'Ik lees soms uitspraken van spelers over Oranje en denk dan: hou je klep dicht'
Maandag, 5 november 2018 om 14:11

Als het aan Dick Advocaat ligt, komt Timo Letschert weer in beeld bij het Nederlands elftal. De verdediger mocht in maart 2016 al eens ruiken aan het grote werk, toen hij door bondscoach Danny Blind werd opgenomen in de selectie voor wedstrijden tegen Frankrijk en Engeland, maar tot een debuut kwam het nog niet. Na zijn zware kruisbandblessure in oktober 2017 raakte Oranje nog verder uit beeld.

Inmiddels is de 25-jarige Purmerender echter weer fit. Hij miste dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd bij FC Utrecht en gaf zondag nog een assist aan Willem Janssen tijdens de 3-0 overwinning op ADO Den Haag. Letschert zit niet in de voorselectie van Oranje voor de duels met Frankrijk (16 november) en Duitsland (19 november) in de Nations League. Hij lijkt ook nog niet bezig met een rentree bij Oranje.

"Ik lees soms uitspraken van spelers over het Nederlands elftal en denk dan: hou je klep dicht en ga eerst voetballen. Dat doe ik dus zelf ook", legt de huurling van Sassuolo uit in gesprek met De Volkskrant. Zijn trainer Advocaat denkt dat zijn pupil er wel weer aan toe is. Het doet de oefenmeester goed om te zien met hoeveel 'flair' Letschert verdedigt. "Wat mij betreft komt Timo weer in beeld bij het Nederlands elftal."

"Maar hij is soms licht ontvlambaar en moet nog constanter worden", voegt Advocaat daaraan toe. Die woorden passen bij de beschrijving die Letschert van zijn trainer geeft: Advocaat kan volgens de mandekker 'hard en confronterend' zijn. "Voor de wedstrijd tegen ADO sprak hij met mij en gaf dingen aan die volgens hem beter konden. Advocaat probeert je altijd te prikkelen, daarvoor heeft hij zo zijn trucjes. Ik geef toe dat het bij mij ook is gelukt."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
0
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
3
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
24
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Lekiam
 
11
5 november 2018 om 14:16
En er zijn niet minimaal 2 spelers beter op zijn positie? Volgens mij wel, dus hij komt niet in aanmerking.
 
DeSteek77
 
6
5 november 2018 om 14:19
Ik ben bang dat het heel lastig wordt voor Letschert. De concurrentie op zijn positie is daarvoor te hevig lijkt mij.
 
Kilum
 
36
5 november 2018 om 14:23
van Dijk, de Vrij, de Ligt, Ake, Blind, Hoedt, TFM allemaal gasten die Cv spelen of kunnen spelen voor het Nederlands Elftal. Die vind ik ook allemaal wel beter dan Timo. En dan heb je nog gasten als Bruma, Denswil en nog wel een paar jongens die ik vast nu vergeet. Ik denk niet dat het Nederlands Elftal nu Timo Letschert nodig heeft. We hebben behoefte aan een spits en een creatieve 10. Jongens die Sneijder en van Persie kunnen doen vergeten.
 
bombanera99
 
4
5 november 2018 om 14:26
Ja daar heb je helemaal gelijk in. Er is een enorm gebrek aan creativiteit. Een spits is ook niet zo makkelijk te vervangen. Kijk maar naar Duitsland. Ze zijn al sinds Klose op zoek naar een spits die functioneert.
 
Redwatcher
 
5
5 november 2018 om 14:33
Wat nou als Ziyech voor Nederland had gekozen, dan hadden we dat probleem niet
 
Buitenspelgoal
 
38
5 november 2018 om 14:43
Iets met een stel runderen die op leeftijd zijn en een grote plas water.
 
P9J7
 
11
5 november 2018 om 14:45
Iedereen doet wel alsof Ziyech de verlosser zou zijn, maar bij Marokko is hij dan ook niet en die spelen zelfs tegen mindere tegenstanders dan oranje dat doet. Ziyech zou niet de creatieve man op de middenveld zijn voor oranje met zijn vele balverlies. Bij Ajax speelt hij nu als rechtsbuiten omdat zijn balverlies daardoor beperkt wordt, maar ik denk dat we de rechtsbuiten positie goed gevuld hebben. Een type Ziyech is altijd welkom, maar missen hoeft niet lijkt mij.
 
El Barto
 
0
5 november 2018 om 15:03
De concurrentie op die positie is idd te groot om in aanmerking te komen. Juist de CV positie is ijzersterk bezet nu. Eerst maar eens weer een heel seizoen lekker bij Utrecht spelen. Als hij volgend jaar regelmatig in de Serie A speelt zou je hem nog kunnen overwegen voor de bank.
 
HankAjax
 
2
5 november 2018 om 15:56
Ben ik de enige die dit denkt of is Depay niet dé optie voor nummer 9? Rendeert fantastisch als 9 bij Lyon en heeft bij Oranje ook hele leuke dingen laten zien de afgelopen wedstrijden. Is niet hetzelfde type als wat we de afgelopen jaren hebben gehad, maar de afgelopen jaren zijn weinig vruchtbaar gebleken dus waarom niet Depay daar blijven neerzetten?
 
FcGrun050
 
1
5 november 2018 om 18:12
En dan ben je nog Rekik, Gouweleeuw, Nuytinck, Kongolo, Bruno Martins Indi, Pierie, Van Drongelen en St. Juste die verder zijn of meer potentie hebben dan Letschert.
 
utregwatcher
 
1
5 november 2018 om 14:23
nee hij is bij FC Utrecht nog niet eens op niveau , wel constant een 6 of magere 7... maar nog niet zijn niveau van zijn 1e periode bij Utrecht Overigens vrijwel niemand bij FC Utrecht speelt goed , toch nu alweer 5e, maar iedere x slecht spel, foute passes etc. Strieder wordt gemist en ook een scorende spits, wie weet Bahebeck binnenkort fit Niemand van clubs buiten de top 3 vd Eredivisie heeft momenteel wat in Oranje te zoeken
 
Buitenspelgoal
 
9
5 november 2018 om 14:40
De (centrale) verdediging van Oranje is de meest verzadigde positie van het huidige Oranje. Je moet van behoorlijk goede huize komen wil je daar aanspraak op maken momentee. Heel misschien komt hij in beeld als er meerderen uit het rijtje Van Dijk, De Ligt, De Vrij en Ake geblesseerd raken, maar dan heb je daarachter nog altijd Rekik, Hoedt, Gouweleeuw, Fosu-Mensah, Blind (gelegenheids) etcetera die allemaal op een hoger niveau actief zijn als basisspeler. Oranje zit er voor Letschert voorlopig niet in dus. Letschert zat er toen slechts bij omdat hij op dat moment te boek stond als talent en Van Dijk, De Ligt en Ake nog niet echt (structureel) in beeld waren.
 
Sirius
 
1
5 november 2018 om 15:21
Tja, makkelijk praten nu als trainer van Utrecht. Het lijkt me heel sterk dat Advocaat hem momenteel zelf wel had geselecteerd als bondscoach. Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Ake en Fosu-Mensah zijn sowieso veel beter en ook jongens als Kongolo, Martins-Indi en Hoedt zijn beter.
 
SpeedyAFC
 
5
5 november 2018 om 16:25
Advocaat selecteerde deze jongen niet. Advocaat selecteerde alleen grote namen en jongens van grote clubs. Maar goed, nu wil hij deze jongen voor zich winnen dus roepen we we maar dat hij in Oranje moet spelen. Kan Virgil lekker banken.
 
 
1
5 november 2018 om 16:30
Of Dick vind hem wel gewoon goed. Je kunt ook de pessimist uithangen. Alsof gasten als Kongolo, Martins-indi, Hoedt, Ake en Fosu Mensah zulke geweldenaren zijn.
 
Sirius
 
0
6 november 2018 om 20:49
Maar spelen wel op een hoger niveau. Vergeet niet dat Letschert verhuurd word door een middenmoter in de Serie A. Overigens doet Sassuolo het dit jaar wel goed.
 
JaLi71
 
1
5 november 2018 om 15:49
Dat is het probleem als je geen dubbele nationaliteit hebt en niet goed genoeg bent. Dit is natuurlijk geen materiaal voor het Nederlands elftal, qua centrale verdedigers komen we niks te kort.
 
Titaantje
 
3
5 november 2018 om 17:39
Wellicht 5 jaar geleden had het gekund, maar er zijn nu zoveel goede CVs dat Timo die stap niet gaat maken. Het is een leuke vent en prachtige mentaliteit, kan echt van hem genieten, maar Oranje is een stap te ver.