'Ik hoop dat Ziyech volgend jaar weggaat, hij moet naar een grote club'
Dinsdag, 5 september 2017 om 10:15

Marokko veegde zaterdagavond Mali van de mat en won met 6-0. Grote man aan de zijde van de Leeuwen van de Atlas was Hakim Ziyech, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Ook René van der Gijp was onder de indruk van de prestaties van de middenvelder, die volgens hem toe is aan een stap hogerop.

"Hij legt een paar ballen binnen, hij bereidt een paar doelpunten voor. Het zag er echt indrukwekkend uit", zegt Van der Gijp bij Voetbal Inside. Hij hoopt dat Ziyech volgende zomer zal verkassen. "Het is een leuke speler, een goede speler. Ik hoop dat hij volgend jaar weggaat. Hij moet naar een grote club."

Op de laatste dag van de transferwindow had Ziyech de stap omhoog naar verluidt al kunnen maken. Volgens De Telegraaf had AS Roma 35 miljoen euro over voor Ziyech, maar Ajax zou dit bod zonder twijfelen van tafel geveegd hebben. In een eerder stadium werd de middenvelder ook met onder meer Borussia Dortmund, Napoli en Olympique Marseille in verband gebracht.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
6
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (96)

 
ramphaze
 
40
5 september 2017 om 10:18
Ja dat is Ziyech met een type El Ahmadi achter zich. Dan komen zijn kwaliteiten toch echt stuk meer bovendrijven.
 
grasveld7
 
65
5 september 2017 om 10:32
Nee dat is Ziyech tegen een land als Mali, waar Wit Rusland ook met 4-0 van zou winnen. Als Ziyech iets bepalender wordt, is hij volgend jaar gewoon weg, zoals al verwacht werd. Toen hij naar Ajax kwam gaf hij namelijk zelf ook al aan dat hij max 2 a 3 jaar in Amsterdam zou blijven om daarna een vervolg stap te gaan maken naar het buitenland. Het liefst zie ik hem bij Ajax blijven, maar een voetballer met zijn kwaliteiten zijn al tijden niet meer houdbaar in Nederland.
 
fessieadam
 
51
5 september 2017 om 10:46
Grasveld jij bent echt grappig. Mali is het niveau van montenegro noord ierland die wel gewoon 2e staan in kwalivicatie. Mali heeft spelers uit ligue 1. Europa stelt buiten italie belgie duitsland frankrijk portugal spanje en engeland kroatie beetje niks voor. Ik zie landen waar ik nooit van gehoord heb in kwalivicatie san marino moldavie gibraltar waar je punten kan halen. Het is maar dat europa 14 wk plekken krijgt anders zag je alleen de grote europeese landen op wk. afrika krijgt er maar 5. Buiten die grote landen in europa is derrest zeker niet beter als landen als egypte algerije tunesie marokko cameroon nigeria ghana ivoorkust.Chavez marokko speelde met b team in ramadan tegen nederland een oefenwedstrijd hecht geen waarde daaraan. Capis marokko speelt juist goed tegen europa goeie velden ipv beenhakkers in afrika op slecht veld. We hadden gewonnen van belgie 4-1 en 2-2 tegen frankrijk en tsjechie weggespeelt. Ook ivoorkust won 2-0 uit bij ruslandClaro stop aub schopploeg ? 1 speler deed het belhanda. En ja ik moet zo reageren ik kan niet meer onder jullie reageren. Vz is boos dat ik waarheid verkondig.
 
Ronzie
 
27
5 september 2017 om 11:14
Waarom zien we al die landen dan nooit op het WK fessieadam? Bij het laatste WK waren er in de achtste finale 2 deelnemers uit Afrika en 6 uit Europa. Waaronder Belgie, Nederland, Griekenland en Zwitserland. Maar dat zijn natuurlijk allemaal landen die niks voorstellen. Het grapigste is nog wel dat je England noemt een land die al jaren niks meer voorstelt op de grote toernooien.
 
ChessPiece
 
6
5 september 2017 om 11:18
@grasveld7 alleen om de "Mali" opmerking hoop ik dat Ziyech volgend seizoen al weg is. Want dat is hem te weinig eer aan willen doen. Jammer zeg.
 
ChessPiece
 
7
5 september 2017 om 11:20
@ronzie Maar wel een land dat er altijd bij is. Zeker nu in tegenstelling tot Nederland. En volgens mij benoemt hij een goed punt: Europa heeft 14 plekken, Afrika 5. Dat is toch een heel ander gegeven.
 
claro2
 
16
5 september 2017 om 11:21
Nee tuurlijk niet. Afrika is eigenlijk veel beter. Dat weet iedereen wel. Eigenlijk moet Europa maar 3 plaatsen krijgen en Afrika de rest.
 
Chavezzz
 
16
5 september 2017 om 11:24
Wat was de uitslag nederland -marokko recentelijk? Dat terwijl nederland alles behalve in vorm is.... Afrikaanse landen kunnen sporadisch aanhaken bij europese landen. Er zit vaak weinig fatsoenlijk voetbal in bij de afrikaanse ploegen. Kijk naar een gemiddelde wedstrijd van de afrika cup. Gemiddeld 18 slagers op het veld. Ze hebben absoluut goede voetballers maar vaak niet genoeg eenheid. Gedoe over premies etc.... maaar we zullen het komende wk zien hoever de afrikaanse ploegen komen...
 
Ewoud
 
22
5 september 2017 om 11:43
Kijk dan ook even naar preststies. Nog nooit haalde een Afrikaans land de finale van een WK. Maar 3x in de heke wk geschiedenis stond er uberhaupt een Afrikaans land in de kwartfinale. Moet je is kijken hoeveel Europese landen, buiten diegene die jij noemt, dat al beter doen. Tot nu toe is je uitspraak vooral gebaseerd op praatjes en niet op prestaties of feiten. Om terug te komen op de eigenlijke discussie: Jij geeft aan dat Mali van het niveau Noord Ierland is. Had Ziyech deze prestatie tegen Noord Ierland neergezet, dan denk ik ook niet dat mensen dat nou enorm indrukwekkend vonden.
 
claro2
 
9
5 september 2017 om 12:00
Ik vind het prima dat je Afrika verdedigt en NL beetje wil pesten. Maar dan ga je toch wel erg makkelijk aan de laatste 2 wk 's voorbij.
 
claro2
 
8
5 september 2017 om 12:01
Daarom liepen ze zo gefrustreerd te schoppen zeker??
 
ramphaze
 
4
5 september 2017 om 12:27
@ grasveld Feit blijft dat europese landen zich veel makkelijker kwalificeren door prestaties in het verleden. Afrika kan zich nog veeeeeeeel meer verbeteren tot tegenstelling van europa. En Mali doe je echt tekort door te denken dat wit rusland er met 4-0 van wint. Onwetendheid icm denigrende trekjes is toch pijnlijk om te lezen. Marokko zou met de huidige selectie wel een leuk potje spelen tegen de top van de subtop in europa en zou zich in europa ook stuk makkelijker kwalificeren dan wanneer je tegen boomstammen van gasten moet voetballen. We weten allemaal hoe moeilijk nederland het heeft tegen fysieke teams. Club en nationaal. Buitenom dat hoop ik toch echt dat beide landen zich kwalificeren, maakt het wk als nedermocro toch stuk leuker.
 
Capis
 
6
5 september 2017 om 12:37
@ramphaz: Ja je moet het ergens op baseren. Maar niet alleen het verleden, maar nog steeds heeft Europa samen met Zuid Amerika verre weg de beste landen! Hoezo zouden ze zich hier makkelijker kwalificeren? Niveau is hier veel hoger dan daar. Leuk dat boomstammen van gasten zij, maar gata om kwaliteit en dat zit er niet. Veel fyziek maar weinig techniek en vooral weinig tacktiek daar. Nederland kan zich juist ook makkelijk onder fyzieke tegenstanders uit voetballen. Maar Marokko zou het veel moeilijk hebben juist in Europa dan in Afrika.
 
Ewoud
 
4
5 september 2017 om 12:41
Ik ben het helemaal met je eens dat Afrikaanse landen zich veel meer kunnen ontwikkelen tov Europese landen. Afrika heeft echt het spelersmateriaal wel, en zeker de supporters. Bij sommige Afrikaanse landen (ik doel hier niet op Marokko) zijn de bond en de voorzieningen een probleem. Die lopen stukken achter. Als dat opgelost wordt zie ik veel potentie. Het preststies in het verleden verhaal is waar, maar dat lijkt me de enige manier om je kwalificatieplaatsen op te baseren toch?
 
Millonario
 
2
5 september 2017 om 14:03
Noord-Ierland en Montenegro zien we toch ook nooit op een wk...
 
ramphaze
 
0
5 september 2017 om 14:07
@capis. Nou nee. Het is heel moeilijk voetballen tegen gasten die sterker en sneller zijn. Nederland kan zich helemaal niet onder dat soort druk uit voetballen. Kijk naar Ajax vorig jaar tegen Rostov of PSV dit jaar. Die boomstammen winnen wel elk duel, dat maakt voetbal toch echt een stuk lastiger. Het gebrek aan tactiek ben ik met je eens,maar marokko zou in europa technisch echt niet onder doen voor landen als nederland op dit moment. 70 % is europees opgeleid dusja. De top is inderdaad gewoon wat te groot, maar zweden nederland etc, zou marokko zeker heel goed mee kunnen.
 
Jeroen-AMF
 
47
5 september 2017 om 10:18
Is dit dezelfde analist die hem 2 weken na de uitschakeling nog met de grond gelijk maakt? Dat grote spelers Ajax bij de hand moeten nemen in zulke wedstrijden en hij dus geen grote speler is? Ik ben erg benieuwd of er volgend jaar nog zoveel interesse is voor de Ajax spelers omdat ze geen podium hebben.
 
morpheus31
 
15
5 september 2017 om 10:44
Bij Voetbal Inside is men nogal van de waan van de dag he. Als hij zaterdag tegen PEC niet (genoeg) presteert is het weer een prutser eerste klas. Ziyech is gewoon een (meer dan) prima speler en ik hoop dat hij de vorm die hij bij Marokko heeft geetaleerd mee kan nemen naar Ajax.
 
AZAlkmaar2
 
6
5 september 2017 om 12:47
Klopt en toen had hij gelijk. Ziyech is een uitstekende speler voor in de subtop, niet voor in de top. En met subtop bedoel ik het niveau Wolfsburg, Valencia, Schalke, Sevilla. Absoluut niet hoger dan dat. En dat is geen schande hoor, maar je ziet aan alles dat hij net tekort komt voor de echte top. Daarvoor mist hij net de drive en handelingsnelheid. Dat zag je ook vorig jaar al in de Europa League. Tegen Lyon was hij toen ook de eerste helft totaal onzichtbaar, pas toen Lyon in de tweede helft de ruimtes abnormaal groot liet worden kwam hij in het stuk voor. Alleen ga je die ruimtes normaal niet krijgen.
 
Millonario
 
5
5 september 2017 om 14:04
Bij Voetbal Inside spreken ze alleen maar over wat er die week exact is gebeurd. Hij zei enkel dat ie niet goed was tegen Rosenborg. Wat is daar nu mis mee? Hij heeft hem altijd een geweldige voetballer gevonden, als je goed hebt opgelet.
 
BellaPartita
 
4
5 september 2017 om 10:19
Ik hoop het niet, maar het zal wel weer gebeuren. Dan duurt het weer een tijdje voordat er een waardige vervanger komt (zie tijdsbestek tussen Eriksen en Ziyech). Jammer ik denk dat hijzelf ook op Champions League had gehoopt bij Ajax, maar dat heeft er helaas niet ingezeten. Waar zijn de tijden gebleven dat er goede spelers minimaal 3 jaar blijven bij Ajax.
 
lausho
 
5
5 september 2017 om 10:37
Denk dat nu dat Nouri helaas is weggevallen dat Frenkie de Jong een gedroomde opvolger is.
 
RenatoFly
 
5
5 september 2017 om 11:58
Damn wat mis ik Nouri toch.. die zou nu heerlijk zichzelf ontwikkelen aan de hand van Hakim
 
Streepan
 
0
5 september 2017 om 19:12
Dat deed Nouri vorig jaar toch ook al? Vorig jaar is het hem niet gelukt aan te klampen bij het eerste zoals Vd Beek wel. We moeten Nouri niet romantiseren, ik betwijfel of hij het wel gered zou hebben.
 
binkie010
 
0
5 september 2017 om 14:36
Waar die tijden zijn (3 jaar) Tegenwoordig zwaaien grote clubs na 1 goede wedstrijd met een zak geld en klaar ik kees. Dat spelers dan mislukken in het buitenland ... lekker boeiend (vincent janssen / royston drenthe ... en ga maar door) 3 jaar ga je niet snel meer meemaken.
 
Sammerens
 
11
5 september 2017 om 10:19
Als hij dit seizoen gewoon een sterk seizoen draait dan is hij sowieso onhoudbaar natuurlijk. Die stap komt er dan ook echt wel. Wellicht dat Overmars alvast kan beginnen met het aantrekken van vervangers, want blijkbaar heeft die man daar nogal lang voor nodig. Leg tijdig vast bepaalde draaiboeken neer voor scenario's die realistisch gezien een hoge waarschijnlijkheid hebben. Het is duidelijk dat ze dit ernstig nodig hebben om niet voor de derde keer op rij dezelfde fout bij de seizoensstart te maken.
 
lausho
 
7
5 september 2017 om 10:36
Dan moet hij wel een stuk beter spelen, zijn rendement is (nog steeds) enorm laag en hij is heel wisselvallig. Bij vlagen geniaal, maar totaal niet constant en effectief, echt een momentenvoetballer op dit moment die ik wel complimenten moet geven voor zijn werklust. Overmars heeft de vervangers allang aangetrokken, maar velen zien dat niet, of weigeren dat te zien. Nouri was natuurlijk de beoogd opvolger. En Frenkie de Jong heeft hij een jaar of 2 geleden al gehaald met het oog op de toekomst, die breekt nu samen met van de Beek definitief door. Carel Eiting is ook een goede voetballer die dit jaar kansen zal krijgen om de stap naar Ajax 1 definitief te maken, samen met de ervaren Schone en de Jong heb je dan al 5 middenvelders buiten Ziyech, waarvan ik Frenkie de Jong dit jaar Ziyech al uit de basis zie spelen. Hij heeft Jensen, Ylatupa en Pasquali natuurlijk ook voor een reden aangetrokken, Flemming ontwikkeld zich ook goed en hij zal plekje 6 waarschijnlijk vrijhouden voor een jeugdspeler, afhankelijk van hoe ze zich ontwikkelen. En heeft dus in principe geen aankoop nodig.
 
Sammerens
 
1
5 september 2017 om 10:59
Het lijkt me wat overdreven om dan maar te stellen dat anderen `het niet zien of willen zien`. Iemand kan ook gewoon een andere mening toegedaan zijn. Ik heb als United supporter van dichtbij meegemaakt wat er kan gebeuren als je als club/manager te veel vertrouwen stelt in de ontwikkeling van jonge spelers die de beoogde opvolgers van vertrekkende sterkhouders zouden moeten zijn. Daar is United gigantisch mee op hun plaat gegaan. Die situaties zijn natuurlijk niet volledig gelijk, maar het risico heeft zeker wel raakvlakken. De enige manier waarop zo`n systeem goed kan blijven functioneren is als de spelers er om heen zich ook constant doorontwikkelen. Klaassen vervangen door van de Beek is natuurlijk gewoon kwaliteitsverlies, waarbij je hoopt dat van de Beek zich de komende jaren dusdanig ontwikkelt dat hij minimaal hetzelfde niveau als Klaassen gaat bereiken. Het punt bij Ajax in mijn ogen is dat er te veel andere spelers omheen lopen die zich niet of nauwelijks doorontwikkelen en het verlies van kwaliteit dus niet opvangen. Spelers als Youness, Veltman en Viergever bijvoorbeeld. Als je in zo`n geval maar door blijft gaan met jonge spelers voor de leeuwen gooien en hopen dat ze het gaan redden, dan kom je onherroepelijk in schadelijke situaties en verzuim je om stappen te zetten om het niveau hoger te krijgen. Het is toch niet te ontkennen dat Ajax de afgelopen seizoenen gewoon nog niet klaar was voor de start van het seizoen. De kans is gewoon aanzienlijk dat Ziyech er aan het eind van het seizoen ook wel klaar mee is bij Ajax en dan wil vertrekken. Daar moeten ze gewoon al vanaf de winterstop mee bezig zijn.
 
ChessPiece
 
0
5 september 2017 om 11:22
@lausho kijk zijn statistieken er maar op na. Niet omdat je 17 x scoort bij Twente, dat dit ook bij Ajax moet. Nonsens
 
Willem410
 
6
5 september 2017 om 12:00
Frenkie de Jong gaat Ziyech echt niet uit de basis spelen, kom op zeg. Ziyech is naar mijn mening samen met El Ahmadi de beste middenvelder van de eredivisie en daar gaat volgend jaar ongetwijfeld een mooie club voor komen. Hoe hij het dan in het buitenland gaat doen dat is moeilijk te zeggen. Er zijn er de laatste jaren zoveel gegaan die wij in de eredivisie briljant vonden maar op een hoger niveau totaal niet mee konden.
 
lausho
 
6
5 september 2017 om 12:54
Zo vind ik dus de polonaise omtrent Ziyech al jaren enorm overdreven. United supporter, tja, hoeveel geld hebben jullie jaarlijks ook alweer te besteden? Niet te vergelijken met Ajax, die echt afhankelijk is van jeugdspelers en de opleiding om de afschrijvingen en salarissen niet te hoog op te laten lopen. Ajax heeft simpelweg weinig andere keus en bovendien kunnen we op gebied van jeugdspelers wel echte kwaliteit binnenhalen, dat is ons specialisme en daardoor kiezen talenten regelmatig Ajax boven topclubs in Europa. Ja dat is kwaliteitsverlies, maar wat wil je eraan doen? Aan de andere kant zijn van de Beek, Dolberg, Neres, Cerny, Onana, de Ligt, Kluivert weer in kwaliteit en ervaring toegenomen en zo creëer je toch een vorm van balans kwalitatief, dat moet van die spelers komen, niet van de ervaren spelers. Viergever, Veltman, Younes, Schone zijn zorgen voor enige continuïteit die ook hard nodig is om er nog een team van te maken, we hebben niet 10 spelers nodig die het verschil maken, maar ook nuttige, betrouwbare en constante krachten die hun sterktes en zwaktes kennen en een constant niveau halen. Ik snap je kritiek niet Sammerens, Ajax kan er weinig aan doen dat ze een speelbal zijn van de absolute top, daarvoor komen ze financieel tekort en dat is een gegeven. Enige wat ze kunnen doen is de opvolgers alvast klaar zetten, liefst vanuit de opleiding omdat ze dan in ieder geval het spelsysteem, de clubcultuur, ajax normen al kennen, zodat de stap minder groot is. Naast dat het op die manier te betalen is. Ajax doet dat heel behoorlijk en werkt eraan om dat beter en beter te maken. Het is ook logisch dat Ajax niet klaar was en zal zijn in de toekomst, we kunnen nooit een team vasthouden, de belangrijkste wedstrijden worden al voor einde transferdeadline gespeeld en we verliezen altijd de beste spelers en moeten er in de loop van het seizoen. Zoals gezegd de opvolgers zijn 2 jaar geleden al gekocht en opgeleid (frenkie de Jong, Nouri) en deze zomer zijn daar de opvolgers alweer voor gekocht (jensen, Ylatupa en Pasquali).
 
Sammerens
 
0
5 september 2017 om 15:54
Ik zeg nota bene nog dat de situaties niet gelijk zijn, maar er wel raakvlakken zijn. Ik verwijs naar de risico's die je als club neemt door te veel vertrouwen te stellen in de ontwikkeling van je eigen spelers, zoals United dat destijds gedaan heeft. Het verschil in geld heeft daar echt 0,0 mee te maken. Dan begrijp je het punt totaal niet. Ik probeer hier geen kritiek te leveren, maar benoem een punt waar Ajax gewoon mee te maken heeft. Er zijn toch ook zat Ajacieden die gewoon erkennen dat Ajax zowel vorig als dit seizoen fouten heeft gemaakt door de selectie niet tijdig op orde te hebben. Ajax heeft zichtbaar enkele keren te langzaam geschakeld of gehandeld en daar betalen ze de tol voor. Dat kan je 1 keer gebeuren, eigenlijk mag een tweede keer al niet en een derde keer zou volstrekt belachelijk zijn. Dat geneuzel over speelbal zijn van de Europese top, waar gaat het over? Alleen enkele Ajacieden denken blijkbaar dat de Europese top de graadmeter voor Ajax zou moeten zijn. Die vogel is allang gevlogen en vergelijken met dergelijke club is zinloos. Ajax hoeft daar ook helemaal niet mee te concurreren. Ajax krijgt in vergelijking met de rest van Nederland en nog vele clubs daarbuiten enorme bedragen voor hun spelers. Financieel kan geen club uit een kleine competitie zich meten met Ajax, maar je krijgt gewoon 2x klop van een club als Rosenborg, die net zo goed jaarlijks belangrijke spelers verliezen. Je verliest ook nog even van Heracles, dat volgens mij toch ook gewoon Hoogma en Armenteros kwijt is geraakt. Vorig seizoen was het exact hetzelfde, met een oor wassing tegen Rostov en 4 verliespunten tegen Roda en Willem 2. Ga je dan alsjeblieft niet verschuilen achter 'het is logisch dat we niet klaar waren', want die tegenstanders die een maat te groot bleken kunnen alleen maar dromen van de mogelijkheden die Ajax heeft. Het is nu het tweede jaar op rij dat Ajax ineens spelers aan gaat trekken nadat de schade al opgelopen is. Vorig seizoen Ziyech, dit seizoen Orejuela en de Jong. Dat is gewoon amateuristisch. De handelswijze na het verlies van je topspelers moet allang in kaart zijn gebracht en Ajax geeft op geen enkele manier blijk dat ze dat doen.
 
lausho
 
3
5 september 2017 om 17:31
Gevestigde spelers halen is voor Ajax vrijwel onmogelijk, zit er soms eentje bij die nog wel van de subtop kan aanhaken (vaak na aanpassingsperiode) of een ervaren speler als Siem de Jong of Huntelaar, die niks beters meer hebben of krijgen. Ik benoem ook een punt waarmee Ajax te maken heeft en dat is meteen een van de redenen dat Ajax hun selectie niet op tijd in orde heeft. In de positie waar Ajax zit, maar ook Feyenoord of PSV kun je gewoon tot 31 Augustus 23:59 een niet te weigeren bod krijgen, niet alleen vanuit het cluboogpunt maar ook vanuit de speler. Ajax lijkt hier vaker mee te maken te krijgen omdat onze spelers nog net wat meer in trek zijn, mede door een goed trackrecord en daarmee naam in Europa. Meteen ook de reden dat Ajax meer voor hun spelers krijgt, maar nadeel is dat we veel last hebben van last minute deals, die pas komen nadat ergens veel geld in de markt is uitgegeven, wat zich als een olievlek verspreid. Verkopen is echter makkelijk, dat gat weer opvullen, is een ander verhaal een talent, als Wober haalt Ajax na maandenlang onderhandelen binnen, deze dynamiek werkt gewoon erg nadelig voor Ajax. Te langzaam hebben ze dan weer niet gehandeld, ze hebben gehandeld voor 31 augustus en dat is de tijd die er voor staat. Dat hele te laat verhaal is nonsens, Ajax kan er ook niks aan doen dat het de start van de competities niet in lijn liggen met de transferdeadlines. Wie heeft het over concurrenten met de EU top, het is een feit dat we niet kunnen voorkomen dat topclubs onze spelers op het laatste moment weghalen. En al mocht je het voorkomen dan zit je met een gemotiveerde speler in veel gevallen, waardoor je behalve sportief ook nog veel geld verliest. Sterker nog met spelers als Jensen maar daarvoor Dolberg, Neres, Onana en Frenkie de Jong handelt Ajax juist ver vooruit, zelfs jaren vooruit. Transferbedragen zijn heel leuk, maar dat zijn geen bedragen waar je jaarlijks op kan rekenen, kortom, waar je je uitgaven patroon op af kan stellen en dus ebt het effect van deze transfers een beetje weg. Wat Ajax dan wel slim doet is veel van dit geld in de opleiding stoppen, waardoor je je afschrijvingen drukt (dus vooral niet teveel direct kopen), wat de jaarlijkse afschrijvingskosten dan weer gaat drukken. Net als investeren in commercie die je structurele inkomsten verhoogd, Ajax bouwt dat langzaam uit. Kortom de conclusie is, Ajax is altijd minder het begin van de competitie. Ja dat is zo, maar niet door iets waar Ajax echt wat aan kan doen en daarbij speelt er dit jaar ook nog een mentale dreun van oa. Het verlies van Nouri, ik vond de spelers mentaal niet erg sterk tegen Rosenborg, haalde hun niveau niet, maar het niveau en kwaliteit was wel aanwezig om Rosenborg te verslaan. Dat het niet gebeurd is zonde, maar geen beleidsmatig probleem die verwijtbaar is. Dat is gewoon de harde realiteit, denk je dat Feyenoord zonder Karsdorp en Kongolo ook niet minder zijn dan vorig jaar? Dan moet je echt wel zand in je ogen hebben, volgens mij is van de Beek allang de gedroomde opvolger van Klaassen, dus hoezo niet in kaart gebracht? Neres is de opvolger van Traore. Zeefuik is de opvolger van Tete en dat we een keeper en spits nodig hadden was vorig seizoen wel duidelijk, dat is met van Leer en Huntelaar dan ook tijdig gerealiseerd. Dus waar hebben ze volgens jou exact tekort geschoten? Sanchez was er tegen Nice nog gewoon bij bv. en toen ook nog geen indicatie van een vertrek, na vertrek is Wober snel gekomen, maar dan is die nog niet meteen klaar, dat is gewoon de dynamiek van de transfermarkt waar je mee zit. Opvolger van Ziyech is er ook allang, dat was Nouri, maar nu is men geschakeld naar Flemming, Ylatupa, Jensen of Pasquali. Opvolger voor Dolberg wordt Sierhuis, Casseirra of Danilo, Ajax werkt juist ver vooruit, maar ze blijven altijd minder in het begin doordat de beste vertekken.
 
lausho
 
1
5 september 2017 om 17:59
@chespiece Hij heeft 6.7 schoten per wedstrijd en heeft tot nu toe 2 doelpunten en assist gemaakt, van de Beek heeft 1 doelpunt 1 assist bij 2.7 schoten per wedstrijd, dus daar scoort bv. van de Beek al beter. Dan passing, beide 2.7 key passes per wedstrijd maar van de Beek met 84,5 % pass nauwkeurigheid en Ziyech 75,6 %. Daarbij is Ziyech 2,7 keer van de bal gezet en van de Beek 0,7 keer. En dan is van de Beek ook nog geen uitblinker qua rendement en nauwkeurigheid.
 
Roytje78
 
2
5 september 2017 om 10:21
Ziyech moet helemaal niet weg. Ajax moet juist nu trachten om Ziyech langer aan zich weten te binden. Zijn natuurlijke opvolger Nouri gaat hem niet meer opvolgen, anders was een verkoop de komende zomer nog te billijken. Hij zal overigens vast wel vertrekken na dit seizoen aangezien Ajax monnie belangrijker vindt dan prestaties!
 
lausho
 
9
5 september 2017 om 10:41
Ik ben nog niet zo onder de indruk van zijn prestaties, geniet uiteraard van zijn momenten, maar erger mij ook te vaak aan een matige vrije trap, corner of schot. Voor dat bedrag en op zijn leeftijd moet hij beslissender en constanter zijn, ik zou er niet echt om treuren als hij vertrekt en het ligt eigenlijk wel in de lijn der verwachting. Denk dat we met Frenkie de Jong iemand hebben met meer potentie en ik sluit niet uit dat hij dit jaar Ziyech al uit de basis gaat spelen samen met van de Beek en Siem de Jong, want dat lijkt mij een heel sterk en compleet middenveld.
 
FRIV
 
7
5 september 2017 om 10:22
Zo geweldig is hij niet, erg inconsistent. De ene week speelt ie de sterren van de hemel, de volgende zie je hem helemaal niet. Ik vrees dat de middenmoot in Engeland zijn max is.
 
Sanderr
 
12
5 september 2017 om 10:29
Is nog een vrij jonge speler natuurlijk die zeker nog consistenter moeten worden maar middenmoot PL lijkt me echt niet zijn top hoor. Als hij een stabiel jaar bij Ajax draait kun je er donder op zeggen dat meerdere Europese subtoppers zich komende zomer zullen melden, zoals AS Roma dat deze zomer zelfs al deed.
 
FRIV
 
2
5 september 2017 om 10:35
Ik weet niet of Italie nou de perfecte competitie is voor hem, zeer verdedigend nl. Daar komt hij denk ik niet uit de verf
 
Sanderr
 
4
5 september 2017 om 11:05
Daar kan ik me wel in vinden wellicht inderdaad, maar dat neemt niet weg dat ik hem wel richting een subtopper in een grote competitie zie vertrekken, Spanje lijkt ideaal voor hem en als hij z'n piekniveau constanter kan vasthouden zou ik hem bij een Sevilla of Villareal bijv. niet vinden misstaan volgend jaar!
 
BvdP
 
11
5 september 2017 om 10:36
Dat mag jij vinden. Hij creeert elke wedstrijd kansen en heeft een hoog rendement, ook als hij slecht speelt. Als hij constanter wordt kan hij de top ook aan. Hij heeft alles wat een aanvallende middenvelder moet hebben. Bijzonder dat jij dat niet ziet, maargoed ieder zijn mening
 
lausho
 
9
5 september 2017 om 10:44
Hoog rendement? Meen je dit? Ik zou je adviseren nog eens goed naar zijn statistieken te kijken en dan niet alleen gescoorde doelpunten maar dat even relateren aan het aantal schoten, dan weet ik zeker dat je terug komt op je woorden. Ik kan mij niet herinneren dat hij er bv. een vrije trap inschoot bij Ajax. Hij is bij vlagen geniaal en heeft een geweldig inzicht, ook zijn werklust valt mij positief op, maar qua rendement laat het afweten. Iedereen loopt in de polonaise mee omdat hij een geweldige pas geeft of weer een wedstrijd heeft beslist, dat doet hij zeker en is ook mooi om te zien, maar dat zou hij elke week moeten doen. Dit was bij Twente al zo.
 
BvdP
 
9
5 september 2017 om 11:04
Enig idee hoeveel assists deze man aflevert? Ja zijn schot moet beter, maar doelpunten vind ik niet het belangrijkste voor een middenvelder die er zoveel assists/gecreeerde kansen tegenover zet.
 
Timmothy
 
3
5 september 2017 om 13:50
Het valt juist reuze mee dat hij zogenaamd zoveel kansen creã«ert. Hij heeft af en toe geweldige passes ja, maar dat is vooral vanuit de omschakeling. Dan is ie op zijn sterkst. Zijn beste momenten kwamen ook vanuit de counter/omschakeling, en/of wanneer Ajax al voorstond waardoor er meer ruimte komt. Een gesloten verdediging uiteen spelen met splijtende steekpasses gebeurt niet heel veel. Wel heeft ie een geweldige trap als hij hangend vanaf links een bal voor kan gooien, kijk naar de assist laatst op Huntelaar. Maar voor een 10 is ie eigenlijk helemaal niet zo technisch, qua balbehandeling althans. Eerste aannames springen vaak wat van de voet, kort wegdraaien/dribbelen valt wat tegen. Hij heeft wel echt ruimte nodig om zijn ding te doen.
 
everybodyblind
 
0
5 september 2017 om 13:58
je doet ziyech iets te kort. vorig jaar, volgens de cijfers van opta, had hij 2x zoveel kansen gecreëerd voor ajax dan de nummer 2 op de lijst voor zijn club. 130 om 70 ofzo. tis maar dat ziyechs teamgenoten vaker faalden in de afronding dan niet. met een beetje geluk en kwaliteit van zijn team genoten(traore, younes) had ziyech 25+ assists. ik ben wel met je eens dat ie vaker tussen de palen mag schieten. maar dit seizoen staat ie alweer op 2 goals en 1 assist na 3 speelronden. hoezo slechte rendement?
 
Timmothy
 
2
5 september 2017 om 16:06
Dit is precies wat ik bedoel. Je moet niet blind op dat soort statistieken afgaan. Een gecreëerde kans is niet objectief. Wanneer is het een kans, en wanneer was de kans al voor het grootste gedeelte gecreëerd? Tellen alle afstandsschoten van Ziyech ook als gecreëerde kans? Dan lijkt het me logisch dat hij bovenaan staat ja. En als je een balletje breed legt en iemand maakt een mooie actie en schiet raak, krijg jij een assist op je naam terwijl je natuurlijk nauwelijks hebt bijgedragen aan het echt creëren van de kans. Als iemand drie man dolt en dan aflegt op iemand die het beslissende passje opzij geeft, wie heeft dan eigenlijk de kans gecreëerd? Degene die drie man uitspeelt natuurlijk, maar degene die het beslissende passje geeft krijgt dat dan op zijn naam. Het gaat erom wie de ruimte/waarde creëert voor de kans. Je kan beter de wedstrijden zelf kijken ipv op statistieken afgaan, wat die hoeven echt niks te zeggen. En het veldspel van Ziyech is daarin echt niet zo geweldig als die kansstatistieken aantonen. Al is hij in de omschakeling/counter wel erg sterk, daar heeft hij echt geweldige ballen op maat gegeven. Zijn beste momenten en meeste goals/assists kwamen ook vanuit de omschakeling, uitzonderingen daargelaten.
 
lausho
 
2
5 september 2017 om 17:02
Ja en ik weet ook dat hij daar heel veel pogingen voor nodig heeft, ik las net een pasnauwkeurigheid van 76 %, dat is gewoon ondermaats. Dat een risicovolle pas een keer niet aankomt, dat is niet erg, maar het zijn ook balletjes breed of richting de spits die soms niet goed zijn. Weet je hoe vaak hij een counter inleidt, door balverlies? Dat soort dingen kun je je ook afvragen.
 
PabloEscobarca
 
6
5 september 2017 om 10:23
Ziyech is nog lang niet goed genoeg voor een topclub. Hij zal daar op de bank belanden. Laat hem eerst maar constant presteren bij Ajax. Nu is het vaak nog alles of niks bij hem.
 
holala
 
4
5 september 2017 om 10:27
Dus Rene van der Gijp ziet Ajax als een kleine club? ; Ach, voor een land voetballen is anders dan voor een club. Kijk maar naar Strootman en Wijnaldum. Oh nee, dat is net andersom
 
Westend
 
4
5 september 2017 om 10:52
Grote clubs spelen ook Europees structureel een rol van betekenis. Vroeger was Ajax groot (net als leeds united, rangers en nantes), nu is het een springplank naar de Europese subtop
 
holala
 
2
5 september 2017 om 12:11
Ik weet wat v/d Gijp bedoeld maar is een grote club niet te hoog gegrepen voor Ziyech? Clubs die europees structueel een rol van betekenis spelen zijn de top clubs van Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Italië. Praat ik dus over de top daar en niet een subtopper/middenmoter die weleens kampioen of zo wordt. Nee, ik denk niet dat Hakim daar zal slagen
 
Damsko1103
 
8
5 september 2017 om 10:27
Gijp bedoel je grote club in het buitenland, want in Nederland speelt hij al bij de grootste club!!!Anderzijds als hij de dubbel wint met ons gun ik hem zeker die transfer.
 
Westend
 
4
5 september 2017 om 10:54
Voor je in de fik vliegt kan je eerst beter even de context leren lezen. Met een grote club gaat het natuurlijk over een Europees grote club. Een club die structureel goed speelt in de champions league. Nederland heeft geen grote clubs
 
Damsko1103
 
0
5 september 2017 om 11:36
Net hoe Gijpie soms sarcastisch kan zijn zo moet je deze reactie ook zien. Ik begrijp bliksems goed wat hij bedoeld. Maak je daar maar niet al te druk om. Neemt niet weg dat Ajax hoe dan ook dr grootste van Holland is toch!!! ????
 
Westend
 
4
5 september 2017 om 11:56
Soms sarcastisch, maar dit was gewoon een logische beredenering. En wat die grootste club betreft, ach. Laten we het maar houden op het grootste ego.
 
Jerome010
 
2
5 september 2017 om 10:36
Eens. Hij moet naar een club waar hij niet zelf de beste is, maar waar hij zich juist aan grotere spelers kan optrekken. En in de eredivisie heeft hij sowieso niks meer te leren.
 
Woezel
 
2
5 september 2017 om 10:37
Wat een onzin... zolang Ziyech bij Ajax 95% foutieve passes geeft per wedstrijd is hij nog lang niet klaar voor een volgende stap. Leuk dat hij af en toe een beslissende pass geeft, maar zonder zijn oogkleppen of met iets meer concentratie had hij al 5x meer assists kunnen hebben.
 
Westend
 
4
5 september 2017 om 10:55
Iemand die 95% foute passes geeft speelt niet in de basis natuurlijk....
 
Sanderr
 
6
5 september 2017 om 11:17
Ik heb het even opgezocht voor je omdat je cijfers natuurlijk nergens op slaan. Vorig seizoen (16/17) bij Ajax gaf Ziyech gemiddeld 51 succesvolle passes per wedstrijd, in vergelijking: het jaar ervoor bij FC Twente waren dit er 36 per pot. Ook het percentage succesvolle passes is van 72% naar 76% gegroeid in diezelfde 2 seizoenen als hier boven genoemd. 76% is natuurlijk gewoon prima voor een aanvallende middenvelder als Hakim die veel risico in zijn spel legt en ik denk dat hij nóg beter kan. We zullen zien of hij dit jaar nog consistenter kan worden, als dat zo is zal hij zeker in aanmerking komen voor een transfer naar een grotere competitie komende zomer.
 
lausho
 
3
5 september 2017 om 16:59
Zo erg is het nou ook weer niet nee, maar 72 % en 76 % is erg matig voor een middenvelder, als je dan ziet dat Frenkie de Jong er uit bij VVV met 97 % pasnauwkeurigheid van af gaat en ook gewoon gevaarlijk is, dan bevestigd het alleen maar mijn gedachte dat zijn rendement te laag is. Hij kan inderdaad verrassen en geniale passes geven (niet altijd effectief) maar dat zou ik graag gecombineerd zien met een constante ondergrens, soms zie je hem ineens een bal over 5 meter inleveren waarmee hij een counter inleidt. En dan hebben we het nog niet over zijn afstandschoten gehad, qua vrije trappen zie ik zelfs Onana liever achter de bal staan, als Ziyech een vrije trap neemt ga ik vaak even de keuken in drinken halen, je weet gewoon dat het ongevaarlijk is. De keer dat die op de goal schiet is die te zacht, Schones vrije trap is veel gevaarlijker en harder.
 
ninjakai
 
0
5 september 2017 om 11:00
Ligt er een beetje aan. Gunt Ajax hem een transfer volgend seizoen of niet. Wordt het hem gegund dan kan hij wel eens bij een betere club in een grotere competitie terecht komen. Gunnen ze het hem nog niet, dan zie ik het zwaar worden. Zijn dan toch al snel 40 mil+ bedragen die Ajax verlangd (simpelweg omdat ze zich dit kunnen permitteren) en dat is toch een behoorlijke smak geld Middenmoters en subtopclubs zien dat al snel als te veel en topclubs voor dergelijke bedragen sneller naar een middenvelder die verder is in zijn ontwikkeling.
 
mayarood
 
0
5 september 2017 om 11:04
Natuurlijk moet hij verder groeien, maar bij Ajax valt er nog wel veel te verbeteren bij hem. Gelukkig ziet hij dat zelf ook wel in. Mogelijk dat hij komende zomer vertrekt. Maar ik denk dat hij wel naar een club moet waar hij echt gaat spelen en geen bankvulling wordt.
 
Tibbe
 
0
5 september 2017 om 11:15
Ajax heeft met de aankoop van Frenkie de Jong al ingespeeld op vertrek Ziyech. Goedkoop en supergoed. Tegenwoordig kopen we bij Ajax het beste in!
 
Tornado72
 
2
5 september 2017 om 11:23
Alleen een linksback wil nog niet zo lukken.......
 
Damsko1103
 
0
5 september 2017 om 11:37
Echt he. Op die positie wil het maar niet lukken
 
Tornado72
 
2
5 september 2017 om 11:21
Ziyech blinkt zelden uit in grote wedstrijden. Ziyech is vaak de grote man in wedstrijden tegen mindere tegenstanders. Ziyech is voetballend zeer talentvol ik vraag me alleen af als het tempo een stuk opgeschroefd wordt en er meer duels uitgevochten moeten worden of Ziyech dan nog aan z'n spelletje toe komt?
 
goodold11
 
5
5 september 2017 om 12:09
Ik kan me herinneren dat Ziyech zowel thuis als uit een assist had geleverd tegen Feyenoord. Ook tegen Lyon speelde hij erg goed met 3 assists. Je zag tegen Lyon hoe hard hij toen gebikkeld had, met name druk zetten en bal veroveren. Dus uit welke duim je deze informatie hebt weet ik niet zo goed. Met name bij kleine tegenstanders die zich massaal ingraven zie je dat Ziyech het antwoord nog niet heeft. Daar moet hij aan gaan werken.
 
Tornado72
 
1
5 september 2017 om 12:40
Geen enkel duim hoor gewoon kijken en analyseren en niet met een supportersbril kijken. Ik heb veel wedstrijden van Ziyech gezien. De afgelopen kwalificatie wedstrijden voor de plaats in de CL en EL was hij nagenoeg onzichtbaar. Belangrijke grote wedstrijden waar je juist van Ziyech zou verwachten dat hij het team op sleeptouw zou nemen. In plaats daarvan laat hij kinderlijk eenvoudig z'n man lopen na onnozel bal verlies. Daaraan zien grote clubs dat Ziyech nog niet toe is aan een topcompetitie. Gewoon nog niet goed genoeg voor de top, geeft niets wat niet is kan nog komen.
 
goodold11
 
1
5 september 2017 om 13:05
Tegen nice had hij wederom een assist. Je moet denk ik voor een 2e analyse gaan, want uit tegen Rosenborg, had hij minstens 2 of meer assists moeten hebben, maar kennelijk is het ook zijn fout dat de kansen niet worden afgemaakt. Een am moet ook meeverdedigen, die werklust heeft hij bij Ajax absoluut omhoogekrikt. Dat er hier en daar gaten valt is desondanks de taak aan Keizer om de positonering beter te organiseren. Niet goed genoeg voor de top is gewoon nog een jaartje ajax, hoeft niet slecht te betekenen.
 
Tornado72
 
0
5 september 2017 om 14:43
Ik zeg ook nergens dat Ziyech de top niet zal halen maar momenteel is hij simpelweg nog niet goed genoeg. ajax is toch een prima club en daar is hij echt nog niet uitgeleerd.
 
sloep01
 
1
5 september 2017 om 11:31
Ach die lachzak heb ik nog nooit serieus genomen dus nu ook niet Ziyech moet eerst maar eens veel constanter worden en bij balverlies zijn tegenstander niet laten lopen het is een erg goede speler maar er kunnen nog veel dingen worden verbeterd .
 
 
3
5 september 2017 om 11:38
Moet ie daar doen dan? hopen dat ze wekelijks tegen een team als Mali spelen? Daar wint mijn vriendenteam nog van. Ziyech is absoluut niet klaar voor een grote club. Beland daar gewoon op de bank.
 
lausho
 
3
5 september 2017 om 17:36
Sterker nog, ik zie hem als Siem de Jong de oude is, misschien dit seizoen nog wel bij Ajax op de bank belanden. Hij toont mij teveel vedette trekjes soms, terwijl hij dat nog niet heeft laten zien te verdienen. Ik hoop dat hij de kritiek oppakt en het omzet in een hoger rendement, maar van mij mag er best een keer een signaal komen naar hem dat hij er echt nog niet is. Denk dat een middenvelder met van de Beek, Frenkie de Jong en Siem de Jong wat beter in balans is, maar nog steeds zeer creatief is. Aan Ziyech om te laten zien dat hij behalve geniale momenten ook een constante factor kan zijn op het middenveld van Ajax, zoniet, staat de concurrentie klaar.
 
adali072
 
2
5 september 2017 om 11:46
Moet minimaal nog 2 seizoenen blijven en een echte dragende kracht worden! Daarna als 'grote' jongen ergens binnenkomen !
 
fcoldambt
 
1
5 september 2017 om 12:10
Zolang Ziyech geen 10 wedstrijden constant goed voetbalt komt er geen grote club. Hij heeft nog teveel mindere(slechte)wedstrijden ertussen.
 
Lekiam
 
1
5 september 2017 om 14:47
Dit programma is een cabaret voorstelling he! Je hoeft het niet als deskundige neer te zetten. Gewoon lekker om lachen meer niet. Dat iedereen nog serieus ingaat op die dingen die vd Gijp en co roepen.