'Ik heb meer kansen gehad om naar Ajax te gaan, dit was het perfecte moment'
Zondag, 26 december 2021 om 14:21

Remko Pasveer vond afgelopen zomer 'het perfecte moment' om naar Ajax te verkassen. De 38-jarige doelman vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat de Amsterdammers hem al eerder wilden hebben, maar hij vond het nu mooi om zich bij Ajax te meten. Tegelijkertijd zegt Pasveer zelf niet bezig te zijn geweest met de twijfels die over hem bestonden.

"Ik heb meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan. Dit was alleen het perfecte moment, op welke positie ik ook zou komen. Ik vond het mooi om me hier te meten, ook omdat ik dacht dat de stijl van Ajax me wel zou liggen", geeft Pasveer te kennen. Door de dopingschorsing van André Onana en de blessure van Maarten Stekelenburg kreeg hij al snel een basisplaats bij Ajax. "De manier waarop vind ik echt sneu. Dit gun ik niemand, maar daardoor ontstond een plek voor mij, ook omdat André nog geschorst was."

Meer: Ajax en routinier tóch in gesprek over langere samenwerking

Dat Pasveer minder werd geacht dan Stekelenburg en Onana, noemt hij geen drijfveer. "Ik ben altijd gretig, omdat ik daar als onderdeel van het team wil staan. Je moet alleen rustig blijven. Afleiding leidt ertoe dat je je doel kan gaan missen", stelt de doelman, die door Ajax werd overgenomen van Vitesse. "Iedereen vindt wat. Ik vind het allemaal prima. Als je een patroon ontdekt, oké. Maar als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper. In die cultuur zitten we nu. Ik stoor me wel aan dat zwart-witte. Mensen die dat vinden, stonden nooit op doel en weten niet wat ik erin heb gestopt om hier te komen. Zij zullen geen invloed op mij hebben. Alleen op derden."

"In een prettig team kun je zelf ook excelleren. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en wil dit zo lang mogelijk volhouden", zegt Pasveer. Hij benadrukt dat hij bij Vitesse en Heracles Almelo ook sterke fases heeft gehad, maar dat dit minder uitvergroot werd. "Nu moet ik het bij een topclub laten zien. Gelukkig gebeurt dat nu, maar ik wil met deze club nog veel mooie momenten beleven. Daarom kijk ik uit naar de tweede seizoenshelft, waarin het taak is om in de eredivisie, de beker en Champions League het maximale te halen. En ik hoop dit dan zo lang mogelijk door te trekken."

Pasveer maakte dit seizoen al eens deel uit van de voorselectie van Oranje en heeft deelname aan het WK van volgend jaar nog in het achterhoofd. "Ik begrijp de bondscoach wel als met een jonge doelman ook vast naar de toekomst wil kijken. Ik zou het geweldig vinden, maar je hoort mij nooit roepen dat ik erbij hoor. Wat heb ik te vinden? Als de telefoon gaat, nemen we op. Zo niet, niet. Ook prima."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
marttom
 
1
26 december 2021 om 15:00
Als 3e keeper in deze vorm geen slechte keus. Bijlow en cillessen lijken me zekerheidjes.
 
Dilima1966
 
4
26 december 2021 om 15:18
Nou pasveer schapo dat je het tot nu toe goed gedaan niets anders dan lof
 
pavelnedved11
 
4
26 december 2021 om 16:53
Nouja vooral cilessen eigenlijk. Ik was ook altijd groot fan van Bijlow maar hij valt me toch wat tegen. Is al bijna 24. Natuurlijk is dat nog jong voor een keeper en is hij veel geblesseerd geweest maar de dit seizoen speelt hij wel veel en vind ik hem vaak onzeker ogen. Het wordt tijd dat hij een constant seizoen keept. Voorlopig vind ik dat cilessen de kans boven hem verdient.
 
Salerno1919
 
1
26 december 2021 om 17:40
Pasveer en cilissen staan toch wel boven bijlow in de pikorde neem ik aan?
 
GeorgeAmadeus
 
9
26 december 2021 om 15:06
Heeft denk ik menigeen toch wel verbaasd met zijn spel. Vooral toen hij die blunder maakte bij Sporting uit dacht ik en met mij vele anderen dat we vaker dat soort dingen zouden gaan zien. Gelukkig heeft hij het tegendeel bewezen.
 
Soccerfan_1
 
0
26 december 2021 om 16:25
Je dacht dat toch ook niet met die nog grotere blunder van Onana tegen Liverpool vorig seizoen? Elke keeper blundert wel eens. Daar moeten mensen niet hun oordeel aan vast hangen.
 
tsjilpiep
 
2
26 december 2021 om 17:37
Maar Onana had zich daarvoor al regelmatig (ook in Europa) weten te onderscheiden. Bij Pasveer was het letterlijk de eerste keer dat we hem op dit Europese toneel zagen en hij ging toen flink de mist in. Dan is het niet gek dat veel mensen gaan twijfelen. Gelukkig heeft hij inmiddels het tegendeel bewezen en staat hij op het moment uitstekend te keepen
 
GeorgeAmadeus
 
1
26 december 2021 om 17:55
Precies wat tsjilpiep zegt, Onana had het voor ons al bewezen. Hetzelfde heeft eenieder altijd een beetje met Schuurs. Je hebt altijd de vrees dat hij weer een slippertje maakt, al speelt hij af en toe (zoals de Klassieker) hele goede potten.