'Ik heb medelijden met Wenger, dit is beschamend aan het worden'
Donderdag, 16 februari 2017 om 00:05

Arsenal lijkt voor het zevende seizoen op rij in de achtste finales van de Champions League te stranden. Het team van Arsène Wenger kreeg woensdagavond een ongekend pak slaag van Bayern München, dat komende maand met een 5-1 zege op zak de return in Londen zal afwerken. Voor Wenger was het vooral in de laatste 25 minuten afzien.

Bayern en Arsenal bleven in de eerste helft op 1-1 steken, maar na rust ging het helemaal mis voor de Londenaren. Bayern wist in een tijdsbestek van tien minuten liefst drie keer te scoren en via Thomas Müller werd het in de slotfase ook nog eens 5-1. ''De laatste 25 minuten waren een nachtmerrie voor ons. Na het derde doelpunt was er geen organisatie meer en oogden we zeer kwetsbaar. We konden geen antwoord vinden", zei een aangeslagen Wenger na afloop van het duel in de Allianz Arena.

"In de eerste helft speelden we best goed. We kregen voor rust zelfs nog goede kansen, maar daarna werd het minder." De vraag of dit het dieptepunt van zijn carrière is, ging Wenger uit de weg. "Het gaat er niet om hoe ik me voel, het gaat er om hoe we ons hiervan herpakken met het oog op de volgende wedstrijd", verwees de manager van the Gunners naar het FA Cup-duel met voetbaldwerg Sutton United.

Bayern München scoorde in tien minuten tijd liefst drie keer

De voetbalkenners in de televisie-studio's namen echter geen blad voor de mond. "We zijn op een punt aangekomen waarop Wenger tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden", zo oordeelde de oud-verdediger, die zelf nog onder Wenger speelde. "De twintig jaar van zijn leven die hij in Arsenal heeft gestoken staan op het spel. Dit is een absoluut dieptepunt voor Wenger en maakt het waarschijnlijk dat de club aan het einde van dit seizoen van manager zal wisselen."

Wenger ondertekende in mei 2014 een nieuw contract voor drie seizoenen. Het is maar de vraag of hij ook vanaf komend seizoen op de bank zit. "Ik heb medelijden met hem, want dit is beschamend aan het worden. Zo erg als nu is het voor Wenger nog nooit geweest", besloot Keown.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
2
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
20
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
real8madrid
 
15
16 februari 2017 om 00:40
Het wordt inderdaad beschamend. Ik snap echt niet dat die man de eer niet aan zichzelf houdt en allang opgestapt is of een andere rol binnen de club heeft aangenomen
 
Bon Jovi
 
30
16 februari 2017 om 01:21
10 miljoen per jaar, meer moet ik niet zeggen.
 
Castromann
 
9
16 februari 2017 om 02:13
Je bent zo goed als je matriaal over het algemeen . Wengér is ook niet mijn favoriete trainer...maar was hij vandaag trainer van bayern en ancelotti van arsenal...dan was het ook gewoon 5-1 geworden.
 
Master D
 
18
16 februari 2017 om 08:12
Alleen is Wenger ook zelf verantwoordelijk voor het materiaal dat hij heeft. Hij zit er 20 jaar, dus elke speler die er rondloopt, daar heeft hij ja tegen gezegd. Ook een Wenger heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen aan transfersommen uitgegeven. Als het materiaal dan nog steeds slecht is, kom je nog steeds bij de persoon Wenger uit.
 
Castromann
 
2
16 februari 2017 om 10:42
Wenger/Arsenal willen bijv wel spelers halen zoals Neymar suarez lewandowski halen. Alleeen kiezen die zelf niet voor arsenal. Omdat Barca Real Bayern grotere clubs zijn en aanlokkelijker voor topspelers. Al bieden 200milj dan gaat Neymar toch naar barca ipv arsenal. Maw de echte toppers haal je niet. Dus zal ook niet winnen van de toppers...uitzonderingen daar gelaten.
 
ajaxglobal
 
12
16 februari 2017 om 07:16
Dat is ook alleen beetje de grote meute napraten. Er zijn 3 clubs in europa (bayern, Real en Baca) die op een goede dag alle andere ploegen een enorme nederlaag kan toebrengen omdat het krachtsverschil te groot is. Deze 3 staan bijna elk jaar in de halve finale en verdelen samen de prijzen.dan kunnen we zeggen het is beschamend, maar dit is wel de realiteit. Daarnaast investeert een Arsenal geen absurde bedragen voor spelers en je ziet dat je het daarmee dus niet red, want het verschil in kwaliteit is gewoon te groot.. Wanneer het dan 3-1 wordt probeer je nog de 3-2 te maken, omdat dat nog een goede uitgangspositie geeft. Dan krijgt Bayern nog wat meer ruimte en spelen ze het uit, daar is niks geks aan.
 
Avey
 
20
16 februari 2017 om 08:02
Xhaka - 45 Mil Mustafi - 41mil Perez - 20 Mil Cech - 14 Mil Sanchez - 42 Mil Ozil - 47 Mil Chambers - 20 Mil Wellbeck - 20 Mil Wenger heeft meer dan 250 miljoen uitgegeven in de afgelopen 3 jaar en er is 0,0 vooruitgang geboekt, een schande is die man. Winnen van Bayern is lastig maar ze kunnen zich niet eens meevoetballen met Bayern, super slecht. En dan komen ze een tegenstander tegen die te doen is (monaco), veliezen ze nog! Nee geen smoesjes meer voor Wenger, hij moet gaan. Maarja hij verdient lekker zonder te hoeven presteren, die blijft wel zitten voor zo'n salaris.
 
ajaxglobal
 
3
16 februari 2017 om 08:44
@avey, Op zich leuk die scorebord lijstjes, maar je ziet dat de omgeving in England een veelvoud investeert en je concurrentiepositie eigenlijk verslechterd ondanks de investeringen. Dan kun je zeggen dat ligt aan de trainer en ja die heeft invloed, maar die kan dat niet compenseren. Al die aankopen zijn leuk, maar om de volgende stap te maken moet je in elke linie een topspeler halen en dat rijtje hierboven zijn goede spelers, maar geen euopese top! Ozil en Sanchez zijn nameelijk gewogen en te licht bevonden voor de echte top, daaom mocht arsenal ze kopen, de rest is meer suptop.
 
Avey
 
3
16 februari 2017 om 08:53
Wiens schuld is het dat Arsenal het moet doen met een Giroud of een Xhaka? Wenger heeft ze gehaald waar andere teams in Engeland veel betere spelers kopen, soms voor minder (kante, Ibra, Diego Costa, De Gea, Aguero) Arsenal is op Sanchez na niks bijzonders, zelfs een Ozil die wel wereldtop leek valt weg onder Wenge, wat wil je ook wanneer men een 5-1 verlies incalculeerd, niemand kijkt er nog van op en met plek 3 kunnen ze ook leven. Wenger heeft zat tijd gehad, hij is het gewoon niet.
 
real8madrid
 
0
16 februari 2017 om 09:52
0het gaat dan ook niet om deze ene wedstrijd Dit ben ik al veel langer van mening en heb ik ook al meermaals verwoord
 
CocoAfc
 
1
16 februari 2017 om 10:24
Conte moet het doen met Luiz en Moses. Hell yes dat hij heeft uitgevonden hoe hij ze het beste kan inzetten, dat kan een goede manager!!!!!!
 
ajaxglobal
 
2
16 februari 2017 om 16:33
@avey, Je vergelijkt een beetje appels met peren. Een Chelsea koopt die spits voor 40 miljoen als wisselspeler(die andere spelers waren ook uit een andere tijd). Kante hebben ze geprobeerd maar hij koos anders. Je bent ook zo goed als het materiaal dat je hebt en je ziet gewoon aantoonbaar dat andere clubs meer investeren en dat verschil kan een manager niet oplossen. Dat zijn toppers naar de clubs uit manchester gaan omdat ze meer betalen en daardoor grotere kans op succes hebben. Is dat de schuld van Wenger? Hij is de man die van boring Arsenal een club heeft gemaakt die tot de verbeelding spreekt en als voorbeeld wordt gebruikt van een team dat mooi voetbal speelt.
 
YoeriCFC
 
32
16 februari 2017 om 00:43
Stiekem is het toch al een jaar of vier vrij beschamend? Arsenal zou zogezegd serieus mee gaan doen om de titel in 2013, maar het wordt met het jaar pijnlijker en pijnlijker... Wenger laat zijn elftal inspiratieloos spelen, en sinds 2006 probeert hij het Barca-spelletje na te doen wat pijnlijk fout gaat. Er is natuurlijk een reden dat Real Ozil liet gaan en dat was niet omdat Arsenal nou zoveel geld op tafel legde. Ozil is de ultieme Wenger speler, want ook van hem werd veel verwacht maar hij laat gewoomweg te weinig zien
 
Klene
 
29
16 februari 2017 om 00:50
Het enige wat fout ging rond 2006 en later was dat de spelers van Arsenal de bal erin wilden pissen. Naar mijn mening was het veldspel toentertijd mooier dan dat Barcelona liet zien. Echter was Barcelona veel effectiever.
 
BR-7
 
22
16 februari 2017 om 02:04
Wat een onzin over Ozil zeg. Die jongen is bij uitstek de beste nummer 10 ter wereld, is werkelijk in alle belangrijke aspecten voor een aanvallende middenvelder alleenheerser op deze planeet. Oxlade is al sinds hij 18 is niet beter geworden, hetzelfde geldt voor Walcott, terwijl hij nog veel ouder is, Alexis probeert alles zelf te doen en passt elke bal, als hij hem al overspeelt, veel te laat. Iwobi is in mijn ogen een wereldtalent, maar is er nog niet. Giroud is een net niet spits die zijn goals af en toe meepakt, Cazorla is op retour, Ramsey altijd afwezig, Coq is alles behalve een voetballer namelijk een slager, Xhaka heeft zijn draai nog niet gevonden enz enz. Ozil zou bij elk team dat draait de beste zijn, maar als iets niet op vorm of kwaliteit gedaan moet worden maar op inzet en fysiek, sneeuwt hij jammer genoeg onder.
 
falcao
 
1
16 februari 2017 om 07:15
Ozil is te goed voor Arsenal. Zou me niet verbazen dat Barca hem gaat oppikken.
 
Capis
 
10
16 februari 2017 om 08:48
Ozil is zeker goed, maar de beste nummer 10 ter wereld wil ik niet zeggen! Ook in Engeland doet een Eriksen het bijv al veel beter. Hij laat het gewoon te weinig zien in de top wedstrijden. Ja tegen de kleintjes kan hij een mooie show weg geven. Maar zoals gisteren ook weer, je ziet hem gewoon helemaal niet. Ik denk dat en Bayern, Real en Barca niet op hem zitten te wachten. (van Real weten we het zelfs al) Misschien zou Juve wat voor hem zijn, hoger niveau dan Arsenal en wat minder loop en vlieg werk.
 
CocoAfc
 
3
16 februari 2017 om 10:25
Grappig dat je die gebreken elders ziet, maar Ozil de beste nr 10 blijft noemen. Wie houd je nou voor de gek. Hoe kan je de wedstrijd van gisteren bekijken, die van Chelsea en nog veeeeele anderen, en dan nog steeds beweren dat Ozil de beste 10 is. Schei uit man.
 
TheRoscoe
 
0
16 februari 2017 om 15:38
Ozil is niet eens de beste nummer 10 van de Premier League meer. Eriksen en Coutinho doen het al meer dan een jaar beter.
 
Klene
 
6
16 februari 2017 om 00:47
Ben vaak niet mee gegaan in de 'hype' om Wenger af te schrijven. Echter is het nu wel duidelijk dat er geen stappen meer gemaakt worden onder Wenger. Zegt al genoeg dat je 7 jaar achter elkaar in dezelfde ronde strandt en ook praktisch ieder jaar 4e wordt. Wenger heeft Arsenal veel gebracht (vooral aanzien) en was een tijdje misschien wel de mooist voetballende ploeg ter wereld (begin Emirates Stadium) naar mijn mening. Tijd voor beide om een nieuwe weg in te slaan voor beide. Hoop wel voor Wenger dat wanneer hij vertrekt dat het in het 1e jaar niet veel beter gaat. Voor Arsenal hoop ik dat uiteraard wel.
 
Toumi
 
43
16 februari 2017 om 00:50
Als dit de top van de PL is en nog durven zeggen dat de PL de beste competitie is ... En dan gaan er sommige mee afkomen dat er verschillende ploegen kans maken op de titel. Ja dat is waar. Maar in NL en B heb je ook verschillende ploegen die kans maken op de titel. Maakt deze competities dan ineens ook één van de beste ter wereld??? Ik vind het gewoon schandalig wat de PL de laatste jaren in Europa presteert.
 
memphisdepay
 
2
16 februari 2017 om 01:01
Dat is ook niet gek. PL spelen alleen maar buitenlanders en Tottenham is het enige team dat nog af en toe met meer dan 1 Engelse speler speelt. Bij clubs als Bayern, Real en Barca zitten spelers die alles al meegemaakt hebben en in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Rooney het niveau nog aankunnen. In Engeland zitten weinig spelers die weten wat het is om echt prijzen te winnen! Bij Real of Barca is het onmogelijk dat er 5 of 6 nieuwe spelers aangetrokken worden 1 of 2 meestal. Bij Arsenal zou ik zo 5 betere spelers aan kunnen wijzen. Het zegt genoeg dat ze alleen maar buitenlandse trainers en spelers aantrekken en daardoor krijg je nooit een organisatie en een vast groepje spelers die de rest kan motiveren. Het probleem zit daar veel dieper de filosofie bij buitenlandse clubs is veel sterker en Engeland moet echt is betere spelers en trainers op gaan leiden.
 
RMCF12
 
15
16 februari 2017 om 02:13
Iedereen weet toch dat de Premier League overrated is inmiddels? De Premier League heeft goede ploegen, goede spelers, is erg competitief maar als je echte wereld kwaliteit wilt zien en meemaken moet je in Spanje en Duitsland zijn. En met PSG komt Frankrijk er ook aan. Alleen Chelsea en Manchester City kunnen nog leuk mee ballen in Europa.
 
Yesai
 
10
16 februari 2017 om 03:51
Ook Juventus is, denk ik, beter dan alle Engelse top ploegen.
 
PeterVermeuIen
 
1
16 februari 2017 om 06:32
Dat heeft met tactische aspecten te make. In Engeland kennen ze het woord "tactisch" niet. Dit is het probleem daar in Engeland. Het begint bij de jeugd opleiding tot de media in Engeland.
 
falcao
 
1
16 februari 2017 om 07:17
Daarom hadden ze zo iemand als Van Gaal ook gewoon de tijd moeten geven.
 
Gooner4
 
1
16 februari 2017 om 10:19
De top is teleurstellend. Arsenal al jaren subtop in Europa, United heeft een klap gehad, ook subtop in Europa. Liverpool is al veel langer zwakker en ook Spurs heeft zich pas sinds 1/2 jaar bij de top in Engeland gevoegd. Chelsea en City durf ik wel bij de top in Europa te zetten, maar ik blijf clubs als Juve en Psg nog iets hoger inschatten. De Premier League is in de breedte het allersterkste met La Liga, alleen de top heeft moeite met zich te onderscheiden.
 
dogoe
 
2
16 februari 2017 om 09:35
Het is qua gemiddeld niveau zeker de beste competitie. Alleen blazen ze zichzelf ook op. Ze spelen teveel wedstrijden, en al die wedstrijden moet je op 100% spelen om te winnen. In Spanje,Duitsland,Frankrijk kunnen de topploegen 90 % van de wedstrijden op halve kracht spelen. De Engelse ploegen zijn gewoon leeg (vaak al na de winterstop). 3 verschillende bekers, zwaarste competitie en Europees. En dat allemaal zonder winterstop.
 
Tornado72
 
4
16 februari 2017 om 06:08
Het is ook heel voorspelbaar de CL elk jaar weer. De enige uitzondering is PSG vs Barcelona maar daar moet je dan wel lang op wachten.
 
PeterVermeuIen
 
3
16 februari 2017 om 06:29
Kijk reactie van Wenger onder andere : "Het gaat er niet om hoe ik me voel, het gaat er om hoe we ons hiervan herpakken met het oog op de volgende wedstrijd", Net alsof het heel normaal is de wedstrijd te verliezen. Hij wil ook duidelijk geen conclusie trekken...
 
Boris19
 
1
16 februari 2017 om 09:01
Arsenal ook wel pech, zeg. Worden ze 1ste in de poule treffen ze Bayern als nr. 2. Dat is wel het grootste pech scenario.
 
BalR20
 
0
16 februari 2017 om 09:07
Heel simpel. Heeft hij de afgelopen jaar gepresteerd met Arsenal is de vraag? Antwoord is nee. Zou een andere coach bij Arsenal zo lang mogen zitten zonder prestaties te leveren? Denk het niet. Eigenlijk kan je Wenger niets kwalijk nemen dat hij zolang zit bij Arsenal. Hij zit bij een schitterende club en krijgt constant contract verlenging. Ik zou ook niet weggaan al presteerde ik niet. Reden waarom heel simpel. De directie heeft geen intensie om omhoog te komen. Voor hun is dit al voldoende. Wat talentjes naar buiten brengen die vervolgens verkassen. Nee in mijn ogen ligt het aan de eigenaren/directie. Ze hebben totaal geen topclub mentaliteit, terwijl dat wel zou mogen met een naam als Arsenal.
 
nerazzurri9
 
3
16 februari 2017 om 09:34
Gaat de beste Wenger nu weer blijven zitten? Hoe lang zeg ik het al op deze site, neem afscheid van deze man die niet mee is met het huidige voetbal. Vorig seizoen moest Arsenal kampioen spelen. De coach met het meeste krediet ooit, ik aanschouw het elk seizoen weer. Het begint nu stilaan hilarisch te worden, en zeker diegene die er nog steeds achterstaan. Ook al heb ik totaal niets tegen Arsenal, mooie club. Wenger begint het wel stilaan lelijk te maken daar in Londen
 
Gooner4eva
 
3
16 februari 2017 om 09:43
Medelijden mer Wenger? En de supporters die door wind en regen iedere week weer in het stadion zitten dan?
 
hellflames
 
0
16 februari 2017 om 10:25
Wanneer je als manager en club constant dezelfde fouten blijft maken en je veranderd niks dan moet je jezelf toch eens achter de oren krabben. Misschien wordt het tijd dat Arsenal een stap terug doet om er vervolgens twee naar voren te maken.
 
tomdecocq
 
0
16 februari 2017 om 14:04
Nee ik heb geen medelijden met Wenger. Het gaat al een aantal seizoenen zo en niet alleen in de CL, deze man had al lang moeten vertrekken. Heeft jaren lang prima werk verricht, maar de koek is gewoon op. Het werkt niet meer en er is totaal geen vooruitgang. Dat je meerdere keren Bayern treft is gewoon pech, maar in de competitie zie je ook geen vooruitgang. Ik hoop voor Arsenal dat hij opstapt, ook dan is er de kans dat het stroef gaat, maar er moet opnieuw aan de technische staf gebouwd worden. Spelers zijn er ook genoeg gehaald, maar niet altijd met succes. Een aantal prima versterkingen, maar te weinig om in de competitie en CL mee te kunnen tellen.