'Ik kan zeker wel mijn Feyenoord-bril afzetten en genieten van Ajax'
Zaterdag, 27 oktober 2018 om 10:00

Royston Drenthe draagt Feyenoord nog altijd een warm hart toe, maar is tegelijkertijd onder de indruk geraakt van Ajax. De verdediger annex middenvelder van Sparta Rotterdam erkent in de aanloop naar de Klassieker dat het krachtverschil tussen beide clubs groot is. In onderstaande video zegt Drenthe wel degelijk te kunnen genieten van Ajax, ondanks zijn Feyenoord-verleden.

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
4
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
21
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
NJfromVOL
 
12
26 oktober 2018 om 11:34
Ik heb ook met plezier naar de wedsrijden tegen Bayern en Benfica gekeken. Zo moeilijk is dat toch niet? In de competitie gelden andere belangen en zie ik ze graag punten verspelen; te beginnen zondag.
 
 
69
26 oktober 2018 om 11:41
Vroegah vond ik het altijd wat lastiger, maar tegenwoordig juich ik in Europa uit volle borst voor PSV en Ajax. Misschien te maken met leeftijd? Maar ach, als ik (sporadisch) in de Kuip ben zie ik mensen van twee keer mijn leeftijd met een haat in hun ogen waar je u tegen zegt. Ach misschien ook met hersencellen te maken.
 
janter
 
18
26 oktober 2018 om 11:49
Ik had graag gezien dat er meer Nederlandse clubs hadden gespeeld in de EL. Je kan bij een uitschakeling misschien even er om lachen, maar uiteindelijk is het allemaal in het belang van het NL voetbal. En ook ik merk bij mezelf dat ik meer ben voor andere Nederlandse ploegen dan ooit tevoren. Ik denk temeer door het feit dat we anders steeds verder achterlopen op Europese plekken.
 
adutchbrew
 
9
26 oktober 2018 om 11:59
Dat is zeker jammer janter. Als je ziet dat Belgie bv (als ik het goed heb) 4 ploegen heeft die nog meedoen. Dan mogen er een boel nog steeds minachtend doen over die Belgische competitie, maar misschien moeten we toch maar eens beter gaan opletten wat ze daar doen. Ze hebben misschien geen Ajax of PSV daar. Maar de subtop daar lijkt sterker dan bij ons.
 
marocberkane
 
26
26 oktober 2018 om 12:02
Ik vind dat altijd zo een slechte reden. Als je dan hoger komt op de coëfficiëntenlijst van de Uefa bereik je daar alleen mee dat er meer ploegen Europa in mogen. Dus het aantal behaalde punten wordt gedeeld door een groter aantal deelnemers. Dit terwijl je dan clubs als Heracles, PEC en Groningen in de Europa League krijgt die toch haast geen punten pakken. Waardoor de positie weer zakt. Het is dus gewoon een soort vicieuze cirkel.
 
ninjakai
 
26
26 oktober 2018 om 12:35
Vind je, als Nederland hoger had gestaan, waren Feyenoord en AZ niet in de voorronde eruit gevlogen, die hadden ze namelijk niet gespeeld. Dan speelde ze gewoon groepsfase EL waar ze het waarschijnlijk een stuk beter hadden gedaan omdat het later in het seizoen is. Waardoor je blijft groeien.
 
arsen(e)al
 
9
26 oktober 2018 om 12:39
Liever de cyclus meepakken en af en toe een leuk jaar meemaken met veel clubs in Europa dan louter slechte jaren met 1 of 2 ploegen in Europa. Beter een vicieuze cirkel dan een uitzichtloos.
 
arsen(e)al
 
3
26 oktober 2018 om 12:39
Uitzichtloos dal*
 
DonCoXxX
 
9
26 oktober 2018 om 12:50
@marocberkane, daarom was ik vooraf ook zo blij dat we dit jaar Feyenoord, Vitesse en AZ in de voorronde hadden staan. We hebben gezien wat dat opgeleverd heeft. Utrecht, Heerenveen en die drie clubs moeten zich heel erg snel gaat optrekken aan Ajax en Psv, maar ik vrees dat het al te laat is. Drie voorrondes doorknokken in de EL zonder dat onze clubs geplaatst zijn, is teveel; geworden voor onze subtoppers. Misschien dat het derde Uefa toernooi dat er gaat komen wellicht uitkomst kan bieden. Overigens kan dit seizoen met name door de punten die Ajax pakt goed uitpakken als Rapid Wien maar geen punten pakt(salzburg doet dat wel) en Olympiakos, Paok en AEK niet overwinteren(een kunnen we hebben omdat Ajax zo goed als zeker EL speelt na de winterstop, twee of drie Griekse clubs niet). Mochten we de 11e positie behouden, krijgen we de CL plaats voor de kampioen en de EL plaats voor de bekerwinnaar weer terug!
 
Ajaxsupporter
 
0
27 oktober 2018 om 11:48
Zo goed als zeker EL speelt na de winterstop? Laat me niet lachen wij overwinteren gwn in de CL.
 
Calm
 
0
27 oktober 2018 om 15:04
ninjakai, helemaal mee eens. Daarom is het in de seizoenen ervoor zo zonde dat er zo slecht wordt gepresteerd, daar je een goede uitgangspositie had en je die niet alleen voor het seizoen zelf, maar ook voor de jaren erna, kan vergooien. Hoe meer punten Ajax en Psv nu pakken, hoe beter. Psv heeft geen gelukkige loting, dus dat worden niet veel punten. Hopelijk Ajax wel wat meer. Alleen dan maak je kans om een ander land in coëfficiënten te verslaan.
 
Fortress
 
17
26 oktober 2018 om 12:11
Ja er zullen mensen zijn die alleen voor PSV zijn in Europa. Wat de rest doet in Europa zal ze een zorg zijn. Ze hopen eerder dat Benfica van Ajax verliest omdat Ajax in de nl competitie de grootste concurrent is voor de titel. Zielige figuren zijn het met vermoedelijk idd weinig hersencellen, want stel dat PSV weer kampioen word en Ajax er niks van bakt in Europa dit jaar. Dan is PSV volgend jaar weer niet rechtstreeks geplaatst en moeten ze i.p.v. 1 misschien zelfs 2 of 3 voorrondes spelen voor ze in de Champions league komen. Daarom is het goed om alle rivaliteit en sentimenten even opzij te zetten en te hopen dat alle Nederlandse clubs in Europa blijven winnen om punten te verzamelen.
 
Tscheu La Ling
 
16
26 oktober 2018 om 12:26
De psv leiding heeft dit zelfs letterlijk toegegeven enkele jaren geleden. Twente moest zich plaatsen via de voorrondes en de psv leiding hoopte dat dit niet zou lukken zodat ze de televisie premie niet hoefden te delen. Daarbij vergaten ze idd wat jij beweert, ze maken het zichzelf moeilijker om zich direct te plaatsen. Oerdom.
 
marocberkane
 
24
26 oktober 2018 om 13:05
Is dat niet wat overdreven? Mensen ''zielige figuren met vermoedelijk idd weinig hersencellen'' noemen, alleen maar omdat ze er een andere mening op na houden dan jij. Ik begrijp best dat je niet kan of wilt juichen voor een club waar je helemaal niets mee hebt.
 
Kyle66
 
14
26 oktober 2018 om 13:27
Tja, als jij dat niet begrijpt, zegt dat meer iets over jou.
 
Kyle66
 
12
26 oktober 2018 om 13:27
Juist iemand van Feyenoord zou blij moeten zijn met de punten die Ajax haalt. Misschien dat Feyenoord daardoor in de toekomst geen voorrondes meer hoeft te spelen.
 
Shorty1991
 
0
27 oktober 2018 om 13:36
Haha natuurlijk kan MarocBerkane dat goed begrijpen, hij is er zelf namelijk altijd als de kippen bij om zich negatief over Ajax uit te laten
 
marocberkane
 
0
27 oktober 2018 om 14:21
@Shorty1991. Mag ik een een voorbeeld misschien dan voordat je onzin gaat roepen? En daarnaast kan je misschien ingaan op wat ik zeg
 
Shorty1991
 
0
27 oktober 2018 om 15:03
Voorbeelden zat MarocBerkane, open een willekeurig topic en de kans is groot dat er minimaal 1 slechte comment van jou bij staat. Maar het zal wel onzin zijn dat men jou er dagelijks op wijst dat je provocerende onzin roept omtrent ajax
 
systemofaD
 
1
26 oktober 2018 om 21:58
@migiMisschien moet je een keer op een normaal vak gaan zitten dan. Genoeg ‘normale’ mensen ook in de Kuip. Idioten heb je overal, vaak zorgen zij wel voor extra sfeer.
 
Supportert
 
2
26 oktober 2018 om 23:13
Helemaal met je eens!! Ik was als Feyenoorder best wel voor Ajax dinsdag, al hoopte ik wel dat de wedstrijd doodvermoeiend was voor ze, zodat ze zondag wat rustiger aan zouden moeten doen ??
 
bombanera99
 
14
26 oktober 2018 om 11:58
Ik ben alleen voor PSV in Europa. De rest kan me een zorg zijn. Ik heb meer van Benfica genoten dan van Ajax. Net als dat ik meer van Tottenham genoot dan PSV. Ze voetballen veel makkelijker dan dat computer gestuurde NLse voetbal van balbezit en balcontrole. Ik denk dat Feyenoord een punt gaat pakken. Het zou nooit mogen maar toch ga ik er vanuit dat feyenoord gelijkspeelt. Ik ben niet zo onder de indruk van Ajax.
 
JasonRhijn
 
28
26 oktober 2018 om 12:02
En waarom ben je niet onder de indruk? Wat zou Feyenoord hier aan kunnen doen?
 
bombanera99
 
9
26 oktober 2018 om 12:26
@Jason Dat heb ik al zovaak gezegd. Er zit totaal geen diepte bij Ajax. Het is een team met in elke linie middenvelders. Specifieke kwaliteiten voor specifieke posities daar wordt niet naar gekeken. Alles in het belang van balbezit en balcontrole. Geen buitenspelers opstellen die snelheid en diepgang hebben maar middenvelders op de flanken die bslvaster zijn. Zodat je achteraf kan zeggen dat je controle en balbezit had. Achterin ook middenvelders opstellen voor exact dezelfde reden. Wanneer je dan eem tegenstander tegenkomt die veel dynamischer is en veel meer beweging heeft zonder bal verwonderd staan kijken dat je omver geblazen wordt. Feyenoord kan een punt pakken als ze in staat zijn om de opbouw te verstoren bij Ajax. Daar is moed en loopvermogem voor nodig. Van Persie kan het positioneel invullen. Als dat wegvalt bij Ajax dan blijft er niets over.
 
Arwinos
 
15
26 oktober 2018 om 12:55
Je schets wel een erg negatief verhaal wat mij betreft. Ajax mist inderdaad soms wat diepgang, maar maken dat ruimschoots goed met spelers die aan de bal zo ontzettend vaardig zijn dat ze altijd wel wat kunnen creëren. De eerste tegenstander die dynamischer en veel meer beweging heft moet ik nog tegenkomen. PSV uit was dat niet bepaald. Ajax had een off-day en Ten Hag heeft het tactisch gewoon slecht gedaan daar (Of PSV goed, net wat je wil). Als Ten Hag Neres of van de Beek opstelt (of beide) dan is er genoeg diepgang. Ook Frenkie heeft die diepgang echt wel. Feyenoord heeft dus dit siezoen totaal geen moed en loopvermogen. Juist va Persie is iemand die geen loopvermogen meer heeft de laatste jaren. Die kan dat echt niet meer bijhouden.
 
Kyle66
 
8
26 oktober 2018 om 13:30
@bombanero, dan zal jij ik begrijpen dat er mensen zijn die blij zijn dat PSV uitgeschakeld wordt in Europa? Niet dat ik dat ben.
 
Kyle66
 
19
26 oktober 2018 om 14:41
FRtorres, ik begrijp dat inderdaad niet. Het zijn toch Nederlandse clubs? Als zij punten halen is dat toch goed voor Nederland? Hoe groot moet de afkeer zijn als je niet blij bent dat een Nederlandse club wint, terwijl dat ook in het voordeel is van je eigen club? Ik kan me nog herinneren dat Feyenoord-spelers een keer werden bedreigd. Het team moest bewust verliezen zodat Ajax geen kampioen kon worden. Ik zal nooit hopen dat mijn club verliest. Als je dat wel hoopt, is je haat groter dan de liefde voor je eigen club.
 
adutchbrew
 
32
26 oktober 2018 om 12:03
Het is je gegunt bombanera. Maar je komt wel erg bekrompen en kortzichtig over. Stel dat Ajax niet al zo lekker had geprestreerd in de CL. Dan zou dat ook voor jouw geliefde PSV nare gevolgen kunnen hebben. Dus soms is het misschien wat intelligenter om een breder draagvlak te hebben. Maar goed, je mag denken en willen wat je wilt. Dat ene zielige stemmetje zal niet zoveel uitmaken. In Europa ben ik voor elke Nederlandse ploeg.
 
TheBrightOne
 
31
26 oktober 2018 om 12:06
Bombanera plaatst in elke topic waarin ajax maar betrokken is, dat hij niet zo onder de indruk is...nette manier van trollen en reacties uitlokken
 
bombanera99
 
4
26 oktober 2018 om 12:49
@adutchbrew Wat kan mij het schelen wat Ajax in de CL doet. Ajax heeft het getroffen met de loting. Benfica heeft in nog geen enkele wedstrijd weten te imponeren dit seizoen en kregen geen penalty. Aek Athene heeft geen niveau. Bayern had al een paar wedstrijden niet gewonnen en is 1 van de zwakste Bayern van de afgelopen jaren met een dertig plus elftal. Ik vind het niet zo bijzonder als jij schetst. Ik verwacht niets van NLse clubs in Europa en tot nu toe klopt dat ook. NLse clubs denken met controle balbezit voetbal tegenstanders te doen laten schrikken. Het is gewoon wachten op een defensieve fout.
 
bombanera99
 
1
26 oktober 2018 om 12:50
@thebrightone Ben jij wel onder de indruk dan? Waarvan precies?
 
KingB
 
25
26 oktober 2018 om 13:09
Het feit dat ze zich door niemand laten wegbluffen in Europa. Het feit dat ze met grote cijfers, gemakkelijk van een AZ Vitesse en Heerenveen winnen. Het feit dat ondanks dit elftal heel jong is, ze na de helft van de CL poule wedstrijden 1ste staan. Het feit dat er extreme talenten spelen. Ja, ik ben behoorlijk onder de indruk van dit Ajax.
 
KingB
 
15
26 oktober 2018 om 13:05
Bombanera, " Het zou nooit mogen maar toch ga ik er vanuit dat feyenoord gelijkspeelt. Ik ben niet zo onder de indruk van Ajax" Had je niet kunnen beginnen met deze zin, dan had ik de rest van je stuk niet hoeven lezen. Je bent niet onder de indruk van Ajax , en je verwacht thuis dus een gelijkspel tegen Feyenoord. Waar een Az/vitesse met grote cijfers worden afgedroogd. Je bent nogal behoorlijk onder de indruk van Feyenoord dan.
 
bombanera99
 
8
26 oktober 2018 om 13:27
@King Nee ik ben niet onder de indruk van Ajax. Ik was een van de weinigen die had voorspeld dat PSV Ajax omver zou blazen met dynamiek en beweging. Het elftal van Ajax bestaat uit 7 middenvelders die op andere posities worden neergezet voor controle en balbezit. Dat is leuk als je de bal hebt maar het ziet er niet uit uit als je de bal niet hebt en dan komen de pijnpunten naar boven. Bayern liet het ook 15min zien totdat de pijp leeg was en ze ongeorganiseerd zoals de wedstrijden daarvoor liepen te voetballen. Vitesse verliest van Excelsior. Die zijn erg wisselvallig.
 
KingB
 
18
26 oktober 2018 om 13:54
Je geeft inderdaad het probleeem van de wedstrijd tussen PSV-Ajax aan: Het elftal van Ajax bestond uit 7 middenvelders. Verkeerde zet van Ten Hag. Zou de wedstrijd graag overspelen met de selectie hoe hij nu staat. Bij Bayern na 15 minuten de pijp leeg... lol. Enfin, teveel woorden aan een troll vuil gemaakt.
 
bombanera99
 
8
26 oktober 2018 om 14:41
@KingB Het elftal bestaat nog steeds uit 7 middenvelders. Als de wedstrijd wordt overgespeeld dan krijg je dezelfde uitslag. Omver gelopen door dynamiek en beweging. Elke omschakeling hield de Ajax Fan zijn hart vast.
 
Erdoganlove
 
12
26 oktober 2018 om 14:28
Wat meer respect voor een team dat de afgelopen 30 jaar (en daarvoor) deze eredivisie heeft gedragen in Europa mag wel.
 
Fortress
 
11
26 oktober 2018 om 11:59
Ik heb sowieso nooit kunnen begrijpen dat bepaalde Feijenoord fans niet kunnen juichen voor Ajax of PSV als ze in Europa winnen. Het gaat soms zelfs zo ver dat ze hopen dat Ajax en PSV een pak slaag krijgen in Europa van een ander team ook al heeft dat tot gevolg dat we blijven zakken op de UEFA coëfficiëntielijst. Andersom gebeurt het natuurlijk ook en ik vind het echt zo kinderachtig. Dat je in de competitie je favoriete team hebt is niet meer dan normaal, maar als het om Europa gaat dan ben ik voor elk team en hoop ik dat ze allemaal winnen want daarmee zetten we Nederland op de kaart en hoe meer punten we verzamelen hoe meer teams we mogen inschrijven. Die voorrondes cl waren leuk en spannend omdat PSV en Ajax wonnen, maar ik heb toch liever dat ze gelijk geplaatst zijn hoor.
 
Dekaaar
 
3
26 oktober 2018 om 12:11
Heb je helemaal gelijk in. De schoen wringt hem persoonlijk bij mij vooral bij het enorme verschil met Ajax (en in mindere mate met Psv) qua budget. Hoe langer en vaker ze in Europa spelen, hoe meer geld het ze oplevert, hoe meer ze hun talenten in de etalage zetten en daar dus meer voor vangen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-Ajax of whatever, maar puur het financiële gewin is iets wat ik vrij lastig vind.
 
cabinessence
 
5
26 oktober 2018 om 13:03
"de schoen wringt hem persoonlijk bij mij vooral bij het enorme verschil met Ajax (en in mindere mate met Psv) qua budget." Ik lees de laatste tijd dagelijks dit soort reacties, dat Ajax en PSV door budgetverschillen onbereikbaar aan het worden zijn voor de rest. Maar het wordt toch een beetje overdreven. AZ heeft afgelopen zomer 29,5 miljoen verdiend aan alleen al Jahanbakhsh en Weghorst. Feyenoord heeft vorig seizoen 25 miljoen verdiend aan alleen al de CL. En PSV bewijst momenteel dat je met een basiselftal dat 29 miljoen gekost heeft gewoon 27 punten uit 9 kunt halen.
 
ninjakai
 
8
26 oktober 2018 om 12:44
De Sparta Ajax samenwerking werpt nu al zijn vruchten af ??
 
Johan1904
 
1
26 oktober 2018 om 21:20
Ik ben voor iedereen,behalve PSV,zelfs als ze tegen onze grote concurent spelen (DOOFMUND) hoop ik dat DOOFMUND wint.