'Ik heb mazzel gehad dat ik bij Utrecht Erik ten Hag als trainer had'
Zondag, 20 mei 2018 om 09:50

Timo Letschert maakte in de zomer van 2016 de overstap van FC Utrecht naar Sassuolo, dat momenteel op de elfde plek in de Serie A bivakkeert. Destijds maakte de verdediger veel indruk en toenmalig bondscoach Danny Blind haalde hem bij het Nederlands elftal. Na veel blessureleed lonkt zondag een eerste basisplaats in meer dan acht maanden voor Letschert.

De 24-jarige Letschert, die hoopt dat hij in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AS Roma in de basis start, erkent in een interview met de NOS dat zijn vele blessureleed bij Sassuolo zijn ontwikkeling heeft belemmerd: "Of ik beter ben geworden de laatste twee jaar? Op dit moment ben ik niet beter dan toen ik kwam."

De verdediger, die tot medio 2020 vastligt bij de Serie A-club, ging vol ambitie naar Italië, maar kreeg al snel mee dat het niveau bij hemzelf omhoog moest. "Er wordt hier zoveel aandacht aan verdedigen besteed. Ik heb mazzel gehad dat ik bij Utrecht Erik ten Hag als trainer had. Die was ook al gespecialiseerd per linie, maar hier gaat er nog een schepje bovenop."

Letschert geeft aan dat de manier van verdedigen in het Zuid-Europese land compleet anders is en geeft een voorbeeld: "Als de bal bij de linksback is, dan is het een ongeschreven regel dat alleen de rechter centrale verdediger of de rechtsback praat. Want zij hebben het beste overzicht vanaf die kant. En andersom. In Nederland denk je daar niet aan, maar hier wordt het van je geëist. Als je dan niet coacht, krijg je op je donder van de trainer."

Meer nieuws
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
11
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
17
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
55
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
11
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
KTB84
 
2
20 mei 2018 om 10:02
Wel jammer van al dat blessureleed. Hij was op weg om een hele degelijke verdediger te worden. Nu begint hij in feite weer van voor af aan. Hopelijk blijft hij volgend seizoen vrij van blessures en kan hij daarna de volgende stap maken. Een mooie club als Lazio vind ik wel bij hem passen.
 
protheus
 
5
20 mei 2018 om 11:47
Zo goed is deze man helemaal niet. Ver verwijdert van de Vrij. Al blijft die zijn hele leven bij sassulo dan heeft hij het alsnog gewoon prima gedaan.
 
wmrc01
 
1
20 mei 2018 om 13:17
Kijk dat zijn nou mooie specifieke voorbeelden hoe verdedigen anders beleefd en uitgevoerd wordt. Ik lees graag dat spelers inhoudelijk het verschil uitspreken t.o.v. wat zij in NL geleerd hebben. Niet dat het dan per se beter is, maar puur om meerdere invalshoeken belicht te zien