'Ik moet het laten zien, alleen de concurrentiestrijd bij Ajax is te groot'
Maandag, 8 juli 2019 om 12:32

Dennis Johnsen hoopt indruk te maken in dienst van PEC Zwolle. De Blauwvingers huren de 21-jarige aanvaller van Ajax, waar de Noor weinig perspectief op speeltijd had bij de hoofdmacht. "Ik ben nog niet klaar in Nederland. Ik vind dat ik het hier nog moet laten zien", zegt Johnsen in gesprek met de Stentor.

"De concurrentiestrijd bij Ajax is alleen te groot", vervolgt Johnsen zijn verhaal. "Daarom ben ik naar PEC gekomen: om veel te spelen." Trainer John Stegeman stelt dat Johnsen net als de andere nieuwelingen bij PEC Zwolle aan de bak moeten. "Het kwaliteitsniveau ligt dicht bij elkaar. Het is lastig keuzes maken. De aankomende periode ga ik naar een basisformatie toewerken, dus iedereen moet vol aan de bak."

Stegeman heeft sinds kort onder meer de beschikking over Iliass Bel Hassani, die overkwam van AZ. "Iliass is nog niet wedstrijdfit. Hij krijgt een speciaal programma en wordt elke dag onder handen genomen door de fysiektrainers om dat wél te worden", aldus Stegeman. "Hij is vanuit zijn vakantie meteen aangesloten. Het hoeft ook niet heel lang te duren, maar ik ken hem goed. Iliass moet wel fit zijn, want anders presteert hij niet."

"We willen straks negentig minuten lang aan de bal zijn. Hij moet de bal willen hebben en creatief zijn, maar heeft ook zonder bal een belangrijke rol. Als je dat niet kan opbrengen, ben je ook niet fit genoeg om in de basis te starten", aldus de oefenmeester over de 26-jarige middenvelder, die tot de zomer van 2021 heeft getekend bij PEC Zwolle.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
8
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Liniaal
 
4
8 juli 2019 om 12:49
"de concurrentiestrijd bij Ajax is alleen te groot" De concurrentie op de flanken is inderdaad groot. Daarbij helpt het niet als je maar heel sporadisch iets aardigs laat zien. Bij Jong Ajax en Heerenveen was het namelijk ook niet veel. Hoop voor hem dat hij het bij PEC goed gaat doen, maar zie geen Ajax 1-speler in hem.
 
 
2
8 juli 2019 om 13:00
Het eerste jaar dat hij bij ajax speelde liet hij een goede indruk achter, echter zag je ook bij hem dat de volgende stap maken in de eerste divisie heel erg lastig is. Het was voor hem beter geweest al eerder naar de eredivisie te gaan. Dat hij nog niet genoeg is voor Ajax snap ik, dus het is voor een ieder te hopen dat hij nu wel stappen gaat zetten.
 
joAFCA
 
1
8 juli 2019 om 13:46
Hij doet mij heel erg denken aan Andersen. Allebei leuke voetballers met echt wel talent, het komt er alleen echt sporadisch uit.
 
 
0
8 juli 2019 om 16:26
Niet dacht ik Jong Ajax echt volg, maar ik had het gevoel dat hij het eerste jaar een sterk seizoen had. Hans Kraay jr. was altijd heel enthousiast over hem.
 
Tjeu25
 
0
8 juli 2019 om 12:58
Johnsen is een momenten voetballer die ooit acties van wereld niveau laat zien. Maar vaak ook hele wedstrijden onzichtbaar is. Hij moet nu eerst maar is bij pec constant gaan uitblinken. Dan kom je misschien in beeld voor de basis van Ajax, maar heeft dan nog een lange weg te gaan.
 
Holland8
 
1
8 juli 2019 om 13:17
Echt goeie speler maar je moet hem wel de tijd en vertrouwen geven. Past in de voetbalstijl van Ajax. Niet te snel afserveren. Ik hoop dat hij bij Zwolle laat zien wat hij werkelijk in zn mars heeft.
 
Rochester
 
0
8 juli 2019 om 13:18
Om eerlijk te zijn verwacht ik niet dat Johnsen uiteindelijk uit zal groeien tot basisspeler bij Ajax. Een paar jaar geleden werd hij met toch best wel hoge verwachtingen binnengehaald en in zijn eerste seizoen liet hij bij vlagen ook mooie dingen zien bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar helaas was hij toen (en nu nog steeds) niet constant en hij kan de ene keer wat moois doen, maar de andere keer weer een mislukte actie hebben en dan loopt het ook gewoon niet bij hem. Ik vind Johnsen een beetje een combinatie van Viktor Fischer en Lucas Andersen bij Ajax: zowel Fischer als Andersen waren grote talenten en met name van Fischer werd er veel verwacht. Fischer begon ook echt goed in Ajax 1, maar kon dat mede door blessures nooit volhouden en zelf vond ik dat Fischer op een gegeven moment gewoon 'teveel' wilde, waardoor het er niet uitkwam en Andersen had ook heel veel talent en echt een goede techniek, maar die liet het net als Johnsen ook maar sporadisch zien.
 
Scepticus38
 
1
8 juli 2019 om 13:38
Rochester " Om eerlijk te zijn verwacht ik niet dat Johnsen uiteindelijk uit zal groeien tot basisspeler bij Ajax.". Ik denk dat je gelijk gaat krijgen. Hij roept bij mij net iets teveel herinneringen aan Sulejmani op. Die heel toevallig ook bij Heerenveen best wel aardige dingen deed, maar daarna slechts sporadisch liet zien waar hij allemaal toe in staat was.
 
Rochester
 
1
8 juli 2019 om 13:48
Scepticus38, Sulejmani deed het in tegenstelling tot Johnsen goed bij het eerste elftal van SC Heerenveen. Johnsen kwam daar niet verder dan de jeugd van Heerenveen. Maar ik snap wel wat je bedoeld. Ik moet wel zeggen dat ik Sulejmani in het seizoen 11-12 wel gewoon prima vond spelen. Toen speelde hij 22 wedstrijden in Ajax 1 en maakte hij 11 goals, maar raakte hij geblesseerd en ik was wel benieuwd hoe Sulejmani het gedaan zou hebben als hij fit was gebleven. In het seizoen 12-13 speelde Sulejmani ook nog bij Ajax, maar hij kwam toen niet verder dan 5 wedstrijden in Ajax 1. Hij was gewoon fit, maar omdat hij zijn contract niet wilde verlengen liet de Boer Sulejmani eigenlijk een beetje 'verpieteren' en gaf hij kansen aan spelers als Ebecilio en ik moet zeggen dat Sulejmani, ondanks dat hij bij Ajax eigenlijk nooit echt zijn vorm van bij Heerenveen haalde, echt wel beter vond dan Ebecilio. Maarja, de Boer werd wel kampioen dat seizoen dus dan valt er ook niet heel veel voor te zeggen.
 
Sirius
 
0
8 juli 2019 om 14:25
"ik ben nog niet klaar in Nederland. Ik vind dat ik het hier nog moet laten zien” Ik vind dit een vreemde quote, want ik denk niet dat iemand het tegendeel beweert. Natuurlijk ben je nog niet klaar in Nederland, want je hebt nog niets laten zien in de Eredivisie. Dat avontuur begint waarschijnlijk nu pas met een verhuur naar PEC Zwolle. “We willen straks negentig minuten lang aan de bal zijn. Hij moet de bal willen hebben en creatief zijn, maar heeft ook zonder bal een belangrijke rol. Als je dat niet kan opbrengen, ben je ook niet fit genoeg om in de basis te starten” Is Stegeman even vergeten waar hij trainer van is? Je kunt het wel willen, maar het is nou niet bepaald realistisch als je PEC Zwolle bent. Overigens is dit denk ik ook de laatste kans van Bel Hassani, want falen bij PEC Zwolle is natuurlijk niet lekker voor z'n carriere.
 
Luie
 
0
8 juli 2019 om 14:58
Hij bedoelt het denk ik andersom. Hij wil nog niet terug naar Denemarken ofzo omdat hij het in Nederland wil laten zien