'Ik krijg wel berichten van Ajax-fans, zij zeggen dat ik niet moet scoren'
Zaterdag, 21 januari 2017 om 08:50

FC Utrecht krijgt zondag in de eigen Galgenwaard Ajax op bezoek en dat wordt vooral voor Richairo Zivkovic een bijzondere ontmoeting. De razendsnelle aanvaller wordt dit seizoen door de Amsterdammers uitgeleend aan de ploeg van Erik ten Hag en hij hoopt te kunnen vlammen tegen zijn eigenlijke werkgever.

"Ik ben altijd extra gebrand om tegen Ajax te voetballen. Dat geldt denk ik voor elke speler die is verhuurd. Die wil zich juist tegen zijn eigen club bewijzen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Zivkovic stond eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA in de basis, al werd hij toen binnen het uur gewisseld: "Ik was niet goed genoeg. De trainer (Erik ten Hag, red.) wisselde me uit bescherming tegen mezelf. Het was niet zo dat ik teveel druk voelde. Het was een mindere wedstrijd, die kan erbij zitten."

Voor Zivkovic is de wedstrijd tegen Ajax een mooie gelegenheid om een einde te maken aan een serie van een aantal doelpuntloze wedstrijden, daar hij er de afgelopen vijf ontmoetingen niet in slaagde om het net te vinden: "Aan mij de taak om weer een goede wedstrijd op de mat te leggen. Ik krijg wel berichten van Ajax-fans, die zeggen dat ik niet moet scoren. Maar ik doe gewoon mijn best, zoals altijd."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
RyanBabel8
 
1
21 januari 2017 om 09:00
Lijkt me vrij duidelijk dat je dat ook niet moet doen natuurlijk Ach weet je, het is aan de verdediging om jou in toom te houden, niets meer niets minder. Sanchez moet Haller in zijn broekzak stoppen en Viergever en wellicht Sinkgraven jou. Nog beter zou zijn als de backs jullie overlopen. Dat kost je alleen maar energie.
 
Tornado72
 
22
21 januari 2017 om 09:23
Er is geen betere manier voor Zivkovic om het ongelijk van Ajax te bewijzen dan door er 2 in te schieten.
 
Bossie
 
2
21 januari 2017 om 10:01
Het heeft niks met ongelijk te bewijzen. Ik denk dat de stap van Groningen naar Ajax net iets te vroeg kwam voor deze jongen. Hij kan nu wel laten zien dat hij verder is , zowel op voetballend gebied als op het mentale vlak
 
stambec
 
7
21 januari 2017 om 10:57
het ongelijk zou dan zijn dat ze hem niet hadden moeten uitlenen maar bij zich moeten houden.
 
Tornado72
 
0
21 januari 2017 om 12:01
Ik denk dat Zivkovic dat toch echt anders ervaart, wat ook logisch is.
 
toelie11
 
4
21 januari 2017 om 09:32
Daarom moeten ze het net zo als in Engeland doen. Verhuurde spelers niet tegen de club spelen waar ze van verhuurd zijn. Die twee wedstrijden meer of minder maakt dan ook niet uit.
 
Finalvoetbal
 
0
21 januari 2017 om 10:07
Inderdaad. Ik dacht dat het vroeger ook vaker voorkwam in nl.
 
Tornado72
 
3
21 januari 2017 om 12:00
Dat kan de trainer van de club waaraan de speler verhuurd is toch zelf bepalen. Dat soort spelers is vaak extra gemotiveerd om goed te spelen tegen de club die ze niet goed genoeg vond. In dit geval Ajax kan toch niet mede de opstelling van Utrecht bepalen??
 
twente199
 
1
21 januari 2017 om 12:57
dat moet de trainer zeker zelf weten, je kan je alleen afvragen of het altijd handig is. Twente moest dacht ik in speelronde 32 naar ajax toe(vorig jaar) en toen deed ajax nog mee om het kampioenschap. Twente speelde met el azzouzi, nou dat hebben we geweten. Azzouzi kreeg een paar grote kansen en liep een paar keer duidelijk en onnodig buitenspel, waardoor ik mij nog steeds openlijk afvraag of hij dit niet extra deed. Azzouzi was toen nog maar 19 en ajax zat vol in de titelstrijd, de druk die hij had en opgelegd kreeg door de ajaxsupporters, kan me best voorstellen dat je daar niet beter van word. Daarom vraag ik mij af of het wel verstandig is, al is de strijd nu nog niet zo laat in het seizoen. Als zivkovic er niks van bakt en grote kansen gaat missen, dan word hij wel raar aangekeken
 
stepper
 
4
21 januari 2017 om 10:20
Wat een onzin is dat altijd dat je het moet laten zien tegen je eigen club. Je moet het gewoon hele seizoen laten zien dat je goed genoeg bent.
 
ajaxrkc33
 
4
21 januari 2017 om 10:29
In de Arena had hij verschillende keren kunnen scoren. Nu is Zivkovic beter gaan spelen dus kan best dat hij gaat scoren en dat moet hij ook gewoon doen. Hij is verhuurd aan Utrecht dus moet hij zijn best doen voor die club.
 
mayarood
 
0
21 januari 2017 om 11:49
Ik kan niet zo veel met dit soort uitlatingen. Zal hij echt niet in zijn achterhoofd denken dat, mocht Ajax verliezen door goals van hem en daardoor geen kampioen worden en hij alsnog terug mag keren bij Ajax dat hij zichzelf in de vingers gesneden heeft? Ik weet dat Jan Vertongen daar wel degelijk last van heeft gehad, hoewel Ajax zichzelf sportief opstelde. Het zal ook wel niet heel toevallig zijn dat Peter Bosz aandacht aan hem besteedde in de media. Ik ben benieuwd wat hij echt zal doen. het feit dat hij erover praat zegt toch voldoende. Hij zal trouwens toch nooit zeggen dat hij niet wil scoren tegen Ajax.
 
BramExoo
 
0
21 januari 2017 om 11:57
Hij voetbalt nu bij FC Utrecht. Als Ajax wil winnen moeten ze meer scoren dan de tegenstander. We moeten wel een keer weer winnen in Utrecht is al 7 seizoenen niet gelukt.
 
RemcoBeekhof
 
0
21 januari 2017 om 12:52
En ben bang dat dat nu ook biet gaat gebeuren!! ??
 
Dutchgio
 
0
21 januari 2017 om 13:58
En toch moet hij oppassen. De naam van Bryan Smeets gaat, hoe pijnlijk dan ook, ook nog steeds rond. Nou is dat sinds gisteren wat meer verdraagbaar na z'n eigen blamage maar als Zivkovic indirect ook Ajax van het kampioenschap houdt door morgen te scoren, zal hem dat niet in dank worden afgenomen. En dan moet je nog terug naar Ajax.