'Ik hoor spelers zeggen dat ze moe zijn, maar dat kan in het hoofd zitten'
Zaterdag, 14 oktober 2017 om 11:01

Het is geen geheim dat het Nederlands voetbal momenteel kampt met een behoorlijke crisis. Volgens Daniel Schwaab komt die crisis niet uit de lucht vallen, zo vertelt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. De Duitse verdediger van PSV is van mening dat ert er in Nederland kritisch gekeken moet worden naar de manier van trainen.

"Jonge spelers die naar PSV komen, zijn vaak supergoed opgeleid. Technisch is de basis meestal uitstekend en tactisch zijn ze al behoorlijk onderlegd. Dan komt er nog iets bij: de bereidheid om het team te helpen en jezelf te kunnen kwellen, tot de grens te gaan en soms een keer eroverheen", zegt Schwaab in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij vindt dat er op sommige momenten harder getraind moet worden.

"Er zijn spelers die ik soms hoor zeggen dat ze moe zijn, maar dat kan ook in het hoofd zitten. Hier vallen wat mij betreft echt een paar procenten te winnen", stelt de verdediger. Volgens Schwaab spreken de resultaten van Nederland in het internationale voetbal boekdelen. "Niet alleen de prestatie van het Nederlands elftal, maar ook de vroege uitschakeling van meerdere clubs in Europese competities is reden tot zorg."

Overigens onderschrijft Schwaab wel dat er in sommige landen vele malen meer geld te besteden is. "Spelers die een paar jaar geleden vijf miljoen euro waard waren, zijn nu alweer het dubbele waard. De entourage rond hen kan ervan meeprofiteren en voetballers komen bij nieuwe clubs soms op de bank terecht en ontwikkelen zich niet", concludeert de verdediger.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Delpay96
 
7
14 oktober 2017 om 11:05
100% mee eens, talent hebben we. Voetballen kunnen we, maar fysiek en mentaal moeten we vooruit.
 
vfl_bmg
 
27
14 oktober 2017 om 11:09
Ik weet zeker dat hier reacties zullen komen als: “Dus iemand als Schwaab gaat ons vertellen hie wij het voetbal in dit land moeten redden.” Maar die jongen heeft wel gewoon gelijk. Hij heeft nota bene ervaring uit opleidingen in Duitsland en hoe het er daar aan toe gaat bij de traingen van Bundesliga-teams. Het is ook gewoon een feit dat hier in Nederland voornamelijk naar het technische aspect wordt gekeken, maar daarmee red je het tegenwoordig niet meer. Eén à twee (heel misschien drie) fragile, technisch begaafde spelers in je team kom je nog mee weg, maar mis je de bikkels die voor hen het vuile werk opknappen ben je gezien op internationaal niveau...
 
DennisBoss
 
3
14 oktober 2017 om 11:41
Ritalin en jaarlijks terugkerende Wim Hof excursies, verplichte fitheidstest naar internationale standaarden.... Beloon evt fitheid met extra bonus
 
Jaybob
 
6
14 oktober 2017 om 12:00
Beloon fitheid met een bonus???? Uh sorry hoor maar ik mag toch wel verwachten dat als je full-time voetballer bent en je een paar ton/miljoen verdient per jaar dat het je plicht is om fit te zijn! Zou hetzelfde zijn als ik een bonus zou krijgen als ik mijn baan goed doe...is dat niet het hele concept van salaris??
 
-Riciotto-
 
1
14 oktober 2017 om 12:58
Fitheid belonen net een bonus? Volgens mij is dit gewoon een onderdeel dat iedere topsporter moet hebben. Dit moet je zeker niet gaan belonen, gewoon onderdeel van je "werk"
 
Janta
 
9
14 oktober 2017 om 12:04
Met " Energie Direct" als shirtsponsor kan je toch niet roepen dat je moe bent?
 
CalafellSpanjeTon
 
2
14 oktober 2017 om 12:19
Dan moeten ze maar weer overstappen op Duracel.