook wel. Maar voor de verdere rest hoorde je hem nooit zeiken, is zelfs nog langer gebleven bij ajax. Maar er zijn altijd mensen erbij die het anders zien en dat mag ook. En iedere icoon van een club is niet opjectief
 
appelsapman
 
0
8 augustus 2017 om 17:43
Suarez heeft vorig jaar tegen een cataloonse radio zender gezegd alles aan ajax te danken te hebben en daarom hier wil terug keren, dus niet tegen ajax tv waar elk interview dat word uitgelokt