'Ik heb niet gevreesd voor mijn baan bij Ajax'
Maandag, 11 december 2017 om 07:34

Marcel Keizer staat eigenlijk al vanaf dag één onder druk als hoofdtrainer van Ajax, maar na de 3-0 overwinning op PSV lijkt hij veel aan krediet te hebben gewonnen. Zelf heeft de coach zich echter geen zorgen gemaakt over een ontslag, in het geval de topper tegen de koploper geen overwinning had opgeleverd.

Op de vraag of hij van PSV moest winnen om zijn baan te behouden, zei hij in gesprek met De Telegraaf: "Nee, dat gevoel had ik niet. Ik heb niet gevreesd voor mijn baan. Maar die vraag moet je eigenlijk niet aan mij, maar aan de directie stellen." Ajax won door doelpunten van David Neres, Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Meer: Verweij: ‘Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat’

Ajax heeft zodoende voor het eerst sinds 2009/10 in één Eredivisieseizoen van zowel Feyenoord als PSV met drie minimaal goals verschil weten te winnen. De Amsterdammers staan nu met 32 punten op de derde plaats in de Eredivisie en hebben zeven punten minder dan PSV. AZ is de runner-up en heeft vijf punten minder dan de koploper.

Keizer liet na afloop tegenover FOX Sports al weten tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg tegen PSV: "We speelden de hele wedstrijd goed. We hebben goed aan de binnenkant gespeeld, goed druk gezet, weinig counters tegen gehad (…) Het zag er vandaag heerlijk uit. Ik heb genoten. We hebben ze stuk gespeeld." Ajax neemt het donderdag op tegen Excelsior.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
2
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
nmekenkamp
 
5
11 december 2017 om 07:43
Ik hoop dat hij deze lijn kan doortrekken, maar er lijkt bij hem niet altijd een echt plan achter te steken. PSV liet de technisch vaardige spelers het spel maken, dus dat is meer de fout van Cocu dan de verdienste van Keizer. Maar ik hoop dat ik dat fout heb. Trouwens het valt me op hoe nog steeds veel mensen de wedstrijd van Veltman niet op waarde weten in te schatten. Hij heeft het grootste wapen van Psv, Lozano, compleet uit de wedstrijd gespeeld en krijgt maar een 8.
 
NeutraleFanNL
 
11
11 december 2017 om 07:49
Met het eerste deel van je reactie kan iedereen het alleen maar 100% eens zijn. Het tweede deel is volslagen onzin natuurlijk. Veltman heeft als een laf varken gespeeld. Armen en ellebogen uitdelen en huilen als Pietje Verdrietje als hij werd aangeraakt. Leuk dat een Amsterdammer dit dan 'ijzersterk' vind. Tuurlijk mag iemand zo willen spelen, dat is zijn eigen keuze. Ik heb er alleen geen respect voor en vindt het een beetje respectloos. Win als een man, niet als een jochie. Kijk naar Schone, Van de Beek, Wober en gister bijvoorbeeld een De Jong. Die hebben slim eerlijk en fair gespeeld. Meneer de aanvoerder is maar aan het rollen en uitdelen. Vindt Veltman echt een laffe manier van spelen hebben, maar dat is mijn mening. Zoiets wil ik niet in het nieuwe Oranje zien. Daar hebben we bikkels nodig, mannen die hard en fair willen werken.
 
holala
 
5
11 december 2017 om 08:01
@neutraal Ik vind dat je Veltman nog in genade neemt. Wat Veltman soms laat zien, en dan bedoel ik zijn vele toneelspel en misselijkmakende manier van irritatant zijn, hij voor mij wel levenslang geschorst mag worden.
 
Lee112
 
22
11 december 2017 om 08:03
Veltman speelde gewoon een goed pot. Als hij zo speelde vs lozano op een eindtoernooi dan had je het Waarschijnlijk toegejuicht. Hij won zn duels gewoon makkelijk gisteren. Ja hij viel overdreven na die duw van lozano, maar dat had psv juist gered. Hierdoor leek de tackLe van hendrix te zijn vergeten. Anders 2x geel voor hem en dus rood.
 
SuperVO
 
9
11 december 2017 om 08:13
Als Ajax zo in Europa ten onder gaat dan heet het weer naïef en voetbal van jongetjes. Ik zie het liever niet, maar op die schwalbe bij lozano na vind ik het prima, incidenteel. Wouters en Stam worden vaak genoeg aangehaald als het gaat over ‘erin beunen’ en dan gaat het niet over boos kijken en een zware stem opzetten...
 
NeutraleFanNL
 
1
11 december 2017 om 08:16
Het enige wat ik stel is dat het niet de manier van spelen is waar ik van hou. Als dit de tactiek was gister om resultaat te halen, dan applaus. Ik vind dat alleen niet passen bij het 'ajax' spelletje van vorig jaar, waar alle Amsterdammers het over hebben.
 
WillGrigg
 
1
11 december 2017 om 10:38
Als je als Nederlandse ploeg verder wil komen in Europees verband zul je het op de manier moeten doen zoals Veltman gister deed. Maar het is altijd dat wanneer een Ajacied zoiets doet het misselijk is, maar wanneer een Chielini zoiets doet in een Europese topwedstrijd wordt hij de hemel in geprezen.
 
Edo
 
0
11 december 2017 om 11:34
@neutrale fan Ben het wel met je eens. Op zich vond ik Veltman ook een goeie pot spelen, maar die paar momenten met wapperende armen en vooral die beuk in de rug van Lozano, dat is gewoon lomp, risicovol, en heeft niks met slim/stevig spel te maken. Die twee acties hadden gewoon afgestraft moeten worden door de scheids, en Veltman heeft gewoon geluk gehad dat dat niet gebeurd is. Ik kijk als Ajacied altijd graag naar El Ahmadi. Die deelt ook uit, maar altijd functioneel, en hij piept niet als hij eens een tikkie krijgt. Als Veltman dat zou leren, dan krijgt hij de complimenten. Maar gisteren was het vooral storend.
 
JaeG
 
0
11 december 2017 om 11:42
Win als een man hou toch op man! Het is altijd wat in Nederland de verdedigers moeten altijd top zijn! NEE ze moeten taakbewust zijn en dat is gewoon ook de 0 houden klaar!
 
SuperVO
 
14
11 december 2017 om 08:09
Prachtig hoe zo’n wedstrijd dan toch weer negatief richting K kan worden uitgelegd. Hij kiest ervoor om F De Jong als doorschuivende verdediger te laten spelen. Dat was - naast de strijd en baltempo - de cruciale zet. PSV wist er totaal niet mee om te gaan en werd idd kapot gespeeld. En dan nog geen credits.Zelfde als die periode waarin 4 potten achtereen zijn wissels voor de winst zorgde. Nee andere coaches ‘lezen het spel’ dan goed en K heeft ‘de verkeerde 11 de wei in gestuurd’... Jongens kom op Hee. Klets elkaar toch noet steeds zo na met ‘het niet zien van de lijn’. Spraken jullie voor het tijdperk van fora en 155 NLse voetbalmedia die reposten ook zo over ‘de lijn’ van Ten Cate, Jol, Van Basten, Adriaanse (die iedereen nu top vindt maar werd weggehoond..), etc??
 
NeutraleFanNL
 
1
11 december 2017 om 08:18
Waarom reageer je daar dan nog op? Je weet zelf toch wel beter dat Keizer gister gewoon een sterke prestatie heeft neergezet, laat anderen dan lekker subjectief roepen wat ze Willen. Objectief gezien heeft Keizer gister gewoon een dikke 7,5 gescoord.
 
Rolo1984
 
2
11 december 2017 om 09:49
Helemaal eens. Keizer kan alleen dingen verkeerd doen. Maar keizer hadmet sanchez achterin gewoon bovenaan gestaan.
 
Edo
 
2
11 december 2017 om 11:37
Gelukkig weten ze binnen de club wel beter. Er zijn diverse aspecten die de klus voor Keizer moeilijk maken, en waar hij weinig invloed op heeft. Alles samen genomen doet hij het best prima. Dat hij nog een stap moet zetten is waar, maar dat is ook logisch.
 
JaeG
 
0
11 december 2017 om 11:40
Ik ben dit helemaal met je eens nmekenkamp. Ik kan mij er dan aan ergeren als ik naar studio voetbal kijk en ik hoor de analisten enkel janken over zijn harde spel! Mij kan het niet schelen je schakelt gewoon de gevaarlijkste man uit en dan kan ik waarderen de manier waarop boeit mij niet.
 
The-Jump
 
22
11 december 2017 om 07:48
Eigenlijk ben ik als PSV fan hier wel blij mee hij wint de toppers tegen Feyenoord en PSV en bouwt dan steeds net genoeg krediet op om door te gaan en punten te verspelen tegen de middelmaat. Zou me niets verbazen als ze deze week tegen Excelsior puntverlies lijden en het weekend weer van az winnen.
 
Robsch@
 
13
11 december 2017 om 08:20
Zou me ook niks verbazen als Ajax nu een reeks neer gaat zetten
 
The-Jump
 
1
11 december 2017 om 09:30
Ik hoop het voor Ajax. Zou toch wat zijn als straks AZ echt 2e wordt.
 
jlenders
 
1
11 december 2017 om 10:44
of eerste natuurlijk
 
Sanderr
 
3
11 december 2017 om 09:45
Mij zou het minder verbazen als PSV bij Groningen verliest woensdag. Al een maand aan een stuk zeer pover spel van PSV, 4 keer ging het nog nét goed maar tegen Ajax het deksel op de neus. Locadia nu ook nog uitgeschakeld dat scheelt weer wat goals. Ik zie de achterstand eerder 4pt worden dan 10pt hoor.
 
AsRoma8
 
2
11 december 2017 om 10:55
Alleen tegen PEC en Twente ging het net goed, waarbij alleen tegen PEC onverdiend was. Sparta creëerde 1 goede kans en PSV minstens 10.
 
Edo
 
4
11 december 2017 om 10:14
Haha, Thejump toch. Zo overtuigd dat je het allemaal zo goed ziet. Allemaal vanuit de aanname dat het een zekerheid is dat Keizer in de kern een slechte trainer is. Je kan er van alles van zeggen. Bijvoorbeeld dat Cocu dus nu van een slechte trainer een dik pak op zijn broek heeft gehad. Negatief gespeeld en kansloos weggespeeld door een ploeg van een slechte trainer. Maar we gaan het zien. Als Keizer niet zo slecht blijkt te zijn en Ajax de druk opvoert op Psv, dan gaan we zien wat jullie waard zijn. May the best team win.
 
Filip
 
3
11 december 2017 om 07:58
Als hij gisteren verloren had lag hij er gewoon uit. Dus als je niet vreest voor je baan heb je een redelijke plaat voor je hoofd gehad. Verder was het tegen PSV een prima wedstrijd. Punt is alleen dat tegen tegenstanders met op papier mindere kwaliteiten kan het weer helemaal niks zijn. Dit Ajax is zo wisselvallig als de pest. Tegen PSV hoef je geen speler te motiveren. Tegen een Excelsior uit dan misschien weer wel. Ik zie weinig toekomst onder deze trainer. Maar ergens hoop ik vurig dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen.
 
JasonRhijn
 
1
11 december 2017 om 08:21
Jij weet nooit wat ze intern hebben besproken? Ik denk niet dat het slim is om Keizer weg te doen. Ze hebben namelijk geen vervangers op het oog en de assistenten kunnen het niet aan. Ik kan niet snel op zijn kwaliteiten blikken. Maar gister was het echt een goede wedstrijd van Ajax zijnde. Als hij dit elke wedstrijd volhoudt dan speel je het zelfde spel als vorig jaar. Neres en Kluivert vind ik echt een verademing.
 
Edo
 
4
11 december 2017 om 10:19
@filip, het is voor ons makkelijk praten. Bosz heeft bij Dortmund ook meer tijd gekregen dan we dachten. Keizer is op dit niveau een beginnende trainer. Dat weet de leiding. De leiding weet ook dat ze zelf gefaald hebben met de selectie. De leiding weet ook dat het team een emotionele dreun heeft gehad, waar je zomaar vele maanden voor nodig kan hebben om er echt overheen te komen. Wij aan de buitenkant kijken vooral naar wat we 1 of 2 keer per week op het veld zien. Maar er is meer dan dat. Verder doet Keizer het op dit moment bijvoorbeeld beter dan Van Bronckhorst bij Feyenoord. Het is niet geweldig, maar ook niet verschrikkelijk. En gegeven de omstandigheden zijn er dus nog helemaal geen doorslaggevende redenen om nu al Keizer af te vallen. Ook al roepen veel mensen buiten de club dat wel; zij gaan er niet over. Kijk ook naar Van Bronckhorst twee jaar terug. Wat was het, 7 verliespartijen op rij? Hij werd niet ontslagen, en zie waar dat toe leidde. Clubs hebben soms nog best wel geduld en begrip voor slechte prestaties. De trainer ontslaan is lang niet altijd de beste oplossing.
 
bjoriesnorie
 
6
11 december 2017 om 09:16
Buiten het feit dat ik Marcel Keizer deze overwinning gunde, ben ik van mening dat hij niet de juiste man is voor Ajax. Ik denk dat hij de ajacieden op een of andere manier niet kan motiveren. Tegen PSV en Feyenoord hoef je Ajax niet te motiveren en zie je dat ze echt vechten voor de overwinning. Speelt Ajax tegen kleine ploegen, zie je haast geen mentaliteit of strijd. Je ziet dan ook dat Ajax het ontzettend moeilijk heeft en al vaak punten heeft laten liggen. We moeten weer een trainer hebben die Ajax tegen alle tegenstanders beter kan motiveren dan er nu gebeurt.
 
Gaalmeister
 
5
11 december 2017 om 09:35
Wie dan? Ik vind dat Keizer meer krediet verdient dan hij nu krijgt. Natuurlijk is het moeilijk om ineens voor zo'n groep te staan, maar het begin onder Bosz was ook dramatisch. Ik vind hem een sympathieke uitstraling hebben, vind het positief dat hij durft te twijfelen aan zijn tactieken (vergelijk dat eens met een Bosz die altijd hetzelfde spelletje speelt en daarom nu ook ontslagen is) en denk dat hij langzamerhand ook wel meer overwicht op de groep krijgt. Hij moet sowieso het seizoen afmaken!
 
Rolo1984
 
2
11 december 2017 om 09:53
Je wint je groep door te winne . Simpelzat. De man heeft ook gewoon alle pech gehad sterkhouders verkocht, late versterkingen dan vervolgens nouri en dan heb je ook nog pech tegen nice na 2 aardige potten. Zo mag je de comp vervolgens beginnen en dan heb je al weinig goede verdedigers raken ze ook nog eens geblesseerd.....
 
Gaalmeister
 
0
11 december 2017 om 11:18
Precies, gewoon heel veel pech. Ik was in het begin best sceptisch over Keizer maar heb het idee dat hij het langzamerhand op de rails begint te krijgen, wat eigenlijk razend knap is. Nu moeten ze inderdaad meer passie en strijd gaan leveren tegen de kleinere clubs, en dan wordt het wellicht nog een spannende competitie. PSV speelt niet sterk dus ik zie ze zomaar nog een paar keer verliezen dit jaar...
 
Edo
 
0
11 december 2017 om 10:23
@bjoriesnorie Moeten we dat nou elke wedstrijd gaan herhalen? Ieder zijn mening, allemaal prima. Maar moeten we nou ook na elke dikke overwinning gaan zeggen dat Keizer niet de juiste man is? Zo verhoog je alleen maar het chagrijn dat rond de club hangt. Misschien leert Keizer wel bij in deze voor hem nieuwe rol. Gun hem dan de kans, zeker als hij PSV met 3-0 op de broek geeft.
 
bjoriesnorie
 
1
11 december 2017 om 14:43
@Edo Je hebt deels gelijk, maar het feit dat spelers niet onder de indruk zijn als keizer iets zegt, zegt dat wel heel veel.
 
Piranha
 
5
11 december 2017 om 10:03
Zo'n overwinning zou hem niet moeten kunnen overtuigen dat hij zo goed bezig is. De spelersgroep is gewoon de beste en die waren nu extra gemotiveerd tegen Psv. Volgende week zullen ze wel weer punten laten liggen. PSV heeft een groot voordeel, die weten dat ze niet zo goed zijn en spelen ernaar, maar staan op het einde wel met de schaal in handen terwijl Ajax alleen maar naar excuses moet gaan zoeken. Het voornaamste nadeel is natuurlijk Keizer, een zwakke link zonder overwicht en noemenswaardige ervaring. Maar hij is natuurlijk ook aangesteld door een zwakke leiding die weleenswaar ervaring heefft als topspeler, maar als lubleidinggevenden hier zwaar falen. Das okay, maar grijp dan wel in als je ziet dat je het fout gedaan hebt en blijf niet zwalken omdat je nu met 3-0 van de koploper wint. Heb ballen en stel een interim aan die op korte termijn wat kan neerzetten en laat die opgevolgd worden door goede technische leiding.
 
AsRoma8
 
1
11 december 2017 om 10:58
Ik denk dat we gisteren konden zien dat Ajax qua individuele kwaliteit zeker niet minder is dan Psv. Als je als trainer dan zover achter staat zegt dat gewoon dat je een team niet goed weg kunt zetten of motiveren.
 
AndreNijmeijer
 
0
11 december 2017 om 14:57
Toch begint het zo langzamerhand irritant te worden dat deze trainer zijn ploeg wel lijkt te kunnen motiveren als zijn baan aan een zijden draadje ogenschijnlijk hangt. Tegen Heerenveen winnen we ineens en nu weer tegen PSV terwijl dat toch twee wedstrijden waren waarvan de uitslag wellicht bepalend was voor zijn positie. De persoon Keizer kan ik niet over oordelen, maar qua tactiek, wissels en beleid binnen de selectie stelt hij mij toch teleur. 't Is hopen tegen beter weten in dat het een snelle leerling is die het vak op korte termijn onder de knie gaat krijgen. Maar net zoals voor De Ligt van toepassing is in het veld, is voor Keizer van toepassing dat het eerste van Ajax niet onbeperkt fouten toestaat en enige ervaring een vereiste is. Je talent tot ontplooiing brengen doe je maar met een jaartje verhuur naar een andere eredivisie club in het geval van een speler of een paar jaar Jong Ajax of iets dergelijks als het persé een interne trainer moet worden.